Gunung Perlis...

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

mmg ler dh ramai yg g gng ni,
tp disebabkan trip ni ikut kuala koh dan beberapa pakej yg ada itu yg
buat trip ni jd menarik... :evil: untung2 leh dpt kijang.. hehe :twisted:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

forestgump wrote:
kabusgunung wrote:kat sempadan pahang kelantan..... area tmn negara mmg ader g perlis
aku dh lama perasan... tp gunung nih x glamer
Kita daki gunung bukan pasal glamour.... tapi nak buka mata dan perspektif.
Kalau nak glamour....maknanya nak buka dada untuk bermegah.
Maaf... kami tak berminat pada yg glamour tapi berminat nak menambahkan lagi perspektif kami terhadap persekitaran baru, baik dari segi permandangan, pengalaman maupun kemahiran.
Lagipun...nak buat rentis ni juga bermakna kami perlu memastikan bahawa
rentis ini selamat untuk pendaki yg akan datang.
Yes..G.Perlis ini terletak di sempadan Phg / Kelantan dan mengikut peta yopo terdapat banyak kawasan berwarna perang bila menghampiri G.Perlis - ini yg memeningkan kepala kami.
Bakal pendakian ini mesti dibuat ketika luar musim tengkujuh...
Org ckp lain, dia ckp lain.. hampeh!

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

forestgump wrote:
kabusgunung wrote:gi riki pun aku nk ikut sekali....

kalo senang nk dpt permit..... dh lama aku riki gunung nih....
Masaalahnya bukan pasal permit tetapi SIAPA yang memohon permit tu.
Depa nak pastikan yg masuk tu boleh uruskan apa2 kemungkinan sekiranya permit di beri serta apa sumbangan yg boleh di berikan.
Kami tak benarkan kamera di bawa oleh sesiapa yg di jemput ikut masuk ke kawasan yg terhad - hanya kami yg bawa kamera dan gambar semua di serahkan kpd pihak yg meminta kami menjalankan tugas.
U have to be very professional jika orang mengganggap kita professional.
Contoh mcm sape ea??
Org tu kena ada ciri2 hebat, gempak, pengalaman byk, ilmu hutan tinggi mcm encik forestgump ke??

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

forestgump wrote:
kabusgunung wrote:info tarak..... tp nak ikut
Nak ikut boleh tapi kena gi survival course dulu.
Ekeley, dan2 nk kena gi survival course dlu plak.. wueekk!

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

forestgump wrote:
kenshina wrote:
kabusgunung wrote:kat sempadan pahang kelantan..... area tmn negara mmg ader g perlis
aku dh lama perasan... tp gunung nih x glamer
maksud kawan saya tu...gunung tu jarang didengar disebut-sebut oleh mana-mana pendaki..dalam ertikata lain... jarang atau mungkin tadek pendaki pernah sampai...
bukan glamer bermaksud sapa dah sampai dia hebat...

setahu kami gunung ne dalam kawasan jajahan taman negara..
seperti yg kita sedia maklum... nak masuk taman negara kan kene ada permit.. pastu kene ada gaid... mana buleh main masuk sesuka hati je...
kang kene tangkap ranjer.. mmg naya la... :tembak:
lagi satu sapa je yang ada excess to taman negara topo map..
so tak banyak info.. setakat dapat jenguk dalam google earth je... hehe :lol:

kalu kita tgk dlm google earth tu... jarak antara Kuala Koh dgn Gng Perlis lebih kurang 16 km bergaris lurus...
errr.... abang tanak cuba rentis start dr Kampung Batu ke sbb jaraknya cuma 10 km bergaris lurus dr Gng Perlis tu.. hehe...
sekadar bertanya...


:mrgreen: :lol:
Perihal excess dari segi permit dan peta topo boleh di uruskan.
Mungkin team kami akan reccee dulu ngan peta, Mil Compass dan GPS serta peralatan camera trap dan night vision juga.
Nak rakam hidupan liar apa yang paling banyak.
Yang kami tahu, sang belali banyak gunakan sebahagian laluan ini untuk ke Felda Aring dan juga ke lebih raya Gua Musang - Kuala Berang.
Night vision untuk serkup pemburu Siam :-) kalau ada kesan lah.
Tu pasal kalau nak bawa orang.. kena pastikan saya, selaku ketua, berkeyakinan terhadap kemahiran dan pengalaman.
Mungkin, siapa2 yg bijak menggunakan - bukan pandai ya - GPS akan di jemput join.
Insyallah....
Ape maksud bijak tapi bkn pandai guna GPS tuh??
Ke bijak dr segi survival sbg cth bila GPS tu dh rosak, org tu bley godek2 jdkn tepon plak ke camne?
Ke bijak camne nih?

