Berita Sedih

Pengumuman dari Gunung Online

Moderator: pentadbir

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

Al-fatihah..

Semoga roh arwah dicucuri rahmat n ditempat di kalangan golongan yg soleh... Amin...
challenge your limit

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

Post by puteri-rimba »

alfatihah buat arwah MFCH : Muhamad Fadhli bin Che Hassan

tringat time makan pepahat kat bagan lalang........

"Setiap yang bernyawa pasti akan mati, begitu jugalah dengan manusia tiada seorang pun boleh lari dari ajalnya yang telah ditetapkan oleh Allah SWT, di mana bila ajal seseorang itu telah sampai malaikat Izrail tetap akan mencabut nyawanya tidak kira di mana seseorang itu berada. Sebagaimana Firman Allah dalam surah al-Jumu’ah ayat 8:"

*Yang bermaksud : “Katakan (wahai Muhammad) sebenarnya maut yang kamu melarikan diri daripadanya itu, tetaplah ia akan menemui kamu, kemudian kamu akan dikembalikan kepada Allah yang mengetahui segala yang ghaib dan nyata, lalu ia memberitahu kepada kamu apa yang kamu telah lakukan (serta membalasnya).*

User avatar
vermisse
Pendaki Gunung
Posts: 81
Joined: 04 Jan 2006, 16:58
Location: timur

Post by vermisse »

dapat berita dari kawan2.
walau pun tak beberape kenal ngan arwah,
tetap mengucapkan takziah pada keluarga arwah..

al-fatihah

semoga sahabat seprjuangan kite arwah Muhamad Fadhli bin Che Hassan tenang dan aman di alam sana...Amin.
Ich_Vermisse_Dich

Cat7
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 03 Jul 2006, 20:31
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by Cat7 »

Salam...

Memang terkejut tghari nie baca paper Metro tgk kejadian di Gunung Nuang...menimpa arwah Palie...baru lg rasayer bersapa dgn arwah dan ted adnan kat Muzium Telekom. Walaupun baru mengenali yer tapi mudah rapat disebabkan keramahan arwah yg tidak lokek memberi ilmu tak kira apa2 pun. Arwah memang seorang yg berani.

p/s: br balik dari kubur...x sempat tgk..kebumi lepas asar...start mlm nie pas Isyak ada Tahlil kat umah arwah di Bukit Antarabangsa


Semoga roh beliau dicucuri rahmat..Al-Fatihah..
"Climb Now Work Later"
CAT©

Cat7
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 03 Jul 2006, 20:31
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by Cat7 »

Salam...

Memang terkejut tghari nie baca paper Metro tgk kejadian di Gunung Nuang...menimpa arwah Palie...baru lg rasayer bersapa dgn arwah dan ted adnan kat Muzium Telekom. Walaupun baru mengenali yer tapi mudah rapat disebabkan keramahan arwah yg tidak lokek memberi ilmu tak kira apa2 pun. Arwah memang seorang yg berani.

p/s: br balik dari kubur...x sempat tgk..kebumi lepas Zohor...start mlm nie pas Isyak ada Tahlil kat umah arwah di Bukit Antarabangsa.. :(


Semoga roh beliau dicucuri rahmat..Al-Fatihah..
"Climb Now Work Later"
CAT©

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Assalamualaikum

Post by castello »

Takziah kpd ahli keluarga dan rakan2 semua...termasuklah diri saya sendiri...

saya agak terkejut mendengar berita pasal kejadian ni...sebab baru jer sampai rumah pulang dari Air Terjun Jerangkang...

semoga roh arwah palie dicucuri rahmat Allah SWT...

semoga dari kejadian yg berlaku ni...dapat menjadi iktibar kepada semua penggemar aktiviti rekreasi.

