Senarai nama Kelab & Team Outdoor

Sila daftar di sini

Moderator: pentadbir

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

N.T.T.A

n-----g tera trill adventure team.

di jelma kan pada 2-3 tahun lepas.. hari hari terakhir projek .
arwah paa"de. menamekan kami sebagai ntta. setolah makan
Arwah paa"de....?...... Paa"de mana tuh......?.....
Move it!..move it!..move it!!

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

Image


Saper budak yg pernah menganggotai Kelab nih..? Website dah tak upgrade....dan banyak yang dah berpecah..... mana lah tahu serpihannya ada kat dalam GO...

GROUP PERBARA

- ASTAGA
- OMEGA
- SIERRA
- INOVA
- EPSILON
- DELTA
- AKASIA
- BAZOOKA
- TUN PERAK
- SHERPA
- ANDROMEDA
- SAMUDERA
- ARMADA
- FANTASIA
- LAKSAMANA


Siapa yg pernah menganggotainya...chewahhh!!!!
Move it!..move it!..move it!!

m4XImus
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 28 Mar 2006, 13:08
Location: state of red giant
Contact:

Post by m4XImus »

Persatuan Rekreasi UiTM Perak -

PERSI

Ditubuhkan sejak awal penubuhan UiTM Perak di manjung lagi sehingga kini ia bertukar ke Seri Iskandar..

Ahli - Pelajar UiTM Perak
- Bekas Pelajar UiTM perak yang masih lagi aktif

Web site - http://persi.fivio.net sape nak jadi ahli bleh gak meriahkan..
*sp33dy spid3r*
*forget fear, take the challenge*

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

TaRaN2La wrote:Image


Saper budak yg pernah menganggotai Kelab nih..? Website dah tak upgrade....dan banyak yang dah berpecah..... mana lah tahu serpihannya ada kat dalam GO...

GROUP PERBARA

- ASTAGA
- OMEGA
- SIERRA
- INOVA
- EPSILON
- DELTA
- AKASIA
- BAZOOKA
- TUN PERAK
- SHERPA
- ANDROMEDA
- SAMUDERA
- ARMADA
- FANTASIA
- LAKSAMANA


Siapa yg pernah menganggotainya...chewahhh!!!!
Yahoo!!! saya dari GRUP AKASIA.... leh jejak kasih ni

User avatar
poknik
Pendaki Gunung
Posts: 81
Joined: 22 Feb 2006, 12:52
Location: putrojayo

Post by poknik »

TaRaN2La wrote:
N.T.T.A

n-----g tera trill adventure team.

di jelma kan pada 2-3 tahun lepas.. hari hari terakhir projek .
arwah paa"de. menamekan kami sebagai ntta. setolah makan
Arwah paa"de....?...... Paa"de mana tuh......?.....

= arwah paa"da baha. projek ni dalam bulan 4. bulan 6. arwah meninggal.
al- fatihah.

sifoo.co.uk
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 05 Dec 2005, 15:04
Location: belay the second
Contact:

salam...

Post by sifoo.co.uk »

*A.G.A.S rimbAdventure (Adventure Group Activist Society) dlu nusantara outdoors
- sifoo.co.uk and bro Nazri A.K.A olla

*TEROKA Outdoors Sdn. Bhd.(Team Recreational Outdoors & Kembara Asia)
- Board Directors A.K.A Highest Committee.

*Sigx Rock Adventure Team (SRAT) - Sifoo.co.uk

outdoors sports activities & adventure trip

- adventure trip.
- adventure indonesia (indonesia mountaineering & outdoor course)
- climbing trip (thailand)
- eco adventure trip (white water+caving+canyoning+tyrolean traverses)
- white water rafting.
- scuba diving & snorkerling activities
- deep water soloing (at least climbing document 6B able to swim)
- trans TT, Trans gopeng, Trans Janda Baik, Trans Cameron.
- wall & rock climbing.
- mountain bike.
- sea kayaking and canoeing.
- canyoening.
- rope course.
- map and compass reading.
- mountaineering.
- all reserve activities dats not listed can be discuss later on.

Event Organizer

- motivational course.
- arabic and english summer camp.
- team building.
- leadership.
- venue provider (outdoor & recreational camp or outdoors camp)

* clients...
- ipt & ipts.
- government sectors.
- private sectors.
- team & club Divisions.
- youth society.

* khindly call for reservations.
- sifoo (+6012 608 8841)
- tarbus (+6019 273 4511)
climb at its best

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

freelance....

PERBARA group juga ekk.....super2 senior tuh...?....




Poknik..? demo nih Nik Mohd. Maseri kerr..?....ada 4 X 4 merah tuhh... emm ye kerr..?...
Move it!..move it!..move it!!

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Taran2la..tak pernah joint PERBARA...ni pun baru tau.... cuma dulu ko-k kembara lah grup AKASIA

User avatar
CarSharF
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Dec 2005, 14:53
Location: Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Post by CarSharF »

Tarzan wrote:Nak try jejak kasih le kamik nie...
Tapi bila dah 4 tahun habis belajar, aku tak sempat-sempat lagi nak daftar dengan Persatuan Alumni Kembara Dan Rekreasi UIA Malaysia (LATEPACKERS), tengah aktif sekarang ni
Kau ade kenal senior kau....nazri kembar nazri(UTM).....tahun1995/1996 grad....si kurus kering bercermin mata
Tarzan

Aku kenal senior aku nama Nazry Kasim si kurus kering bercermin mata. Orang panggil dia Adique. Kalau tak silap aku, dia tu orang Ampangan Negeri Sembilan. Aku pernah juga nampak abang kembar dia masa aku pergi ke kenduri kahwin rumah dia pada awal tahun 2000 dulu.

Tahun lepas bulan Mac kami naik Gunung Ledang sekali anjuran Latepackers Inc.

zulBMG
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 05 Apr 2006, 15:29
Location: gunung tunggal s|LvEr State
Contact:

Kelab Kembara PKNS

Post by zulBMG »

Ni blog kami,
http://kembarapkns.blogspot.com
Image
dah wujud sejak tahun 80an lagi.tengah cuba aktifkan semula
bulan disember 2005 lepas join silver outdoor sport,Kong-Kang Adventure Team XPDC Tran Bintang

User avatar
Zaidi
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 12 Dec 2005, 09:26
Location: Penang
Contact:

Kelab Outdoor

Post by Zaidi »

Penang Adventurers' Club (Kelab Pengembara Pulau Pinang)
Berdafatr dengan Pendaftar Pertubuhan sejak 1979.
Aktiviti tahunan : MPPP/PAC Cendana Hikathon dan Children's Adventure Camp
Menganjurkan hiking untuk umum di denai-denai sekitar Pulau Pinang seperti Bukit Bendera melalui Hye Keat Estate, Teluk Bahang ke Teluk Kampi (Taman Negara Pulau Pinang), Teluk Bahang ke Bukit Bendera (Longest Trail) dsb.
Program mendaki gunung 2006 - Gunung Mulu (Mac), Murud (Jun), Benom (Ogos) -lain-lain secara adhoc
Setakat ini 2 ahli kelab dan tamat G12, lagi 6 orang akan tamat G12 pada bulan Jun. Kebanyakan ahli orang lama.

zaidi

User avatar
zackbadang
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 10 May 2006, 12:20
Location: Laut Dalam
Contact:

Post by zackbadang »

adisos2002 wrote:Silver Outdoor Sports Ent.

Services / Perkhidmatan
1. Mountain Guide (esp. in PERAK State = Korbu, Gayung, Y.Yap, Y.Belar,Chamah, Ulu Sepat, Liang East, Bubu, Bujang Melaka, Bar Gading, Batu Puteh, Bintang, Inas, Chabang, Swettenham, Tangga and many more)
2. Potter / Pengangkut Barang
3. Transportation service .. 4WD, Bus, Van
We used to be the most selected Company in providing outddor services in Malaysia.

Muzs
013-5011471
adisos2002@yahoo.com
SOS Managing Director
Ni abg mus Persatuan Rekreasi Perak (PRP) ke...kalau betul..alangkah keciknyer dunia internet ni..ngeh..ngeh..ngeh..
The worst day in the jungle is alway better dan the best day in the office!

