Pesta Transpex V2

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Pesta Transpex V2

Post by am »

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Here in GO am ingin mengucapkan salam kejayaan kepada group-group yang masuk Transpex V2 pada 27 Zulhijjah ini. Untuk peringatan, seminggu jer lagi kawan-kawan oit... dah training fittness ker belum dan what about preparation transport, ration etc? hope semuanya dah settle agar tak mendatangkan masalah masa launching time. Selain itu u all juga turut akan menyambut tahun baru Islam. Yeehaa.. New year with nature!!

:D Rasa macam nak bawak pembesar suara jer..

Ekspedisi pada Chinese New Year kali nih nampak gayanya macam tak membosankan, malah lagi meriah ala pesta. Hope para guide dah merancang kat mana nak bikin campsite coz dengar kata hampir 60 orang masuk pada tarikh yg sama. Mungkin ada antara kamu di GunungOnline ini akan berjumpa.. boleh berkenal-kenalannn..

Akhir kata dari am, "Sukses Selalu"..

"... yang ku kejar bukanlah dunia semata-mata, tapi keindahan alam ciptaan-Nya agar aku tidak merasa kesal pada hari tua, selagi ada hayat dikandung badan akan ku selami kejadian-Nya setulus hatiku", mapala

Uda jer
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 13 Jan 2006, 23:52
Location: Kinta

Post by Uda jer »

Saya pun nak mengucapkan selamat berjaya pada semua trekker and climber trans V2 yang mencabar nih, selamat pergi dan kembali...

60 orang, besar tuh... terang lah trek nanti.

Takder orang publisitikan ker trip-trip nih...dalam astro ker, TV3 ker atau TV8 atau media yang sewaktu dengannyer...

OK GOOD LUCK....Bon Voyage (walaupun seminggu lagi..hehehehe) :lol:
Jangan tinggalkan sampah di dalam hutan kiter

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

selamat utk semua....
lunyai lah trek.....
cus pon ada 3 group yang masuk (yang aku tau je lah)
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

UnderAge
Pendaki Gunung
Posts: 146
Joined: 16 Jan 2006, 11:45

Post by UnderAge »

urmm..selamat sejahtera sumer kat kekawan yg outing kali nie...selamat pegi dan balik..good luck..
::: SuCCESS :::

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

UnderAge wrote:urmm..selamat sejahtera sumer kat kekawan yg outing kali nie...selamat pegi dan balik..good luck..
engko pon gi cusg kan apis???
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Memi
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 04 Dec 2005, 20:18
Location: earth
Contact:

Post by Memi »

gud luck semua ... berpesta sakan la trek tu .... wah2 kali nie org asli dpt angpow bebetul nie ... :lol:
cruel to be kind

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

sori arr kalau nk bagi orang asli duit banyak2.. duit hijau sudahhh... bagi rokok, baju, pastuh beli la barang2 dari diorang. kalau nak bagi bodoh-bodoh tuh kene pikir untuk jangka masa panjang. jadi macam skarang nih bila dh dimanjakan dok bagi angpow.. bila nak masuk lagi hah hang pulak kene pow!!! hehehe nasihat jer.. nak ikut taknak ikut suka hati individu atau kumpulan.

mountpackers

Post by mountpackers »

am yg dah janji ngan aku naik lagik sekali v2.0 bulan tiga.. nak pegi ngan adrex hampeh, adrex + Gerah = penuh satu bas.. emm, terpaksa la aku pegi panjat gua musang.. adeih.. :shock:

ragnarok
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 14 Dec 2005, 21:23

Post by ragnarok »

Memang best kalau dapat naik sekali lagi tapi tak tau ada trip masuk la.
Am , trip ni patah balik korbu tak dari junction? & turun ikut mana nanti

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

FESTA....

Post by bEkamBinG »

pada yg x dapat ikut ......x peee...
jangan sedih...
next trip.........yeak.....

dah cukup limit dah...
maksimum dah tueee....

trek hancus......gunung tok nenek boleh runtuh laeee.... ramai sangat neee....

set
orang depan pegang bunga mangga.....
orang tengah pulun kompang.....
dekat belakang bawak hantaran.....dengan bunga telur serta sirih junjung......
belakang sekali.....pikul belangga ngan kawah.....tong gas jangan lupe....

haaaaa....haaa......

tido merate2 laaaa...jawab nye......'dah campsite x muat.......
ingat2 seronok2 gak.....keselamatan tue penting.....


semoga sukses selalu.....

User avatar
AuDrEy
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 17 Jan 2006, 20:53
Location: dlm bilik

abis la

Post by AuDrEy »

camne la agak2 kan..mesti best gile x hengat punye..kontraktor wat jln tar x nak ajak ke? nanti leh la kite pegi naik basikal je..hihihihi
hahahahahahahahahahahahakhokhohko t'cekik plak...

