Trip Sangap MMA G Besar Hantu 30/4 to 2/5

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Trip Sangap MMA G Besar Hantu 30/4 to 2/5

Post by krow »

Salams!!

Sebenarnya ada plan ke Stong & Ayam. Tp kensel semalam. Takat ni lineup saya, cik leey, abg lan ipoh dan yg 50/50 abg shah ngai dgn cik lin.

gerak malam isnin 30/4
start jalan 1/5 pagi
turun 2/5 dan balik ke rumah masing2

KOS PUKUL RATA. anggaran ration rm10, kos minyak cerita dgn tuan punya kereta. duit guide bahagi sama rata. saya bleh setkan ration dan equipment atas permintaan. Transport car pool. for more info on the gunung sila layari

http://www.ogkl.com.my/infoGUNUNG/infoBesarHantu.htm

ikut info kengkawan access ke intake bleh sampai kereta, so most prolly xyah pakai jip. kalau nak kene pakai jip pun bleh lanyak 2 - 3 trip dgn 4wd yg dah confirm sebijik.

masalah saya la ni ialah guide. saya dah contact orga.. tp dia xleh nak confirm takat ni. so kalu ada org lain berminat nak guide saya mintak tolong ni. upah guide buleh runding. kitorang xde masalah part tu.

kalu x dapat guide saya dan cikleey akan sondol. so kalu ada sesapa bermurah hati nak share log, sila la bagitau saya. Kita bleh jumpa mana2 dan paling kurang saya belanja minum.

kalu x dapat log pun, saya dgn cik leey dah betul betul sangap tetap akan redah jugak. dgn harapan kitorang bleh dapatkan org asli.

jika ada sesapa yg nak join saya alu alukan. kecik tapak tangan, dulang saya tadahkan.

sila hubungi saya 012-3259611 atau cik leey 016-2807696.
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

sori... sila telepon saya atau cikleey.. jgn reply post ni sebab saya xde internet access lepas ni sampai hari khamis...

rgds
jahd
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

trip besar hantu telah berjaya dan selamat ,aku nak ucapkan t.kasih pd ngai,orga dan mintobe kerna telah banyak membantu

utk ulasan dan gambar kita tunggu krow pasal dia ni rajin sikit dari aku :lol:
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

tahniah semua!
ingatkan nak hulur info sket tapi date dah lepas..hehe. sori geng
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

salams!!

Alhamdulilah trip ni sukses. 7 pendaki termasuk saya berjaya sampai ke puncak GBH dan kluar dgn selamat.

Lineup saya, cik leey, abg lan ipoh, abg mat, abg rosmal, rin dan shaz.

Kami gerak dari Langat lebih kurang jam 1.30 pagi lepas jumpa mintobe yang turun dgn sungguh elegan dari function miss malaysia dia. lepas kitorang perah otak mintobe cukup2 untuk log kami terus ke rumah adik abg mat di jelebu. adik abg mat pun bagi penerangan sapa nak jumpa, jalan mana nak masuk. so by pagi tu dah cukup confiden nak sondol.

jalan masuk ke kg tohor leh lepas dgn kereta.. tp jgn yg lowered. payah sket la sebab jalan banyak rosak. sampai kg tohor dah hampir kul 11.00. jumpa wak indon sorang ni yg rajin nak bawak motor sampai ke lata kijang. 4wd je bleh lepas ke lata kijang. kene buat 2 trip, masa jalan first trip tu abg mat tlg carikan guide melalui batin kg tohor.

4wd punya trip lebih kurang 30 min one way. sportage lepas.. tp jenuh gak. balik 1st trip, dua budak asli dah menunggu jadi guide. jadi bertambah confiden la kitorang.

dah kumpul kat lata kijang semua kitorang start gerak pukul 1.00 lebih kurang. sampai orkid kul 5.30pm tido semalam.

sampai puncak esoknya kul 10.00 pagi. puncak ada campsite. leh muat 10 org. view marvellous. leh nampak KL, genting dan kalau panjat pokok leh 360.

turun ke orkid, kemas terus kluar. mandi mandi kat lata kijang pastu terus kluar ke tohor. kul 6.00 petang camtu dah masuk jalan besar pi cari kedai makan.

terimakasih pada mintobe bagi log yg tepat walaupun dah bertahun dia ke sana. juga pada orga yg banyak bagi penerangan. GBH ni memang menarik.. susah nak describe tarikan lata kijang, kem orkid dan puncak GBH.

terimakasih pada warga GO yg mendoakan kami... cik leey dgn saya ada cadangan nak repeat... tp kali ni nak tido puncak. hehehehehe

gambar x banyak, sebab bateri saya flat dan camera cik leey pulak ada technical problem. nanti saya upload disini dan blog saya di

http://anotherkrow.multiply.com

hehehe iklan jap.. sori bett..

slamats!
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

bla la weii kol 12tgh malam bute ajak aku gi treking..lenkali saun awal2 ler ekekeke


eniwei tahniah!!

psstt..ade mau ripit kasik ajak laa in advance, tamo last menit tauuu moekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

sori la ngai... abg ko pun kensel last minit... nak inform org pun dah x sempat.. lgpun dah sangap sgt aku..

trimakasih la bro bagi penerangan sket kat kitorang tgh malam buta. jasamu dikenang..

lineup repeat dah panjang ni.. hehehehehe
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

abg aku tuh biasak laa..kalo aku tadak mmg payah skit nak bergerak, maklum laa daa stendet veteran..mengharap aku je nak memikol brg dia ekeke

psstt tak cukop terang lagi aku kasitau tuh..tapi yg daa tau tuh dendiam je daa laa..jadikan iktibar masa akan datang..ehe :p
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Post by mintobe »

krow wrote:
lineup repeat dah panjang ni.. hehehehehe
tk pe jahd... kasi panjang2 pun tk pe... van aku ada... sewa jer...

User avatar
vermisse
Pendaki Gunung
Posts: 81
Joined: 04 Jan 2006, 16:58
Location: timur

Post by vermisse »

wah! best la geng, dah sampai..
sory xdapat nak join.
dah jadi ahli sondol menyondol haaa..memang power ar.
Ich_Vermisse_Dich

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

pics uploaded kat

http://anotherkrow.multiply.com

pic cik leey blum donlod lagik..
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

vermisse wrote:wah! best la geng, dah sampai..
sory xdapat nak join.
dah jadi ahli sondol menyondol haaa..memang power ar.
power apa rasa nak terkeluar segala-gala ada le maklum le lama tak manjat mcm mana ganu dgr cita p scuba?
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

biNGai wrote:bla la weii kol 12tgh malam bute ajak aku gi treking..lenkali saun awal2 ler ekekeke
ok le tu....nasib baik aku tak call pukul 2 pagi :kah: apa-apa pun tima kasih bebanyak ye ngai tak terbalas rasanya budi mike
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

tanya sikit,
korang pegi kijang jatuh masa nak naik besar hantu ke atau time balik?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

tahniah untuk korang semua.

pendek kata, kalau korang nyondol pun..lepas korang lepas batu putih itu ari.. dah tak de rasa bimbang dah..
:D

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

mat,

kijang jatuh tu.. kalau naik 4wd dari tohor.. 30 min. dari situ ada intake ke trek GBH.

ada satu lagi intake, yg mintobe ikut, tu sebelum kijang jatuh. so memang x lalu air terjun tu.

kitorang pi sebelum naik dan selepas turun..
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

krow,
aku dapat rasakan derite korg naik tangga+bukit nak ke main trek GBH sebelum tiba di kem hantu air tuh hehe

neway TAHNIAH buat korang !!
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

tahniah semua

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

sori ar aqu x dpt join aritu..dak2 kg aqu mmg ajak gi GBH date 29 tuh, tp aqu ada pojek lain..tetiba lak ko tepon ajak pegi lak..payah gak..kang betembung dak2 kg aqu dorang kata apa lak..tp nasib baik gak aqu x ikut dak2 kg aqu tuh, sbb sampai arini dorang x kuar2 lg..seminggu merayau kt dlm tu agaknya..pepon tahniah la koang..
ImageImageImage

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

mak ai seminggu x kluar lagik??? kekekeke.. betul punya lepak dalam tu. x kisah la orga, mungkin ada rezeki bleh trekking sesama lagik. aku mintak tolong abg mat nor (adik abg mat).. dia keje kem kesihatan. dia soh kitorang jumpa apek batin tohor mintak carikan guide. so xde masalah la.

pada yang lain2.. macih!! macih!!
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

cik_leey wrote:
vermisse wrote:wah! best la geng, dah sampai..
sory xdapat nak join.
dah jadi ahli sondol menyondol haaa..memang power ar.
power apa rasa nak terkeluar segala-gala ada le maklum le lama tak manjat mcm mana ganu dgr cita p scuba?
tahniah cik leey & da gang... dah jadi geng sondol skang hehehe....
cik lin x polo ker :oops: ....

yap apa cite scuba.... ble le ajo aku try scuba kat sg kinta mg ni hahaha

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

pekatu,

kitorang ayat cik lin kat kl sentral, pastu dalam kereta, pastu kat bawah rumah dia.. sampai la kitorang nak gerak pun kitorang ayat dia lagi...

tp sebab ko xde dia x ikut la......

hehehehe :evil:
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Jahd , hahaha ni kalo yap dgn cikli tau sure angin je ekeke...
patut la cikli nak ripit... x dapat tido puncak kunun ropenye lin x pegi :keke: ..

nak ripit nanti kasitau le :oops:

User avatar
vermisse
Pendaki Gunung
Posts: 81
Joined: 04 Jan 2006, 16:58
Location: timur

Post by vermisse »

krow wrote:pekatu,

kitorang ayat cik lin kat kl sentral, pastu dalam kereta, pastu kat bawah rumah dia.. sampai la kitorang nak gerak pun kitorang ayat dia lagi...


hehehehe :evil:

hahaha.. fizi ayat lam phone sampai 3 jam...tapi aku tak g mana2 project, cik lin pun xde mood nak g mana2 project.. :keke: :oops:


fizi,
nak nyelam, g la nyelam lombong kg pisang.. boleh jumpa zombie.
ape ade kat sg kinta..sampah bnyak la. ikan DBI pun banyak..haha
Ich_Vermisse_Dich

User avatar
vermisse
Pendaki Gunung
Posts: 81
Joined: 04 Jan 2006, 16:58
Location: timur

Post by vermisse »

krow wrote:pekatu,

kitorang ayat cik lin kat kl sentral, pastu dalam kereta, pastu kat bawah rumah dia.. sampai la kitorang nak gerak pun kitorang ayat dia lagi...


hehehehe :evil:

hahaha.. fizi ayat lam phone sampai 3 jam...tapi aku tak g mana2 project, cik lin pun xde mood nak g mana2 project.. :keke: :oops:


fizi,
nak nyelam, g la nyelam lombong kg pisang.. boleh jumpa zombie.
ape ade kat sg kinta..sampah bnyak la. ikan DBI pun banyak..haha
Ich_Vermisse_Dich

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

pekatu wrote:Jahd , hahaha ni kalo yap dgn cikli tau sure angin je ekeke...
patut la cikli nak ripit... x dapat tido puncak kunun ropenye lin x pegi :keke: ..

nak ripit nanti kasitau le :oops:
lin tak p pun takpe tapi ada bahan baru lagi baik punya....tak caya tanya krow jgn marah..... :evil:
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

shhhh!!! shhhhhhh!!! angau weii!! tu yg jatuh lobang tu.. kekekeke
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Errr... itu bahan baik nak trade-in x.... suka sama suka dgn pendaki bebas :keke: ...

jahd... sape yg jatuh lobang... ko ke cik leey.... x serik lagi ke cik leey jatuh gedebak titi buluh patah kat lebah ari tu :tembak:

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

nasib tak baik ari tuhhh van dah penuh... kalo x mesti cik lin ikut gi cemerong

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

fizi,

aku yg tergolek... tgh angau... wakakakakakak!!
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

kabusgunung wrote:nasib tak baik ari tuhhh van dah penuh... kalo x mesti cik lin ikut gi cemerong
alamak...mr pekatu dah ada pesaing,mari kita lihat sapa yg kena...... :evil:
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

tipis la chances aku camni cikli.....
mana le mampu nak saing dgn sasterawan gunung mcm mawi...
:oops: :lol:

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

pekatu wrote:tipis la chances aku camni cikli.....
mana le mampu nak saing dgn sasterawan gunung mcm mawi...
:oops: :lol:
ayat kumtum le pulak....ni yg aku sadis ni... :oops:
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

ayat kuntum :kah:
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

zul MMA kawen 25 nanti korang nak redah yang mana?

aku pilih majlis akad nikah 25 may kat pinggiran batu caves.

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

aku pi nikah 25 tu je aku rasa... koz adik aku nikah 2hb kat Kulaifornia, so xleh nak pi Kedah
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

Post Reply