Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Sila daftar di sini

Moderator: pentadbir

User avatar
AzmanZainal
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 02 Apr 2008, 08:55
Contact:

Postby AzmanZainal » 26 Oct 2008, 16:39

PROFIL KELAB REKREASI UiTM Malaysia (KRESMA)
Web: www.KRESMA.com

Nama Kelab : KELAB REKREASI UiTM Malaysia
(Sebelumnya: Kelab Rekreasi UiTM Shah Alam)
(Sebelumnya lagi: Kelab Rekreasi Intekma)
(Perubahan sejajar dengan penukaran nama ITM ke UiTM, Shah Alam ke Malaysia)


Nama Singkatan : KRESMA

Tarikh ditubuhkan : 12 November 1989

Cawangan UiTM : Induk (Shah Alam)

Alamat :
Kelab Rekreasi UiTM Malaysia (KRESMA)
Pusat Sukan, Universiti Teknologi MARA Malaysia, 40450 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Aktiviti Khusus : Rekreasi Darat dan Air

Cogankata Persatuan: No Borders, No Barriers, No Boundaries

P/S: Sekadar memasukkan info, saya hanya alumni.. tq

User avatar
semut_api
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 20 Sep 2007, 12:55
Location: di puncak tipu.
Contact:

Postby semut_api » 26 Oct 2008, 19:29

KELAB KEMBARA DAN REKREASI UNITEN

Image
Kelab Kembara dan Rekreasi Universiti Tenaga Nasional telah ditubuhkan pada 19 Julai 1999

Visi
Ke arah sebuah persatuan yang membawa generasi muda untuk melakukan aktiviti Mengembara dan Berekreasi sebagai agenda utama cara hidup yang aktif, sihat dan cergas seterusnya dapat mendidik masyarakat belia bertanggungjawab memelihara keindahan ekologi alam semulajadi untuk kesejahteraan dan kemakmuran bersama.

Misi
Menyediakan Program Mengembara dan Berekreasi yang mencabar minda dan kecergasan diri supaya dapat memberi pendedahan aktiviti “ outdoor ” yang terbaik ke arah pembinaan modal insan yg cemerlang dalam pelbagai segi, khususnya bagi:-
* Meningkatkan kesedaran generasi muda tentang pemeliharaan khazanah alam semulajadi; dan
* Membina generasi muda yang berdisiplin dan berkeyakinan tinggi dalam menghadapi cabaran dalam kehidupan


Objektif

* Menganjurkan aktiviti-aktiviti berbentuk aktiviti rekreasi luar bilik “outdoor” kepada ahli-ahli kelab khususnya dan seluruh warga Uniten amnya.
* Menerapkan nilai-nilai murni dan etika rekreasi dalam segala aktiviti yang dijalankan
* Memberi pendedahan kepada ahli mengenai aktiviti-aktiviti rekreasi yang mampu dimanfaatkan sebagai salah satu cara hidup yang sihat
* Menyalurkan segala bentuk keilmuan dan kemahiran dalam berekreasi termasuk segala ilmu kehutanan, alam semulajadi, dan segala peralatan yang digunakan dalam aktiviti-aktiviti rekreasi
* Mengembara dan berekreasi sebagai agenda utama pergerakan kelab dan memastikan aktiviti-aktiviti kebajikan dan kemasyarakatan diterapkan dalam aktiviti tersebut

Moto
“There`s a room at the top for those with the will”
"Kate Kembaree.."

http://profiles.friendster.com/kembararekreasi
http://kembararekreasi.multiply.com/
Image

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby Ajis_AJ » 27 Dec 2008, 09:10

Aku gak yg xde group......
join group orang main masuk je.....
Org nek gunung, aku menyelit je...
hehehe.....

User avatar
ilhamku1
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 08 Jan 2006, 00:52
Location: KL
Contact:

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby ilhamku1 » 27 Jan 2009, 22:04

tambah sket,

kelab baru:-
SOC - Sport & Outdoor Club (Energize Indoor & Outdoor)

fsca001
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 17 Feb 2009, 13:25

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby fsca001 » 17 Feb 2009, 15:47

ESA Adventure Club Singapore
Activiti lalu
1. Daki Gunung Ledang - 2006
2. Daki Gunung Tahan - 2007
3. Daki Gunung Rinjani - 2008
4. Gopeng Perak White Water Rafting - 2008
5. Kelantan Nenggiri Rafting - April 2009

User avatar
roket*
Pendaki Gunung
Posts: 181
Joined: 22 Sep 2009, 02:16
Location: KL-JB

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby roket* » 25 Sep 2009, 02:39

MERBAUAN ADVENTURE AND RECREATIONAL CLUB (MARC)
kelab dibawah kolej tun hussein onn
universtiti teknologi malaysia

antara salah sebuah kelab outdoor aktif di UTM

check it out : http://marccrewz.blogspot.com
there is no such thing as failure, it is only a success* delay
-MARCcrewz-

KonfrantasiPrimadona

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby KonfrantasiPrimadona » 15 Oct 2009, 09:51

Image

RADAK ADVENTURE CONSULTANT
No 42A, Susuran Perpaduan, Taman Perpaduan Jaya, 31150 Ulu Kinta, Perak.
info_radak @yahoo.com
019- 5636469/ 019- 3750833
Our services mainly White water rafting, mountaineering, guide service, sea kayaking, cave exploration, abseiling/ flying fox, program consultant, adventure and leisure program, team building and outdoor equipment supplier

Radak Adventure is a team of professional, committed and positive people who are in the business of providing extraordinary adventure experience to our clients.

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby castello » 06 Nov 2009, 04:18

NATURE EXPLORER ENTERPRISE (NATUREX)
DESA TUN RAZAK, CHERAS, KL

DIDAFTARKAN : TAHUN 2008

AKTIVITI : SEMUA AKTIVITI OUTDOOR TERUTAMA SEKALI MENDAKI GUNUNG, JUNGLE TREKKING.
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

User avatar
jojo
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 18 Sep 2006, 12:01
Location: perak

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby jojo » 06 Nov 2009, 14:10

askm semua...
actually saya dah lama daftar kat ruangan statistik2 pendaki wanita.
sekarang baru saya nak daftar kat ruangan ni sebab baru terjumpa ruangan ni hahahahha :lol:

Kelab sekarang: Bebas.
Kelab Dulu (1) : PERSATUAN PEMBIMBING REKREASI LUAR(PERLU)
Lokasi : Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam,Selangor.
* Skang ni alumni untuk PERLU.
Aktiviti : Darat n Air

Kelab Kedua : OUTWARD BOUND SCHOOL MALAYSIA
Lokasi : Lumut,Perak.
* Ni tempat keje sebelum ni la..
Aktiviti : Mcm2 ada...(kat sini la tempat kita nak lihat true color seseorg tu.)
Jiwa Kacau

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby rembau » 30 Nov 2010, 16:45

Ini adalah senarai dari pendaftaran perseorangan...
Diminta dapat diperkemaskan maklumat tambahan...
contoh, Nama Penuh, alamat, logo, perkhidmatan ditawarkan

1. Rekreasi Melayu Dom Com
2. Kasih Hutan Gunung
3. Kelana “A” Seremban
4. Kasih Hutan Kita
5. Associate Backpacker Malaysia
6. Hutan Hujan
7. Kelab Rekreasi Mahasiswa, UTM
8. PASKAL
9. Orang Gunung Kuala Lumpur
10. KSS Exim Bank
11. Penang Adventure’s Club
12. Kelab KEMBARA KUITTHO
13. Outdoordynamics
14. MMA
15. Kelab Rekreasi Tourism Malaysia
16. Kelab kembara PKNS
17. XPLORER ADVENTURE TOURS
18. KARAT Adventure
19. ProtonClub Adventure Team
20. The Minghty Peak Seekers (TMPS),
21. Highlanders (HLs)
22. Silver Outdoor Sports
23. ADREX(IKRAM/KLIUC),
24. Club JiwaKacau
25. PERLIS AMATEUR RADIO CLUB
26. KRA21Camp Club
27. J.A.R.I
28. Adventure & Recreational Club (ex-ARC IIUM) UIAM Gombak
29. KE'REK PUO (Politeknik Ungku Omar)
30. PELOPOR Adventure Team
31. Malaysian Nature Society
32. USIM Medical Adventure Team
33. Pengakap Kelana Laut G Selangor
34. KEMBARA UTHM
35. Persatuan Pendaki Malaysia
36. Persatuan Rekreasi & Mendaki Negeri Sembilan
37. Persatuan Mendaki Perak,
38. Persatuan kenu perak,
39. Persatuan Reakreasi perak,
40. Persatuan Pemandu pelancong perak
41. Backpackers Adventure Team (B.A.T)
42. Kelana Siswa UTM
43. TEAM 5 UTM
44. PERSATUAN MENDAKI SELANGOR ( PMS )
45. KereX UTeM
46. kelab anak-anak Malaysia switzerland
47. SKF Club
48. Nature Outdoor Pursuit
49. UniKL MIAT Recreation Club
50. SOC - Energize Indoor and Outdoor
51. ESA Adventure Club, Singapore
52. komander kesatria uitm arau
53. DEWARIMBA ADVENTURE TEAM (DRAT)
54. Kelab Cabaran Rimba
55. Integrated Explorer Team
56. MARC UTM
57. RADAK ADVENTURE Consultant
58. Kelab KEMBARA UTP
59. upm fakulti perhutanan makmalk rekreasi
60. Auckland University Tramping Club
61. Kelab Rekreasi dan Sukan Extrim UTeM (KeReX)
62. 4x4 Pahang - TCT(mtb & Backpacker)
63. EAT Adventure
64. Pelopor Adventure Team Malaysia/
65. Team LIBUR Backpackers
66. kelab sukan dan kebajikan perbendaharaan selangor (KSKP)
67. Jabatan Amal Malaysia
68. kelab rekreasi uitm segamat
69. ARCIIUM Latepackers
70. GMI Recreation Club
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby mizi » 30 Nov 2010, 22:26

no 25..perlis amateur radio club
d/a pej persatuan bulan sabit merah malaysia
caw kangar,perlis

perhidmatan ditawarkan-sebuah bdn sukarela(ngo berdaftar)memberi khidmat sukarela membantu menyelamat harta benda,bencana alam,komunikasi melalui radio,mencari dan menyelamat org hilang,sakit dan mcm2 perhidmatan secara percuma..bergerak bersama didalam organisasi bulan sabit merah malaysia dibawah majlis keselamatan negara..ahli2 terdiri dari perbagai peringkat umur/pangkat dan berpengetahuan luas didalam skop menyelamat...kalau mai perlis time banjir jgn lupa minta bantuan hehehehehe.
climb long trail
p11at

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby Hangar 18 » 08 Dec 2010, 14:49

no 25..perlis amateur radio club
d/a pej persatuan bulan sabit merah malaysia
caw kangar,perlis

perhidmatan ditawarkan-sebuah bdn sukarela(ngo berdaftar)memberi khidmat sukarela membantu menyelamat harta benda,bencana alam,komunikasi melalui radio,mencari dan menyelamat org hilang,sakit dan mcm2 perhidmatan secara percuma..bergerak bersama didalam organisasi bulan sabit merah malaysia dibawah majlis keselamatan negara..ahli2 terdiri dari perbagai peringkat umur/pangkat dan berpengetahuan luas didalam skop menyelamat...kalau mai perlis time banjir jgn lupa minta bantuan hehehehehe.
11 Predator bila mau diregisterkan bang?

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby mizi » 11 Dec 2010, 19:18

no 25..perlis amateur radio club
d/a pej persatuan bulan sabit merah malaysia
caw kangar,perlis

perhidmatan ditawarkan-sebuah bdn sukarela(ngo berdaftar)memberi khidmat sukarela membantu menyelamat harta benda,bencana alam,komunikasi melalui radio,mencari dan menyelamat org hilang,sakit dan mcm2 perhidmatan secara percuma..bergerak bersama didalam organisasi bulan sabit merah malaysia dibawah majlis keselamatan negara..ahli2 terdiri dari perbagai peringkat umur/pangkat dan berpengetahuan luas didalam skop menyelamat...kalau mai perlis time banjir jgn lupa minta bantuan hehehehehe.
11 Predator bila mau diregisterkan bang?
tgu ramai ahli sikit..pastu bikin trip...baru leh register sini hahaha
climb long trail
p11at

User avatar
mendelalu
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 24 Dec 2010, 17:45
Location: cyberjaya

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby mendelalu » 27 Dec 2010, 09:32

Image

Nama Kelab : IPNOC OUTDOOR CLUB (IOC)
Didaftar secara rasmi pada : 20 Januari 2010
Bergerak secara underground : januari 2007
Ahli umum : 150 orang (pelbagai aktiviti outdoors)
Ahli gunung yg aktif : 20 orang
lokasi : Cyberjaya

Pencapaian : biasa2 aja...

facebook : http://www.facebook.com/group.php?gid=206742619490

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby span » 31 Jan 2011, 14:30

Image

Nama Kelab : IPNOC OUTDOOR CLUB (IOC)
Didaftar secara rasmi pada : 20 Januari 2010
Bergerak secara underground : januari 2007
Ahli umum : 150 orang (pelbagai aktiviti outdoors)
Ahli gunung yg aktif : 20 orang
lokasi : Cyberjaya

Pencapaian : biasa2 aja...

facebook : http://www.facebook.com/group.php?gid=206742619490

wahhh leh juin ini club... i pown ddk kat cyberjaya gak, kalo ader paper program leh rojer2
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
aliph
Pendaki Gunung
Posts: 167
Joined: 16 Feb 2011, 15:28

Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby aliph » 18 Feb 2011, 08:19

JKAT - Jiwa Kacau Adventure Team
Presiden : John Loneranger

OHM - Orang Hutan Malaya
Presiden : Rusman

PAT - Pelopor Adventure Team
Presiden : Saratul Kamal (salad)
9W2 VCR
MARES
'BeTtEr To LiGhT A MuTiArA HiTaM ThAn To CuRsE A DaRkNeSs'

User avatar
mendelalu
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 24 Dec 2010, 17:45
Location: cyberjaya

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby mendelalu » 29 Mar 2011, 12:33

Image

Nama Kelab : IPNOC OUTDOOR CLUB (IOC)
Didaftar secara rasmi pada : 20 Januari 2010
Bergerak secara underground : januari 2007
Ahli umum : 150 orang (pelbagai aktiviti outdoors)
Ahli gunung yg aktif : 20 orang
lokasi : Cyberjaya

Pencapaian : biasa2 aja...

facebook : http://www.facebook.com/group.php?gid=206742619490

wahhh leh juin ini club... i pown ddk kat cyberjaya gak, kalo ader paper program leh rojer2
bro.. boleh jer.. klik jer kat pesbuk tu...

User avatar
Naryzul Hisham
Pendaki Gunung
Posts: 21
Joined: 04 Feb 2011, 00:33
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Langgar Club Adventures™

Postby Naryzul Hisham » 13 Apr 2011, 02:46

Image
Ditubuhkan : 1 januari 2011
Keahlian : 35 Orang Sahaja
Aktiviti : Mendaki, Jungle Treaking, 4x4, Beriadah.

