ekspedisi gunung tebu

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

ekspedisi gunung tebu

Post by Hangar 18 »

Salamz..

sesaper ada rasa nak ke tebu.. leh le contact penganjur merangkap guide iaitu shahril 0126432967.
tarikh 30 jun hingga 1 julai. gerak 29 mlm dari KL.
transport: mungkin keter mungkin bas. takat ari ni diaorg nak gerak ngan keter sbb mereka ngam2 2 keter untuk 8 org
kos RM140 cover on mkn,minum, transport KL - besut - KL, permit, guide.

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

wow! brp orang limit nih? wajib amik whole package ke nih?




sekadar bertanya.. :evil:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

tebu ehhh :roll: :roll:
CARPE DIEM!

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

poncho,
dia ckp sehingga 20 kepala leh ler adjust.
pastu RM140 tu package untuk yg dari KL ler.
yg dari jhr.. tu kira lain ler.
kena sms2 ler..

sany.. pening ke tu? kes kes kes..

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

fendi,

apa citer cemerong???

aku dah start sangap balik ni.....
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

jahd,

chemerong on, as per discuss time Zul MMA kawen tempohari.
Last edited by Hangar 18 on 01 Jun 2007, 15:22, edited 1 time in total.

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Post by mintobe »

krow wrote:fendi,

apa citer cemerong???

aku dah start sangap balik ni.....
dah mula dah penyakit ko ni....

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

krow wrote:fendi,

apa citer cemerong???

aku dah start sangap balik ni.....
jeng3x.... :oops: :oops:

fendi:
din ada kontek pasal bembun ke??
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

dinseason
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 31 Aug 2006, 21:42
Location: Anywhere
Contact:

...........

Post by dinseason »

tumpang lalu... :evil: :evil:

bembun ujung bln...
ade projet bru nie... :roll: :roll:

ad
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 04 Oct 2006, 17:49
Location: Gombak
Contact:

Post by ad »

Tada plan bulan august ker? :roll:

Julai dah penuhlaa.. tengah tengok trip bulan august..

Apa2 pun, good luck pada yg pegi Tebu.. InsyaAllah satu hari nanti ad sampai saner juga.. :D

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

ad wrote:Tada plan bulan august ker? :roll:

Julai dah penuhlaa.. tengah tengok trip bulan august..
untuk mereka mereka yang sdang/ingin merancang plan anda di bulan Ramadhan nanti sila layari http://www.mymasjid.com.my/links/index.asp :mrgreen:
CARPE DIEM!

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

nabila n din..
ada brani jom tebu 2nd round..
bawak resepi masakan barat lak..
tak pun pikui dorian 3/4 bijik. bikin kelah masak tempoyak.
amacam?

pendi..
kali ni ko pergi besut kena bawak beg besor besor..
aku nak kirim korpok losong. hehehehe
nanti kita caling2 k.
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

uik rob??
kata mo p cemerong??
jumpa kat sana nanti...
aku tdoq umah din kot taim tu...
ampa naik aku tengok dari bawah dahlaa...

p/s: aku takotla nk bawak durian.. nanti beg koyak.. :oops:
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

nabila..
chemerong berembun tetap jadik..
tapi lu tak kan tengok dari bawah jek.. tak charor la beb.
jgn menyesal.. gua bawak pasukan bedak sejukk.. wuarhahaha :twisted:
sekurang kurangnya kita treking la sampai separuh gunung..
pastu kita pakat laa pasang fly. heheheh.. amacam?
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

dinseason
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 31 Aug 2006, 21:42
Location: Anywhere
Contact:

Post by dinseason »

Rob wrote:nabila n din..
ada brani jom tebu 2nd round..
bawak resepi masakan barat lak..
tak pun pikui dorian 3/4 bijik. bikin kelah masak tempoyak.
amacam?
uic rob..
kerja gile tuu..
on trek aku suh nabil panjat amik durian... :evil: :evil:

:arrow: Nabil
berembun ttp jadi..mggu lepas i da pg sana...tiruk..
aku da sangap nie..

dinseason
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 31 Aug 2006, 21:42
Location: Anywhere
Contact:

Post by dinseason »

Rob wrote:nabila n din..
ada brani jom tebu 2nd round..
bawak resepi masakan barat lak..
tak pun pikui dorian 3/4 bijik. bikin kelah masak tempoyak.
amacam?
uic rob..
kerja gile tuu..
on trek aku suh nabil panjat amik durian... :evil: :evil:

:arrow: Nabil
berembun ttp jadi..mggu lepas i da pg sana...tiruk..
aku da sangap nie..

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

Rob,
ahaks.. itu guide main tipu.. bawak beg kecik.
kes kes kes..

tak per.. lenlain kali aku bawak beg besar sket.. leh muat keropok banyak2 sket. ustaz yusoff semestinya sedia membantu seperti sedia kala.
mana nak dtg layanan tip top dari tokey keropok lekor di tempat lain.

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

pendi..
tak tau kenapa.. aku minat bebenor dgn cara cik yusof tu..
rilek jek... cool jek.. cakap pun ber alas n lemah lembut...
suka aku dgn org mcm tu... jasa dia bole ingat sampai mati tau.
nanti kalo kesana, memang aku nak kirim kopok bebanyak kat dia.
tu yang aku suh ko bawak beg besor.. hehehehe.
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

ok rob,

cantek.. nanti .. lenlain kali kalo aku naik ke besut.. aku inform ko..
brp banyak ko nak order.. order jer..
kes kes kes..

rindu ah sama itu otak2 ada sotong didalamnya..
kalo rasa manis dia kurang sket.. lagi tip top tu..

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

Rob wrote:pendi..
tak tau kenapa.. aku minat bebenor dgn cara cik yusof tu..
rilek jek... cool jek.. cakap pun ber alas n lemah lembut...
suka aku dgn org mcm tu... jasa dia bole ingat sampai mati tau.
nanti kalo kesana, memang aku nak kirim kopok bebanyak kat dia.
tu yang aku suh ko bawak beg besor.. hehehehe.
waweeeiiii..terpesona aku baca...cair2!!! kihkih...

errrr ...daling..i luv u so much!!!!

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

melati..
lama sungguh tuan hamba tak trekking bersama hamba..
bila lagi bole kita bercengkerama.. di bawah bulan purnama.. :lol:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

Rob,
luper nak ckp.. len kali kita gi camping. cari kaki yg leh main 400..
takat yg aku tau.. ko, aku, sany tau main..
ustaz yusoff tu mmg partner lama aku.. (kalo kita ke besut leh le ajak dia main)
lain2.. aku tak pasti le plak..

nije???
kambingurun??

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

abg gaid
aku setuju bab tu..
kena cari kaki 400.. n oso yg boleh main terengganu rule.. haha

sofar yg aku tau.. pur bole main..
lagi, nije bole main.. so nanti kalo gerak trekking, make sure diorang ada.
baru mantap pasukan....
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

Hangar 18 wrote:Rob,
luper nak ckp.. len kali kita gi camping. cari kaki yg leh main 400..
takat yg aku tau.. ko, aku, sany tau main..
ustaz yusoff tu mmg partner lama aku.. (kalo kita ke besut leh le ajak dia main)
lain2.. aku tak pasti le plak..

nije???
kambingurun??
400 tu buleh main tp nak kene perasap dulu..
lama dah tak masuk utan nih layan 400 ngan kawan2..
dok kat tamadun ni tak nyempat, asik bz ngan epl, la liga ngan serie a je manjang..hahahha

tp trip tebu nih (rindunye kat tebu..), gue mmg takleh ikut le..
skang gue layan trip beskal jek..heheheh
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

Rob wrote:abg gaid
aku setuju bab tu..
kena cari kaki 400.. n oso yg boleh main terengganu rule.. haha

sofar yg aku tau.. pur bole main..
lagi, nije bole main.. so nanti kalo gerak trekking, make sure diorang ada.
baru mantap pasukan....
yezza rob,
main trg rulez.. time makan.. bukak daun.


cantek ah.. kambingurun leh main gak..
bile leh camping sesame ek!!
kumpul kaki2 400..
4 org main & lenlain 'golok' kat belakang.

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

Hangar 18 wrote:
Rob wrote:abg gaid
aku setuju bab tu..
kena cari kaki 400.. n oso yg boleh main terengganu rule.. haha

sofar yg aku tau.. pur bole main..
lagi, nije bole main.. so nanti kalo gerak trekking, make sure diorang ada.
baru mantap pasukan....
yezza rob,
main trg rulez.. time makan.. bukak daun.


cantek ah.. kambingurun leh main gak..
bile leh camping sesame ek!!
kumpul kaki2 400..
4 org main & lenlain 'golok' kat belakang.
tumpang tnya..
korang nk main apa sebenonya nie? sebuk plak aku nie..huhuhu

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

shhh pompuan dok sebelah jek tengok sambil kacau air kopi kat dalam mestin..heheheheh...
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

hahahaha
curiousity level tinggi tuh :mrgreen:
main kad diorang nih
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

poncho wrote:hahahaha
curiousity level tinggi tuh :mrgreen:
main kad diorang nih
huh! main kad ropernya..
aku igtkn main apa la yg smpai bergolok berparang tuh..

kad tepok aku reti la main..huhuhu

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

Rob wrote: jgn menyesal.. gua bawak pasukan bedak sejukk.. wuarhahaha :twisted:
sekurang kurangnya kita treking la sampai separuh gunung..
pastu kita pakat laa pasang fly. heheheh.. amacam?
rob:
kalu bedak sejuk tebal sangat smpai tutup mata, aku pon xlalu...
selit2?? hehehehee....

hangar aka abg gaid:
sapa pakcik yusop?? ada kenal ka???
psstttt... tapis tough la.. takut la i.... :lol:
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

dinseason
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 31 Aug 2006, 21:42
Location: Anywhere
Contact:

Post by dinseason »

:arrow: abg gaid
klu nabil da takut..itu mcm i da terkencing aaa... :oops: :oops: :oops:

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

poncho & melati.. hehehe.. suspen toooiii..

nabil.. cik yusoff tu member aku.. keje ustaz.
abg dia ada 2 buah kedai buat keropok kat jln on the way ke k besut tu.
so.. kalo ngan dia.. time order keropok lekor. gi order jer, baru pekerja2 situ buat. kiranya leh dpt fresh2 ler.
itu ari ko tak dpt terserempak dgn dia. sbb dia tunggu kitaorg kat luar (kat tempat kami ber 3 turun tu), bukannya dia masuk kat belatan.

din,

kalo itu mamat kronos tak berani. tak leh ckp apa.
apalah sgt tapis berbanding G7
:(

dinseason
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 31 Aug 2006, 21:42
Location: Anywhere
Contact:

mm

Post by dinseason »

:arrow: fendi aka bang gaid..
pasni aku try setting under uthm...suh bdk junior buat..
sekali ngn bembun...keskeskes... "i malas la urus proposal nie..." :evil: :evil: :evil:
tp klu gerak under kelab agak x bebas la...cam tebu..

:arrow: nabil
tapis xjd..ade plan nk ke tahan??huahuahua...lemah btl la ini mcm...

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

din,
jom bahankan nabil...

kes kes kes..

ops.. lupa nak tanya ko din,
ko tau main 400 tak?

dinseason
Pendaki Gunung
Posts: 105
Joined: 31 Aug 2006, 21:42
Location: Anywhere
Contact:

Post by dinseason »

Hangar 18 wrote:din,
jom bahankan nabil...

kes kes kes..

ops.. lupa nak tanya ko din,
ko tau main 400 tak?
:arrow: nabil...
i rindu nk trekin ngn u...bile lg ha??auuww...

:arrow: fendi
permainan pe mcm show je aku tgok...400...
aku x pernah dgr la..mst belajar nie...pastu kenakan junior...
kepala jahat molek..men card ke??
kena ajak qem join sekaki nie...baru carak..
nti da gathering kaki2 400 jgn lupe ajak aku ngn qem..pelapes..

pssttt : qem ade msg x?? itu ari dia mintak no bro mcm ade plan je...

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

din,

jgn bikin malu trgnesse ler..
:roll:

menatang tu aku pandai masa age aku 14 & aku rasa aku dpt skill main dgn betul tanpa diayam-ayamkan kat wakaf2 kat kg ketika age 19.
bayangkan betapa agak susahnya untuk mahir menatang ni.

itu qem ada sms2 aku dah.. sempat le comolot ngan dia via sms.
Last edited by Hangar 18 on 12 Jun 2007, 16:11, edited 1 time in total.

Qem
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 23 Aug 2006, 14:28

Post by Qem »

pendi...
aiyo...i2 ari aku pegi chemerong suku jln je smp..
pas2 ade kes..kes..kes..hahaha
kaci turun blk... :cry:

mcm best je...

din...
bile mau lyn brmbn...kaci roger sama aku...:twisted:

-hanya Tuhan yg mengetahui...

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

Qem,

apa sudah berlaku..??

jeng jeng jeng..

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

Qem wrote:aiyo...i2 ari aku pegi chemerong suku jln je smp..
nape Qem??
takleh nak cross sungai kem balak ke?? :roll:
CARPE DIEM!

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

maser aku gi arituh renjer mintak permit.... sokorang mintaklah permit dgn jab perhutanan terengganu

Post Reply