Al-Fatihah buat Suraya

Pengumuman dari Gunung Online

Moderator: pentadbir

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Al-Fatihah buat Suraya

Postby JeNaL » 16 Mar 2009, 11:30

Assalammualaikum buat semua warga GO

Al-Fatihah

Saya mendapat berita sedih, sahabat Suraya kita telah kembali mengadap Ilahi pagi tadi setelah terlibat dalam satu kemalangan jalan raya di kawasan Tapah semasa dalam perjalanan pulang dari tugas sukarelawan SAR Yong Yap di Lojing ke Kuala Lumpur.

berikut alamat arwah

No 5 Jln Subang Permai 12,
Desa Subang Permai
40150 Shah Alam

Al-Fatihah.

Semoga Rohnya di cucuri Rahmat.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

PKN
Pendaki Gunung
Posts: 54
Joined: 17 Aug 2007, 04:40

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby PKN » 16 Mar 2009, 11:36

al-fatihah

aku pon baru dapat msg dari kawan baru je sekejap tadi yg memaklumkan perkara ni..

moga arwah ditempatkan dgn org2 beriman..

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby pa'bu » 16 Mar 2009, 11:43

Al-Fatihah..
sedih yg tak mampu aku luahkan dgn kata2 lagi...
sesungguhnya kita hanya mampu merancang..
segala2nya Allah yg tentukan..
semoga keluarga arwah diberikan kekuatan dlm menghadapi dugaan yg berat ini..

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby Along-X » 16 Mar 2009, 11:44

Innalillah...

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby span » 16 Mar 2009, 11:45

Assalammualaikum buat semua warga GO

Al-Fatihah

Saya mendapat berita sedih, sahabat Suraya kita telah kembali mengadap Ilahi pagi tadi setelah terlibat dalam satu kemalangan jalan raya di kawasan Tapah semasa dalam perjalanan pulang dari tugas sukarelawan SAR Yong Yap di Lojing ke Kuala Lumpur.

berikut alamat arwah

No 5 Jln Subang Permai 12,
Desa Subang Permai
40150 Shah Alam

Al-Fatihah.

Semoga Rohnya di cucuri Rahmat.

sesama kita menyedekahkan al-fatihah moga beliau dicucuri rahmat

al-fatihah......

e_lan
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 06 Dec 2005, 11:28
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby e_lan » 16 Mar 2009, 11:46

AL-FATIHAH...

Salam takziah dari saya..
semoga ruhnya dicucuri rahmat...

e_lan

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby melati » 16 Mar 2009, 11:46

al-fatihah

semua rohnya di cucuri rahmat

User avatar
nizran
Pendaki Tegar
Posts: 205
Joined: 22 Aug 2006, 01:52
Location: belakang pokok..
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby nizran » 16 Mar 2009, 11:47

salam, saya berdoa agar perjalanan arwah dipermudahkan semoga dikurniakan berkat dan syufaat......
sedih sungguh, speechless...

Along-X
Pendaki Tegar
Posts: 266
Joined: 28 Jan 2008, 14:38

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby Along-X » 16 Mar 2009, 11:55

salam saudara Jenal, apa kata anda meletakkan gambar arwah, kerana ada yang bertanya suraya maner
atau saper2 yg ada gambar, letak je gambar arwah tuk tatapan kawan2 yg kenal, tidak kenal, atau tertanya2 suraya maner..
terima kasih

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby JeNaL » 16 Mar 2009, 12:12

saya pun rasanya tak pernah bersua ngan arwah

tapi dlm rekod GO yg nick suraya ni detail dia

Nama : Suraya binti Yahaya
Jantina : pempuan
Tarikh Lahir : 22 Dis 1980
Tempat tinggal : Shah Alam, Selangor
Tempat carik makan : Pasir Gudang, Johor

ada sape dapat sahkan tak atau sesape dapat bantu
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
azzurious
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 26 Mar 2008, 11:13
Location: Gombak, Selangor
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby azzurious » 16 Mar 2009, 12:22

Al-Fatihah...

Semoga roh beliau ditempatkan dalam golongan orang2 beriman...
Takziah kepada keluarga dan sahabat handai...

silverman
Pendaki Gunung
Posts: 19
Joined: 18 Jan 2006, 19:51
Location: somewhere between there n here

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby silverman » 16 Mar 2009, 12:25

[quote="Jenal"]saya pun rasanya tak pernah bersua ngan arwah

tapi dlm rekod GO yg nick suraya ni detail dia

Nama : Suraya binti Yahaya
Jantina : pempuan
Tarikh Lahir : 22 Dis 1980
Tempat tinggal : Shah Alam, Selangor
Tempat carik makan : Pasir Gudang, Johor

ada sape dapat sahkan tak atau sesape dapat bantu[/quote]

rasanya betul dah tu jenal,,
dan kat bwh nie ,, salam perkenalan arwah dlm khk,,
aku baru skali trekking ngan arwah kat gunung datuk dulu n balik satu kereta ke shah alam,,
sedih rasanya,,,

alfatihah buat arwah,, moga rohnya dicucuri rahmat,

Nama : suraya
Panggilan Manja : su
Umur : 27
Jantina: perempuan
Dari Kumpulan Mana : takde kumpulan pun..lone rangers..
Asal : shah alam, selangor
Camping pertama: ulu bendul, kuala pilah
Gunung prtama : gunung pulai tapi tak pernah sampai puncak pun
Hobi: membaca, muzik
Makanan camping kegemaran: tomato
Minuman camping kegemaran: air mineral
Daripada mana mengetahui laman ini:dari melayu.com

===> sila tunjuk ajar..

stoned
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 25 Nov 2008, 10:35
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby stoned » 16 Mar 2009, 12:26

Gambar Arwah

http://i52.photobucket.com/albums/g25/d ... C_2690.jpg

Al-Fatihah buat arwah ..
Last edited by stoned on 16 Mar 2009, 12:28, edited 1 time in total.

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby JeNaL » 16 Mar 2009, 12:27

dalam kenangan

untuk yg tak pernah berjumpa arwah disertakan gambar dr http://cempakaungu.multiply.com/

Al-Fatihah
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 358
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby uglysister » 16 Mar 2009, 12:30

Jenazah dah dibawa terus ke Shah Alam and akan dikebumikan selepas Asar, insyaAllah..

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby mintobe » 16 Mar 2009, 12:35

alfatihah..

aku br call hp suraya & adik dia yg jawab
dia otw blk dr lojing & adik dia ckp klu tak silap aku pemandu ngantuk...
berlanggar dgn lori...skg jenazah di hospital tapah...jenazah sdg dimandikan...
jenazah akan dibawa blk ke shah alam...tp kebumi tk th bila...
line putus..try call blk tk dpt...

yg aku terkilan sgt2 sijil kinabalu dia masih ditangan aku...
semoga roh dia dicucuri rahmat...amin...

User avatar
OnePolar
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 22 Jan 2006, 14:00
Location: Malaysia
Contact:

Al-Fatihah buat Suraya

Postby OnePolar » 16 Mar 2009, 12:36

Semoga Roh Beliau Ditempatkan bersama mereka yang beriman..

Takziah kepada Keluarga Beliau dan Sahabat2 Beliau..

Al-fatihah

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby kabusgunung » 16 Mar 2009, 12:42

tengah hari semalam sebelum aku turun dari lojing
arwah nak buat air teh lepas makan tgh hari.... tapi letak garam...
aku sound tepek laaaaa.... kau nih nak kawen cepat nih... org buat air letak gula
satu rumah kat lojing tuhh gelak....
setakat itu sahajalahhh perkenalan aku dgn arwah....
kini arwah pegi buat selamanya.... al-fatihah

miss6677
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 06 Mar 2009, 08:44

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby miss6677 » 16 Mar 2009, 12:45

Al fatihah...smoga arwah di tempat kan bersama org2 yg beriman..

sedih benar mendengar berita ni..smoga Allah memberikn kekuatan kpd hati2 kita sahabat sepergunungan..amin..

dedek
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 11 Jun 2008, 19:09

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby dedek » 16 Mar 2009, 13:19

Al-Fatihah...

Semoga roh beliau ditempatkan dalam golongan orang2 beriman...
Takziah kepada keluarga dan sahabat handai...

anna_zeey
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 24 Feb 2009, 08:39

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby anna_zeey » 16 Mar 2009, 13:28

Al-Fatihah

Semoga rohnya dicucuri rahmat...
Takziah kepada keluarga beliau dan sahabat2..

User avatar
mizio comel
Pendaki Gunung
Posts: 33
Joined: 20 Nov 2006, 11:42
Location: nun di atas sana
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby mizio comel » 16 Mar 2009, 13:54

Al-fatihah....

Semoga roh nyer dicucuri rahmat....
kehilangan nyer pasti akan dirasai.....
walau pun tak kenal...tapi tetap rakan seperjuangan...
takziah buat keluarga arwah....

minah gunung
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 03 Mar 2009, 11:50

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby minah gunung » 16 Mar 2009, 14:01

Alfatihah utk arwah. Last trekking ngan dia ke Gagau ngan asan. Last minum petang ngan dia bulan lepas rasanya. Rasa baru sesangat berborak ngan dia. Masih teringat2 kat dia nih. Sedih tak dpt kak ina nak ckp cam mana. Ya ALLAH SWT, cucurilah rahmat ke atas roh arwah, semoga segala kebaikan beliau akan menempatkan beliau disisi Mu Ya ALLAH SWT. Berilah kekuatan kepada keluarga arwah semoga mereka bersabar dengan dugaan Mu Ya ALLAH. amin

raja_amuk
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 03 Sep 2008, 00:08

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby raja_amuk » 16 Mar 2009, 14:03

takziah..semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama golongan yang beriman..amin

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby yonrawk » 16 Mar 2009, 14:11

Takziah pada keluarga su......

Semoga su ditempatkan bersama2 orang soleh dan solehah.....

narai
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 06 Mar 2009, 15:30

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby narai » 16 Mar 2009, 14:12

Al Fatihah...

Semoga ruhnya dicucuri rahmat..

pokcik_aleng
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 22 Sep 2008, 10:08
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby pokcik_aleng » 16 Mar 2009, 14:15

Alfatihah....

DariNya kita datang... KepadaNya kita kembali....
Mudah-mudahan keluarga Allahyarhamah tabah menghadapi kehilangannya...
Semoga rohnya bersama orang-orang yang dirahmati....Amin.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 16 Mar 2009, 14:33

Jumpa banyak kali gak termasuk
Sidang Warga Gunung
Gunung Gagau Tasik Kenyir sama dengan Asan sekali dan saya banyak bungkan pacat kat kaki dia. Termasuk dalam grup yang tersimpang sikit dengan Asan sekali kat Pokok Buloh canak yang pertama nak naik Gagau tu. Kami panggil Su je. Sebab Mak Usu ada sorang lagi.
Al Fatihah. Semoga dicucuri rahmat.

User avatar
nozeck
Pendaki Gunung
Posts: 64
Joined: 02 Feb 2009, 15:13
Location: Selangor (Serdang)
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby nozeck » 16 Mar 2009, 14:58

Takziah kepada keluarga arwah dan sahabat2..
Semoga rohnya dicucuri rahmat...

Al-Fatihah.

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby nadir » 16 Mar 2009, 15:03

Alfatihah...... dan takziah kepada kelarga Arwah.

Harap yang menolong dalam SAR juga sentiasa beringat untuk menjaga kebajikan diri sendiri.

User avatar
esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby esir » 16 Mar 2009, 15:19

alfatihah buat Arwah Su,
dan takziah buat rakan2 yang terlibat dalam kemalangan..

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby cik_leey » 16 Mar 2009, 15:44

Al-Fatiha semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan disisi org yg beriman amin.....akupun saksikan apa yang kabusgunung katakan ketika di loging sebelum turun ke KL

minah gunung
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 03 Mar 2009, 11:50

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby minah gunung » 16 Mar 2009, 15:45

Semoga kawan2 yg kemalangan tu diselamatkan ALLAH SWT. amin. Wallahu'alam

tiNta_EmaS
Pendaki Gunung
Posts: 86
Joined: 18 Jan 2008, 18:29

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby tiNta_EmaS » 16 Mar 2009, 16:16

aL-faTihah....

semoga roh arWah dicucuri rahmat dan di tempatkan bersama orang2 yang beriman dan beramal soleh.

taHziah buat keluarga sUe...
semoga berbanyak2 bersabar dengan ujian yang diberi ALLAH s.w.t ini...
(suE merupakan anak sulung....)

User avatar
pogolix
Kerabat GunungOnline
Posts: 143
Joined: 14 Feb 2006, 11:07
Location: Gaza

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby pogolix » 16 Mar 2009, 17:04

mlm tadi balik dari perak, highway sepanjang jalan hujan sampai ke kl..
takziah kepada keluarga.. semoga Allah mengampunkan segala dosa
beliau..

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby kenshina » 16 Mar 2009, 17:09

Salam..

Sedihnya dapat berita macam ni...

Al-Fatihah utk keluarga dan rakan-rakan yang lebih mengenali Arwah Su...
Innalillah utk rakan-rakan yg sedang dirawat di hospital.. moga mereka cepat sembuh...

pada rakan-rakan seperjuangan sekalian..
kita semua mahu membantu dlm Ops SAR Hasan.. sanggup korban cuti, masa, wang ringgit dan tenaga..
harap rakan-rakan beringat dan berhati-hatilah.. di jalanraya atau di mana saja...
jangan sampai melibatkan korban yg tidak ternilai harganya... :(
(minta maaf kalu statement ini tidak sesuai dlm topik ini..)

Moga roh beliau ditempatkan ditempat org-org yg beriman.. Aminnn...

nelly
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 21 Jun 2007, 19:45

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby nelly » 16 Mar 2009, 17:15

al fatihah & takziah
tak berapa cam muka arwah masa kat lojing semalam.
kepada yg lain2 yg nak balik kerumah berjalan jauh dari lojing tu harap hati2 memandu.kalau mengantuk atau penat berehat la dulu.lagipun sekarang ni musim hujan.semoga perjalanan anda semuanya dilindungi Allah.

User avatar
anas haizi
Pendaki Gunung
Posts: 14
Joined: 22 Jan 2008, 15:23
Location: permatang

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby anas haizi » 16 Mar 2009, 18:00

Al-Fatihah buat arwah...
pernah treking gi chemerong tahun lepas ngan arwah...

User avatar
zurek
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 12 Dec 2005, 09:49
Location: batu cape
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby zurek » 16 Mar 2009, 18:21

Al-Fatihah untuk Arwah Su..

sempat tido sebelah ngan arwah di surau kat loging malam minggu kelmarin.. n aku terpikat dengan sleeping bag dia.. n lampu UFO dia.. tak sangka dia p terlalu cepat.. baru je berkenalan dia dah p selamanya..
sama2lah sedekah Yassin pada Arwah..

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Postby abe~G » 16 Mar 2009, 18:24

alfatihah.


Return to “Papan Notis”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron