Berita Sedih

Pengumuman dari Gunung Online

Moderator: pentadbir

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Berita Sedih

Post by frostice »

Assalamualaikum.

Kepada semua pendaki dan rakan-rakan GO
seorang sahabat kita - Palie (Muhamad Fadhli bin Che Hassan) telah kembali ke rahmatullah pada hari ini, akibat kemalangan di Nuang.

Saya baru terima berita melalui Freelance@Lily melalui phone beberapa minit yang lepas.

Al-Fatihah

~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Post by abe~G »

Alfatihah...
Amien..

Kemalangan yang macam mana tu terjatuh ker ?

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

Setakat yg dengar dari phone tadi, dia cuba selamatkan org lain
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Post by rat-tat-tat »

al-fatihah..
sedih ar berita nie...mmg tak sangka..anyone yg ader full story pasal kematian arwah?
Image

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

Allahuakbar...menggeletar tgn aku nak type nih...

baru kol LILY...dan berckp dgn ayen..yg ade ms kejadian..

Arwah Palie cuba slmtkn 2 kwn kita yg lemas,
tp akhirnya Arwah tertewas, yg ade ms tuh ayen dan cuma dpt selamatkan 2 rakan yg memula lemas tadi, etapi malang sbb Arwah tak dpt diselamatkan, selepas hampir 1 jam, baru arwah ditemui..

skrg diorg semua on the way ke hospital serdang....

kita doakan Arwah ditempatkan antara para solihin..amiinnn

"aku hidup krn MU dan aku mati krn MU jua...aminn..as wat dis pray sound. dis life is 2 short like azan n solat. we born wit azan n we die wit solat."

wallahualam.

Al FATIHAH
Last edited by killerbees on 20 May 2007, 20:37, edited 1 time in total.

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

pd sesaper yg x kenal, dah lupa atau was2 saper ARWAH, aku update gambo...moga2 memberi kebaikan...

Image

Arwah yg buat tanduk dlm gambar nih..gambo masa trans TT

:cry: :cry:

User avatar
cwyap
Pendaki Gunung
Posts: 156
Joined: 17 Dec 2005, 20:07
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by cwyap »

:( My condolences to the family of the late Muhamad Fadhli bin Che Hassan. I'm sure that those who he had tried to save would never forget such a courageous person.
"Lead me, follow me, or get out of my way" - General George Patton Jr

User avatar
CRAZYhAMStER
Pendaki Terlampau
Posts: 592
Joined: 05 Dec 2006, 12:12
Contact:

Post by CRAZYhAMStER »

AL-fAtihAh...

User avatar
abat_syed
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 19 Feb 2006, 23:55
Location: ipoh (manjoi)

Post by abat_syed »

baru jerk tengok tv1 malam tadi...ader nampak kengkawan gunung yang aku kenal...aku cuak gak kot2 n tertanye2 sape yang meninggal tu...

walaupun aku tak mengenali arwah,tetapi aku terase kehilangannya seorang pendaki...

takziah buat keluarga yang terdekat,semoga roh arwah dicucuri rahmat Allah Taala...

Insyaallah...
"illahi antamaksudi warido kamatlubi"
-DeuTerisM-

Farid McGuire
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 03 May 2006, 11:05
Contact:

Post by Farid McGuire »

Inallilah hiwainallillah hirojiun..

semoga ditempatkan dikalangan orang yang beriman..

alfatihah..

Qem
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 23 Aug 2006, 14:28

Post by Qem »

Al-Fatihah

smg arwah ditempatkan bersm para solihin....

-Hanya Tuhan yg Maha Mengetahui...

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

20may, 2tghhari: dapat call dari arip aka pawang.. yg palie lemas..

palie: antara photographer yg betul2 byk knowledge pasal photography, x lokek share ilmu..

sedey siut... al-fatihah..
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

Al fatihah
Semoga allahyarham ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir »

alfatihah..

baru turun dari Gunung senyum ptg tadi,faizz a.k.a Paitot inform,fadlee lemas kat Nuang.

..semoga rohnya di cucuri rahmat...
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

amir_pmnp
Pendaki Gunung
Posts: 63
Joined: 13 Nov 2006, 23:43
Location: Gunung Rapat,Ipoh

Post by amir_pmnp »

al-fatihah..semoga rohnya di cucuri rahmat...



