Majlis Berbuka Puasa 2007

Pengumuman dari Gunung Online

Moderator: pentadbir

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 19 Sep 2007, 21:33

haaa sapa nak volunteer jadi guide puduraya-kg baru untuk tok batin?? :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

ogljb
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 09 Dec 2005, 15:46

Postby ogljb » 20 Sep 2007, 08:29

Assalamualaikum semua,

Bett, Reen,

Pak Njang dan Mak Njang tempah dua tempat. Bila dah bank-in bayaran nanti saya akan maklumkan.

Salam.

Pak Njang, ogljb

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Postby seper4alif » 20 Sep 2007, 10:13

atan
ijai
mansur
kikila

kompom mai sechawaaaan
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 20 Sep 2007, 10:40

ok pak njang+atan,
updated!!

pehh meriahhhhhhhh...!! :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

eppott
Pendaki Gunung
Posts: 77
Joined: 23 May 2006, 13:16
Location: KL
Contact:

Postby eppott » 20 Sep 2007, 12:24

huhuuu meriah giler..
tapi mostly aku tak kenal..
takpelah.. selamat berkenalan n selamat mengeratkan silaturrahim.. ecehh... :D

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Postby sany ADALAH alger » 20 Sep 2007, 12:29

mmng la nak g sna!!!tapi sapa nak mai amek aku kat otel swiss in hahahhaha
aku mana la tau nak nek apa g sana!!!
nak nek bas nnt sesat..pastuh kena culik jadi mcm nurin..hahahhaha
pastuh sapa nak tawaq harga mahai2 kat aku..
cakap!!!!!
sapa buleh tulung jawab!!! :x
1.Naik cab.
2. dari Puduraya jumpa orang tanya dia kat mana stesen LRT.dah tau kat mane so jalan la.dah sampai stesen LRT beli tiket ke Kg Baru.
sampai stesen LRT Kg Baru. turun LRT.naik eskalator. koling la sapa sapa yg ko kenal.
:lol:
CARPE DIEM!

ad
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 04 Oct 2006, 17:49
Location: Gombak
Contact:

Postby ad » 20 Sep 2007, 14:12

masukkan ad & syed

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 20 Sep 2007, 14:17

ok ad hehehe
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Postby Freelance » 20 Sep 2007, 14:52

mmng la nak g sna!!!tapi sapa nak mai amek aku kat otel swiss in hahahhaha
aku mana la tau nak nek apa g sana!!!
nak nek bas nnt sesat..pastuh kena culik jadi mcm nurin..hahahhaha
pastuh sapa nak tawaq harga mahai2 kat aku..
cakap!!!!!
sapa buleh tulung jawab!!! :x
1.Naik cab.
2. dari Puduraya jumpa orang tanya dia kat mana stesen LRT.dah tau kat mane so jalan la.dah sampai stesen LRT beli tiket ke Kg Baru.
sampai stesen LRT Kg Baru. turun LRT.naik eskalator. koling la sapa sapa yg ko kenal.
:lol:
Sany kena sebut LRT putra... sbb kt puduraya pun ada LRT gak.. LRT Star....

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Postby sany ADALAH alger » 20 Sep 2007, 16:21

list kompem datang.
1-matsaiko
2-budin
3-lily
4-sany
5-nazawgw
6-haidar
7-edza hadkor
8-worksindrom
9-salan
10-salan2
11-kanee
12-arip
13-alamsemesta
14-pisha
15-bai
16-pgurlz
17-faridmcguire
18-biruhijaubiru
19-pakjong
20-mangu
21-givencyKL
22-anggerikdesa
23-bett
24-ujang
25-onepolar
26-joni comel
27-ayen
28-azliaje
29-jimi
30-crazyhamster
31-yo
32-jebat
33-jebat2
34-hensem
35-kak syitah
36-khainuba
37-acidkid
38-apek
39-apek2
40-eppot
41-abe~G
42-orca
43-kak ina
44-adik@puteri rimba
45-rumaizi
46-lapore
47-bob koffin
48-adik idan
49-adik idan2
50-orga
51-hai
52-hai2
53-bapak aruan
54-beckham
55-nelyhasila
56-faridza
57-faridza2
58-wina - paid
59-kn
60-nan jelobo
61-umi
62-kak dib
63-ogljb
64-ogljb2
65-atan
66-ijai
67-mansur
68-kikila
69-wawa
70-hamdi
71-ain
72-onepolar2
73-ad
74-syed
75-ipat
76-ipat2
77-ipat3
78-ipat4
79-ipat5
80-ipat6
pergghh ramainyeee...nie kompem laku klau aku bukak gerai juai taufu fa :oops: :lol:
CARPE DIEM!

User avatar
(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

Postby (Ö¿Ö)aRen » 20 Sep 2007, 17:24


pergghh ramainyeee...nie kompem laku klau aku bukak gerai juai taufu fa :oops: :lol:
sany ADALAH TORRES

yu kata nak juai anu..... :keke:


anu = player fomfonen iteww...
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Postby rat-tat-tat » 20 Sep 2007, 20:06

fuhhhh...
ramai giLer 80 org...

Sany..
ko jgn nak ngengade nak berniaga...makanan dah byk tu..!!! :evil: :twisted:
Image

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 20 Sep 2007, 21:17

nama yg bold berwarna merah tanda dah bayar.pls check.TQ
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

Postby puteri-rimba » 21 Sep 2007, 06:46

huhuuu meriah giler..
tapi mostly aku tak kenal..
takpelah.. selamat berkenalan n selamat mengeratkan silaturrahim.. ecehh... :D

tak pe i kenal u... ho ho ho
dunia ini adalah untuk org yg kreatif & bersemangat, jd ambil lah peluang ini.....

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 21 Sep 2007, 09:56

Mintak tolongggggg sikit
pada yg daftar melalui orang ketiga

sebagai contoh,
si polan book seat tuk 3 kawannya iaitu polan2,polan3 dan polan4

bila nak bankin,si polan kolet la duit kat polan2,polan3 dan polan4,pastu si polan bank in kan sendiri dan inform aku...kalau macamtu kan ke senang dan tak mengelirukan sebab,

kalau polan2,polan3 dan polan4 yg bank in sendiri,pastu juz inpom si polan saja,aku takut tak dapat nak trace bila bayaran tu dibuat sbb bukan dia saja yg masukkan duit ramai lagi...aku harap korang paham situasi ni OK
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Postby rembau » 21 Sep 2007, 10:34

Mintak tolongggggg sikit
pada yg daftar melalui orang ketiga

sebagai contoh,
si polan book seat tuk 3 kawannya iaitu polan2,polan3 dan polan4

bila nak bankin,si polan kolet la duit kat polan2,polan3 dan polan4,pastu si polan bank in kan sendiri dan inform aku...kalau macamtu kan ke senang dan tak mengelirukan sebab,

kalau polan2,polan3 dan polan4 yg bank in sendiri,pastu juz inpom si polan saja,aku takut tak dapat nak trace bila bayaran tu dibuat sbb bukan dia saja yg masukkan duit ramai lagi...aku harap korang paham situasi ni OK
Kesian den... :roll:
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 21 Sep 2007, 23:36

Mintak tolongggggg sikit
pada yg daftar melalui orang ketiga

sebagai contoh,
si polan book seat tuk 3 kawannya iaitu polan2,polan3 dan polan4

bila nak bankin,si polan kolet la duit kat polan2,polan3 dan polan4,pastu si polan bank in kan sendiri dan inform aku...kalau macamtu kan ke senang dan tak mengelirukan sebab,

kalau polan2,polan3 dan polan4 yg bank in sendiri,pastu juz inpom si polan saja,aku takut tak dapat nak trace bila bayaran tu dibuat sbb bukan dia saja yg masukkan duit ramai lagi...aku harap korang paham situasi ni OK
yang letak nama polan2, polan3, polan4 tuh kalau buleh bagai nama terus lah
senang nak trace nanti masa kat dewan....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
chimm
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 05 Sep 2007, 16:12
Location: in ot
Contact:

Postby chimm » 22 Sep 2007, 02:05

kekeke..kelako lak aku dengo..

si polan 2..si polan 3..wakakaka..

beb..aku confirm pegi..duit besok aku bank in kan..ok..

roger n out..

cam biasa kalau aku dah bank in..aku akan sms bagi tau... :D

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

food

Postby biskut » 22 Sep 2007, 16:29

nak gak tumpang makan.....meriah macang nak raya lak..
nanti kita bakau mecuuunn huhu

bro wa 1 seat......mai or takmai aku kompem ek..

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 22 Sep 2007, 16:57

biskut
ok roger
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 22 Sep 2007, 17:00

sapa-sapa dah bank in please inform matsaiko...
jgn inform aku k...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Postby killerbees » 22 Sep 2007, 17:17

mr GOGO...

ade dresscode tak kali nih...? walaupon aku akn dtg lewat...(lepas berbuka di opis)

tp utk yg dtg awal2 tuh..ape kata dgn dress up sekali...meriah gitewww..

sekadar iDeA.... :lol:

User avatar
killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Postby killerbees » 22 Sep 2007, 17:33

Image

contoh... :lol:

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Postby beckham@chayok2 » 22 Sep 2007, 23:21

kahkahkahkha... siap anta family potret 2... :lol:
eunos... eunos... :lol:

matsaiko, tlg reservekan saya punya kwn lg 1 tempat. nama dia sepul.
besok haku bank in 50 hengget. ok, tima kasih. 8)
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Postby killerbees » 23 Sep 2007, 14:14

:lol: :lol:

bkn family potret aku ler..men pinjam jer.. sbg contoh.. :evil: :evil:

8)

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Postby uglysister » 24 Sep 2007, 10:25

Assalamualaikum kekawan,

Sempena Ramadhan ni, saya dan beberapa org rakan ada membuat perancangan utk menderma takat yg termampu pada anak2 yatim. Kitorang tanak fokus kepada rumah anak2 yatim KL sebab dorang dah byk sponsor esp bulan posa. So lepas survey2 skek, kitorang dah dapat satu tempat, iaitu Rumah Anak Yatim Sekendi, Sabak Bernam.

So memandangkan G.O ngn KHK nak organize majlis buka posa, kalau ada yg berminat dan ikhlas nak menderma, bolehlah nak menderma pada dorang melalui kami. Kalau ade sape2 yg tergerak nak derma, tak kira la pakaian, makanan atau duit, boleh la bawak pada masa hari bukak posa G.O tu sebab kitorang akan pegi ke Sabak Bernam the next day (Ahad, 30 September 2007). Kalau ade yg tak join bukak posa tapi nak derma, bleh la call saya (Pisha - 019 2530 230) nanti kita collect barang. Kalau ade yg nak join pon amatla di alu2 kan. Kalau tanak derma kali ni pon takpe takde paksaan, mane tau lengkali ade rezeki lebih bleh la derma plak.

Antara cadangan derma :
1. Pakaian / kasut sekolah
2. Duit
3. Makanan mentah (e.g beras, gula, milo, susu, etc)
4. Biskut raya
5. Alat2 tulis

Lokasi :
Rumah Anak Yatim Sekendi, Sabak Bernam
Batu 36 Jln Sekendi, 45200 Sabak Bernam

Tarikh : 30 September 2007 (Ahad)
Serah barang2 derma pada : Uglysister (pisha) , Eppot , Bai atau kalau tak kenal kitorang, pass je kat sape2 yg dikenali ramai (e.g Bett,Matsaiko, etc..) nanti kitorang collect.

Time kasih kekawan, sumbangan korang amat dihargai walaupon rm1. Takde sumbangan pon takpe kitorang still proceed, tapi sebab alang2 kitorang pegi baik bawak banyak barang terus mane tau ade yg berminat.

TQ - pisha (Uglysister)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 24 Sep 2007, 10:46

PENYERTAAN DITUTUP DENGAN RASMINYA.SEBARANG PENYERTAAN SELEPAS INI HANYA AKAN DILAYAN ATAS BUDIBICARA.HARAP MAKLUM
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
nelyhasila83
Pendaki Gunung
Posts: 14
Joined: 24 May 2007, 00:22
Location: Flet Old Skul
Contact:

Postby nelyhasila83 » 24 Sep 2007, 21:23

saja nak tanya.. kod pakaian tuh serius ke main2?? musikil...
If u tell the truth, u dont have to remember anything

User avatar
viceroy
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 29 Mar 2007, 12:36

Postby viceroy » 25 Sep 2007, 00:49

sany...bukak kedai kopi le skali.. :mrgreen:
baru nak join ..skali tokey dah tutup gerai...takper..abe~G tu kira wakil kitorang dari manjung sebagai penyambung silaturrahim !!

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Postby petis tekan » 25 Sep 2007, 14:05

saja nak tanya.. kod pakaian tuh serius ke main2?? musikil...



jgn pakei baju feng nga kapp udah...huuhuhhuh

kwn u ckp,u comei bila pakei tudung...hehehehe


petis tekan
lesung pipit di pipi..

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Postby JeNaL » 25 Sep 2007, 16:31

mmmm ramai dlm list ni....kalu semua bawa kenderaan sendiri...sendiri mau ingat la....hehehe

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 25 Sep 2007, 16:39

Datang awalllllllllllllllllllll
kalu ada moto baik naik moto
kalo naik lrt lagi bagus

4.30 dewan dah bukak

maklum
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
nelyhasila83
Pendaki Gunung
Posts: 14
Joined: 24 May 2007, 00:22
Location: Flet Old Skul
Contact:

apo2ajo

Postby nelyhasila83 » 25 Sep 2007, 20:50

petis tekan berkata
jgn pakei baju feng nga kapp udah...huuhuhhuh

kwn u ckp,u comei bila pakei tudung...hehehehe
mana tau den mau pakai itu baju feng nga kapp.. kelana laut lagi..hahahaha

ehemm... kalau pakai tudung comei2 sekali termencarut, tak manis lah pulok...aishhhh.. control gengste controllll..
If u tell the truth, u dont have to remember anything

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 25 Sep 2007, 22:58

Salam semua
Seperti yg sudah sedia maklum,penyertaan Majlis Berbuka Puasa Kerabat Gunung telah ditutup.Pada mereka yang tak dapat serta jangan kecewa,kita jumpa tahun depan.Pada yang namanya ada dalam list,kalau boleh sila buat pembayaran,datang awal dan jumpa anda semua nanti.

Kehadiran
1-matsaiko
2-budin
3-lily
4-sany
5-nazawgw
6-haidar
7-viceroy

8-worksindrom
9-salan
10-salan2
11-kanee
12-arip
13-alamsemesta
14-pisha
15-bai
16-faridmcguire
17-faridmcguire2

18-biruhijaubiru
19-pakjong
20-mangu
21-givencyKL
22-anggerikdesa

23-bett
24-ujang
25-onepolar
26-onepolar2

27-ayen
28-azliaje
29-jimi
30-likawi
31-pendaki baru-Yo-
32-jebat
33-jebat2
34-hensem
35-kak syitah
36-khainuba
37-acidkid
38-apek
39-apek2
40-eppot
41-abe~G

42-orca
43-kak ina
44-adik@putri rimba
45-rumaizi
46-lapore
47-bob koffin

48-adik idan
49-adik idan2
50-orga
51-hai
52-hai2
53-apek mmu
54-beckham
55-beckham2@sepul
56-faridza
57-faridza2
58-wina

59-kn
60-jelobo
61-umi
62-kak dib
63-ogljb
64-ogljb2
65-atan
66-kikilala
67-mansur
68-ijai
69-wawa
70-hamdi
71-ain
72-joneycomel
73-ad
74-syed
75-ipat
76-asun
77-jay
78-jaja
79-yon
80-ita
81-sham pitam
82-chimm
83-combe
84-amir
85-dragon
86-biskut
87-adelin
88-adelin2
89-nelihasila83

90-wnazry
91-wnazry2
92-pisang
93-putera owen
94-nije
95-ruffhiker
96-pgurlz

97-edwin
98-jeff
99-syam
100-akma
101-maria288
102-yusmazzira
103-nelly
104-givency_kl2
105-cikley
106-krow
107-dja
107-nellyhasila83-2

108-pokyi
109-kenaboi
110-kenaboi2
111-kenaboi3
112-kenaboi4
113-cddin
114-kenshina
115-kenshina2

116-yamin
117-asrul
118-faridmcguire3@zek
119-abg jaws

120-rembau
121-rembau2
123-pogolix
124-peyus

125-orga2
126-orga3
127-hanf raub
128-kamal
129-poji
130-amir

131-bob
132-shamcastello
133-adam
134-dj
135-epul
136-yamin3@shahrul
Last edited by matsaiko on 27 Sep 2007, 00:48, edited 1 time in total.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 25 Sep 2007, 23:08

fuhh ramai gila...
memang pueh hati malam tu...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 25 Sep 2007, 23:09

kaler merah tanda dah bayar
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
rat-tat-tat
Pendaki Hebat
Posts: 369
Joined: 29 Mar 2006, 19:19
Location: The Cat's Eye Nebula
Contact:

Postby rat-tat-tat » 25 Sep 2007, 23:55

en mat sai...
nama anda beLum "merah"..kahkahkah :evil: :twisted:
Image

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Postby matsaiko » 26 Sep 2007, 08:18

ipat..
whopsss...nanti aku masukkan duit dlm akaun aku ok :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Postby sany ADALAH alger » 26 Sep 2007, 09:46

sebab kitorang akan pegi ke Sabak Bernam the next day (Ahad, 30 September 2007).
Pisha,
lehh cite skit plan ari ahad tue takk :D
CARPE DIEM!

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Assalamualaikum....

Postby castello » 26 Sep 2007, 12:48

Apa khabar semua....saya pun nak join gak majlis berbuka posa ni...
Duit tu kalau bayar masa hari kejadian boleh ke?
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.


Return to “Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron