Minta bantuan warga GO untuk info trans V2

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

hehehe hebat tu idak le..tapi kire ok lg le daripada org yg bersembunyi dari nickname..hehehe
ati panas beebb..ingat budak tipon mau mintak info gunung, ghupenye kene saun psal gunung..ekeke..ati panas beebb


mat, apa barang bersembunyi dibalik nickname kaann.. :evil:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

cyclop196
Pendaki Gunung
Posts: 63
Joined: 29 Feb 2008, 21:12
Location: johor

tul 2

Post by cyclop196 »

itu sy setuju..... huhu ati panas woo kalo x smpai puncak.... :evil:

User avatar
pendaki mabok
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 07 Sep 2008, 21:24
Location: key ell
Contact:

Post by pendaki mabok »

En Kawan cyclops, tolong register nnt ada org hati panas...
"work of heaven"

mie_bundut
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 18 Sep 2008, 01:54

Post by mie_bundut »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

cyclop196
Pendaki Gunung
Posts: 63
Joined: 29 Feb 2008, 21:12
Location: johor

hehe

Post by cyclop196 »

ok bro..... sori la lmbt register.... maap ye tuan2 pendaki semua.... :D

mie_bundut
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 18 Sep 2008, 01:54

Post by mie_bundut »

huh..
kene register lagi ke?
tp nasib baik lar, aku dah regis ter td..
kalau tak tentu ada yang marah2 n panas2 lagi..
:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

cyclop196
Pendaki Gunung
Posts: 63
Joined: 29 Feb 2008, 21:12
Location: johor

hehe

Post by cyclop196 »

huhu jgn ler marah2 panas2..... sempena bulan yg mulia n mintak maap ler..... :(

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks »

makin perati... makin xleh blah :evil:
Sedarlah wahai manusia........dunia adalah sementara.Hargailah apa yg telah dicipta olehNYA

User avatar
pendaki bebas
Pendaki Gunung
Posts: 194
Joined: 26 Mar 2007, 14:19
Location: antara 2 puncak
Contact:

Post by pendaki bebas »

adisos2002 wrote:Kisah ayien ke V2 nie masa dia bawak UTM...
brader mus laen kali jgn men petik2 nm UTM klu x tahu... :roll:

meh aku cite sket...
setahu aku UTM hanya pernah wat 2 trip trans V2..

1st trip oleh SRCUTM pd 1998 yg dikepalai oleh bro adli dan perintis2 SRC ms tu (adli, cukang, syahid, beng, pisha, sherri, hud, ijad, langau, tapa)trip ni leh kire separuh sondol..pakai orang asli dan orang asli tu tau jalan separuh je...lepas tu pakat bukak map rintis bersama....

2nd oleh SRCUTM gak pada jun 2008 yg lepas..guidenye pn bkn ayien...

setakat ni tidak pernah ade mn2 kelab rekreasi yg lean yg pernah wat trans V2 ni selain SRC..bln 12 ni team5 dari utm akan wat trans V2 tp ak x pasti sape yg guide..

ak bkn pengikut ayirn tp aku student UTM..

peace!!

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

alaa tuh yg official..yg tk official lak camne? bape banyak kali lak laa dedulu aku bawak budak2 UTM yg pegi stail "bawah tanah"..err tapi bkan aku yg bawak gi V2 taauuu..ekeke


aku bkan pengikut mus tp aku pattaim SOS (dedolu laa wakaka)


aman!!
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

cyclop196
Pendaki Gunung
Posts: 63
Joined: 29 Feb 2008, 21:12
Location: johor

hehe

Post by cyclop196 »

hehe kebenaran dah terbukti...... peace... no war.... :D

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

Ujung taun ne klu free...ingat mau masuk v2..huuu.huu...rindu dah...

Ade sape2 yg mau kan...org tunjuk kan trek..sy blh bwkkan...nak masuk dr mane..pun..blh...sy ikut jee..janji v2 udah...

Bayaran guide:

-Kasi mkn sedap2...
-Rokok mild7, 20 dlm 4 kotak..
-Gudang garam..16 dlm 3 kotak..
-Duit powil tanggung...
-Kat Cameron belanje aiskrim....

Tue jee pengerasnye....huuu..huuu.......
:lol:

p/s:ration...adk pikul samerate....yee

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

bEkamBinG wrote:Ujung taun ne klu free...ingat mau masuk v2..huuu.huu...rindu dah...

Ade sape2 yg mau kan...org tunjuk kan trek..sy blh bwkkan...nak masuk dr mane..pun..blh...sy ikut jee..janji v2 udah...

Bayaran guide:

-Kasi mkn sedap2...
-Rokok mild7, 20 dlm 4 kotak..
-Gudang garam..16 dlm 3 kotak..
-Duit powil tanggung...
-Kat Cameron belanje aiskrim....

Tue jee pengerasnye....huuu..huuu.......
:lol:

p/s:ration...adk pikul samerate....yee
bila org yg buka trek dan yg humble bersuara..... sempoi jekk
ha, lu pikir la sendiri... :evil:

psssst : adik, klu perlu porter, calling2 la sayer... :oops:
Last edited by beckham@chayok2 on 19 Sep 2008, 15:58, edited 1 time in total.
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

bEkamBinG wrote:Ujung taun ne klu free...ingat mau masuk v2..huuu.huu...rindu dah...

Ade sape2 yg mau kan...org tunjuk kan trek..sy blh bwkkan...nak masuk dr mane..pun..blh...sy ikut jee..janji v2 udah...

Bayaran guide:

-Kasi mkn sedap2...
-Rokok mild7, 20 dlm 4 kotak..
-Gudang garam..16 dlm 3 kotak..
-Duit powil tanggung...
-Kat Cameron belanje aiskrim....

Tue jee pengerasnye....huuu..huuu.......
:lol:

p/s:ration...adk pikul samerate....yee
haaaaaaa cepat sapa mau gi V2 ikut je idan highly recomended !!! kos yg garenti melegakan hati rakyat,risiko sesat amat nipis sbb semua lubang dlm trek v2 dia dah hapal apalagas :evil:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

bro berkambing
biar betul ni, brapa orang yang boleh join bro ni nak tau gak
waaaa berita menarik ni, bukan senang nak dapat peluang cam ni
:D
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Post by mangu »

bEkamBinG wrote:Ujung taun ne klu free...ingat mau masuk v2..huuu.huu...rindu dah...

Ade sape2 yg mau kan...org tunjuk kan trek..sy blh bwkkan...nak masuk dr mane..pun..blh...sy ikut jee..janji v2 udah...

Bayaran guide:

-Kasi mkn sedap2...
-Rokok mild7, 20 dlm 4 kotak..
-Gudang garam..16 dlm 3 kotak..
-Duit powil tanggung...
-Kat Cameron belanje aiskrim....

Tue jee pengerasnye....huuu..huuu.......
:lol

p/s:ration...adk pikul samerate....yee
hihihihihii...tu le pasal...jom..jom..bru rancang malam tadi ni...hahaha...

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

mangu wrote:
bEkamBinG wrote:Ujung taun ne klu free...ingat mau masuk v2..huuu.huu...rindu dah...

Ade sape2 yg mau kan...org tunjuk kan trek..sy blh bwkkan...nak masuk dr mane..pun..blh...sy ikut jee..janji v2 udah...

Bayaran guide:

-Kasi mkn sedap2...
-Rokok mild7, 20 dlm 4 kotak..
-Gudang garam..16 dlm 3 kotak..
-Duit powil tanggung...
-Kat Cameron belanje aiskrim....

Tue jee pengerasnye....huuu..huuu.......
:lol

p/s:ration...adk pikul samerate....yee
hihihihihii...tu le pasal...jom..jom..bru rancang malam tadi ni...hahaha...
bila adik...berapa lama nie kau nak buat....kasi PM date :oops:
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

Sb kebetulan jee..org pun berhajat nak masuk...

Sekali sekale blh..
tp klu selalu...x blh lee.....
kene jage gak itu piawaian....
kesian guide ...kwn tue mau gak cr duit mkn dan poket.

lg pun...kene paham...rate upah guide ade piawaiannya..
x blh..suke2 ati nak turun dan naik..kan...
kecuali....keadaan mendesak.....
blh dipertimbangkan.....

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

Date adk x..kisah....
bln 12 free...
tp jgn raye aji udah.....


gee..1 powil...kasi penuh2 btl skuad udah....
klu nak wat dr yong belar pun blh...
nak wat...dr yong yap pun ok....

Klu ok smu adk ingat nak naik dr yong belar...
Tp maleh nak naik puncak 6850' (junction)
Mau kasi potong seblum Kem H20 terus sampai Kem Lembah Agas......Trek dah ade..cume cantas cikit2 jee...

Klu teragak x larat dan maleh tok nenek blh keluar gak...
mau cube klur dr bubu pun blh...
lepas puncak berlumat pun blh...
smua ke pos brooke pun yee trail......
Nak buat full trek..pun blh..adk ikut jee :lol:

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Post by mangu »

rembau wrote:
mangu wrote:
bEkamBinG wrote:Ujung taun ne klu free...ingat mau masuk v2..huuu.huu...rindu dah...

Ade sape2 yg mau kan...org tunjuk kan trek..sy blh bwkkan...nak masuk dr mane..pun..blh...sy ikut jee..janji v2 udah...

Bayaran guide:

-Kasi mkn sedap2...
-Rokok mild7, 20 dlm 4 kotak..
-Gudang garam..16 dlm 3 kotak..
-Duit powil tanggung...
-Kat Cameron belanje aiskrim....

Tue jee pengerasnye....huuu..huuu.......
:lol

p/s:ration...adk pikul samerate....yee
hihihihihii...tu le pasal...jom..jom..bru rancang malam tadi ni...hahaha...
bila adik...berapa lama nie kau nak buat....kasi PM date :oops:
jomm abg rembau...sama2 kita...hehe..

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

ngai... hang kate nak ripit... :twisted:

bln 12, aku tgh kdn tahap tertinggi wooo... kalu pegi jugak..... mau anak keluar tak ngaku apak..... wawawawa..... rindu mau trek sama kawan2.

adik... keluar pos brooke... duit pengeras si tapa mau kena msk dlm kos... kang tragedi helmet...

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Post by mangu »

umai wrote:ngai... hang kate nak ripit... :twisted:

bln 12, aku tgh kdn tahap tertinggi wooo... kalu pegi jugak..... mau anak keluar tak ngaku apak..... wawawawa..... rindu mau trek sama kawan2.

adik... keluar pos brooke... duit pengeras si tapa mau kena msk dlm kos... kang tragedi helmet...
salam umai...klu nak kuar ikut situ takpe kot...die klu masuk ikut situ jek yg kena poww...tak tau le klu kwn2 lain kuar ikut situ kena...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

bagus dik bagus cuma jaga2 la takut nanti tetiba dapat call dari somebody je nanti...ada orang dah kena hehehehehhehe :evil:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

idan;
ko punya ajakan ni...buat aku xlena tido ni.
set date idan
pastu tengok mcmna

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

matsaiko wrote:bagus dik bagus cuma jaga2 la takut nanti tetiba dapat call dari somebody je nanti...ada orang dah kena hehehehehhehe :evil:
oooopppppps...opss....bahaye nee...
adk mintak maap bkn nak silang menyilang....
tp......dihati pun mmg berhajat..nak masuk v2

Pas open jee ckp mau msk..ramai gak mau join.....
Tp adk mintak maap lg..
Sb adk nak ge v2..x pun...comfm btl2 lg..
Klu ade ara melintang..kene keje ke..time tue...
atau ati terbuka jemputan kegunung lain ke....
x blh wat ape laa.....
nak2 klu hasutan trip mancing.....pehhh..mengigil....

Oleh tue jgn laa harap kan adk...
Klu adk jd ge, adk rojer yeeaaa...

Adk x blh..dipercayai klu tang2 nak wat2 prgm..nee
Ikut teragak ati jee.....
Tp x dee lee main terjah2 jee...kene susun gak....
Lg..pun bg adk.Wat pee adk gee..klu ati x ikhlas...
nanti x dee feel..lg mcm2 masalah plk dtg...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

adik ;

aku baru je bercadang2 nk gi menyahut seruan kelah sg kejor kat banding tuh..toman kat tasik daa sakan melompat tunggu ko..tkyah ler gi v2, kang dapat call cam aku syusah woo ekeke

ada bran set date krismas? bot, chalet pulo pertanian sedia berkhidmat FOC hehehe..

bayangkaannn..kelah goreng rangup2, ditabur dengan sambal cili kering berbawang..kecur air liur bebbb wakaka


psstt umai, aku mebi ripit cny taun depan kot..jom laa, lama tk tengok ko krem2 kaki pikol beg muekekeke

(racunnn..jgn tk racuunnn :evil: )
Last edited by biNGai on 20 Sep 2008, 03:13, edited 1 time in total.
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

mei dulu aqu gi sg kejor tak dapek kelah pon ngai..
krismas gi port mancing lg baek ndak tak...
opss ni topik V2 la tokleh citer sini..ekeke
ImageImageImage

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Post by abe~G »

bab kelah kelah ni yang tak boleh tahan dengor ni

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

orga ;

skang teknik terbaru kalo nk pancing kelah kat sg kejor ko kene pkai umpan tapak sandal eigar, cebisan sliping beg mamoth, kene peram dgn air baju TNF ekeke

kalo susah sangat mau tangkap itu ikan, aku upah org asli jer ekeke

krismas port mana? idan daa ngidam nk gi utan belom tuh


err utk perhatian, kalo gi v2 nih kite bole singgah memancing kat kuala rengil ataupun lubuk buaya kuala mu..stakat tengas tu ade kot..hehehe


psstt orga, kite kene cerdik nk melalut dlm topik skang..atleast kene ade skit2 ayat berkenaan topik..the rest ko bole balun sembang cite psal lain wakaka


psstt abe_g, apalagasss..jom lerrr book date..isi kelah kaler putih ooo
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

ngai..lubuk boye kuale mu..mane tuh..

err kawan2..kalo wat trip V2 ujung2 tahun bebaik ye..musim ujan yg mencurah2 tiada hentinya..ujan tu tak mcm bas yg mengenal bus stop nye..hati2 kalo planning tido puncak..pastikan upah gaid yg dibayar tuh skali ngan khidmat nasihat gaid yg ada pengalaman berada kt taim2 camtuh..kita mmg bole cam bau member kt depan tp bau malang tu yg susah nk hidu..

pssst..ko jgn start ngai..taun lepas kita da kena saun ngan bett taw..lg pon tak baek belanda underground nih taw..berselindung dibalik posting,ekeke..eerr ada la port aqu baek punyer jarang org masok, ikan jer masok..pegi tak penah tak dpt kelah..asyikk oo pg breakfast kelah roll, tghari masak lomak kelah, ptg jemput2 kelah, mlm kelah panggang..tunggang langgang perot tawww..ekekekeke..dei,ada bran bukak topik la kt take five citer ikan..
ImageImageImage

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

oitt...best ni citer mancing.
bukak topic baru la...aku nak join mencelah

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Salam sahabat... laaaa tak abis lagi ke pasal ayiem and the gang..

Kelmarin Ayiem tepon bising2 kat aku pasal nama dia kena sebut.. Siap suruh aku sound2 pendaki mabok laa ngai laa pekatu laa mat laa..

Ayiem - "hallo muzs, ni abg ayiem.. apahal aku dgr ko ckp pasal aku bwk budak2 UTM pegi V2, dan pertikai pasal bayaran RM1800 kat dalam GO tue?"
Aku cakap balik elok2 - "Haa aku pun nak tahu jugak apahal nama aku tetiba kena kena petik dalam hal ni?? bila masa aku busukkan nama ko?? aku cuma bagitau apa yang aku dengar dari orang laen..."
Ayiem balas - "aku tak pernah bawak lagi budak2 UTM gi V2, hang salah dengar.."
Aku - "ok aku salah informasi, sori.."
Dia - "Sapa yang pandai2 pertikai pasal rm1800 dan aku nak hang ckp kat 'diaorg2' kat situ jangan nak sebut2 nama aku. Kalu adalagi nama aku naik dalam GO aku cari ko"
Aku - "Wei, aku tak tahu menahu pasal sapa nak pertikai menda2 tu dan GO tue bukan aku punya, budak2 yg tulis tu pun dah besar panjang so kalu depa nak tulis itu hak depa, aku tak boleh nak halang.. kalu hang tak puas hati hang cakap la sendri.."