Aktiviti Lepas : Mendaki Gunung Nuang , Selangor / Beriadah Di Port Dickson.
Aktiviti Terkini : Menjajah Air Terjun Berkelah , Maran, Pahang.

Information
- Kelab Kiteorg ni Tengah Dalam Pemprosesan Untuk Mendaftar..
- Nak Tau Dari Mane Nak Daftar Kelab ??
- Berapa Harga Atau Ada Syarat2 Lain ??
Image
Callsign Pradas : PR LE / PR BS / PR GT
Callsign Astra : 9W2RQQ / 9W2BQQ / 9W2AQQ / 9W2SQQ
Email : langgarclub@yahoo.com
Facebook : http://www.facebook.com/9W2RQQ
Website : http://www.langgarclubadventures.blogspot.com

User avatar
aliph
Pendaki Gunung
Posts: 167
Joined: 16 Feb 2011, 15:28

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby aliph » 26 Apr 2011, 09:30

ni macam team pradas untuk outdoor jer
9W2 VCR
MARES
'BeTtEr To LiGhT A MuTiArA HiTaM ThAn To CuRsE A DaRkNeSs'

User avatar
rainmaker
Pendaki Tegar
Posts: 282
Joined: 24 May 2010, 13:18
Location: Setapak, KL
Contact:

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby rainmaker » 07 May 2011, 12:07

Logo
Image

Maskot
Image

Nama :
Kelab Kembara

Alamat :
Kolej Kelima, Universiti Putra Malaysia,
Serdang
43400 UPM Serdang
Selangor, Malaysia

Telefon: 03-89467372

Ahli :
500 orang

Tahun Ditubuhkan :
1994

Jenis Aktiviti :
Pendakian
Repelling
Flying Fox
Rafting
Wall climbing
xpdc dll..

Aktiviti Tahunan :
Kem Asas Rekreasi (CARE)
Pendakian Gunung Naung
Kursus Kejurulatihan Luar Rekreasi (KJR)

Website : http://www.facebook.com/group.php?gid=4 ... 2969537458
You tell me we can start the rain, You tell me that we all can change, You tell me we can find something to wash the tears away.

ImageImageImage

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby orga » 14 Jun 2011, 11:39

welkam kt sumer club..
ImageImageImage

putera pgl
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 27 Jun 2011, 22:07

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby putera pgl » 28 Jun 2011, 11:43

GENG SLIDE GUNUNG

putera pgl
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 27 Jun 2011, 22:07

GENG SLIDE GUNUNG

Postby putera pgl » 28 Jun 2011, 11:45

KAMI BUDAK BARU BELAJAR,KALAU SALAH TLNG AJRKAN....

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby orga » 29 Jul 2011, 19:39

(•¿•)› .•:*¨¨*:•. Selamat Datang ke GO lg sekali !! Mekaseh !! .•:*¨¨*:• ‹(•¿•)›
ImageImageImage

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby castello » 11 Aug 2011, 15:50

Saya nya company...bukan Kelab..

NATURE EXPLORER ENTERPRISE. (1807610-W)

1. Guide Services.
2. T-Shirt Printing.
3. Tour Management & Consultant.
4. Membekal peralatan sukan & khemah.
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

syafiq
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 30 Mar 2012, 21:58

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby syafiq » 02 Apr 2012, 11:48

Ada x kelab yg aktif sekitar cyberjaya / putrajaya yg boleh sy sertai?

User avatar
shahkakimodel
Pendaki Gunung
Posts: 21
Joined: 30 Mar 2010, 22:41
Location: Shah Alam

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby shahkakimodel » 03 May 2012, 06:53

Ada x kelab yg aktif sekitar cyberjaya / putrajaya yg boleh sy sertai?
Putrajaya Adventure Team ada...tengok diorang aktif jugak tu tapi xpenah join lagi la..stay mana bro?.. sy kat cyberjaya jugak ni :mrgreen:
.: HACC-sky's the limit :.

syafiq
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 30 Mar 2012, 21:58

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby syafiq » 15 May 2012, 13:15

Stay puchong. keje putrajaya+cyberjaya. tgh cari2 kelab. geng2 lama semua dah x minat, sibuk dgn anak bini.