"Dalam kita tengah bersuka ria jgn lupa pada perkara yang duka"

al-Fatihah

wassalam...
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

User avatar
nowa
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 25 Aug 2006, 17:12
Location: mazar-e-sharif,Afghanistan

Post by nowa »

Image

cat7...yg mane satu ko?

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Post by pendaki baru »

semoga keluarga aruah...tabah dgn apa yang terjadi...

saya salah seorang yang terlibat dalam xpdc ni.. sangat terkilan dgn apa yang belaku..sebab saya tiada di tempat kejadian
karana watuk tu saya dan rakan2 yang lain pergi air terjun sebelah atas.
semasa saya sampai di tempat kejadian.ayen menberita aruah dah setengah jam di dasar air. :cry: :cry: :cry:
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

User avatar
belakangpokok
Pendaki Gunung
Posts: 119
Joined: 06 Nov 2006, 20:10
Location: Perak
Contact:

Post by belakangpokok »

Al-Fatihah. Akhir perjalanan beliau didunia ini. Alam akhirah yang kekal menanti. Semuga setiap amalan baik diterima dan semuga arwah ditempatkan ditempat yang mulia disisinya. Amin.




Maut ditelan arus

Oleh Abdullah Wahab dan Hadzlihady Hassan

KAJANG: “Pali nak selamatkan Zurek dan Naza yang tergelincir dan lemas, bagaimanapun air berpusar menyebabkan dia ditarik ke dasar,” kata Mohd Nor Ariff Mohd Azmi, 21, menceritakan detik kejadian yang meragut nyawa rakannya di air terjun Gunung Nuang, di sini, semalam.




Dalam kejadian kira-kira jam 11.30 pagi itu, Muhammad Fadli Che Hassan, 28, mati selepas lemas ketika cuba menyelamatkan dua rakannya.

Kejadian menyayat hati itu disaksikan beberapa rakannya yang lain, namun tidak dapat berbuat apa-apa berikutan arus deras dan mereka hanya mampu melihat mangsa terkapai-kapai sebelum tenggelam.

Mangsa adalah seorang daripada 18 pendaki yang menyertai ekspedisi mendaki Gunung Nuang yang mempunyai ketinggian 1,493 meter.

Kumpulan itu dikatakan memulakan pendakian pada pagi kelmarin dan tiba ke puncak gunung selepas empat jam pendakian dan bermalam di situ.

Bagaimanapun ketika dalam perjalanan pulang, dua rakan mangsa dikatakan tergelincir selepas terpijak batu licin sebelum terkapai-kapai meminta tolong.

Mohd Nor Ariff berkata, mereka tidak dapat berbuat apa-apa kerana semua mereka tidak pandai berenang dan hanya mampu menjerit meminta tolong.

“Selepas beberapa minit menjerit meminta tolong, kemudian beberapa lelaki dari kumpulan pendaki lain tiba sebelum dua daripada mereka terjun cuba menyelamatkan Pali.

“Bagaimanapun hampir sejam menyelam, salah seorang daripada mereka menjumpai mayat Pali yang tenggelam di dasar,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian di sini, semalam.

Difahamkan perjalanan dari kaki Gunung Nuang ke kawasan air terjun terbabit mengambil masa lebih dua jam untuk sampai ke kawasan itu.

Mangsa yang juga seorang jurugambar bebas dan tinggal di Bukit Antarabangsa, di sini adalah seorang yang aktif dan meminati aktiviti lasak.

Sejurus mangsa dinaikkan dia kemudian diberi bantuan pernafasan bagaimanapun dia gagal diselamatkan.

Mayat mangsa kemudian dihantar ke Hospital Serdang untuk dibedah siasat.

Operasi menyelamat membabitkan bomba, JPA3 dan polis dikejarkan ke tempat kejadian sejurus menerima panggilan telefon daripada beberapa pendaki lain.

Sementara itu, Ketua Operasi Jabatan Pertahanan Awam JPA3, Shahrul Kamal Mohd Johari, berkata mereka menerima maklumat berhubung kejadian itu kira-kira jam 12 tengah hari dan seramai 28 anggota dikejarkan ke tempat kejadian.

Menurutnya, mereka tiba di lokasi kejadian setengah jam kemudian.

“Operasi ini sepatutnya hanya mengambil masa satu jam, tetapi disebabkan permukaan jalan yang licin menyebabkan kami sukar untuk sampai ke tempat kejadian.

“Malah ketika menuruni gunung terbabit, kenderaan kami yang membawa mayat terbalik dan terpaksa menggunakan bantuan kenderaan bomba,” katanya.

Shahrul Kamal berkata, mayat tiba ke kaki gunung pada jam 5.45 petang sebelum dibawa dengan kenderaan polis ke hospital.

“Keadaan hujan lebat dan jalan becak menyukarkan perjalanan kami untuk sampai ke kaki gunung,” katanya.
Leave no trace but tracks

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

tragedi nuang

Post by biskut »

dapat call dari kekawan jam 2pm lebih tapi tak dapat turun..

dan AL FATIHAH KEPADA ARWAH.


dan moga kita semua ambil iktibar dalam soal keselamatan dan berkaitan yang melibat kan air alam semulajadi yang tidak terduga oleh manusia...

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

cerita dalam metro mcm x berape tepat..
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Al - Fatihah.... buat Arwah Muhamad Fadhli bin Che Hassan

Salam takziah buat keluarga arwah .........
bersabarlah kerana ajal maut memang telah dijanjikan untuk setiap insan.
Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. Amin.

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

Innalillahhiwainnailaihirrojiun....

takziah buat keluarga Allahyarham.....

semoga rohnya dicucuri rahmat......... :cry: :cry: :cry:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

aBu
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 04 Jul 2006, 14:53
Location: kb
Contact:

Post by aBu »

al-fatihah

semoga arwah ditempatkan bersama-sama org solihin...

User avatar
slokkro
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 28 Mar 2006, 22:00
Location: Atas balak bawah batu
Contact:

Post by slokkro »

Innalillahhiwainnailaihirrojiun...
Al-Fatihah.

User avatar
nizran
Pendaki Tegar
Posts: 205
Joined: 22 Aug 2006, 01:52
Location: belakang pokok..
Contact:

Post by nizran »

semoga Allahyarham ditempat di golongan yg beriman... semoga sekelian para sahabat mengingati beliau dengan menghadiahkan beliau bacaan2 ayat suci di masa kelapangan... InsyaAllah...
mane satu belakang pokok???
Image

Memi
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 04 Dec 2005, 20:18
Location: earth
Contact:

Post by Memi »

al-fatihah...
cruel to be kind

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

Al-Fatihah.. salam takziah pada keluarga dan rakan2 terdekat Palie

User avatar
pogolix
Kerabat GunungOnline
Posts: 143
Joined: 14 Feb 2006, 11:07
Location: Gaza

Post by pogolix »

baru baca dalam harian metro online.. mula2 baca nama palie ingatkan sahabat yang saya kenal.. terus bukak gunung online.. rupa2nya orang lain.. walaubagaimanapun takziah kepada ahli keluarganya dan sahabat2 yang mengenalinya..

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Post by pgurlz »

takziah buat keluarga arwah...
alfatihah

masa aku terima msg ttg arwah.... trus terbayang2 kenangan dan gurau senda bersama ngan arwah
se-simple yg boleh

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Post by pendaki baru »

aku masih teringat lagi masa aku turun dari air terjun atas.
ayen menjerit panggil aku... samasa tu aku seberang sungai...
aku tak dapat dengar apa yang ayen cakap.kerana bunyi air terjun yang terlalu kuat. selepas aku panjat batu.. baru baru lah aku dengar ayen kata aruah kat dalam... mula2 tu aku ingat aruah menyelam je..pastu ayen kata aruah lemas :cry: ...ya....allah.aku rasa gelap mata jap...pastu aku tanye ayen dah berapa lama aruah kat dalam.. ayen memberita tahu dah dekat setengah jam..lagi sekali aku rasa mengigil.

pastu aku nampak man turun..terus aku jerik man.........aruah lemas... dia sampai terus terjun..cuba menyelam cari tapi gagal.. las sekali mawi turun..
mawi aruah lemas.. berapa lama dah setengah jam.. tak sempat habis aku kata.dia terus terjun..cuba cari tapi gagal jugak...

selepa tu aku di arahkan oleh mawi mintak bantuan.dia suruh aku keluar..
aku terus gerak...

lepas tu aku tak tahu cerita seterus nye...aku pergi belari naik keatas mintak bantuan. :cry: :cry: :cry: :cry:

masa tu lah detik2 cemas aku.. yang agak terkilan kerana tak de di tempat kejadian.
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

budakjahat
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 14 Jun 2006, 12:52
Location: kay el

Re: Berita Sedih

Post by budakjahat »

salam...
walaupun x kenal dgn arwah, saya ucapkan takziah kepada keluarga beliau dan al-fatihah semoga arwah mencucuri rahmat keatasnya.

joneeey_comel
Pendaki Gunung
Posts: 90
Joined: 13 Jan 2006, 15:52

Post by joneeey_comel »

al fatihah....
baru bace criter dier smalam....
masuk paper.... :cry:
smoga rohnya dicucuri rahmat..
amin....

ogljb
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 09 Dec 2005, 15:46

Post by ogljb »

Assalamualaikum,

Saya tidak pernah berpeluang mengenali arwah secara peribadi tetapi dari apa yang diceritakan oleh rakan-rakan dan akhbar tentang kemurahan hatinya dan keberaniannya membuatkan saya amat terasa kehilangannya.

Al-fatihah untuk rohnya. Semuga ditempatkan dikalangan mereka yang dikasihinNYA.

Buat keluarga salam takziah dari saya dan saya tumpang bersedih di atas pemergiannya.

Kepada rakan-rakan rekerasi sekelian marilah sama-sama kita doakan kesejahteraan rohnya di sana dan mengambil iktibar dari kejadian ini.

Salam.

ogljb

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Post by pendaki baru »

Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

User avatar
Lapore
Pendaki Gunung
Posts: 134
Joined: 11 May 2006, 09:30
Location: Kami yg ditinggalkan
Contact:

Post by Lapore »

Al-Fatihah...........
The Bad, The Good & The Ugly....JiwaKacau?

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

Assalamualaikum & salam sejahtera..


Saya mewakili seluruh warga OGKL mengucapkan takziah & simpati kami kepada keluarga serta sahabat handai rakan pendaki kita; Muhammad Fadli Che Hassan atau Palie yang telah kembali ke Rahmatullah hari Ahad lepas ketika cuba menyelamatkan rakan-rakan yang hampir lemas di Air Terjun berhampiran Gn Nuang.

Tak lupa juga kepada seorang lagi rakan pendaki dari Singapura, Abdul Razak Abdul Hamid yang meninggal dunia ditimpa pokok ketika tidur di dalam khemah semasa pendakian ke Gn Ledang

Semoga roh mereka berdua bersemadi dengan tenang,berada dalam rahmat Allah SWT dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.
Al-Fatihah..

“Usah dikesali dengan segala yang terjadi kerana itu adalah ketentuan dari Illahi, kita hanya merancang tetapi Tuhan yang menentukannya. Kita ambil ikhtibar di atas kejadian-kejadian yang berlaku dan jadikannya sebagai satu peringatan serta pengajaran agar sentiasa berhati-hati tidak kira di mana saja berada.. Ajal dan maut ketentuan Allah SWT. Wallahualam..“

Setiap kali teringatkan arwah, sedekahkan Al-Fatihah untuk mereka, usah ditangisi kehilangannya kerana setiap manusia yang hidup di dunia ini pasti akan mati satu hari nanti..Harap kita semua yang beragama Islam dapat bersama-sama menunaikan solat hajat mohon kepada Allah SWT agar kita semua terhindar dari dari sebarang kecelakaan dalam setiap aktiviti rekreasi yg kita jalankan/ikuti selepas ini. AMIN..

Salam Rekreasi,
S/U Kelab Orang Gunung Kuala Lumpur (OGKL)
ogkl.com.my
PaRtI BeBaS SeAnTeR0

nine703
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 12 Aug 2006, 16:15
Location: Kuala Lumpurea
Contact:

Post by nine703 »

1st member aku ckp info yg dia dpt update dr forum GO.
masa tu aku kat hosp serdang dgn group member yg lain menunggu family arwah. jd ini aku quotelah apa yg aku share dgn kawan2 kat forum SFCS sbb dia org request.
nine703 wrote:Salam~

Alhamdulillah arwah fadli selamat di kebumikan ditanah perkuburan masjid ridhwan ulu klang semalam lepas solat zohor. Aku jumpe ted, engku, nazley dgn ramai lagi photog yg dtg majlis pengkebumian arwah.

Aku rasa korang pun ada dah baca surat khabar semlam (isnin) pasal kemalangan tu.
Palie lemas lepas dia selamatkn 2 org team member perempuan kita org. Masa kejadian tu (12pm) group member sorang lg yg tgk kejadian tu bgtahu, lepas palie dpt bwk last girl yg dia selamatkan ke tebing, palie pulak down & x melawan. Masa tu lah palie tertarik balik ke tgh kolam sungai tu.

Image

Masa aku dengan kawan lain sampai dari sungai atas, kita org mmg dah x nmpk langsung palie kat dlm sungai tu. 2-3 org member yg lain pun mmg susah nak percaya yg palie ada dlm air tu. Tp D200 palie yg ada kat tepi sungai tu lah jadi bukti yg dia mmg ada kat situ. 4-5 orang member yang tau menyelam termasuk dari group hikers lain cuba cari dkt every part dlm kolam tu tp x jumpa. Dalam 20min cuba, tp still x jumpa.masa tu pun masing2 dah letih. Tp alhamdulillah last dive dari kawan yg terjun dari tebing tinggi kiri -pic-, dpt jumpa ngan grab palie dan bwk naik ke tebing.

Masa tu dlm pukul 12.25pm. palie dah x bergerak. Kita org bwk dia naik ke kawasan rata and keluarkan air dari badan dia. Masa ni pun nak tunggu bantuan mmg x sempat, kita org cari tp x jumpa nadi dia. Ada dalam 30 minit kita org apply cpr kat arwah untuk usaha cuba dptkan nadi & pernafasan dia balik. Lepas cuba berkali-kali, semua yg ada kat situ pasrah, mmg dah x boleh nak buat apa, melainkan tunggu bantuan sampai untuk bwk jenazah turun.

Lepas laporan dibuat di balai polis bt 18, jenazah di bwak ke Hospital Serdang utk postmortem. Besoknya (isnin), lepas selesai jenazah dimandikan dan dikapankan di Hosp Serdang, jenazah di bawah ke Surau Bukit Antarabangsa utk disolatkan. Dan lepas tu di bawa ke Masjid Ridhwan disolatkan sekali lagi lepas zohor, seterusnya utk pengebumian.
Last edited by nine703 on 22 May 2007, 19:36, edited 1 time in total.

nine703
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 12 Aug 2006, 16:15
Location: Kuala Lumpurea
Contact:

Post by nine703 »

nine703 wrote:**Pergerakkan kuat arus dlm kolam tmpt kejadian,
permukaan mmg tenang tp dlm tu xde siapa yg tau sbb arus berubah2
Image
Arwah dijumpai di sebelah kanan kolam dlm gambar ni.

Image

Image

p/s:
Banyak lagi benda yg terjadi tp ini je lah yg mampu aku kongsi dgn korang & former lain sepanjang 3 hari aku ngan arwah sejak sabtu ke isnin. still masa aku tulis posting ni pun aku masih x boleh lupa muka arwah since sejak aku sama2 trekking gelak sama, ke saat aku buat cpr, ke masa mandikan jenazah, sampailah ke liang lahad.

Walaupun arwah x berforum sama, tp minat & passion dia dlm fotografi still menghubungkan kita dalam jln yg sama. bagi aku arwah pergi bukan atas kecuaian, tp atas keberanian dia utk selamatkan org lain yg dalam kesusahan. Apa pun Allah sayangkan dia dan menuntutnya kembali ke rahmatullah, semuanya atas qada & qadar dan pasti ada hikmahnya.

**Fatihah khususan ruhilmahrum Muhammad Fadli bin Che Hassan, Al-Fatihah**

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

last aqu jumpa aruah masa dia beli climbing shoes kt outdoor centre aritu..
rasa kehilangan seorg pendaki gunung yg xpert dlm fotografi..

Al-Fatihah..semoga ditempatkan dikalangan golongan beriman..
salam takziah pada keluarga dan rakan2 terdekat aruah
ImageImageImage

zumi6771
Pendaki Gunung
Posts: 27
Joined: 05 Dec 2006, 14:44
Location: Phelio Damansara

Post by zumi6771 »

:| Takziah. Juga mengingatkan kita semua supaya lebih berhati2 kepada diri kita dan juga org lain.

jimi
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 18 Feb 2006, 12:39
Contact:

Post by jimi »

takziah utk keluarga pali...
lagi 2 bulan..kejap jerk...

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Image

Semoga rohmu dicucuri rahmat... dan ditempatkan di kalangan orang-orang beriman... sebagaimana tenangnya wajahmu kami tatap kali terakhir, hanya kenangan yang tinggal diingatan dan hanya doa yang dapat kami titipkan semoga Allah mempermudahkan perjalanan mu di alam barzakh. Al-Fatihah---- Amin!!!!!

User avatar
ainzildjian
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 13 May 2007, 03:44
Location: Gombak, Selangor
Contact:

Post by ainzildjian »

alfatihah..
my lifestyle determines my death style

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

Post by (Ö¿Ö)aRen »

al-fatihah.....salam takziah buat keluarga arwah
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

Abg_Jaws_Ikan_Paus
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 16 Jan 2006, 02:00

Post by Abg_Jaws_Ikan_Paus »

al-fatiha utk arwah pali... semoga roh nye ditempat kan dikalangan org2 yg beriman

last aku jumpa dia sebulan yg lalu, siap test D200 dia...

User avatar
pendaki baru
Pendaki Gunung
Posts: 188
Joined: 05 Jun 2006, 14:30
Location: Kota DamanSara, Petaling Jaya
Contact:

Post by pendaki baru »

Image

AL-fatihah
Nak Tengok Gambar Sila Lah Ke c ni
http://fazrul06.multiply.com/
http://www.myspace.com/9368275
><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>¸.·´¯`·.¸><((((º>

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

al fatihah..
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
sugar_glider
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 09 Apr 2007, 14:29
Location: sedim river

Post by sugar_glider »

Inalillahi waina ilaihiroji'un.
i believe i can fly

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Disini juga kami ingin menjemput rakan rakan ke Majlis Tahlil yang akan diadakan pada malam ini seperti berikut:-

Tempat: Masjid Al-Ridhuan, Lembah Keramat, Kuala Lumpur. (masjid Kg Pasir)
Hari: Khamis malam Jumaat
Tarikh:24 May 2007
Masa: Selepas solat Maghrib
Hubungi Arif (013 2048857)

Harap Maklum size]

Post Reply