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

good luck to everybody.... :lol:

Yang mendaki gunung-gunung di MALAYA..

Trans V2, transTT, Gerah, CUS, TransNias? dan lain-lain

Kalu dah sampai kat puncak tu ingat-ingat lah kawan yang tak dapat naik ke puncakk...

Tak pun sms lah dia orang kasi dia orang jeles hehehehe... :D

All the best, Selamat naik turun
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

mountpackers wrote:am yg dah janji ngan aku naik lagik sekali v2.0 bulan tiga.. nak pegi ngan adrex hampeh, adrex + Gerah = penuh satu bas.. emm, terpaksa la aku pegi panjat gua musang.. adeih.. :shock:
:( sebenarnya am sedih gak coz tak dpt pi ngan jero... isk mana ada adrex + Gerah... kami pi ngan KARAT itu abg rashid punya geng jer... yang lain2 tuh maybe dari group kak ana kosmoo..

:o tapi takper coz kami pergi kali ini ada misi yer jero... untuk kebaikan masa panjang kelab jugak..

User avatar
adikcomelx
Pendaki Gunung
Posts: 32
Joined: 05 Dec 2005, 16:55
Location: ataih bawah..
Contact:

Post by adikcomelx »

Selamat ber XpDC..
Semoga di permudahkan segala urusan korang pergi dan balik..
~amin~


p/s: balik tulis lerr report sekalik ngan gambarnyerrr... kesian aku tak leh gi mana² taun niee :cry:
~walerrzz~

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir »

..Selamat BerXPDC jugak.selamat pegi selamat balik..esok balik lah weeii!! :o
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

Xpeditor
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 01 Feb 2006, 00:42
Location: Ipoh

Post by Xpeditor »

sape yg pegi trans 2.0 kali nie bole ler cite skt...kite nk gi gak nie...heh..heh
Fight No More
Dream No More
Walk No More
Let Nature Run its Course

Memi
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 04 Dec 2005, 20:18
Location: earth
Contact:

Post by Memi »

kau tungu je la mingu depn lepas diaorg semua keluar ...
cruel to be kind

mountpackers

Post by mountpackers »

aku paham, ini untuk kebaikan kelab.. anyway, syabas kerana berjaya mengkonker lagik sekali, lain program jgn lupe ajak aku..heheh :shock:

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

alhamdulillah V2 success 4G7..
walaupun menderita nk naik gayong ngan korbu, overtime sampei pukul 5 pagi.. cilako punyer adik.. aku dah setting nk tido kt junction tetiba pi racun aku naik korbu-gayong.. katenyer ader banyak kudap2 tapi HAMPESSS sampai simpang ke gayong ngan korbu dier kata dh abissss!!!!!!!!!!! arghhhhhhhhhhhhhhhhh aku kene overtimeeeeee warghhh!!!! :lol:

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

tahniah semua
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

dikla
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 06 Feb 2006, 15:33
Location: aussie

Post by dikla »

Tahniah guys

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

:-)

nasib baik tak sampai 50 orang... kalau tak memang pening nk sumbat camner kt campsite.

Kepada pendaki2 yang dah berKARAT tuhh.. anda mmg dewa gunung! dan kepada yang dah complete 7G, tahniah!! nanti buat 12G plak okeh?

dalam 9 hari tuh.. 1 hari jer am campsite ONTREK coz cuaca yg tak mengizinkan dan condition para sahabat yang berada di bahagian belakang.. but am still tak puas hati coz 8 hari tidur tak lena makan tak lalu. mana taknyer terpaksa tidur dlm keadaan tertekan.. macam siputt hahahahha

8)

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

Bro Am..
Thaniah beb.. korang memang rilek..
nanti log / report siap boleh advertise utk tatapan..

once again.. THANIAH!!
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

tahniah.....dan selamat....

Post by bEkamBinG »

Alhamdulillah....pada kawan2 yang kesana semua pulang dengan selamat....cuma abang guider eco-adv luka kene parang yeeak...laaa sian...kene jait secara kecemasan tue....takut beb nak tengok...darah bancak...jari kene jait kat anak junction laaa...time tue....dlm keadaan hujan2 ....pada.

Tahniah pada Adrex,Karat,Eco-Adv.Lambaian Gunung tok Nenek sentiasa Memanggil anda kembali......Cuma keadan hujan kali ini beserta angin sejuk sikit......Yang dah abis 7G tue.....Ada jugak....Ape2 pun Maap kalu ade silap dan salah.Semua nya best dan sukses......

Cam.... best merangkak satu jam......kat trek pematang Anak Junction.....Huaaa...huaa.....Hua.......Dah macam binatang kaki empat dah.....layan.....

Pada Am....jangan marah Gayong dan Korbu Sentiasa memanggil kembali......

D.G.U Punye geng banyak dah tertubuh disana......haaaa.....haaa....haaa..... :lol:

bobmini
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 25 Jan 2006, 12:40
Contact:

ekekekke am

Post by bobmini »

oi am best tak tidur dalam air ngan aku ekekek sama 2 kene HUjan kaki mengerekot... sedih aku nenGOk ko am... ko memang kering... Org tidur pakai slepping bag ko pakai kain batik .....pas tue kain batik ko kene Tumpang lak tue,... akU yg byk lemak tak leh tahan KO yg kering selamber... Giler KO memang TeGar...ABG GUige YG Tegar
BOB Nama Baru Dalam Bidanng PendaKIan Nie... Cuma BarU Nak belajar Cara Nak Bawak kapal terbanG....YeLah Naik Heli Terus sampai PUNCak Gunung Tak Yah BawaK air 10 liter ....

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Post by solo »

tahniah AM & ADEK.....bila nak bawak aku pulak?
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

mountpackers

Post by mountpackers »

tahniah pada kengkawan semua, memang gua respect..pada arm dan bobmini, harap korang terus maju.. :D

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

kibai bobmini, mana tak gamaknya kalau sleeping beg leh pakai 2 hari jer pastuh basah kuyup.. tak sanggup den nak tidor dlm tuhh.. ang boleh la pakai jenama hok mahal2.. takper2 nanti aku kasik gegar sama kau!!!! huhuuu.. neway itu semua dah berlalu.. dan masih segar dlm ingatan.. tak perlulah nk bagitau org.. hope hanya aku, kau dan tuhan sahaja yg tahuu miakkakakkaka

master
Pendaki Gunung
Posts: 127
Joined: 05 Dec 2005, 11:06
Contact:

Post by master »

am
ko tido kat mana kat anak junction ari tu..
puas aku tunggu korang sambil dok membntu doktor buat operation malam tu..

kol 12 tghari pun korang tak naik lagi...aku dgr korang.. tapi tunggu2 tak naik2 gak korang...

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

mastaq
aku tidok ONTREK.. sian budak2 yg pollow aku tuh jalan malam2.. aku tidok 5 minit nk ke Ank Junction.. hahahhaha.. aku dah dengar suara korang.. pikir2 balik kt atas musti sempit pastuh sejuk..!!! alang2 jalan malam ONTREK jer lahhh maikakakakkakakaka

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

haaa.....haaaa....aaaa

Post by bEkamBinG »

takut beb.......tukang bedah tue wat saelamber jeeejait tangan abg guider....darah banyak laaa......time tue......kwn tue dah gigit baju dah...tahan sakit.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

apa cerita?
kena parang ke?
tangan sapa yang kena?
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

laooo..

Post by bEkamBinG »

Abg guider Kat Transpex v2.0 tue......Merintis trek.....Tangan kene parang .2 jari luke dalam gak laaa.....Guider yg bwk Geng Eco-Adv.Kesian.....Nak mandi pun tangan kene sarung plastik......
Semua 9 jahitan laaaa......
X paee masih ade org sayang kannn.....kwn2 masih syg ......

tumbrio
Pendaki Gunung
Posts: 99
Joined: 09 Feb 2006, 17:12
Location: Bawah Tanah

cover line tu ..

Post by tumbrio »

am tipu .. sebenarnya,dia x dengar pn ada suara org kt ank junction tue ... tp suma dah rasa cam letih .. tu yg tido kt ONTREK ... hahahaha ... tp lagi best tido kt ONTREK dr tido kt ank junction ... dh lah kt atas tu sejuk ... ramai org .. sempit lak tu .. selesa lagi tido kt ONTREK .. huhuhuu h.. betul x am ... hahahaha ... siput mmg la siput ... janji angin x kuat .. huhuhuhu ... -tumbrio(STD)-
*bobmini .. apsal x reg kt gunung online ni guna title ko ... BOB PGB ... hahahahahaha ... :twisted: *
Hailz

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

weh ye ker aku tipu? ye la kot saje nk sedapkan hati... erm for me its better tido ontrek daripada menyusahkan anak mata nih dari berjaga ekau pun suker tido ontrek kan tumbriok?

User avatar
AuDrEy
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 17 Jan 2006, 20:53
Location: dlm bilik

huhuhu

Post by AuDrEy »

Fuyooooo bestnye d'org dh blk..kecoh gile pasal v2..mesti bestkn? dh la rame mesti byk kenalan kn? mcm2 cite ade pengalaman pn dpt..overtime la, kudapan abis la, tido ontrek la, abg guide kene parang la (hahaha padan muka) dan mcm2 lagi..beshhhhhh nye..bile nk bawa kite plak? anyway tahniah kepada KARAT ADV, ADREX, GERAH & ECO ADV kerana berjaya menawan v2..best la korang..bile nk masuk paper & majalah plak? Papehal congrat kpd mereka yg terlibat...hohohohoho (abg mesti fobia nk pegang parang pasni sbb 9 jht)
hahahahahahahahahahahahakhokhohko t'cekik plak...

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

yang kene 9 jahit tuh dia takkan fobia.. sebab dia raja mamalia... huhuh jangan marah ye pak***g sebab am memain jer... hrm!! sebenarnya banyak lagi trek trans yang hardcore, but V2 salah satunya lahh..

:lol: pikir2 balik nak wat hardcore2 watper? nyusahkan badan jer yer tak?
tak penah den amik masa yang lama untuk proses recovery... isk isk isk sampei hari nih hujung2 jari menyucuk-nyucuk.. sakit urat kut.. sabar jer lahh labuuu

rimba bara
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 13 Feb 2006, 14:41
Location: kat ctu rr

Post by rimba bara »

am wrote:alhamdulillah V2 success 4G7..
walaupun menderita nk naik gayong ngan korbu, overtime sampei pukul 5 pagi.. cilako punyer adik.. aku dah setting nk tido kt junction tetiba pi racun aku naik korbu-gayong.. katenyer ader banyak kudap2 tapi HAMPESSS sampai simpang ke gayong ngan korbu dier kata dh abissss!!!!!!!!!!! arghhhhhhhhhhhhhhhhh aku kene overtimeeeeee warghhh!!!! :lol:

tahhniah amm.....trans v2 bejaye......aku pon nyampah ngan adikk.....kate ade kudap tapiii........hampesssssss...... :cry:
rimba bara adlah band yg x jadi top sbb dierang ske naik gunung...

rimba bara
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 13 Feb 2006, 14:41
Location: kat ctu rr

Re: tahniah.....dan selamat....

Post by rimba bara »

bEkamBinG wrote:Alhamdulillah....pada kawan2 yang kesana semua pulang dengan selamat....cuma abang guider eco-adv luka kene parang yeeak...laaa sian...kene jait secara kecemasan tue....takut beb nak tengok...darah bancak...jari kene jait kat anak junction laaa...time tue....dlm keadaan hujan2 ....pada.

Tahniah pada Adrex,Karat,Eco-Adv.Lambaian Gunung tok Nenek sentiasa Memanggil anda kembali......Cuma keadan hujan kali ini beserta angin sejuk sikit......Yang dah abis 7G tue.....Ada jugak....Ape2 pun Maap kalu ade silap dan salah.Semua nya best dan sukses......

Cam.... best merangkak satu jam......kat trek pematang Anak Junction.....Huaaa...huaa.....Hua.......Dah macam binatang kaki empat dah.....layan.....

Pada Am....jangan marah Gayong dan Korbu Sentiasa memanggil kembali......

D.G.U Punye geng banyak dah tertubuh disana......haaaa.....haaa....haaa..... :lol:
alhamdulillah.....sume da slamat.....tp....abg guide tipu...kami x puas ati ngan dier....kate ade kudap.....kami nak kudappppp...... :!:

atan
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 27 Jan 2006, 00:38
Location: pada hati yg busuk
Contact:

Post by atan »

wuiyo ramainyer org xpuas ati xdpt ikut g transpex ye x?
mmg best kitaorg pegi kali ni....
ramai gler....
tp jgn takut,setau atan la,atan yang jalan plg blakang..
kalo ada hantu pun die jalan depan atan lagi....
atan tgk trek xancur lgsung pun....
nak cari tapak kaki pun susah....
ape lg nak tinggal tanda :lol:
trek masih ori....
nature....
xpayah bawak kontraktor jalan pon....
nanti pening cari jalan nak kuar yong belar pulak.. :roll:
TETAPI........
trek dari junction(6850) nak ke yong belar mmg hancus...
ha yang 2 nak bawak kontraktor buat rumah pun boleh..
nape ek???
rasa2nyer sbb ape ek?
mmg byk kali gak la tergelincir jatuh....
so saper2 yang nak bawak kontraktor jalan 2,bawak la dari junction ajer....
kalo rase2 nak naik beskal la.. :wink:
atan dah pastikan trek dari yong yap ke junction masih nature walaupun kitaorg pegi ramai gler...
xpecaya pegi la tgk sendiri :lol:
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu.....

Post Reply