Minta bantuan warga GO untuk info trans V2

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Minta bantuan warga GO untuk info trans V2

Post by span »

salam kepada semua warga GO. Saya ni orang yang baru belajar nak minta tolun kengkawan yang tau tentang apa-apa info pasal trans v2.
Sbb saya bercadang nak wat trip ni dlm bln 2 ni, so mintak tlglah kengkawan kalo tau saper orang yang nak di contec, cam ne nak adjus 4wd, sape yang boleh jd guide, berapa costing nya dan apa-apa yang sewaktu dngannya yang boleh digunapakai.

kat sini aku dulukan dlu terima kasih aku kat korang yang sudi berkongsi info kut aku. pastu aku nak tanya aper beza revers ngan biasa. mana satu lg extreme :twisted:

mekashih[/b]
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
pendaki mabok
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 07 Sep 2008, 21:24
Location: key ell
Contact:

salam...

Post by pendaki mabok »

gua pn bdak baru gak. kalo bole tolong gua tolong. Lu nk pegi berapa org? tarikh?

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

salam,

dr info yg selalu diorg citer, reverse relax sket kot...entah ler..pd aku semua pon pewaii.... :lol:

diorg tgh bz kat majlis buka posa tuh...4 sure lepas nih akan ade replies untuk tolong ko...

btw..brp ramai nak gi tuh..?? kot2 ade peluang..nak nyelit gaks.... :wink:

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

orang baru dah gi V2... memang tegar

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

mekasih kengkawan. saya mgkin pg dalam dalam blan 2 time cuti raya cina.
mgkin dalam 14 0wang. tp kalo nak join pe slahnya leh kter buat dua 4wd 18 orang la kot. ooo revers lg senang ekk so trek dia start gunung aper dlu ekk


bro venhemeir
slalu naik gunung yang rendah jew ni nak cuba yang tinggi hehehe
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

span wrote:bro venhemeir
slalu naik gunung yang rendah jew ni nak cuba yang tinggi hehehe
samalah kita, cuma aku tak larat nak naik gunung tinggi2x... :)

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

oooo samala kter
ni yang nak cuba gunung tinggi
jom la join skali
bkn selalu buat keje giler
:twisted: :evil:
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
pendaki mabok
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 07 Sep 2008, 21:24
Location: key ell
Contact:

Post by pendaki mabok »

kalo nk rasa azabnya korbu, try la start dr c2. bg aku amat bepuas la hati kalo naik dr korbu.. pastu baru la enjoy lepak gayong, yongyap & yong belar..

aku pun nk selit2 gak.. hihi bole ker?

cyclop196
Pendaki Gunung
Posts: 63
Joined: 29 Feb 2008, 21:12
Location: johor

Post by cyclop196 »

ramai benor yng nk try g V2 ek.... bagus ler tue.... haha reverse ke street ke dedua pon seksa...kuikuikui..... usya le pm k....

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

ooo e2 hari korang naik dari korbu kew
kalo naik dari korbu ikut trek mana ekk
sape yang guide korang ekk
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

bro cyclop196 ko dah naik v2 kew, kalo dah naik sape yang bawak korang ekk :P
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
pendaki mabok
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 07 Sep 2008, 21:24
Location: key ell
Contact:

Post by pendaki mabok »

span..
lu nak naik dr mana? yong yap or yong belar. kalo naik dr korbu bole, tp jauh. mmg brutal. aku rasa baik ko naik dr yong belar-junction-gayong-korbu-junction-botak-tok nenek-yong yap.
jln ni syok sket sbb ending dia jln kuar senang...

bdak2 sos ada.. lu contct la diorg.
P.o.s.t pn ada..

aku try tnya kaum, cost suma RM1800 x t'masuk transport. kalo mahal x tau la aku. kalo camtu baik ko bwk bdak ramai2. harga tetap sama..
"work of heaven"

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

aku ingat nak naik dari yong belar la bro. dalam kiraan aku dalam 20 orang la kot yang akan pg. ooo bujet dlm 1800 ekk. brapa hari ekk kalo buat ikut yong belar ekk. trek nya cam ne :D
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

pendaki mabok wrote:aku try tnya kaum, cost suma RM1800 x t'masuk transport. kalo mahal x tau la aku. kalo camtu baik ko bwk bdak ramai2. harga tetap sama..
bro
kos tu kos ape tu? leh detail kan tak
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
pendaki mabok
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 07 Sep 2008, 21:24
Location: key ell
Contact:

Post by pendaki mabok »

aku baru diberitahu tadi RM1800 tu utk upah guider. ration & transportation x termasuk.. (kalo mahal jgn marah aku. korg bole deal direct ngn dia)

Perjalanan 9 hari..

trek gunung mana2 pun sama. mana ada naik, kt situ ada turunya... :wink:
"work of heaven"

User avatar
pakcik
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 08 Feb 2006, 23:33
Location: sini
Contact:

Post by pakcik »

uii..sibulapan...
Never Crack Under Pressure

User avatar
LaiTer
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 22 Mar 2008, 19:06
Location: r&d LaboTarY
Contact:

Post by LaiTer »

salam span dan kengkawan sume..