User avatar
zackbadang
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 10 May 2006, 12:20
Location: Laut Dalam
Contact:

Post by zackbadang »

DirtyDozen wrote:Untuk pengetahuan Freelance..

ini serba ckit yang aku tau..
1. Mountain Craft - dah pupus
2. Belantara Adventure Team (B.A.T) - dah pupus
3. Rejang Adventure Team - hampir pupus
4. RASTA -hampir pupus
5. OGKL - masih bernyawa

* group di atas wujud awal 90-an

6. Eco Adventure (group serpihan Mountain Craft) - aktif
7. Belantara Outdoor Adventure - aktif
8. Rekreasi Melayu.Dot.Com (RMDC) - aktif
9. Penang Adventure Team -aktif

* Group di atas wujud penghujung 90-an dan awal 2000

10. Globe Trekker Adventure - aktif
11. Triple XxX - aktif
12. Tee Pee Team (Perhebat) - aktif
13. Bintang 3 - aktif
14. dKLpacat - akan pupus :)
15. Gerakan Aktiviti Hutan (Gerah) - aktif
16. Night Blues Adventure Team - dah pupus
17. Kelab Jiwa Kacau - kurang aktif

* Group di atas wujud dalam pertengahan alaf baru.

17. Karat adventure Team (group serpihan OGKL) - aktif
18. Addrex -aktif
19. Explorasi Asia - aktif
20. Jejak Kembara Adventure - aktif
21. Persatuan Pendaki Perak - aktif

*Group di atas aku tak tahu bila kewujudannya... :?

Nota:

catatan di atas adalah pengetahuan aku saja..kalu ada salah dan silap,tlglah perbetulkan ek..aku ni insan yang hina.. :cry:
B.A.T rasa-rasanya ada lagi..cuma tak aktif..abah ngan ayah pun idup lagi..hehe..

Nomad Adventure sapa pernah dengar?

Adventure 2000 (Adv2000)>>ngeh..ngeh..sapa pernah dengar...dah berkubur...

Utan Bara Adventure Team (UBAT)...idup lagi nie..

SRCUTM...hehe...boleh masuk topic ker..

ProSondol..stand for wht pun tak tau....tapi aku rasa ada otai prosondol dalam nie...

Budak-budak lorong katak dulu kira team ker..hehe..
The worst day in the jungle is alway better dan the best day in the office!

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

zackbadang wrote:Nomad Adventure sapa pernah dengar?
nomad Adventure ? yg kat summit tu ke?

Dragon
Pendaki Gunung
Posts: 52
Joined: 17 Apr 2006, 14:56

Post by Dragon »

akak freelance nyer kelab krazi camp xnk masok list ke??

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Sejarah penubuhan Kelab

Nama Kelab :KRAZI CAMP CLUB
Nama yang didaftar :Kelab Rekreaksi Abad 21(KRA21)
Tarikh tubuh :Mac 1996
Tarikh daftar :16 Februari 2006
Alamat :Blok G-07-12, PPR Sungai Bonus/Air
Jernih engkok 54C, Jalan Air Panas,54300 Kuala Lumpur
Penasihat kelab :Rafiee Bin Nek Mayuni
Urusetia Kelab :Hamid Bin Nek Mayuni
Suhaili
Norazlina
Jumlah ahli aktif :50 orang

Aktiviti Kelab :Perkhemahan, mendaki gunung, jungle trekking, Pacuan 4 roda, bersukan (outdoor), memancing dan Semua aktiviti pengembaraan.

Tujuan Penubuhan : Menganjurkan program berekreasi cara mudah dan murah seperti mengadakan sistem perkongsian bijak dari segi peralatan, penginapan, pengangkutan mahupun kewangan. Berekreasi secara kumpulan ini juga merupakan satu hobi yang sihat di mana dapat mengurangkan tekanan dan bebanan kerja yang dilakukan sepanjang minggu. Kesempatan ini juga dapat diambil oleh setiap individu untuk , bertukar-tukar pendapat di samping dapat menambahkan lagi kenalan dan mengeratkan lagi tali silaturrahim.

Matlamat penubuhan : Memberi kesedaran bertapa pentingnya menjaga
alam semuala jadi kepada manusia. Dengan rasa kesedaran ini diharap masyarakat lebih peka untuk menjaga khazanah hutan kita dengan minda yang lebih kreatif dan inovatif supaya khazanah semulajadi ini sentiasa ada cara-cara memelihara dan ianya akan berkekalan.

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Zack Badang... saya muzs memang ahli persatuan mendaki... tapi mungkin bukan abg mus yg kat Persatuan Mendaki dan Persatuan Rekreasi Perak tuee..

Saya nie biasa2 ajer tak glamer pun ajk PMNP utk 2002-2005 (ntah ingat2 lupa)

Dan untuk pengetahuan Dirty Dozen Persatuan Mendaki Negeri Perak bukan Persatuan Pendaki Perak... status = semi aktif
17. Karat adventure Team (group serpihan OGKL) - aktif
18. Addrex -aktif
19. Explorasi Asia - aktif
20. Jejak Kembara Adventure - aktif
21. Persatuan Pendaki Perak - aktif

*Group di atas aku tak tahu bila kewujudannya...
Ianya ditubuhkan pada 1992 tak silap aku... (ingat2 lupa)

Dan yang sememangya saya pula dari
SOS (Silver Outdoor Sports) bukan kelab atau persatuan sebaliknya adalah perniagaan. Sememangnya AKTIF sepanjang tahun... mula didaftarkan secara rasmi pada 2004.

To Badang = Nomad Adventure juga adalah perniagaan Sdn Bhd 1st wall gym... diantara terawal dlm menganjurkan byk pertandingan rekreasi..

ProSondol = Diantaranya Lanz Utai... dah tak dengar aktiviti.. (last pada tahun 2000)

muzs
sos
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

Nomad Adventure juga adalah perniagaan Sdn Bhd 1st wall gym... diantara terawal dlm menganjurkan byk pertandingan rekreasi..
nomad advanture - bulan 9 ni dierang anjur genting trailblezzer.. jom reramai.. sepatutnyer bulan satu ari tu..

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

penah dengar JUNGLE CREW??? group dr jenjarom, banting. 8)

trip bersama group BELANTARA ke gunung bunga buah merdeka day eh, tahun baru eh... tak ingat aku.. :roll: :D :D :D saper tahu citer???? :D :D :D

chayok-chayok!!!!!
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
specky
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 25 Feb 2006, 20:34
Location: kubang

Post by specky »

hanya tinggal kenangan...MEDICAT @ medical adventure team :cry:

FaRiS
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 12 Jun 2006, 11:04
Contact:

Post by FaRiS »

Nama Kelab : Kelab Rekreasi Mahasiswa a.k.a Student Recreation Club (SRC)
Tempat : UTM Skudai
Tarikh Penubuhan : 13 September 1995
Bidang (Department) :
* Trekking
* Cycling
* Climbing
* Water

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

to flinstone

jasamu dalam SRC sentiasa dikenang....
SRC-total outdoor

specky, yang ko cakap tuh medicat usm kubang kerian ke?
Nama Kelab : Kelab Rekreasi Mahasiswa a.k.a Student Recreation Club (SRC)
Tempat : UTM Skudai
Tarikh Penubuhan : 13 September 1995
Bidang (Department) :
* Trekking
* Cycling
* Climbing
* Water
alamat surat menyurat:

Student Recreation Club,
Aras 2, Arked Meranti,
81310 UTM Skudai,
Johor.

jangan malu2 nak ajak buat projek ke jv pape ke.. :oops:
Last edited by kambinggurun on 27 Jun 2006, 17:48, edited 1 time in total.
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

to flinstone

-total outdoor

kambing....dalam GO nie ada lagi serpihan flintstone nie....masing dgn hala tuju masing2....ada yg dah bersara, sambung kontrak pon ada cuma pengambilan baru dah tak ambil....
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

Tarzan
Pendaki Gunung
Posts: 28
Joined: 05 Jan 2006, 08:33
Location: Belantara

Post by Tarzan »

mountpackers wrote:Outdoor Activities and Recreational Society (OARS)
Multimedia University
Cyberjaya
member aku cari kawan die..mukhairi...kau kenal ke? dengar cite die ada kat sana
Jaga Hutan Kita

User avatar
kabUSRIbut
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 13 Jun 2006, 16:07
Location: depan lastman

Post by kabUSRIbut »

Club JiwaKacau... masih aktif 5 lagi larrrr Mr DirtyDozen...
Cuma slow skit larrr...
kitorg byk polow projek member2 jerrrr...

Image


http://lapore77.multiply.com
Last edited by kabUSRIbut on 10 Mar 2007, 00:11, edited 1 time in total.

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

hai kak lily.. l0ng taim n0 c ahh ekk ehehehee..

w0keh aa saya ni p0ng sama jek ngan kak lily.. frelans
tp paling lama d0lu2 yg mengiatkan semula 8tvt panjat memanjat saya neh ialah MDC (MELAYU.COM)..
yg lain plak.. ada la selalu nyamp0k ngan ogkl, karat dan manyak lg ahhh
PaRtI BeBaS SeAnTeR0

ORG tiMUR
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 13 Jul 2006, 15:41
Location: kejap ada, kejap xde..
Contact:

!!

Post by ORG tiMUR »

pirate of caribbean

Tarzan
Pendaki Gunung
Posts: 28
Joined: 05 Jan 2006, 08:33
Location: Belantara

Post by Tarzan »

Highlander....dulu base kat Johor Bahru...tgh 90an...
Jaga Hutan Kita

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

seper4alif
rakan muda MPPJ 1992>2000
Last edited by seper4alif on 23 Aug 2006, 10:12, edited 1 time in total.
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
nanana81
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 18 Aug 2006, 16:35
Location: MBPJ
Contact:

Post by nanana81 »

CarSharF wrote:Masa aku student dulu aku member Adventure and Recreational Club, UIAM.

Tapi bila dah 4 tahun habis belajar, aku tak sempat-sempat lagi nak daftar dengan Persatuan Alumni Kembara Dan Rekreasi UIA Malaysia (LATEPACKERS), tengah aktif sekarang ni.
sama la kita kashap, aku nanang nih ..
pi batu putih tak merdeka nih hehe ..

btw ni ler logo Latepackers

Image

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

Nama Kelab> Rakan Muda MPPJ 1994-sampai skang... :D




> rakan muda MPPJ
> 1994 - now
> ahli ke 0284

seper4alif
Last edited by seper4alif on 20 Sep 2006, 09:28, edited 2 times in total.
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

seper4alif wrote:Nama Kelab> Rakan Muda MPPJ 1994-sampai skang... :D




> Nasrul'Haq Malaysia ("nasrul" bantuan atau pertolongan "Haq" benar)
> 1970 (cawangan Malaysia)
> pengelola asal, Tan Sri Samad Idris
> ahli tak di (ketahui)
> moto "zikir,tumpuan,getaran"

seper4alif (himpunan semua jurus)
saper4alif jurus tertinggi nie.....hebat bro.... :arrow: .....
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

rembau wrote:
seper4alif wrote:Nama Kelab> Rakan Muda MPPJ 1994-sampai skang... :D




> Nasrul'Haq Malaysia ("nasrul" bantuan atau pertolongan "Haq" benar)
> 1970 (cawangan Malaysia)
> pengelola asal, Tan Sri Samad Idris
> ahli tak di (ketahui)
> moto "zikir,tumpuan,getaran"

seper4alif (himpunan semua jurus)
saper4alif jurus tertinggi nie.....hebat bro.... :arrow: .....
erk alamak ada yang tau ke??
hem rembau... jgn kekecoh ek, biarlah rahsia...

assalamualaikum


seper4alif
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks »

kalahkan pompuan la ko ni seper4alif :) .....biarlah rahsia konon. :D

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

akademiks wrote:kalahkan pompuan la ko ni seper4alif :) .....biarlah rahsia konon. :D
ngeh ngeh ngeh :lol:

seper4alif
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

cosine
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 18 Jul 2006, 12:14
Location: JB

kelab kembara

Post by cosine »

kelab setahun jagung je ni bang...harap2 bleh membantu dan dibantu :) :)
Kami semua budak baru belajar......

Image
setiap detik setiap langkah itulah kembara

Nama :
Kelab Kembara Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn

Alamat :
Beg Berkunci 101 Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn
86400 Parit Raja Batu Pahat
johor

Ahli :
1500 orang

Tahun Ditubuhkan :
Ogos 1994

Jenis Aktiviti :
Pendakian
Kursus 'outdoor'
Kayak
xpdc dll..


Aktiviti Tahunan :
Kembara Muda
Kembara Samudera
Kembara Kecil
KUiTTHORace

Website : http://kelabkembara.bravehost.com

ah coi
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 29 Jun 2006, 13:59
Location: pj
Contact:

Post by ah coi »

halo kawan pembetulan rejang advancer team masih aktiv....
cuma kami x online ya.....
jr

utanbatu
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 27 Apr 2006, 01:00
Location: Kolompo jer
Contact:

jadilah pecinta yang mencintaiNya

Post by utanbatu »

Assalammualaikum kepada semua sahabat alam,

tahniah kerana mengenali diri sendiri melalui alam hutaniah dan kepada yg beru nak senam senam bahu , harap teruskan usaha.

Sememangnya kerja gila. " baik duk umah ada tilam " ada laa yg mmg kata gitu lelagi parent..kan.takut anak anak depa nih.... jadi memacam , tapi itu bukannya halangan, iyer tak? itu lah permulaan cabaran yg sememangnya bermula dari rumah , " nak pegi kemana tuh?" .. alaaaa pi gunung jer..... " apo lah dapatnyer " ..... ala saja nak jadi orang hutan ...... ayat power nih aku guna masa org tua aku tanya... ahahahhaah

lama wo ayat tu 10 thn ada laaa... kot... maklum laa aku nih pendaki tak laju.... jadi pelan pelan laa yer .. mmg tak kan lari gunung di kejar. belajarlah menjiwai alam hutaniah... cakap lah dgn pokok,dedaun,ranting kering,tunggul mati,batu sungai, air sungai..... uiiii memacam lagi.... semua lah yg di lihat.... kerana rasa KekuasaanNya itu akan lahir dari hati yang Ikhlas.

masuk dalam hutan jangan bercakap BESARRRRR..... mengundang bahana nanti. apa pun di mulakan dgn bismillah semoga apa yg akan kita lalui adalah pelajaran. bukan sennag nak dapat blaja ilmu nih.... mmg tak perasan.. tapi.. kita sendiri yang akan tahu... bahawa kita menumpang tempat sahaja. ingattttttt!!!! " di mulakan dengan bismilah "

aku sebenarnya rinduuuuuuuuuu..... :?: akan iya ..... bau dedaunnya , air sungainya
uiiiii.. nikmat ya amat....

apa pun ...
selamat pengantin baru pada yang beru melangsungkanya
selamat bersalin
selamat selamat selamat
selamat berpuasaaaaa ..... insyallah
selamat berhari rayaaaaaaaa... ye ye raya .. insyallah

pada yang kenal aku, "hi semua "
pada yg tak kenal " hi... leh berkenalan " :)

bye....

( apa laa aku merepek nih setan :evil: ... weh :evil: ko nak pose tak tahun nih apa nak jadi laa budak :evil: nih setannnnn..)
aku take 5 , tiga tahun jer.... ( apa kata for next trip gi pulau tiga ( survivor island ) beranik???

utanbatu
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 27 Apr 2006, 01:00
Location: Kolompo jer
Contact:

r

Post by utanbatu »

ref
aku take 5 , tiga tahun jer.... ( apa kata for next trip gi pulau tiga ( survivor island ) beranik???

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

ah coi wrote:halo kawan pembetulan rejang advancer team masih aktiv....
cuma kami x online ya.....
cam kenal je ah coi nie :!:

dirtydozen
ko ni sapa ekk? nak jugak aku kenal.semua team yg aktif,tak aktif,hampir pupus dan terus pupus semua ko tau...umpama ko ada dalam setiap group.adakah research yg ko buat tu 100% betul?rejang still aktif tau.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Post Reply