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

tak perrrrr wan.... dia dh minta maaf ngan aku kat atas tuuh...
pasni aku plak bagi serbibel kos kat dierr.... muah...muah...muahahahaha

-=[ RuFFHiKeR ]=-
Pendaki Tegar
Posts: 225
Joined: 15 Dec 2005, 00:53

Post by -=[ RuFFHiKeR ]=- »

kabusgunung wrote:tak perrrrr wan.... dia dh minta maaf ngan aku kat atas tuuh...
pasni aku plak bagi serbibel kos kat dierr.... muah...muah...muahahahaha
owhh.. yeke..
alamakk nk delete reply dh takley laa..
kena gi kursus serbibal dlu nie..

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

kabusgunung wrote:tak perrrrr wan.... dia dh minta maaf ngan aku kat atas tuuh...
pasni aku plak bagi serbibel kos kat dierr.... muah...muah...muahahahaha
abang
kalu ada kursus serbibel abg buat...saya nak join
seriusss ni
denagan harapan timing cantek lah
tau2 lah aku ni jauh
plzzzzzzzzz (sambil melutut)

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

aqu sebenarnya pon tak brape paham sgt topik ni..
nk info atau nk kasi info..konfius jugak..
ImageImageImage

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

biNGai wrote:ini mamak masak sup ayam pon cam gigit tayar dunlop jer rasa..ekeke

ade ati kunon nk jadik chef wakaka


*teringat sup ayam kg agek :kah:
itu dia punya adik, ilang gigit sebatang kat sini ler.
sbb gigit ayam plastik.
kuikuikui.

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

g perlis

Post by soulfly »

orga wrote:aqu sebenarnya pon tak brape paham sgt topik ni..
nk info atau nk kasi info..konfius jugak..
en,orga..
aku rasa nk kedua-dua sekali wakaka

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Post by forestgump »

-=[ RuFFHiKeR ]=- wrote:
forestgump wrote:
kenshina wrote:
kabusgunung wrote:kat sempadan pahang kelantan..... area tmn negara mmg ader g perlis
aku dh lama perasan... tp gunung nih x glamer
maksud kawan saya tu...gunung tu jarang didengar disebut-sebut oleh mana-mana pendaki..dalam ertikata lain... jarang atau mungkin tadek pendaki pernah sampai...
bukan glamer bermaksud sapa dah sampai dia hebat...

setahu kami gunung ne dalam kawasan jajahan taman negara..
seperti yg kita sedia maklum... nak masuk taman negara kan kene ada permit.. pastu kene ada gaid... mana buleh main masuk sesuka hati je...
kang kene tangkap ranjer.. mmg naya la... :tembak:
lagi satu sapa je yang ada excess to taman negara topo map..
so tak banyak info.. setakat dapat jenguk dalam google earth je... hehe :lol:

kalu kita tgk dlm google earth tu... jarak antara Kuala Koh dgn Gng Perlis lebih kurang 16 km bergaris lurus...
errr.... abang tanak cuba rentis start dr Kampung Batu ke sbb jaraknya cuma 10 km bergaris lurus dr Gng Perlis tu.. hehe...
sekadar bertanya...


:mrgreen: :lol:
Perihal excess dari segi permit dan peta topo boleh di uruskan.
Mungkin team kami akan reccee dulu ngan peta, Mil Compass dan GPS serta peralatan camera trap dan night vision juga.
Nak rakam hidupan liar apa yang paling banyak.
Yang kami tahu, sang belali banyak gunakan sebahagian laluan ini untuk ke Felda Aring dan juga ke lebih raya Gua Musang - Kuala Berang.
Night vision untuk serkup pemburu Siam :-) kalau ada kesan lah.
Tu pasal kalau nak bawa orang.. kena pastikan saya, selaku ketua, berkeyakinan terhadap kemahiran dan pengalaman.
Mungkin, siapa2 yg bijak menggunakan - bukan pandai ya - GPS akan di jemput join.
Insyallah....
Ape maksud bijak tapi bkn pandai guna GPS tuh??
Ke bijak dr segi survival sbg cth bila GPS tu dh rosak, org tu bley godek2 jdkn tepon plak ke camne?
Ke bijak camne nih?
Bijak maksudnya telah berpengalaman luas menggunakan GPS dan boleh dapat membaca persekitaran berdasarkan peta TOPO dan GPS.
Kalau setakat ikut GPS semata2.... agaknya ramai yang tahu.
Maklumlah..GPS tak tunujukkan kita ada kawasan curam ke... air terjun ke... kawasan batu ke....
Ada eorang mamat dari Singapore....dia memang amat bijak sekali gunakan GPS - la ni dia ada di Iraq ngan kontinjen Singapore.
Kalau bijak gunakan GPS... individu ini pasti dapat cepat tangkap persekitaran serta dapat menjimatkan masa untuk ke sana sini.
Dulu ada orang Msian Orienteering Association yg terror guna GPS, tapi dah berhijrah pula ke Australia...memang terror mamat ni.
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

Hangar 18 wrote:
kenshina,

itu soulfly plak,
time masak mlm.
dia akan halau ko dari dapur sbb dia nak masak.
cuma pagi, dia lambat sket bangun.

itu mcm qualified tak?
:)
ini la yg sangat qualified... suke giler aku.. leh goyang kaki... hhu... :lidah:


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

Salam..ini ade info mungkin menarik tuk ke Gng.Perlis



Image

Pada gmbr waypoint yg dicapture dr google erth tue ada lah trek kami ke memancing kelubuk di hulu sg.koh di cabang sungai besu. Sungai tue berpunca dr gng.perlis..Dan masih ade lg trek lame ke gng.tahan dr kuala koh.Rasenye klu nak ge gng.perlis ne....x payah tebas2 sangat..cuma ikut trek ke gng tahan dr kuala koh dan kemudian ambik koordinat tuk potong masuk ke susur bukit gng.perlis..Perjalanan kami ke lubuk memancing tue dalam linkungan 8 jam..dan dr sukatan garis lurus ke gng perlis dr kem besu itu adalah dlm linkungan 10 km.Mungkin tuk prgm rintis semula ke Gng.Perlis ini memerlukan jangkaan 5 hari 4 malam. Planing 3 ari tuk ke puncak 2 ari turun..InsyaAllah....izinNYa....
Kalau potong dr ladang kelapa sawit berdekatan memang hampir..tapi rasenya membuang mase dgn menebas..dan tenaga..Oleh tue jimat2 laa tenaga ..Mane tau sambil tue blh layan tarik kelah dulu smbil treking2 tue...

Ne..cuma pendapat...adk saje...... :lol:

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

idan;
kalu ada trip tarik kelah sambil mencantas...roger2 lah

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Post by mangu »

bEkamBinG wrote:Salam..ini ade info mungkin menarik tuk ke Gng.Perlis



Image

Pada gmbr waypoint yg dicapture dr google erth tue ada lah trek kami ke memancing kelubuk di hulu sg.koh di cabang sungai besu. Sungai tue berpunca dr gng.perlis..Dan masih ade lg trek lame ke gng.tahan dr kuala koh.Rasenye klu nak ge gng.perlis ne....x payah tebas2 sangat..cuma ikut trek ke gng tahan dr kuala koh dan kemudian ambik koordinat tuk potong masuk ke susur bukit gng.perlis..Perjalanan kami ke lubuk memancing tue dalam linkungan 8 jam..dan dr sukatan garis lurus ke gng perlis dr kem besu itu adalah dlm linkungan 10 km.Mungkin tuk prgm rintis semula ke Gng.Perlis ini memerlukan jangkaan 5 hari 4 malam. Planing 3 ari tuk ke puncak 2 ari turun..InsyaAllah....izinNYa....
Kalau potong dr ladang kelapa sawit berdekatan memang hampir..tapi rasenya membuang mase dgn menebas..dan tenaga..Oleh tue jimat2 laa tenaga ..Mane tau sambil tue blh layan tarik kelah dulu smbil treking2 tue...

Ne..cuma pendapat...adk saje...... :lol:
hi edan...hehe...auuuummmm...dah abis ke tempoh berehat...cargas btul...hehehe...

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Post by pa'bu »

huh kompom aku takleh join projek ni..
jgn kan GPS...3GP pun aku tak tau guna...
huih mesti dasyat2 sapa yg ikut projek ni ye..
aku ni dah la baru sekali je gi camping..tu pun kat sg congkak je..balik hari lak tu..memang kompom takleh join la..