[P]ersatuan [M]endaki [N]egeri [P]erak

ad
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 04 Oct 2006, 17:49
Location: Gombak
Contact:

Post by ad »

takziah pada family arwah.. pengebumian ari ni lepas selesai post mortem.. Erm, ad salute pada friendship memasing.. semalam sampai pukul 1 pagi still ada sama2 tak balik lagi..

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

Rasulullah bersabda:"Apa yang kalian katagorikan sebagai orang yang mati syahid diantara kalian? mereka menjawab :Wahai Rasulullah yang kami anggap sebagai orang yang mati syahid adalah siapa sja yang mati terbunuh dijalan Allah. Beliau bersabda:Kalau begitu ummatku yang mati syahid sangatlah sedikit. Para sahabat kembali bertanya:Kalau begitu siapa sajakah dari mereka yang mati syahid wahai Rasulullah? beliau menjawab: Barangsiapa yang terbunuh dijalan Allah, yang mati sedang berjuang dijalan Allah, dan yang mati karena penyakit kolera, yang mati karena penyakit perut (yakni disebabkan penyakit yang menyerang perut seperti busung lapar, diare atau sejenisnya) maka dialah syahid dan orang-orang yang mati tenggelam dialah syahid "(HR. Muslim, Ahmad, dan al-Baihaqi) 2. Rasulullah bersabda: Siapa saja yang keluar dijalan Allah lalu mati atau terbunuh maka ia adalah mati syahid. Atau yang dibanting oleh kuda atau untanya lalu mati atau digigit binatang beracun atau mati diatas ranjangnya dengan kematian apapun yang dikehendaki Allah, maka ia pun syahid dan baginya surga" (HR. Abu Daud,al-Hakim, dan al-Baihaqi)

Al Fatihah.
Salam Takziah buat famili arwah serta rakan rakan yang ada bersama Arwah ketika saat saat akhir beliau.
Marilah kita berdoa agar Arwah termasuk di dalam golongan yang dijanjikan itu.
CARPE DIEM!

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Salam semua, Alfatihah pada ARWAH
:(

Semoga rohnya dicucuri rahmat
p/s-dapat berita malam tadi dari rakan2.. terkejut besar.

Muzs
SOS
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon »

Takziah,...Al-Fatihah,

Kejadian kat mana?...Lolo ke?

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Post by siti situ sana sini »

Innalillah..

al-fatihah buat arwah..
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

User avatar
napie_mm
Pendaki Gunung
Posts: 107
Joined: 15 Feb 2006, 18:53
Location: bangi
Contact:

Post by napie_mm »

alfatihah buat rohnya..sejak aku menceburi bidang photography..aku mengenalinya..

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

al fatihah...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

innalillah..

al-fatihah..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

kejadian

air terjun nuang
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
pendaki bebas
Pendaki Gunung
Posts: 194
Joined: 26 Mar 2007, 14:19
Location: antara 2 puncak
Contact:

Post by pendaki bebas »

innalillah....
al-fatihah..semoga arwah ditempatkan dikalangan orang-orang beriman

kertasterbang
Pendaki Gunung
Posts: 10
Joined: 10 Nov 2006, 13:51

Post by kertasterbang »

takziah dan al-Fatihah..

yg dekat kolam tu ke?

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

innalillah wainnalillahirajiunnn..
Al-Fatihah utk arwah. aku tak tau nape aku terasa betul pemergian arwah yang mendadak. baru je chat dengan dia beberapa waktu sblm trip. ajal maut di tangan tuhan. semoga pemergian beliau diredhai-Nya. semoga tenang arwah di alam sana. Amin..


:|
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

al-fatihah,

semalam pi hosp serdang. dpt berita dari et, yang sesama pi dgn arwah satu kereta ke nuang. bila sampai sana ramai kawan2 ada.
saya kenal arwah thru multiply. x pernah trek sesama, tapi dari cerita et dan kawan2 lain, saya rasa terkilan x sempat nak kenal lebih rapat.

kita sepatutnya rasa bangga, sebab ada rakan yg sanggup berkorban demi rakan lain. kosmo hari ni berita tragedi di muka surat depan, sayu bila saya baca berita di muka 6.

yang dah pergi tetap pergi, yang hidup teruskan hidup. saya rasa kita kenang dia sebagai seorang wira, dan sedekahkan sebanyak mungkin fatihah kepada dia.
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

AL ~ FATIHAH .....
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
vsx70
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 26 Jun 2006, 18:44
Location: Kampung Klian Gunung.