So dia cakap ok dan dia nak kontek depa nie sendiri dan aku dipahamkan dia dah pun bercakap dengan depa nie. :oops:

Tapi aku nasihat dia dulu supaya baca dulu apa yang diposting tue dulu. Supaya dia paham betul2 apa yang ditulis.. Sebab dia sibuk nak no tepon Pendaki Mabok, katanya nak sund depa.. Aku heran gak sebab siPendaki Mabok nie penat2 backup dia..

Pada adik2 yg tak pernah jumpa saya dan baru join GO disini spt Cyclop dan rakan2 saya cadangkan untuk benar2 kenal dulu rakan2 disini.
Sy 'kenal' sgt 'kawan yg korang sanjung' tue..

So since Ayem pun dah sembang dengan saya so tak payah la 'kunun2 pengikutnya' panjang2 citer yek. Sebab kita disini nak sama menaikkan GO nie sebagai ruang informasi dan bicara yang sihat tentang aktiviti rekreasi di Malaysia ni.

So kalu ada yg bercita2 nak melagakan2 rakan2 baru atau lama dalam GO disini saya mintak batalkan sahaja niat tersebut ok.

Seperti yang saya katakan ruang berbincang dengan saya sentiasa terbuka luas, malahan rakan2 disini pun dah mcm2 sembang dgn saya samaada secara terbuka mahupun tertutup, mahupun bersemuka.

To Abdul Halim Bin Ngah @ Ayiem saya mintak maaf sebab salah info yg konon2 anda bawak budak UTM rupanya Universiti lain itu jer.

To Pendaki Bebas.. weh itu citer suda lama aku tau daaa.. Rembau dgn Adli dah sembang tahun lepas masa diaorg polo aku gi yongyap kunun2 nak lepas rindu hampehhhh :lol:

Salam
Muzs
SOS
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon »

Apo lak main sound2 ni....nie yg tak sodap donga...kocik punyo hal pun nak sound2....tak leh jadi guide nie....klau dlm hutan,,,muak kono sound. :lol:


Sonyap jo...tak ado cito pasal V2...ko...

Den memang minat bona pasal V2 ni..

sebolum gantung bag...nak meraso buek V2...dan klau buleh nak poie ngan Abg Muzzz... :P

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

Taun tuan sekalian, harap balik ke topik asal
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

rasanya tuan topik dah dapat gaid kot iaitu enche ayen carlos ataupon memana gaid yg deal melalui pm.so jika topik ni semakin tak sihat better lock ajela
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon »

Apo lak tak sihat Mat...kito cito la pasal V2...jgn cito pasal Roberto Carlos..dio main bola...tak tau pasal gunung..

Den raso...yg tak ponah poie..mesti nak tau info sebanyak mungkin pasal V2....Harap Otai2 cam Ekau...dapek bagi ilmu...

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

mekashih kpd kengkawan semua yang telah sudi menyumbangkan info yang berguna untuk saya. n saya ingin menyusun 10 jari untuk meminta ampun dan maaf sekiranya topik ini ader membuat sesetengah pihak terasa tersinggung atau marah, x terpikir atau terniat pon nak buat kengkawan tersinggung. :)


kat cni saya nak tanya kalo nak wat trip v2 apakah menu yang di cadangkan untuk d bawa ekk. kalo boleh nak yang cedap arr.
sbb saya x penah pegi trip yang lama . paling lama pown 4 ari.


so nak minta skali lg pendapat @ nasihat dari kengkawan apekah menu yang boleh d bawa atau pown aper menu yang korang penah makan semasa buat trip v2 yang lepas

kang kalo bawak ayam kew daging kew x basi kew. x lun nak mkn brahim jew.

mekashi kengkawan :D
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

menu?
dulu dah ada perbincangan sikit pasal menu.
klik sini http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=1862
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Post by span »

ooo ye kew brode poncho. x per nanti saya ushar ekk
mekashih ekkk :D
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

User avatar
sambal_tempoyak
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 21 Sep 2008, 14:33
Location: lubuk hantu

Post by sambal_tempoyak »

adisos2002 wrote:Salam sahabat... laaaa tak abis lagi ke pasal ayiem and the gang..