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Post by mangu »

pa'bu wrote:huh kompom aku takleh join projek ni..
jgn kan GPS...3GP pun aku tak tau guna...
huih mesti dasyat2 sapa yg ikut projek ni ye..
aku ni dah la baru sekali je gi camping..tu pun kat sg congkak je..balik hari lak tu..memang kompom takleh join la..
wowwww...hebatlah pakabu...pegi kemping main congkak...nak itut... :lol:

pa'bu
Pendaki Gunung
Posts: 101
Joined: 02 Jan 2007, 21:32

Post by pa'bu »

mangu wrote:
pa'bu wrote:huh kompom aku takleh join projek ni..
jgn kan GPS...3GP pun aku tak tau guna...
huih mesti dasyat2 sapa yg ikut projek ni ye..
aku ni dah la baru sekali je gi camping..tu pun kat sg congkak je..balik hari lak tu..memang kompom takleh join la..
wowwww...hebatlah pakabu...pegi kemping main congkak...nak itut... :lol:
nak ikut?
bole je...
kriteria dia mudah je..
-tak perlu pandai gps..apalagi terer gps..janji bole bukak 3gp sudah..
-kena ada sijil kursus masakan..bole masak sedap2 nanti..
amacam?ada tak kriteria yg aku nak tu?kalau takde kirim salam je la..
-

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

mangu wrote:[

hi edan...hehe...auuuummmm...dah abis ke tempoh berehat...cargas btul...hehehe...


masih lg dlm tempoh..cume bg pandangan jee..bang..
tp klu ge tarik kelah..on jee...sakit..pun sakit..lee...
janji blh dpt rase letup2 atas air..pehh....teebuuummmm.......sekali spoon kene sambar ikan..jaws laa... :shock:

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Post by mangu »

bEkamBinG wrote:
mangu wrote:[

hi edan...hehe...auuuummmm...dah abis ke tempoh berehat...cargas btul...hehehe...


masih lg dlm tempoh..cume bg pandangan jee..bang..
tp klu ge tarik kelah..on jee...sakit..pun sakit..lee...
janji blh dpt rase letup2 atas air..pehh....teebuuummmm.......sekali spoon kene sambar ikan..jaws laa... :shock:
ok ngam...kasi rehat btul2 dulu...bagi den panas engine dlu...lepas ni kita set baiiiikkk punyer...hihihi....

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

mangu wrote: ok ngam...kasi rehat btul2 dulu...bagi den panas engine dlu...lepas ni kita set baiiiikkk punyer...hihihi....
man.... bunyi mcm nak balas dendam jeeee. kawan2 pun ramai yg masih dlm perintah berkurung. semua tunggu masa jeeee :twisted:

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Post by mangu »

umai wrote:
mangu wrote: ok ngam...kasi rehat btul2 dulu...bagi den panas engine dlu...lepas ni kita set baiiiikkk punyer...hihihi....
man.... bunyi mcm nak balas dendam jeeee. kawan2 pun ramai yg masih dlm perintah berkurung. semua tunggu masa jeeee :twisted:
bang umai...ni mmg nak balas dendam le ni...itu mangga sudah tanggal...ini wiken mau panas enjin siap2...get ready...hihihihi....

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

mangu wrote:
umai wrote:
mangu wrote: ok ngam...kasi rehat btul2 dulu...bagi den panas engine dlu...lepas ni kita set baiiiikkk punyer...hihihi....
man.... bunyi mcm nak balas dendam jeeee. kawan2 pun ramai yg masih dlm perintah berkurung. semua tunggu masa jeeee :twisted:
bang umai...ni mmg nak balas dendam le ni...itu mangga sudah tanggal...ini wiken mau panas enjin siap2...get ready...hihihihi....

kau..kejamm.kau..kejam...kau..kejam roy....

Nanti lee bile....org lain lak...mangga lepas....mmg..kasi hentak...

mangu
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 24 Aug 2006, 01:20

Post by mangu »

bEkamBinG wrote:
mangu wrote:
umai wrote:
mangu wrote: ok ngam...kasi rehat btul2 dulu...bagi den panas engine dlu...lepas ni kita set baiiiikkk punyer...hihihi....
man.... bunyi mcm nak balas dendam jeeee. kawan2 pun ramai yg masih dlm perintah berkurung. semua tunggu masa jeeee :twisted:
bang umai...ni mmg nak balas dendam le ni...itu mangga sudah tanggal...ini wiken mau panas enjin siap2...get ready...hihihihi....

kau..kejamm.kau..kejam...kau..kejam roy....

Nanti lee bile....org lain lak...mangga lepas....mmg..kasi hentak...
hihihihihii....ohhh roy...sungguh keras hati kau....kah...kah...kah...

