CUS 17.01-23.01 2 kekosongan

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

CUS 17.01-23.01 2 kekosongan

Post by cik_leey »

A'kum pd kekawan yg teringin nak ke CUS boleh le join ,sekrg ni kita ada 2 kekosongan kalau berminat boleh call krow no tel-0123259611 atau pm saya ,kosnya RM220 termasuk tambang pegi balik dari KL-S.Siput-S.Siput-KL 4x4-S.Siput-Kg Rantau-Kg Rantau-S.Siput kalu terasa mahal lagi saya tambah lagi dgn mkn selama di dalam hutan tak cukup lagi saya bagi dgn penginapan di dlm hutan so kalau berminat call jgn tak call ok tima kasih....
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

takde adiah misteri ke cik leey ? ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

udah ler xleh nak access dari opis.. pastu username aku xleh pakai.. musykil... kekeke!!

anyways!! ayem bek!!!

CUS ada 2 kosong.. mula2 nak bawak 13 org.. pastu sederap 3 skalik tarik diri sebab x dapat cuti.. so sesapa nak rasa trekking dgn MMA bagitau aku secepat mungkin.. RM220 ex KL all in.. 7 hari punya program.. best x best tanya cik leey..

lineup takat ni 10 pendaki tegar yg pancit.. semua jantan.. kalau 2 pompuan yg nak ikut aku alu alukan.. jgn risau.. kitorang semua gay.. wakakakakka!! xyah tlg masak.. cik leey resident chef yg dah potty trained in tanjung balai.. so konfirm makan x kene food poisoning.. pompuan je la yg xyah tlg masak.. kalau lelaki kitorang hambat soh carik kayu api..

pasni aku tatau la bila bleh post lagik dalam ni.. ntah apsal dari opis xleh nak access.. rumah aku bukan ada line internet.. line tepon pun xde.. apa2 hal call je talian hayat aku 012-3259611

di kesempatan yg x seberapa.. sebab pakai dial up dari rumah mak aku ni.. aku nak ucapkan hi kepada warga GO yg aku jumpa di Siku & Swettenham.. sori la xleh nak join korang kat puncak.. first time lutut aku kondem.. nak simpan bawak pi CUS.. dan timakasey pada Muzs, Mizi dan yg lain lain sebab sudi terima kitorang yg tak tau citer apa pun masa tu..

ok slamats!!
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

krow wrote:.. semua jantan.. kalau 2 pompuan yg nak ikut aku alu alukan.. jgn risau.. kitorang semua gay.. wakakakakka!! xyah tlg masak.. cik leey resident chef yg dah potty trained in tanjung balai.. so konfirm makan x kene food poisoning.. pompuan je la yg xyah tlg masak.. kalau lelaki kitorang hambat soh carik kayu api..
:kah: :kah:

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Post by mintobe »

di kesempatan yg x seberapa.. sebab pakai dial up dari rumah mak aku ni.. aku nak ucapkan hi kepada warga GO yg aku jumpa di Siku & Swettenham.. sori la xleh nak join korang kat puncak.. first time lutut aku kondem..

jat...

tu tandanya dh tua..ha..ha...hahhh...aku igt nk kumpul kan kelab lutut jem ler cam kita nih...ape pendapat ko...at least bila group ni naik mana2 tk de la presure sgt...

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

cik leee...ko suruh je la si jad bawak semua pomen-pomen ajak p nek gunung kalau tak cukup orang lagi :keke: :evil:

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Post by abe~G »

tu tandanya dh tua..ha..ha...hahhh...aku igt nk kumpul kan kelab lutut jem ler cam kita nih...ape pendapat ko...at least bila group ni naik mana2 tk de la presure sgt...
ehemmm .. setuju bebenor ler
post ler topik baru nanti ada ler yang daftar tu.
dan jangan lupa masukkan nick abe~G di atas sekali

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

nak joint...

Post by puteri-rimba »

bleh r kita jd 1st mate team lutut jem.. he he he :lol:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

dengar citer team cik ley tak jadi pegi CUS...betul ke?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

matsaiko wrote:dengar citer team cik ley tak jadi pegi CUS...betul ke?
betul le tu mat aku punya team tak jadi pegi atas masaalah yg tak dpt dielakkan kecewa gila aku..mungkin ada hikmah disebaliknya,maka aku ucapkan selamat pergi dan balik utk semua pendaki harap semuanya berjalan lancar amin...... :cry:
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

matsaiko wrote:dengar citer team cik ley tak jadi pegi CUS...betul ke?
betul le tu mat aku punya team tak jadi pegi atas masaalah yg tak dpt dielakkan kecewa gila aku..mungkin ada hikmah disebaliknya,maka aku ucapkan selamat pergi dan balik utk semua pendaki harap semuanya berjalan lancar amin...... :cry:
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

matsaiko wrote:dengar citer team cik ley tak jadi pegi CUS...betul ke?
betul le tu mat aku punya team tak jadi pegi atas masaalah yg tak dpt dielakkan kecewa gila aku..mungkin ada hikmah disebaliknya,maka aku ucapkan selamat pergi dan balik utk semua pendaki harap semuanya berjalan lancar amin...... :cry:
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Post by mintobe »

cik_leey wrote:
matsaiko wrote:dengar citer team cik ley tak jadi pegi CUS...betul ke?
betul le tu mat aku punya team tak jadi pegi atas masaalah yg tak dpt dielakkan kecewa gila aku..mungkin ada hikmah disebaliknya,maka aku ucapkan selamat pergi dan balik utk semua pendaki harap semuanya berjalan lancar amin...... :cry:
m'kin tggu aku kot...he..he..

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

Takpa cik leey...not run mountain di chase...ade rejki leh pegi..pastu terus lajak ke Gerah sekali ..Gaya..Mutu dan Keunggulan ..huhuhu
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

matsaiko wrote:ade rejki leh pegi..pastu terus lajak ke Gerah sekali ..Gaya..Mutu dan Keunggulan ..huhuhu
kata-kata semangat mcm ni yg aku suka dgr ,t.kasih mat mungkin aku kena tunggu kau buat trip CUS+GERAH baru aku ada rezeki nak p kot :D

min kau mcm tau-tau aku memang tunggu nak bawak kau sekali p CUS tu pasal aku cancel trip kali ni sebab nak bagi peluang lutut kau sembuh... :keke:
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

jom laaah ikut aku nyondol cik leey....
ader brani..... esok malam tunggu kat pudu...
trip memang sondol....

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Sabo je la Cik Leey...ad hikmah tu... lagipun ko dah merasa layan CUS & Gerah dulu... ikut je la yap g bubu hehe..

Mawi... g nyondol masa reading buka spek tau... ai x nak yuu lepas ke pengkalan hulu plak.. x jauh dah tu ekeke..

So.. wish all da best to sesapa yg g CUS dis taim.. leader jgn lupe bawa permit kot2 nasib x baik kena halau balik cam team singapore dulu..
& dah 4 hari ujan lebat time petang area2 ipoh-sg siput-kuale... cangkul mau bawa lebih.... :lol:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

pekatu wrote:So.. wish all da best to sesapa yg g CUS dis taim.. leader jgn lupe bawa permit
nak i tempekkan permit cus kek sini ke? ekekekekek
Mawi... g nyondol masa reading buka spek tau... ai x nak yuu lepas ke pengkalan hulu plak.. x jauh dah tu ekeke..
hehehehheheeheh..ade yg tekujat ni nanti heheheh :evil:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

nantikan SUPRISEEEE!!!!!!!!!!!!!!!! :evil:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

bla...le mawi dah nak gerak baru nak ajak,nasib YAP ada kalau nak harap pekatu asyik kena tinggal je aku kesian.... :oops:
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

cik leey kalo ko tuh kudiszzzz baru lah pekatu nak ajak..

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Reen , kasi tempek je la... baru terasa aura CUSalji nye ekeke...

Cik Leey... ajak dah ajak...tp nak tunggu sabtu mg 1st bulan 9 nanti baru aku pree hehehe..

bla ar mawi... sondol x ajak pong

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

Cik Leey, Krow n the gang..

Selamat berjuang..
Semoga selamat pergi dan balik.

Aku dapat doakan jer.. tak dapat nak ikut kali nie :(

Blik nanti jgn lupa post gambar.
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

syeargh!!!.. dah bleh masuk dari opis.. wahahhaha.. rupanya kene reset balik router.. dari fixed ke dynamic IP.. eh apa da aku ngomel!!

dgn berat hati kitorang kensel je CUS.. bak kata matsaiko.. no run mountain chase.. plan MMA ke CUS akan ditunda tukaran akan datang.. siap dah bagitau jabatan hutan.. nama aku dah kene blacklist kat Gerik.. kejar permit bagai nak rak.. pastu 2 hari sebelum masuk antar surat kensel.. wakakakakakaka!!

cuti raya cina kitorang ke Bubu.. saja nak pi derma darah kat pacat.. menarik gak, ramai dapat jumpa kawan2 seperjuangan.. xyah la mention nama kat sini.. u know who u are bebeh!!! pastu kitorang pi layan laut kat Teluk Senangin plak.. siap makan seafood lagik kat Pantai Remis.. memang meleleh.. balik ikut Kuala Selangor.. pergh cuti2 Malaya la plak..

Min,
aku test lutut aku kat Bubu.. pakai strap memang OK.. banyak beza kalu pakai strap lutut ni. so aku menasihatkan sesapa yg ada masalah sama dgn aku ni.. belilah strap yg berkualiti.. memang berbaloi!

Mizi,
sori la x dapat ikut pi CUS.. rasanya ada rezeki kita akan berjumpa lagi my fren!!

tukaran akan dtg.. LEW!! nantikan di pawagam berhampiran!!
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

krow wrote:cuti raya cina kitorang ke Bubu.. saja nak pi derma darah kat pacat.. menarik gak, pastu kitorang pi layan laut kat Teluk Senangin plak.. siap makan seafood lagik kat Pantai Remis.. memang meleleh.. balik ikut Kuala Selangor.. pergh cuti2 Malaya la plak..

waaa..best..kurang2 dpt gak naik gng..ilang gian ckup ler..
teluk senangin penah g dulu layan mancing..walau tk dpt ikan..
tp ia ttp best..muahha..

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

krow wrote:
Mizi,
sori la x dapat ikut pi CUS.. rasanya ada rezeki kita akan berjumpa lagi my fren!!
sib baik ko tak ikut klu tak berparuh la kita 2 ari hehehehe :evil:

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

mizi,
pastinya ada hikmah di sebalik setiap kejadian.. kekekeke!

melati,
ada la bawak pancing, tp langsung x kluar dari kereta.. kekekeke!
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

krow wrote:mizi,
pastinya ada hikmah di sebalik setiap kejadian.. kekekeke!
klu ko pergi aku nasihatkan ko bg la sembuh dulu lutut ko tu :D sbb trek memang menggunakan lutut yg kuat dan stamina yg betul2 fit.tak tahan woo layan trek turun dr puncak ulu sepat ke lenweng :evil:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

krow wrote: melati,
ada la bawak pancing, tp langsung x kluar dari kereta..
tk bwk kuar pn tk per..kalu tk wt rentung nunggu jerk..
ikn takut nk mkn umpan skrg nie..muahahah..

projek LEW bila nk wt?..kita org pn ada gak plan nk g..
mana tau kot2 terserempak kt sana...

AdUka
Pendaki Gunung
Posts: 48
Joined: 11 Sep 2006, 21:36

Post by AdUka »

melati napa lu tak jadi naik CUS?
mizi total berapa hari lu org buat naik cus yg lepas?

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

AdUka wrote:melati napa lu tak jadi naik CUS?
mizi total berapa hari lu org buat naik cus yg lepas?
kalau plan asal 8 ari(tersasar 2 ari,tinggal lg 6 ari)total 6 hari sahaja dan tiada ot klu tiada masalah.

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

AdUka wrote:melati napa lu tak jadi naik CUS?
mungkin tk der reski kami ler tuk kali nie..
insyaallah..next time bebeh!!!..

mizi
6hari??? cayalah..dr trip santai dh jd super duper
trip yea...hhahah..korang mmg tegar la...

AdUka
Pendaki Gunung
Posts: 48
Joined: 11 Sep 2006, 21:36

Post by AdUka »

melati lu kalau gi ikut group sapa? hari tue
lain kali kita gi sama2 ajak kwn2 yg lain ok?

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

aduka..
anytime bebeh...ada trip helo2 la aku.. tp ckp awai2 la..
kami nie muka last minit..takut nyusahkn kengkawn
jerk... :roll:

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon »

Ade ke sesape yg bercadang nak buat gi CUS,,,dlm masa terdekat atau dlm perancangan...?.... :lol:

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

perancangan bulan 12, time minggu dari cuti krismas ke new year. mungkin lagi awal kalau bleh selit..
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

ajon wrote:Ade ke sesape yg bercadang nak buat gi CUS,,,dlm masa terdekat atau dlm perancangan...?.... :lol:
Klu ada mau join ker?
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks »

frostice wrote:
ajon wrote:Ade ke sesape yg bercadang nak buat gi CUS,,,dlm masa terdekat atau dlm perancangan...?.... :lol:
Klu ada mau join ker?
nak join ........... :evil:
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon »

frostice wrote:
ajon wrote:Ade ke sesape yg bercadang nak buat gi CUS,,,dlm masa terdekat atau dlm perancangan...?.... :lol:
Klu ada mau join ker?
kalau kena timingnya .....nak le. :P

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Post by Ajis_AJ »

CUS...... CUS.....
CUS smangat...... asyik plan 'B' jek nih.......
Plan 'A' slalu sangkut.... wakakakak...
(rugi.....rugi.....)

Post Reply