-menurut bro jep, ngan bro adam yg guide aku,..trek V2 stat dari yong yap..tapi kitorang wat reverse stat dari blue valley dam..kat sini aku up jadual yg aku ngan dak kelab rekreasi utim shah alam [kresma] wat pada 18-27 nov 2007..

day 1~uitm shah alam - masjid kg raja - blue valley dam

day 2~blue valley dam - yong belar

day 3~yong belar - h2o valley

day 4~ h2o valley - g.junction

day 5~g.junction - gayung - korbu - g.junction

day 6~g junction - kem DGU

day 7~kem DGU - puncak kambing

day 8~puncak kambing - yong yap

day 9~yong yap - pos ringit - kg raja

-kitorang wat santai je..dats y delay 1 hari atas nasihat guide..
-ttg kos,..aku tak taw sbb bukan aku yg uruskan..hehe piS~

so ni jela sumbangan aku..hop memadai sebagai permulaan..utk maklumat lgi lanjut,..kawan2 yg lain akan bantu up..insya ALLAH..

slamat ari raya~
~LovE dA nATurE iS dA nATurAL LOvE~
www.friendster.com/brainstucker

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

ooo brado LAITER mekashih atas info yang berguna 2, aku ingat pown nak wat santai mcm korang buat gak, wat pe nak rushing bkn nak bertanding pown. kalo dapat adiah nak gak rushing, bro cam ne ngan water point banyak kew kurang ekk. nak tau gak leh bujet air. pas 2 purata sehari korang jlan brapa jam ekk :oops: :D
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

pendaki mabok wrote:aku baru diberitahu tadi RM1800 tu utk upah guider. ration & transportation x termasuk.. (kalo mahal jgn marah aku. korg bole deal direct ngn dia)

Perjalanan 9 hari..

trek gunung mana2 pun sama. mana ada naik, kt situ ada turunya... :wink:
adakah 1800 tu upah guide termasuk makan?
makan tu cemana tu? adakah guide akan sediakan makanan utk korang semua?min pax tuk brp org 1800 tu? brp hari?

sori byk bertanya sbb sy pn nak carik gaid v2 ni :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

budin
Pendaki Gunung
Posts: 49
Joined: 27 Dec 2006, 11:49
Location: wa punya suka laaaaa

Post by budin »

1800 boleh beli barang kamera tu bang mat :lol:

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

matsaiko ko nak g bila brapa owang. kalo yang aku paham mkn sendiri. mmm aku rasa no limit. aku mgkin nak g dlm blan 2 ni. nak combine skali kew
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Post by vanhemeir »

ko offer je abang mat jadi guide.. :lol:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

span wrote:matsaiko ko nak g bila brapa owang. kalo yang aku paham mkn sendiri. mmm aku rasa no limit. aku mgkin nak g dlm blan 2 ni. nak combine skali kew
wooo maknanya 1800 la org tu cas tuk gaid fuhhh...sapa nama gaid tu bro?mana tau aku kenal ke... :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
pakcik
Pendaki Gunung
Posts: 170
Joined: 08 Feb 2006, 23:33
Location: sini
Contact:

Post by pakcik »

1800 tu kasut treking ngn beg ngn treking pole ngn chef ngn porter disediakan skali ke? saje tny kot2 ade new dimension dlm dunia hiking ni... :D
Never Crack Under Pressure

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

fuhhh jgn laa up nama aku yg jaidk gaid tuhhh..bole jadik hot isu nihh
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

biNGai wrote:fuhhh jgn laa up nama aku yg jaidk gaid tuhhh..bole jadik hot isu nihh
:kah: :kah: :kah:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

kalo nama ngai la kan...okkkkk...okkkkk sesangattttttttttttt :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

aiiii mat, panjang sangat okkk sesangatttt tuh..kibot error ke? ekeke


ape ko kah kah kah ponch? aku tkde taip pon kuar name ko..mau gado ka? wakaka
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

biNGai wrote:aiiii mat, panjang sangat okkk sesangatttt tuh..kibot error ke? ekeke


ape ko kah kah kah ponch? aku tkde taip pon kuar name ko..mau gado ka? wakaka
:kah: :kah: :kah:
lawak siot statement tuh. hahaha

sini gado lah dei
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon »

matsaiko wrote:
span wrote:matsaiko ko nak g bila brapa owang. kalo yang aku paham mkn sendiri. mmm aku rasa no limit. aku mgkin nak g dlm blan 2 ni. nak combine skali kew
wooo maknanya 1800 la org tu cas tuk gaid fuhhh...sapa nama gaid tu bro?mana tau aku kenal ke... :lol:

Mat kalau kau jadi guide....berapa kau casss.......klau kena harga...bleh aku set ngan kekawan buat V2..... 8)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

ajon
oleh kerana ade org cas sampai 1800
dan oleh kerana aku taknak kaco market org tu aku cas gak 1800 :lidah:

nak amik takknak lagi bagus sbb tak perlu aku trenen :keke:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

matsaiko
yang aku tau nama dia ayien kot . yang yang aku dengar dari orang yang cter. bdak perak.

pakcik
mana nak cari dapat reje cam 2 ciap ngan chef, kasut ngan beg semua. kalo ader meriah la idup :evil:
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

ayen carlos arr nie :lidah:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

tepat sangkaanku
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

hahaha ayien laa plakk..ayien manyak ayienn..tapi kalo budak perak tu daa tkde ayien lain daa..abg pada muz laa tuh, sedara pada rob, pakcik pada pekatu..ekeke

sapa lagi kalo bkan ayen carlos..legend gak mamat nih hehehe..kalah ko mat..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

so sapa berani beat rege 1800 ??? :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

takmo laa kaco market. huhuhu :lol:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

ni dah kena transfer ke isu & gossip nih :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

kengkawan ader x yang penah naik dari yong yap x, kalo ader aku nak tentatif leh x
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

ada sesapa brani opper aku jadi gaid? wakaka
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Locked