Info-info gunung

Pengumuman dari Gunung Online

Moderator: pentadbir

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Info-info gunung

Postby betterman » 27 Nov 2006, 19:04

Website Gunung Online yang baru sedang dalam pembikinan. Insyaallah website baru ini akan dilancarkan pada 26 Disember 2007 bersempena dengan ulang tahun ke 9 Gunung Online..

Jadi untuk menjadikan Gunung Online sebuah laman web komuniti yang lebih berinformasi, kami memerlukan info-info gunung untuk dimuatkan ke dalam website baru itu nanti. Segala sumbangan boleh lah dihantar ke sini ataupun emel kepada betterman@gunungonline.com atau rembau@gunungonline.com

Antara info-info yang boleh dimuatkan ialah sejarah gunung, bagaimana hendak ke sana, campsite-campsite, last water point, bentuk muka bumi, flora dan fauna yang boleh dijumpai, nama-nama sungai, ada petempatan tak, contact 4 WD, contact guide, pohon permit daripada pejabat hutan mana, balai polis untuk buat laporan dan apa sahaja yang korang rasakan boleh membantu.

Tak lengkap pun tak apa. Yang penting ada usaha untuk memartabatkan lagi dunia pergunungan Malaysia ini. Kalau rajin, buat lah dwibahasa.

Setiap sumbangan anda untuk kemajuan aktiviti pergunungan menjadikan dunia pergunungan lebih menarik.

Saya dahului dengan ucapan terima kasih.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Postby orga » 27 Nov 2006, 19:27

skema..heheh

sama-sama en zul hilmi DHL..
ImageImageImage

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Postby nadir » 27 Nov 2006, 20:31

sila amik dari website saya, kalau rasa ok, tapi jangan lupa letak URL website aku sekali....... jangan jadik macam virtual malaysia, plagerize aku nyer kerja........

www.angelfire.com/trek/mofam
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Postby adisos2002 » 28 Nov 2006, 09:03

Aku rasa boleh disunting aje mesej aku kat ruangan pada tajuk yg bercerita tentang permohonan permit mendaki tue.. terutama untuk gunung2 Perak..
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Postby kenshina » 28 Nov 2006, 09:45

betty...

aku cuma ada log je... tak reti nak mengarang sangat ..hehe... :lol:
bleh amik kat dalam multiply..

tapi... sama cam nadir... URL website letak le sekali..
jangan plak cam aku baca satu iklan tu.. 'uikss... macam ku kenal je ayat nih...' :roll:
sekali log aku da kene plagiat.... :x


:mrgreen:
challenge your limit

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Postby betterman » 28 Nov 2006, 10:50

Sebenornya pihak GO dah buat satu gunung online wikipedia
so user buleh tambah info apa-apa yang patut...
dan info-info cenggini lah yang diperlukan...
info yang lebih berbentuk fakta dan bukan cerita.

nanti dah settle semua kerja bileh lah korang tolong edit dalam wikipedia tuh nanti.
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
dklpacat
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 06 Dec 2005, 13:36
Contact:

Postby dklpacat » 28 Nov 2006, 18:14

boleh tak sape2 tolong ajarkan macam mana nak start buat sesuatu program atau xpdc...
" YOUR ATTITUDE DETERMINES YOUR ALTITUDE"

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Postby nadir » 28 Nov 2006, 19:53

tulah kenshina ,
aku dah tulis email kat editor dia , tapi tak balas balas pun. bersalah la tu, kalau tak mesti balas punya. memang aku tak halalkan duit atau traffic yang virtual malaysia dapat kalau berkaitan dengan apa yang aku tulis tu terus digunakan.


orang melaysia jugak yang dajalkan bangsa sendiri...... apa mau buat.....
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

esh_tie
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 29 Dec 2006, 22:56
Location: Terengganu
Contact:

Kami Akan Cuba Support Anda Dengan Gunung Gajah Terung....

Postby esh_tie » 30 Dec 2006, 00:12

:D Assalamualaikum...

Kami Pasukan Latihan Pengakap Hulu Terengganu Akan Bersama2 Anda Semua Pendaki Untuk Merealisasikan Puncak 50.....

Walau macam mana pun kami akan sibuk juga ngan Rover Moot Terengganu...... Come And Join Us..... Or Support Us....

Insyaallah semua ni akan dilaksanakan pada Julai dan Ogos 2007 ni....

Kami amat perlukan idea2 yg bernas....

Aktiviti cadangan kami adalah
1. Berkembara berjalan kaki (explorace)
2. Berbasikal (explorace)
3. Berkayak atau Berakit di sungai deras Belukar Bukit, Ajil, Terengganu
4. Pendakian Gunung Gajah Terung... Ini kami akan mulakan survey secepat mungkin....

Puncak Gunung Gajah Terung Juga akan kami calunkan sebagai salah satu puncak.... Insyaallah... Doa kan Kami....

Esham Busu
013-964 1840

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Kami Akan Cuba Support Anda Dengan Gunung Gajah Terung..

Postby Hangar 18 » 31 Dec 2006, 17:38

:D Assalamualaikum...

Kami Pasukan Latihan Pengakap Hulu Terengganu Akan Bersama2 Anda Semua Pendaki Untuk Merealisasikan Puncak 50.....

Walau macam mana pun kami akan sibuk juga ngan Rover Moot Terengganu...... Come And Join Us..... Or Support Us....

Insyaallah semua ni akan dilaksanakan pada Julai dan Ogos 2007 ni....

Kami amat perlukan idea2 yg bernas....

Aktiviti cadangan kami adalah
1. Berkembara berjalan kaki (explorace)
2. Berbasikal (explorace)
3. Berkayak atau Berakit di sungai deras Belukar Bukit, Ajil, Terengganu
4. Pendakian Gunung Gajah Terung... Ini kami akan mulakan survey secepat mungkin....

Puncak Gunung Gajah Terung Juga akan kami calunkan sebagai salah satu puncak.... Insyaallah... Doa kan Kami....

Esham Busu
013-964 1840
bro,
gajah terung ke gajah terom?
setahu aku gajah terom.

kalo jadi projek.. aku nak join gak gajah terom tu.
bleh?

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Postby rembau » 04 Jan 2007, 10:27

esh_tie
Kami Pasukan Latihan Pengakap Hulu Terengganu Akan Bersama2 Anda Semua Pendaki Untuk Merealisasikan Puncak 50.....
Selamat Datang Bro....

pst nie sapa???


Return to “Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron