Tarikh 28hb-29hb January 2006

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Tarikh 28hb-29hb January 2006

Post by Freelance »

Nak tanya kt kengkawan ni...ada tak sesiapa geng @ kelab @ grup plan g mendaki gng mana2 lah pada tarikh tersebut? almaklumlah ada kengkawan kita yg tak dpt g xpdc yg amik masa seminggu raya cina ni..ada yg keje lak tu... saje nak tolong kawan ni

User avatar
hooch010
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 18 Jan 2006, 10:05
Location: selangor
Contact:

Post by hooch010 »

saye pon nak tanye soklan tuh jugak.. kalau2 la ade lagi kekosongan kan.. sbb cuti sampai rabu jer.. klu dpt gi weken pon ok.. mula2 hari tuh name dah listed dlm cus+gerah.. skali xde srikandi plak yg pg.. isk isk :cry: ..hmm.. lgpon rase xmampu arr nk ikut gi cus gerah.. dah hampir 2 thn xg outing nih..
:arrow: mesti semua group reject aku :roll:

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon »

28 & 29 TAK DE TAPI 4&5 FEB ADE LE.....NAK GI AIR TERJUN PERLUS,ULU LANGAT.

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

hooch010

tak pe nanti kita tunggu respons dari kengkawan kita yg lain k.

User avatar
hooch010
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 18 Jan 2006, 10:05
Location: selangor
Contact:

Post by hooch010 »

air terjun perlus itu terletak di mane eh? jln pangsun ka? sungai lui ka? xpenah denga laks name tuh.. lepoh ade lar

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

aah kt ulu langat gak... trek dari pejbt & resort kt nuang tu

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

freelance & hooch
aku insyallah 28 nie nk ke irau..29turun trus henjut g merapoh..
hooch ko nk polow ker? jum la..kami pun nk pegi memvavik buta
jerk nie..tk nah jejak kaki lg....kita kuch2 hota hey kt sana...
hehehe..

User avatar
hooch010
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 18 Jan 2006, 10:05
Location: selangor
Contact:

Post by hooch010 »

need more info... brape org.. brape laki.. brape pompuan.. merapoh tuh ape citer laks? lepak2 ker.. pangok2 naik tahan.. hehe
irau? hmmm..
freelance, pg tahan eh?
risau gak nak polo.. xtraining langsung nih.. takut nyusahkan org jer :oops:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Insyallah saya g gng tahan...merapoh-puncak tahan-4 step-kuala tahan...
sebenarnya saje2 tolong member saya nak bercuti g mendaki 28 & 29/1. depa tak de program pada hari tu.tu yg saya war2kan dlm gng online.kot2 ada member yg wat leh ler roger2 kt saya.

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

hooch
kami berdua ja..1laki dn 1 pompuan..nk joint tk yah la segan2
kami pun kategori pangok gak...geng lutut longar daa...kekeke
G merapoh coz 30 kami akan naik tahan..insyallah..
jum naik irau..ramai sket..kalu ko dh besa naik
lg sempoi..jd guide kami plak..mukeke..

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

Hi, semua
Hi hoocho1o,.
Kan ader topic nak gi ker gunung Berembun, Jasar, Perdah...
Boleh you join diaorang...then kalau you nak gi ke Irau dan brincang pun boleh...

Satu lagi, tanyer adisos samada trip Mali ke Inas buka lagi ker...

ader 4 hari lagi

Just a suggestion...
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Melati..

alaa saya start treking pada 29hb laa.. ahad dah masuk.. gng irau saya dah g.. pangguk habis....kaw2 trek...sesuai untuk training...

defzone

transcameron-member tu dah g lah...

traninas nanti saya cuba kontek mali k..

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

freelance
ko leh cite sket tk cm na nk g irau..aku lom jejak kaki lg nie..
meraba2 jerk...kekeke..

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

Melati,
Memang hebat dari Irau terus ke Merapuh...
Gunung Irau ni banyak akar kayu dan belumut...
Scenery mmemang cun...tapi cun lagi tahan...
trek nyer ok orang tua pun boleh naik...
Biasanyer dia orang naik ngan kereta ke Gunung Brincang.

ok good luck..
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Melati.... trek gng irau mencabar bila hujan..berlumpur habis...saya g lagi smpi puncak hujan lebat..trun dari gunung trek lak dah mcam air parit mengalir dari atas trek...kasut terbenam tak leh nak cakap ler..main redah je...

kalo naik kereta terus g brinchang.. sebelum smpi menara brinchang ada satu kawasan tanah lapang sebelah kiri... tanah merah...port kereta parking ler... dari situ baru start treking

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

kalo naik kereta terus g brinchang.. sebelum smpi menara brinchang ada satu kawasan tanah lapang sebelah kiri... tanah merah...port kereta parking ler... dari situ baru start treking

sorry sebelah kanan port parking tanah merah

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

28 - 29 ni kitaorang akan ke Jerangkang. Nak follow jom le.

:)

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

:D

meriah sungguh cuti CNY nih kan?

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

3-5 Feb - Team Libur Backpacker under majalah Libur akan wat program ke Gunung Besar Hantu..

sesapa yg dah terlepas program..atau cuti panjang x approve..jom la join..sit masih ada tinggal sket nih..

berminat ? call si Radzee nih 019-2088875

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

meriah betiol cny nie....
aku je yg kena keja...
waaaaaaaaaaaaaa
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

defzone
tima kaseh..aku baru nk blajar merangkak nie
kalau kantoi tgh jln..patah blk jerk la hahaha..

freelance
maksud ko kena naik sampai g.brinchang ker? menara apa yea?
menara telekom? TNB? atau menara KL...haha jauh tk dr pekan?
maaf la byk soal plak coz aku mmg tk penah menjejakkn kaki kt
CH tuh..tk dptnk imagine.. :oops: trek dia berselirat tk? baper
jam amik masa nk smpai puncak?

User avatar
hooch010
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 18 Jan 2006, 10:05
Location: selangor
Contact:

Post by hooch010 »

menara tu menara pandang kan..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

melati wrote:defzone
tima kaseh..aku baru nk blajar merangkak nie
kalau kantoi tgh jln..patah blk jerk la hahaha..

freelance
maksud ko kena naik sampai g.brinchang ker? menara apa yea?
menara telekom? TNB? atau menara KL...haha jauh tk dr pekan?
maaf la byk soal plak coz aku mmg tk penah menjejakkn kaki kt
CH tuh..tk dptnk imagine.. :oops: trek dia berselirat tk? baper
jam amik masa nk smpai puncak?
Melati... aah gng brinchang ada 2 cara kalo nak smpi ke sana? naik kereta pun boleh, treking pun boleh..tapi treking tempat lain tau... menara pandang2 jeling2 :lol: kt situ ada pencawang tnb...
masa biasanya kengkawan amik masa smpi puncak irau 2 jam setengah.. saya wat 3 jam kot maklumlah sessi penggambaran je yg lebih2. Turun 1 jam setengah paling cepat 45 minit atau 1 jam..
susah2 sangat cuba ko tgk peta cameron highland... kt pekan tu ada jual... so byk petunjuk jln kat sana... kalo hang g dgn member yg dah pernah g sana senang sikit...manalah tau kot2 dia pernah g brinchang ke ataupun cameron highland

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Trek bukan saja berselirat... menjunam pun ada lah...lagipun byk laluan gak.hati2 ngan trek...tapi lagi best panjat2 akar pokok... dah mcm spiderman pun ada he he he....jgnlah risau. lum cuba lum tau...
pokok2 & view kt situ cantik.alaa2 mcm citer the lord of the rings... time saya g tu musim hujan.g balik memang treking dlm hujan...sejuk tak leh nak ckp ler... tapi jgn tertipu ngan puncak tau... sbb nanti jumpa puncak anak irau dulu...kat situ org selalu wat campsite..sbb lapang..dari situ setengah jam lagi smpi puncak irau

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

insyaallah tk der aral melintang aku smpai la..ikut fahaman
aku dr cite ko..trek g irau ikut dr gng brincang lah yea..
ermmm..kalu 3jam tuh sempat lah..ok aku akan dptkn
peta kt sana..thanks for ur info ;)

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

peta bergambar lagi... ok good luck..ni kira sondol menyondol ni..insyallah akan smpi puncak ya... g berapa ramai?

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

Freelance wrote:peta bergambar lagi... ok good luck..ni kira sondol menyondol ni..insyallah akan smpi puncak ya... g berapa ramai?
sondol tempat yg dh dogol hahaha...asal jgn silap amik trek dh la..kang kempunan tk sampai Tahan sesat plak kt CH..wkakak.. g ber2 jelah..

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

jalanraya nak sampai ke starting point tu ada tanah runtuh...sedang dalam construction...jalan teruk sikit elakkan pakai kereta lowered..

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

sama lah kite talang
sakit hati jek kene keje time2 cuti nih..
:cry:

seronok tol yg nak g trip grand2 ni..jeless i awwww

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

uglysister wrote:sama lah kite talang
sakit hati jek kene keje time2 cuti nih..
:cry:

seronok tol yg nak g trip grand2 ni..jeless i awwww
kes kes kes
melepas la ko pisha dikala pendaki2 lain dah mula merasa bahang xpdc yg makin hampir...perasaan tu yang susah nak rasa tuh..hanya mereka2 yg beruntung aje wakakaakkakakakakak

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

matsaiko wrote:
uglysister wrote:sama lah kite talang
sakit hati jek kene keje time2 cuti nih..
:cry:

seronok tol yg nak g trip grand2 ni..jeless i awwww
kes kes kes
melepas la ko pisha dikala pendaki2 lain dah mula merasa bahang xpdc yg makin hampir...perasaan tu yang susah nak rasa tuh..hanya mereka2 yg beruntung aje wakakaakkakakakakak
blah la mat waaaaaaaaaaaaaa
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

jalanraya nak sampai ke starting point tu ada tanah runtuh...sedang dalam construction...jalan teruk sikit elakkan pakai kereta lowered.
wakakakakakakaka....
takpe mat.. abg nai kata pakai keta lowered boleh....
boleh kejut bangla bangun suh tolak keta.. wakakaka
dah la suh tolak keta, pastu bagi pulak makan lumpur.. wakakak.. kesian bangla tu..
bila bangla dah lembik.. cari lak backhoe, kasi tarik lak itu kereta...
wakakakakakakak... memang kelakau..
takleh lupa aku citer tu.. hahahaha

hi abg nai.. how are u? i lebiu.. ahakss :lol:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

rob... tu kan citer ko ler.tu citer ngai..mcm je ko yg g ya...mcm pernah ku alami peristiwa ini...di mana ya....hahaha tak dpt nak bayangkan mcamana rupa muka bangla kena percikan air lumpur tanah merah... kitaorg jadi gadis litar je... :lol:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

korang mmg kejam lah..sian kt bangla tuh..mentang2 la derang pendatang asing..seb baik depa tk g ngadu kt teresa....kalu tk..
pemes la korang maso TV ...wkakak

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

hah korang tak mengalami tak tau ler mcamana insiden kelakau tu terjadi..spontan...smpi kitaorg treking dlm hutan smpi lah kt puncak.. mesti tergelak sakan bila ungkit citer ni balik... he he he... masa tu kalo ada handycamp rasa2nya leh menang kalo masuk peraduan candid camera @ sony camp..hehehe

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

tah kenapa aku tiba-tiba nak ergelak n semyum sorang2 :lol: :lol: :lol: :lol:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

hanya kita yang tahu... :lol:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

rob ;

yu memang suke menghiris luka lama laa brot..wa santau lu satu kali baru lu tau :evil:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

wakakaka abg nai.. :lol:
kalo nak santau.. santau abg umar skali..
dia pun gelak gak.. lagi teruk, siap guling2..
wakakaka..
hilux aku abelebel enitaim
waaahhhh abg nai.. dengar citer skarang dah pakai powil??
yer ker?? murah rezeki abg nai..
maklum laa.. rezeki anak2 laa katakan.. haha :D
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

Post Reply