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

gogoyeaha wrote:idan;
kalu ada trip tarik kelah sambil mencantas...roger2 lah
yer... saya juga.... tapi sebulan sebelum lah.... nih sehari sebelum jadah menda nyer... liur ngan tali bukan 4 hengget
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

pa'bu wrote:huh kompom aku takleh join projek ni..
jgn kan GPS...3GP pun aku tak tau guna...
huih mesti dasyat2 sapa yg ikut projek ni ye..
aku ni dah la baru sekali je gi camping..tu pun kat sg congkak je..balik hari lak tu..memang kompom takleh join la..
ko memang ler takleh pakai 3gp tu... HP ko bluetut pon tadak haa ha....

pepepong selamat mendaki...
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

bEkamBinG wrote:
mangu wrote:
umai wrote:
mangu wrote: ok ngam...kasi rehat btul2 dulu...bagi den panas engine dlu...lepas ni kita set baiiiikkk punyer...hihihi....
man.... bunyi mcm nak balas dendam jeeee. kawan2 pun ramai yg masih dlm perintah berkurung. semua tunggu masa jeeee :twisted:
bang umai...ni mmg nak balas dendam le ni...itu mangga sudah tanggal...ini wiken mau panas enjin siap2...get ready...hihihihi....

kau..kejamm.kau..kejam...kau..kejam roy....

Nanti lee bile....org lain lak...mangga lepas....mmg..kasi hentak...
yerke leh lepas mangga luh haa haa haa... eh silap... mangga orang lain tuh haa haa
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
forestgump
Pendaki Terlampau
Posts: 520
Joined: 19 Apr 2006, 20:17
Location: KL
Contact:

Post by forestgump »

bEkamBinG wrote:Salam..ini ade info mungkin menarik tuk ke Gng.Perlis



Image

Pada gmbr waypoint yg dicapture dr google erth tue ada lah trek kami ke memancing kelubuk di hulu sg.koh di cabang sungai besu. Sungai tue berpunca dr gng.perlis..Dan masih ade lg trek lame ke gng.tahan dr kuala koh.Rasenye klu nak ge gng.perlis ne....x payah tebas2 sangat..cuma ikut trek ke gng tahan dr kuala koh dan kemudian ambik koordinat tuk potong masuk ke susur bukit gng.perlis..Perjalanan kami ke lubuk memancing tue dalam linkungan 8 jam..dan dr sukatan garis lurus ke gng perlis dr kem besu itu adalah dlm linkungan 10 km.Mungkin tuk prgm rintis semula ke Gng.Perlis ini memerlukan jangkaan 5 hari 4 malam. Planing 3 ari tuk ke puncak 2 ari turun..InsyaAllah....izinNYa....
Kalau potong dr ladang kelapa sawit berdekatan memang hampir..tapi rasenya membuang mase dgn menebas..dan tenaga..Oleh tue jimat2 laa tenaga ..Mane tau sambil tue blh layan tarik kelah dulu smbil treking2 tue...

Ne..cuma pendapat...adk saje...... :lol:
Memang nampak senang sebab warna hijau tapi dalam peta TOPO - ada warna perang di persekitaran G.Perlis - tu yang memeningkan. Kontournya sangat rapat2...phew!!!
Lagipun, sambil nak ke G.P., ada tujuan nak cari kot2 ada laluan dan kem transit penceroboh Taman Negara untuk di berikan kpd pihak berkuasa,
Laluan dari ladang boleh juga, tapi ini akan mengusik habitat sang belalai yang di anggarkan lebih kurang 40 - 80 ekor. Dan laluan kita pulak mungkin juga akan di gunakan oleh pihak penceroboh pada masa akan datang.
Tujun ke G.P. adalah untuk melihat dan melaporkan.
The worst day in the jungles is ALWAYS better than the best day in office!

User avatar
LaiTer
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 22 Mar 2008, 19:06
Location: r&d LaboTarY
Contact:

Post by LaiTer »

.....isk ummm...
~LovE dA nATurE iS dA nATurAL LOvE~
www.friendster.com/brainstucker

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

Bijak maksudnya telah berpengalaman luas menggunakan GPS dan boleh dapat membaca persekitaran berdasarkan peta TOPO dan GPS.
Kalau setakat ikut GPS semata2.... agaknya ramai yang tahu.
kalau ikut ini, i ingat ramai kat GO sampai tahap ini...
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

eija_nabila
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 07 Dec 2005, 13:19

Post by eija_nabila »

for sure a hardcore trip..not suitable for me :wink:
aqu tak singel..jangan ngorat !!

Post Reply