Kelmarin Ayiem tepon bising2 kat aku pasal nama dia kena sebut.. Siap suruh aku sound2 pendaki mabok laa ngai laa pekatu laa mat laa..

Ayiem - "hallo muzs, ni abg ayiem.. apahal aku dgr ko ckp pasal aku bwk budak2 UTM pegi V2, dan pertikai pasal bayaran RM1800 kat dalam GO tue?"
Aku cakap balik elok2 - "Haa aku pun nak tahu jugak apahal nama aku tetiba kena kena petik dalam hal ni?? bila masa aku busukkan nama ko?? aku cuma bagitau apa yang aku dengar dari orang laen..."
Ayiem balas - "aku tak pernah bawak lagi budak2 UTM gi V2, hang salah dengar.."
Aku - "ok aku salah informasi, sori.."
Dia - "Sapa yang pandai2 pertikai pasal rm1800 dan aku nak hang ckp kat 'diaorg2' kat situ jangan nak sebut2 nama aku. Kalu adalagi nama aku naik dalam GO aku cari ko"
Aku - "Wei, aku tak tahu menahu pasal sapa nak pertikai menda2 tu dan GO tue bukan aku punya, budak2 yg tulis tu pun dah besar panjang so kalu depa nak tulis itu hak depa, aku tak boleh nak halang.. kalu hang tak puas hati hang cakap la sendri.."

So dia cakap ok dan dia nak kontek depa nie sendiri dan aku dipahamkan dia dah pun bercakap dengan depa nie. :oops:

Tapi aku nasihat dia dulu supaya baca dulu apa yang diposting tue dulu. Supaya dia paham betul2 apa yang ditulis.. Sebab dia sibuk nak no tepon Pendaki Mabok, katanya nak sund depa.. Aku heran gak sebab siPendaki Mabok nie penat2 backup dia..

Pada adik2 yg tak pernah jumpa saya dan baru join GO disini spt Cyclop dan rakan2 saya cadangkan untuk benar2 kenal dulu rakan2 disini.
Sy 'kenal' sgt 'kawan yg korang sanjung' tue..

So since Ayem pun dah sembang dengan saya so tak payah la 'kunun2 pengikutnya' panjang2 citer yek. Sebab kita disini nak sama menaikkan GO nie sebagai ruang informasi dan bicara yang sihat tentang aktiviti rekreasi di Malaysia ni.

So kalu ada yg bercita2 nak melagakan2 rakan2 baru atau lama dalam GO disini saya mintak batalkan sahaja niat tersebut ok.

Seperti yang saya katakan ruang berbincang dengan saya sentiasa terbuka luas, malahan rakan2 disini pun dah mcm2 sembang dgn saya samaada secara terbuka mahupun tertutup, mahupun bersemuka.

To Abdul Halim Bin Ngah @ Ayiem saya mintak maaf sebab salah info yg konon2 anda bawak budak UTM rupanya Universiti lain itu jer.

To Pendaki Bebas.. weh itu citer suda lama aku tau daaa.. Rembau dgn Adli dah sembang tahun lepas masa diaorg polo aku gi yongyap kunun2 nak lepas rindu hampehhhh :lol:

Salam
Muzs
SOS
juz to comment..abg musz mmg baik... tp lagi baik kalo pandai mintak maaf dari awal camni..so xde la g.o nih berpecah belah..if org2 dalam g.o nih mintak maaf dari awal, kejadian sound menyaound nih xkan terjadi..tol x..n xde la jadi perpecahan mcm abg mus xnk jadi tuh kan...if kite salah..kite kene ngaku salah..if kite betol kite tegakkan kebenaran..jgn kite yg cakap "jgn perpecah belah" tapi kite yg pecah belahkan org..berdose tuh kan..bagus la sume dah berdamai..Alhamdulillah..

saiye org baru...
jgn sound saiye...huhu
it's free to give opinion rite?
dadaaaa
slamat berbukew..
haa lu pikir la sindri...(kate nabil la, saiye xkate) :oops:
saiye org susah........

Locked