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby shahrul » 15 May 2012, 17:51

kena ada kelab ke..? kalo tak..join ke GO kat facebook tu sana lebih aktif, nnt ramai la yg invite pegi event2 diorang :)

https://www.facebook.com/groups/gunungonline/
_________________
_________________

azrin
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 24 Oct 2012, 15:12

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby azrin » 09 Nov 2012, 09:28

Assalamu'alaikum sahabat2 semua...

Saya ada menubuhkan Kelab Aktiviti Outdoor yang saya namakan dengan "Geng Aura Gunung" atau singkatannya "Geng AG"..

"Geng Aura Gunung" ini baru sahaja ditubuhkan dalam tahun ini..

Asbab tertubuhnya Kelab ini :-

Kerjaya saya adalah sebagai Perawat Komplimentari Terapi, dan pengkhususan saya adalah dalam bidang Rawatan Islam, Pengubatan AuraMetafizik, Urut Tradisional dan Bekam. Saya juga mengelolakan Kursus2 / Kelas2 Rawatan Islam samada secara personal mahupun dengan jabatan2 / pertubuhan2 yg berminat mendapatkan khidmat saya. Disamping itu saya juga adalah penceramah bebas yang dipanggil untuk memberi ceramah di sekolah, masjid atau syarikat2 tertentu.

Secara peribadinya saya meminati aktiviti outdoor ini dari kecil lagi..

Diringkaskan cerita, penubuhan "Geng Aura Gunung" ini sebenarnya adalah untuk menarik minat pelajar2 mahupun pesakit2 saya untuk mengikuti aktiviti2 outdoor. Ini adalah kerana, menurut pengamatan saya di sepanjang pengalaman dalam bidang rawatan, kebanyakan pesakit2 saya terlalu kurang atau tiada langsung terlibat dalam aktiviti outdoor. Ini adalah salah satu faktor mengapa banyak diantara pesakit2 saya yang datang berjumpa saya mengadu mengalami masalah kemurungan dan stress yang melampau.

Buat masa ini, keahlian "Geng Aura Gunung" tidak mempunyai syarat2 ataupun protokol2 tertentu, asal minat sahaja mereka boleh mengikuti aktiviti kami.

Akhir kata, masih banyak lagi perkara yang kami perlu belajar dalam aktiviti outdoor ini, terima kasih diatas sokongan semua..

wassalam

WECwan
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 04 Mar 2013, 22:47

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby WECwan » 15 Mar 2013, 13:44

WILD EXTREME CLUB (WEC)

Selain aktiviti outdoor, kami Ada aktiviti spt Traveling, charity program.
3 focus utama;
WECare - focus to charity/social responsibility
WECherish - focus to environment
WEChallenge - focus to outdoor activities

Do visit us at;

FB Acc: wec to all
FB fan page: wild extreme club
Twitter: @wild extreme club
Website: weclub2all.blogspot.com

Hope boleh bekerjasama dgn group lain Utk aktiviti Akan dtg!
Thanks

amirrudin
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 17 Apr 2014, 18:37

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby amirrudin » 21 Apr 2014, 11:11

Nama :amirrudin abu
Jantina : Lelaki
Tarikh Lahir :9 nov 1853
Tempat tinggal : batu caves, Selangor
Kelab :tiada

UnderAge
Pendaki Gunung
Posts: 145
Joined: 16 Jan 2006, 11:45

Re: Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Postby UnderAge » 09 Feb 2018, 22:36

Saat kini...hingga kini...kelab atau team outdoor dah bercambah dengan jayanya....
::: SuCCESS :::


Return to “Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron