Hadiah ulang tahun ke 10 GO!!!

Pengumuman dari Gunung Online

Moderator: pentadbir

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Hadiah ulang tahun ke 10 GO!!!

Post by betterman »

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Alhamdulillah...
GO dah up semula selepas beberapa hari down...
Mungkin ini hadiah ulang tahun GO yang ke 10 pada 27 Disember 2007 lepas!!!

Untuk pengetahuan semua Kerabat GO, masalah berlaku kerana GO telah dihack dan si hackers dah delete habis mySQL database...

Tapi alhamdulillah technical team GO atau lebih tepatnya saudara QIQI yang disayangi mmg ada buat backup database tapi back to 16 OKTOBER 2007...

Berita buruknya, semua data-data dan maklumat yang diposting selepas 16 Oktober telah hilang....

Begitu juga dengan sesiapa yang mendaftar selepas 16 Oktober, rasanya kena mendaftar semula...

Pihak Pentadbiran GO ingin memohon maaf di atas segala kesulitan yang berlaku.

Langkah berjaga-jaga telah dibuat oleh saudara QIQI yang sayangi di mana beliau telah install script yang membuleh kan auto backup dibuat setiap hari.

Terima kasih tidak terhingga diucapkan kepada saudara QIQI yang disayangi kerana berjaya menge up kan semula GO...

Terima kasih juga diucapkan kepada saudara NIZAM JARI kerana banyak jugak menasihati aku dari segi teknikal.

SELAMAT ULANG TAHUN GO YANG KE 10 & SELAMAT BERFORUM KEMBALI!!!
Last edited by betterman on 07 Mar 2008, 05:40, edited 2 times in total.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Post by mintobe »

Ape2 pun...

Selamat Ulang Tahun GO....

Tahniah....

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

allah selamat kan kamu!!!
allah selamat kan kamu!!!
tak dak nak wat potong kek ka?
kenduri tahlil ka?
mkn2 ka?
panjat2 ka?
rombongan ka?
xpdc ka?
apa aje la!!!
asalkan semua nya eppi go lucky!!
jom kita enjoy :D

User avatar
Grafitters
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 09 Jan 2007, 21:44
Location: di mana-mana dihatimu..
Contact:

Post by Grafitters »

SELAMAT ULANG TAHUN KE 10 SEMOGA G.O. berkekalan dan dapat memberi info terbaik buat tantapan semua..:) :D :D :D
alam berbicara seribu bahasa,
bersama-samalah kita menjaganya..

User avatar
slokkro
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 28 Mar 2006, 22:00
Location: Atas balak bawah batu
Contact:

Post by slokkro »

Tahniah GO. Semoga panjang umur

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

s'kum,
tap tap tup dah 10 tahun....... tak disangka langsung..... sib baik ada back up , walaupun tak latest, tapi lagi baik dari takder langsung......

apa cerita azrul/ chukang? tanak kasik dia momento ka sebab mulakan GO nih 10 tahun yang lepas?
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

alhamdulilah.....dah sepuluh tahun GO....dan kembalinya GO....
syukur......syukur....syukur..... walaupun tak up-to-date punya info....

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

Tahniah kepada pengendali dan tukang repair GO.

Selamat ulang tahun ke 10 buat GO.


Tak lupa kepada hacker, Dun worry, akan ada bahagian masing-masing nanti
:twisted:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

Selamat ulang tahun GO..

ermmnnn.. jauh kebelakang ni.. banyak yang terlepas dan melepas...

Kpd hacker tu... apalah faedahnya hack GO ni, bukan boleh duit!!.. hehehehe... :oops: jangan2x dia dah copy semua user account.. sesapa yang pakai password sama dgn email password tu berhati2x lah.. hehehe..

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

SELAMAT ULANG TAHUN KE 10

SEMOGA CERIA SELALU...AMINN

makanbudak
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 05 Jan 2008, 23:46

Post by makanbudak »

tahniah GO...

gunung
Pengasas
Posts: 55
Joined: 04 Dec 2005, 00:50

Post by gunung »

Kepada Qiqi,

Terima kasih bebanyak.
Kalu Qiqi takde.. kitorang tak tahu nak buat camne..


Kepada Gunung Onliners,

Terima kasih diatas sokongan yang diberikan selama 10 tahun ini.

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

thanks chukang for providing malaysia an avenue to provide our thoughts and contribute to the local outdoor scene.
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

siti situ sana sini
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 25 Sep 2006, 10:18
Location: celah batu

Post by siti situ sana sini »

legaaa...sumer dah settle! tahniah & tima kasih! :D
:-pandang siti situ nampak sana sini-:

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

gunung wrote:Kepada Qiqi,

Terima kasih bebanyak.
Kalu Qiqi takde.. kitorang tak tahu nak buat camne..


Kepada Gunung Onliners,

Terima kasih diatas sokongan yang diberikan selama 10 tahun ini.
thanks to you too chukang

User avatar
Bunta
Pendaki Gunung
Posts: 71
Joined: 27 Aug 2007, 13:10
Location: Trence Town

Post by Bunta »

dh sepuluh thn...WAH!!! pejam celik pejam celik...sekejap je rsnya.apa2 pn aku harap GO ni sentiasa sukses!!! sukses!!! hendak-NYA.
tahniah sume yang menjayakan dan memeriahkan GO ni.
:minum: yampui!!!!

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

semoga jugak,
sesama la kita bersama menjaga dan memeriahkan semula GO agar tetap teguh dan menjadi bahan rujukan kita bersama

User avatar
bizzyleng
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 04 Oct 2007, 23:45
Location: QuLaiForNia
Contact:

Post by bizzyleng »

SaLam SeMua...

Wah...
dah 10 thn uperNyer GO ni yer...
PeLik sggH Cara sambutan yg D Buat...
Hehehe...
PaPeHaL tahNiah Krane berJaYer mmPerBaiKi keAdaan...
waLupon ader keHiLaNgaN ciKit...

seMoga SeLaMat MaJu jaYer paDe mase AKn dtG yer...
da....
8) 8) 8)

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Post by abe~G »

Selamat ulang tahun GO ke sepuluh.

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

syukur alhamdulillah. semuanya back to normal again. my life kembali normal juga. hehehe

selamat ulangtahun GO.
semoga terus maju dan jadik pemangkin ulung dunia rekreasi Malaysia serta kekal sebagai pewaris khazanah pergunungan yang diiktiraf oleh semua. go go Gunung Online! ilebiu all
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

hebakk a dak QiQi ni.. chukang kene bayar dia gaji.. wakakka
chukanggg gak yg kene

happy anniversary G.O.. tahniah chukang sebab buat keputusan yg betol bukak web GO instead of web porno.. :D wakakaka

lypan
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 31 Jan 2006, 02:39
Contact:

Post by lypan »

happy besday.. da darjah 4 dia ek...

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Post by solo »

Happy Birthday GO.

Good job people...thanks a bunch.
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

User avatar
DEQNA
Pendaki Hebat
Posts: 342
Joined: 19 Jan 2006, 18:08
Location: lost in da middle
Contact:

Post by DEQNA »

tahniah...

selamat ulang tahun GO ke 10!! :)
<<SaVE tHE BESt FOR LaSt>>

dinseason
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 31 Aug 2006, 21:42
Location: Anywhere
Contact:

Post by dinseason »

tahniah...

selamat ulang tahun GO ke 10!! :P

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

uglysister wrote:hebakk a dak QiQi ni.. chukang kene bayar dia gaji.. wakakka
chukanggg gak yg kene

happy anniversary G.O.. tahniah chukang sebab buat keputusan yg betol bukak web GO instead of web porno.. :D wakakaka
TO Chukang:
..GO dibuat taim sejuk kat sana... sebab tu dia mengatal semacam .. ni:evil: apa2 pon taniah atas usaha anda..dan yg paling penting:tali kasut dah pandai IKAT :evil:

TO Bett, FISH, Qiqi: Terima kasih atas usaha dan kepakaran teknikal anda
TO Moderator dan member: Lu orang memang sempoi

SELAMAT SEMUA....MARI MEMERIAHKAN GUNUNG KITA>>>GO GO
Last edited by rembau on 07 Jan 2008, 17:24, edited 1 time in total.
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
nowa
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 25 Aug 2006, 17:12
Location: mazar-e-sharif,Afghanistan

Post by nowa »

yahoo..GO dah kembali..
Selamat Hari Ulang Tahun ke-10 buat GO! :D

User avatar
pendaki bebas
Pendaki Gunung
Posts: 194
Joined: 26 Mar 2007, 14:19
Location: antara 2 puncak
Contact:

Re: Hadiah ulang tahun ke 10 GO!!!

Post by pendaki bebas »

betterman wrote:Mungkin ini hadiah ulang tahun GO yang ke 10 pada 27 Disember 2007 lepas!!!
Besar betol hadiah yg GO dpt :lol:
Pasti ramai pendaki tegar macam kucing hilang anak bile GO down :keke:

Tahniah GO..dah 10 tahun rupenyer..

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

Nk tmbah lagi satu info!
Sesapa yg tukar PASSWORD lps 16 oktober 2007 pn kena pki password lama balik baru boley Log in..
Sbb itu yg jadi kat aku.. Login pki password baru takley, try password lama baru okey..
Papepon, HEPI BESDAY GUNUNG ONLINE!!

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

wow, password pon affected ek.. mmg semua database kene sapu la camtu... hebakk hebakk orang yg dajal ni..

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Post by Nizam »

Salam GO User....

Yahhh Aku Nak Ucapkan HEPI BESDAY TO GUNUNG ONLINE Yang Ke-10 Yek...
Nk tmbah lagi satu info!
Sesapa yg tukar PASSWORD lps 16 oktober 2007 pn kena pki password lama balik baru boley Log in..
Sbb itu yg jadi kat aku.. Login pki password baru takley, try password lama baru okey..
Apa Jua Pihak Tuan/Puan Buat Selepas 16 Oktober 2007 Memang Total Reset Pada Forum Yang Baru Di Upkan Oleh Bett & QIQI....Apa2 Pun Tahniah Yek Pada Bett Dan QIQI
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

Salam..syukur sbb segalanya da pulih..walaopon GO da mcm baru lepas kena tsunami topik, aqu harap ni sumer bkn penghalang utk kita berforum spt sediakala..mungkin ada sbb yg bole kita tanggapinya dr sudut positif..

sempena 10 thn GO ni..teringat balik masa site ni awal2 publish dulu..dr 1 ruangan info ke 1 ruangan forum hingga la zaman topik berlipat2..pastu launching new domain hingga la site yg cantik cam skang nih..byk mekaseh kt chukang..founder GO aka cikgu gps aqu,hehe..tak lupa kt sumer org kuat GO ni,baik yg kt dpn tabir mahupon yg blkg tabir..juga kt sumer user yg sama2 berusaha meletakkan GO antara wadah terbaik yg menjadi sumber rujukan ilmu dan platform beraktiviti utk pendaki2 gunung di negara ini..byk manfaat yg dpt dipelajari khususnya bg org2 yg baru berjinak2 cam aqu ni..

10 tahun maknanya da mcm sambutan jubli perak da ni rasa..sempena da satu dekad ni, tader ka impian nk jual souvenir ka, nk bg free je ka, hape2 la,ekeke..stem kenang2an ka, syiling khas ka, tiset logo GO ka, long sleeve utk bett pakai tido ka,wakaka..bole la nnt wat tambah2 duit sewa server ka, upgrade security system ka apa patut..kang kalo dtg tsunami balik kang, tader la sumer cam kucing ilang anak lg..aqu tlg canang je nih utk kebaikan bersama gak..

Apapon, mekaseh skali lg..slmt thn baru masehi..slmt tahun baru hijrah 2 hari lg..slmt 10 tahun GO..syabas sumer..
ImageImageImage

User avatar
pendaki bebas
Pendaki Gunung
Posts: 194
Joined: 26 Mar 2007, 14:19
Location: antara 2 puncak
Contact:

Post by pendaki bebas »

orga wrote:10 tahun maknanya da mcm sambutan jubli perak da ni rasa..sempena da satu dekad ni, tader ka impian nk jual souvenir ka, nk bg free je ka, hape2 la,ekeke..stem kenang2an ka, syiling khas ka, tiset logo GO ka, long sleeve utk bett pakai tido ka,wakaka..bole la nnt wat tambah2 duit sewa server ka, upgrade security system ka apa patut..kang kalo dtg tsunami balik kang, tader la sumer cam kucing ilang anak lg..aqu tlg canang je nih utk kebaikan bersama gak..
menarik gak tu klu ade sebinier dari GO..leh wat kenangan..rsnyer ramai ahli2 forum yg x akan keberatan nk byr lebih sket utk msk tabung GO..ade tabung dh ke?klu xde leh wujudkan..nnti leh guna utk wat ape yg patut..untuk kebaikan sume gak..
:lol:

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

rasa karang ni pun GO kurang stabil lagi ni..... byk juga Promo XXX free, ada yg cepat kena cuci dan tak kurang jugak yg tontonan sementara....hehehe virus lagi ke tu.... tak abis-abis lagi yg dengki kot....

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

jom kita buat peti undi jom.
undi untuk Token Kenang-kenangan GO dah sepuluh tahun nih.

aku undi buat badge.
dah lama sangat aku suggest kat Bett. asik "tunggu aa aku buat..hehehe" je

:mrgreen:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

slamat GO.
byk betui free 'gift' die :evil:
CARPE DIEM!

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

souvenir in progress :evil:
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

besday...
adiah pon menarik.. kahkahkahahaa....
err... ponco, risau tuh da ilang dah??
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

siut Nabil. macam haremmmmm
ko tengok aa. kecik betul hati aku
kena berusaha lebeh nih
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
napie
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 10 Aug 2006, 11:41
Contact:

Post by napie »

SELAMAT ULANG TAHUN GO KE-10

TAHNIAH...!!!!!!!
3 minit lagi-dekat dah-

Post Reply