Post by vsx70 »

Al-fatihah,

Image

User avatar
nowa
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 25 Aug 2006, 17:12
Location: mazar-e-sharif,Afghanistan

Post by nowa »

alfatihah...
palie: antara photographer yg betul2 byk knowledge pasal photography, x lokek share ilmu..
ya betul..aku kenal palie nih pun dari photography..tak silap aku dia nih assistant ted adnan. 1st jumpa dan kenal dia mase join klas flash ngan ted adnan. arwah seorang yg tak kedekut ilmu. banyak tips yg aku dapat walaupun kenal dia sekejap je.

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

sedih sgt baca paper hari ni.

takziah utk semua.

alfatihah.

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

Al-Fatihah...
Ya Allah... Taktau kenapa aku terasa sedih sgt2 bile terbaca berita nih..
Walaupun aku tak kenal langsung sape arwah.. tapi serius aku rasa mcm kehilangan sesuatu...
Aku rasa mgkn sbb KEBERANIAN arwah tu yg wat aku terasa sedih..
Tak sangka sbb cuba selamatkan kwn2.. Memakan diri sendiri..
Serius sedih giler.. Aku dpt bygkn perasaan kwn yg arwah selamatkan tu, harap2 dia tak slhkn diri sendiri sbg punca arwah meninggal....
Papepun.. Takziah wat keluarga arwah..
:( :(

User avatar
mizio comel
Pendaki Gunung
Posts: 33
Joined: 20 Nov 2006, 11:42
Location: nun di atas sana
Contact:

Post by mizio comel »

innalillah wainnalillahirajiunnn..
Al-Fatihah utk arwah, semoga roh nyer dicucuri rahmat.
takziah buat keluarga dan sahabat terdekat....
walau aku tak kenal dia....tapi kesedihan tetap terasa.....
aminnnnnn
(",)beregh gu(",)

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

takziah, alfatihah..
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
scorchys
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 08 Oct 2006, 21:27
Location: sebelah rumah kamu
Contact:

Post by scorchys »

Inallilah hiwainallillah hirojiun..

takziah untuk keluarga arwah..

-teringat kat Palie masa sama sama mendaki G. Rajah..
-teringat kat Palie masa dia kasi pinjam lanse 50mm kat aku..
-teringat kat Palie masa 1st time kenal beliau di Kg. Bahru..

semoga arwah ditempatkan di ditempat yg beriman
Al-Fatihah..
superbbb beb!! d[o_O]b

User avatar
adikcomelx
Pendaki Gunung
Posts: 32
Joined: 05 Dec 2005, 16:55
Location: ataih bawah..
Contact:

Post by adikcomelx »

nowa wrote:alfatihah...
palie: antara photographer yg betul2 byk knowledge pasal photography, x lokek share ilmu..
ya betul..aku kenal palie nih pun dari photography..tak silap aku dia nih assistant ted adnan. 1st jumpa dan kenal dia mase join klas flash ngan ted adnan. arwah seorang yg tak kedekut ilmu. banyak tips yg aku dapat walaupun kenal dia sekejap je.
InnaLillahiwainna Ilaihiroji'uun....

Al-Fatihah buat arwah..
Takziah buat keluarganya.. semoga tabah dan bersabar dengan ujian yg datang dari Allah s.w.t

kenal palie pon kat kelas Flash Ted.. memang sangat pemurah..dan tak lokek ilmu.. mesra alam.. dan penting.. dia selalu eppy
~walerrzz~

ad
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 04 Oct 2006, 17:49
Location: Gombak
Contact:

Post by ad »

erm, bit upset dgn story metro.. correct me if i am wrong..

"Kejadian yang menyayat hati itu disaksikan beberapa rakannya yang lain, namun tidak dapat berbuat apa-apa berikutan arus deras dan mereka hanya mampu melihat mangsa terkapai-kapai sebelum tenggelam."

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks »

Al Fatihah.....
semoga roh arwah sentiasa dicucuri rahmat olehNYA :(
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

terkejut besar bila dapat tau berita nie semalam...
sedih....
walaupun aku tak mengenali arwah secara dekat tapi turut terasa kehilangannya

al fatihah...

jadikan kejadian ini sebagai iktibar untuk kita semua....
pastikan lepas nie kalau nak gi mandi mana-mana air terjun bawak lah life jaket....
dan juga kematian tidak mengenal usia dan berlaku bila-bila masa sahaja...
semoga Allah menempatkan arwah di kalangan orang beriman...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Post Reply