Page 1 of 2

Trans-Gng Suku-Gng Irau-Yellow-Gng Pass(25/12-28/12/2008)

Posted: 19 Nov 2008, 13:58
by Freelance
Tarikh : Khamis (25/12/2008) hingga ahad (28/12/2008)
(4 hari 3 malam)
: Isnin (29/12/2008 - masih cuti lagi ni...extrakan 1 hari k)
- kalo korang nak lepak kt cameron highland-
sape nak balik terus pada 28/12/2008 pun ok gak)

Tempat berkumpul : 24/12/2008 jumaat malam sabtu berkumpul di surau
Kg Raja
hari sabtu naik 4wd ke starting point gunung suku

Peserta : 15 orang sahaja

Tarikh tutup penyertaan : 16 Disember 2008

Kos : RM 120 meliputi gaid, ration & 4wd tidak termasuk transport dari tempat anda... transport sendiri atau tontong ngan tuannya kereta k... parking kt surau kg raja..

Tuan kereta : sila istiharkan kereta anda sekiranya anda membawa kereta- Jika ada kekosongan sila beritahu kt saya k.. boleh tumpangkan kawan2 lain yang nak g tu..

sila sahkan penyertaan anda dengan pembayaran deposit sebanyak rm60 sekiranya anda nak g ler... sila bank in di CIMB no acct : 1432-0061644-52-1 Suhaili Bt Mohd Sharidan... No Hp :017-3461740
(sila bagi nama penuh, alamat rumah, ic no, no tel, nama waris, no talipon waris - utk kes emergency)



Hari Masa Aktiviti

Rabu (24/12/2008)

11.00 mlm Berkumpul di Tapah
Gerak ke Simpang pulai- ke Kg Raja

Khamis (25/12/2008)

6.00 pg Berkumpul di surau Kg Raja
7.00 pg Bersarapan pagi di Kg Arja
(Sarapan pagi tidak disediakan oleh penganjur)
Makan sendiri bayar
Ikut selera sendiri lah ya..
8.00pg Bertolak ke starting point- Simpang Pulai
9.00pg Start treking (4 jam treking)
1 jam sebelum sampai puncak suku ada water point..
Amik air kt sini utk makan tengahari..
1.00 ptg Sampai puncak Suku - makan tengahari
sessi amik gambar kt puncak suku
2.00 ptg Start trekking ke Kem Bear (5 jam treking)
7.00 mlm Dijangka tiba kt Kem Bear (banyak agas)
Ada water point kt campsite
Bermalam di Kem Bear


Jumaat (26/12/2008)

6.00 pg Bangun solat subuh.wat breakfast
8.00 pg Breakfast dan kemas2 campsite
10.00 pagi Start treking ke Gunung Irau (5 jam treking santai)
3.00 ptg Dijangka sampai ke puncak gunung irau
(bergantung kepada keadaan peserta dan pergerakan
masa peserta)

(Bermalam di Puncak Gunung Irau)


Sabtu (27/12/2008)

11.00 pagi Dari puncak Gunung Irau
Start treking ke puncak Yellow
15 minit sebelum sampai puncak yellow.. Ada water point.
Berhenti jap amik air
4.00 ptg Dijangka sampai ke campsite yellow
Bermalam di Puncak yelllow

Ahad (28/12/2008)

10.00 pg Kat puncak Yellow
Start treking ke puncak Pass
5 jam treking ke puncak pass
3.00 ptg Dijangka sampai puncak Pass
4.00 ptg Gerak dari Puncak Pass
30 minit lagi baru sampai last point.. Jalanraya
5.00 ptg Naik 4wd balik ke Kg Raja

(sape nak balik terus pun leh.. Nak lepak cameron highland pun ok gak- jalan-jalan sambil makan buah strawberri.. hehehe!!! - Isnin cuti lagi…)


Line up

1. lily
2. Che Mat
3. Khalid (kulim, kedah- sesape yang dari utara yang nak g leh tumpang kt kereta khalid-no hp 019-4760698) )
4. Apek kwn jimi.. (sudah confirm dah bayar deposit aah)
5. Ijai
6. Ravi
7. Maikey
8. Zaman1 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
9. Zaman2 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
10. Zaman3 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
11. Zaman4 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
12. EG (GO- confirm esok bayar)
13. Suzie (G0-confirm esok bayar)
14. Soufly (GO-semiconfirm)
15. pokyie

Re: Trans-Gng Suku-Gng Irau-Yellow-Gng Pass(25/12-28/12/2008

Posted: 19 Nov 2008, 15:14
by esspiekay
Freelance wrote:Tarikh : Khamis (25/12/2008) hingga ahad (28/12/2008)
(4 hari 3 malam)
: Isnin (29/12/2008 - masih cuti lagi ni...extrakan 1 hari k)
- kalo korang nak lepak kt cameron highland-
sape nak balik terus pada 28/12/2008 pun ok gak)

Tempat berkumpul : 24/12/2008 jumaat malam sabtu berkumpul di surau
Kg Raja
hari sabtu naik 4wd ke starting point gunung suku

Peserta : 15 orang sahaja

Tarikh tutup penyertaan : 16 Disember 2008

nk ikut bleh tak

Kos : RM 120 meliputi gaid, ration & 4wd tidak termasuk transport dari tempat anda... transport sendiri atau tontong ngan tuannya kereta k... parking kt surau kg raja..

Tuan kereta : sila istiharkan kereta anda sekiranya anda membawa kereta- Jika ada kekosongan sila beritahu kt saya k.. boleh tumpangkan kawan2 lain yang nak g tu..

sila sahkan penyertaan anda dengan pembayaran deposit sebanyak rm60 sekiranya anda nak g ler... sila bank in di CIMB no acct : 1432-0061644-52-1 Suhaili Bt Mohd Sharidan... No Hp :017-3461740
(sila bagi nama penuh, alamat rumah, ic no, no tel, nama waris, no talipon waris - utk kes emergency)



Hari Masa Aktiviti

Rabu (24/12/2008)

11.00 mlm Berkumpul di Tapah
Gerak ke Simpang pulai- ke Kg Raja

Khamis (25/12/2008)

6.00 pg Berkumpul di surau Kg Raja
7.00 pg Bersarapan pagi di Kg Arja
(Sarapan pagi tidak disediakan oleh penganjur)
Makan sendiri bayar
Ikut selera sendiri lah ya..
8.00pg Bertolak ke starting point- Simpang Pulai
9.00pg Start treking (4 jam treking)
1 jam sebelum sampai puncak suku ada water point..
Amik air kt sini utk makan tengahari..
1.00 ptg Sampai puncak Suku - makan tengahari
sessi amik gambar kt puncak suku
2.00 ptg Start trekking ke Kem Bear (5 jam treking)
7.00 mlm Dijangka tiba kt Kem Bear (banyak agas)
Ada water point kt campsite
Bermalam di Kem Bear


Jumaat (26/12/2008)

6.00 pg Bangun solat subuh.wat breakfast
8.00 pg Breakfast dan kemas2 campsite
10.00 pagi Start treking ke Gunung Irau (5 jam treking santai)
3.00 ptg Dijangka sampai ke puncak gunung irau
(bergantung kepada keadaan peserta dan pergerakan
masa peserta)

(Bermalam di Puncak Gunung Irau)


Sabtu (27/12/2008)

11.00 pagi Dari puncak Gunung Irau
Start treking ke puncak Yellow
15 minit sebelum sampai puncak yellow.. Ada water point.
Berhenti jap amik air
4.00 ptg Dijangka sampai ke campsite yellow
Bermalam di Puncak yelllow

Ahad (28/12/2008)

10.00 pg Kat puncak Yellow
Start treking ke puncak Pass
5 jam treking ke puncak pass
3.00 ptg Dijangka sampai puncak Pass
4.00 ptg Gerak dari Puncak Pass
30 minit lagi baru sampai last point.. Jalanraya
5.00 ptg Naik 4wd balik ke Kg Raja

(sape nak balik terus pun leh.. Nak lepak cameron highland pun ok gak- jalan-jalan sambil makan buah strawberri.. hehehe!!! - Isnin cuti lagi…)


Line up

1. lily
2. Che Mat
3. Wan hody
4. Khalid (kulim, kedah- sesape yang dari utara yang nak g leh tumpang kt kereta khalid-no hp 019-4760698) )

Posted: 19 Nov 2008, 15:15
by esspiekay
nk ikut blehhh

Posted: 19 Nov 2008, 15:17
by Ajis_AJ
kismes.........
wa keje ganti olang laya lo.......
huhuhu..... tahun depan wa ikut lu olang..... wakakaka....

Posted: 19 Nov 2008, 16:07
by Freelance
Ajis_AJ wrote:kismes.........
wa keje ganti olang laya lo.......
huhuhu..... tahun depan wa ikut lu olang..... wakakaka....
alaa tu lu nya partner kasik ikut sama wa laa.. leh ke?tahun depan mau g mana? mau kutip ang pau ka? :lol:

Posted: 19 Nov 2008, 16:09
by Freelance
esspiekay wrote:nk ikut blehhh
boleh tu memang boleh.. dah confirm nak g baru leh g... :wink: sape lambat tinggal lah ehh :evil:

Posted: 19 Nov 2008, 16:18
by nabil
best...
tp sebab ada wanhody.... :evil: :evil:

gudluk...

Posted: 19 Nov 2008, 16:49
by Along-X
tak dapek join la

Posted: 19 Nov 2008, 18:10
by bigfoothunters
:cry: waaaa.....tarikh tak sesuai plak.....ade trip lain time 2....
kalo tak confirm join dah.....
nih mesti wanhody & en khalid jd guide :)

Posted: 19 Nov 2008, 18:15
by Nizam
Salam....
Line up
1. lily
2. Che Mat
3. Wan hody
4. Khalid (kulim, kedah- sesape yang dari utara yang nak g leh tumpang kt kereta khalid-no hp 019-4760698) )
Salam Lily Itu Che Mat = Bro Mat Som Kaa?? Kalau Salah Sorry Yek....

Posted: 19 Nov 2008, 18:33
by Freelance
Nizam wrote:Salam....
Line up
1. lily
2. Che Mat
3. Wan hody
4. Khalid (kulim, kedah- sesape yang dari utara yang nak g leh tumpang kt kereta khalid-no hp 019-4760698) )
Salam Lily Itu Che Mat = Bro Mat Som Kaa?? Kalau Salah Sorry Yek....
bukan lah.. ni mat UTP...

Posted: 19 Nov 2008, 18:34
by Freelance
bigfoothunters wrote::cry: waaaa.....tarikh tak sesuai plak.....ade trip lain time 2....
kalo tak confirm join dah.....
nih mesti wanhody & en khalid jd guide :)
yep time tu memang ramai kawan2 daki gng kan... so banyak trip ler.. sape yg dah sangap tu leh lah folow.. yg agak2 cuti tak leh apply banyak2 sangat ...meh ler follow.... :wink:

Posted: 19 Nov 2008, 18:36
by khalid
bigfoothunters wrote::cry: waaaa.....tarikh tak sesuai plak.....ade trip
nih mesti wanhody & en khalid jd guide :)
eh,eh,saya baru je nek beberapa gunung. camner nak jadi guide.
nie kire baru nak belajar laa niee.
bigfoothunters amacam jom join skali nak tak.

Posted: 19 Nov 2008, 19:05
by kabusgunung
waaaaa..... en pemburu big foot sudah register dalam ini go hohoho

Posted: 20 Nov 2008, 00:16
by biNGai
nk pegi ke tk? nk ke tk? nak tak? nk tk? ermmmm :evil:

Posted: 20 Nov 2008, 10:03
by defzone
nabil wrote:best...
tp sebab ada wanhody.... :evil: :evil:

gudluk...
hehe...

Posted: 20 Nov 2008, 12:53
by petis tekan
Freelance wrote:
esspiekay wrote:nk ikut blehhh
boleh tu memang boleh.. dah confirm nak g baru leh g... :wink: sape lambat tinggal lah ehh :evil:


syok wo ni game... lau treking lambat cam i ni bole gak ke juin..heheheheh.. :lol: :lol:
lau pjg umo,muro jeki sy nk polo tao ni game..ahaks..
lame x trek membongkokkan tolang bakang ni..hehehe.. :)

petis tekan

Posted: 20 Nov 2008, 12:56
by Freelance
petis tekan wrote:
Freelance wrote:
esspiekay wrote:nk ikut blehhh
boleh tu memang boleh.. dah confirm nak g baru leh g... :wink: sape lambat tinggal lah ehh :evil:


syok wo ni game... lau treking lambat cam i ni bole gak ke juin..heheheheh.. :lol: :lol:
lau pjg umo,muro jeki sy nk polo tao ni game..ahaks..
lame x trek membongkokkan tolang bakang ni..hehehe.. :)

petis tekan
tak per aah.. pelan pelan kayuh.. kita g santai2 je :lol: gaid ada, sweeper pun ada.. kalo tak de swepper.. mcm biasa aah wa jadi swepper kt belakang :wink:

Posted: 20 Nov 2008, 14:17
by Ajis_AJ
lily.... meh aku jd sweper ko.... aku leh pepah derang yg jln lmbt2....
wakakaka.... bawak rotan je.... laju la depa jln.... huhuhu

Posted: 20 Nov 2008, 14:45
by Freelance
Ajis_AJ wrote:lily.... meh aku jd sweper ko.... aku leh pepah derang yg jln lmbt2....
wakakaka.... bawak rotan je.... laju la depa jln.... huhuhu
sibaik ler bwk rotan.. kalo bwk senapang.. lagi naya.. :evil:

Posted: 20 Nov 2008, 18:41
by askwhat
salam...
org baru mcm saya leh ikot kew?

Posted: 20 Nov 2008, 18:47
by akie_4914
tarikh ni..

mesti 'gembel' kan kasut..

huahuahua

Posted: 20 Nov 2008, 21:20
by dinseason
salam...
org baru mcm saya leh ikot kew?

wanhody
x ajak lagi...ape kes ni?? :evil: :evil:

Posted: 20 Nov 2008, 21:21
by dinseason
nabil wrote:best...
tp sebab ada wanhody.... :evil: :evil:

gudluk...
hahaha..tu la pasal...
best tuu mmg best... :twisted: :twisted:

Posted: 21 Nov 2008, 11:44
by Freelance
dinseason wrote:salam...
org baru mcm saya leh ikot kew?

wanhody
x ajak lagi...ape kes ni?? :evil: :evil:
yolah orang baru... mcm lah den tak konal ko ni :evil:

Posted: 21 Nov 2008, 11:45
by Freelance
askwhat wrote:salam...
org baru mcm saya leh ikot kew?
orang baru ke orang lama ke..terbuka untuk semua.. sapa cepat dia dpt g lah... lambat kenalah tinggal... pastikan anda ada stamina k... persediaan dari segi mental dan fizikal... tu yang penting... jangan main redah je.... :wink:

Posted: 21 Nov 2008, 18:54
by askwhat
Freelance wrote:
askwhat wrote:salam...
org baru mcm saya leh ikot kew?
orang baru ke orang lama ke..terbuka untuk semua.. sapa cepat dia dpt g lah... lambat kenalah tinggal... pastikan anda ada stamina k... persediaan dari segi mental dan fizikal... tu yang penting... jangan main redah je.... :wink:
okeh...
saya tak la baru sgt...
cuma baru masuk kat forum nie...
mcm menarik jew...
rasanya tarikh tu saya cuti...

company yang suro cuti...
buleh la ikot...
memang plan nak ikot aktiviti jalan jauh bulan 12 nie...

saya area banting...
ader tak yang duk selangor ikot trip nie...

dan lagik satu tlg bagi tau aper yang patot pasal trip nie...
askwhat nak cari geng baru.... :D :D

Posted: 21 Nov 2008, 23:13
by siti situ sana sini
biNGai wrote:nk pegi ke tk? nk ke tk? nak tak? nk tk? ermmmm :evil:
cam biasa dgr je stetment nie..ekekekke! :evil:

Re: Trans-Gng Suku-Gng Irau-Yellow-Gng Pass(25/12-28/12/2008

Posted: 21 Nov 2008, 23:20
by dinseason
Freelance wrote: Line up

1. lily
2. Che Mat
3. Wan hody
4. Khalid
kak lily,
bile nk update lineup ni?? asyik wanhody jer ni tuu y tak berani nih... :lol: :lol: :lol:

Posted: 23 Nov 2008, 05:02
by LaiTer
:cry: :cry: :cry: ...nak ikot...tapi keje..cuti tarak.. :cry: :cry:

kalo ganti pon malam keje lagi.. :cry: :cry:

isk..

Posted: 24 Nov 2008, 15:30
by Freelance
update

Line up

1. lily
2. Che Mat (confirm)
3. Khalid (kulim, kedah)
4. Apek kwn jimi.. (sudah confirm dah bayar deposit aah)
5. Ijai
6. Ravi
7. Maikey
8. Zaman1 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
9. Zaman2 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
10. Zaman3 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
11. Zaman4 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
12. EG (GO- confirm esok bayar)
13. Suzie (G0-confirm esok bayar)
14. Soufly (GO-semiconfirm)
15. Pokyie



saya hanya ambil peserta yang betul2 berminat dan yg telah bayar deposit.. so bayar deposit terlebih dahulu utk pengesahan anda ke trip ni.. saya mengambil kira. sape bayar dulu.. dia yg dapat g.... :wink:

Posted: 24 Nov 2008, 15:35
by Freelance
askwhat wrote:
Freelance wrote:
askwhat wrote:salam...
org baru mcm saya leh ikot kew?
orang baru ke orang lama ke..terbuka untuk semua.. sapa cepat dia dpt g lah... lambat kenalah tinggal... pastikan anda ada stamina k... persediaan dari segi mental dan fizikal... tu yang penting... jangan main redah je.... :wink:
okeh...
saya tak la baru sgt...
cuma baru masuk kat forum nie...
mcm menarik jew...
rasanya tarikh tu saya cuti...

company yang suro cuti...
buleh la ikot...
memang plan nak ikot aktiviti jalan jauh bulan 12 nie...

saya area banting...
ader tak yang duk selangor ikot trip nie...

dan lagik satu tlg bagi tau aper yang patot pasal trip nie...
askwhat nak cari geng baru.... :D :D
kalo u berminat nak g.. sila bayar deposit terlebih dahulu.. saya tak kisah sesiapa leh g... permintaan ramai yg nak g.. hanya hanya dulukan siapa yang bayar deposit awal...

Transport akan saya arrangekan dengan tuan2 kereta yang pergi ke trans ni.. kalo ada kekosongan akan saya selitkan kawan2 yang tak de transport...

saya tak faham apa yg awak nak tau pasal trip ni.. tentatif program sudah saya iklan kan di atas.. kalo ada apa2 pertanyaaan sila PM kt saya.. tq

Posted: 24 Nov 2008, 15:39
by Freelance
LaiTer wrote::cry: :cry: :cry: ...nak ikot...tapi keje..cuti tarak.. :cry: :cry:

kalo ganti pon malam keje lagi.. :cry: :cry:

isk..
tak dapek aah den nak tolong :evil:

Posted: 24 Nov 2008, 16:00
by biNGai
ct aida ;

yu ade trip ke date tu? ai nk polo bole?


lily ;

cok angin bole? ekeke..lama tk wat prangai camnihh :oops:

Posted: 24 Nov 2008, 18:05
by Freelance
biNGai wrote:ct aida ;

yu ade trip ke date tu? ai nk polo bole?


lily ;

cok angin bole? ekeke..lama tk wat prangai camnihh :oops:
aah wat per ko nak cucuk angin.... cucuk sate jual sate lagi best woo... :evil:

Posted: 25 Nov 2008, 11:08
by Freelance
update

Line up

1. lily (confirm)
2. Che Mat ((sudah confirm dah bayar deposit aah)
3. Khalid (kulim, kedah sudah confirm dah bayar deposit aah)
4. Apek kwn jimi.. (sudah confirm dah bayar deposit aah)
5. Ijai (sudah confirm dah bayar deposit aah)
6. Emansur (sudah confirm dah bayar deposit aah)
7. Nur Barizah (sudah confirm dah bayar deposit aah)
8. Zaman1 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
9. Zaman2 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
10. Zaman3 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
11. Zaman4 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
12. EG (GO- (sudah confirm dah bayar deposit aah)
13. Suzie (G0-(sudah confirm dah bayar deposit aah)
14. Soufly (GO-(sudah confirm dah bayar deposit aah)
15. Pokyie -(sudah confirm dah bayar deposit aah)




saya hanya ambil peserta yang betul2 berminat dan yg telah bayar deposit.. so bayar deposit terlebih dahulu utk pengesahan anda ke trip ni.. saya mengambil kira. sape bayar dulu.. dia yg dapat g.... :wink:

Penyertaan telah ditutup.... nama2 di atas yang belum bayar deposit..sila bayar awal... sekiranya nama2 di atas kansel atau tidak membayar deposit.. maka saya akan batalkan nama anda utk trip ni.... so saya akan bagi peluang kepada orang lain untuk ikut trip ni...sekiranya anda tidak jadi g trip ni..sila beritahu saya dengan segera supaya memudahkan saya mencari peserta lain.... adalah sedia maklum... deposit yg telah dibayar tidak akan dipulangkan semula sekiranya anda menarik diri dari trip

Posted: 25 Nov 2008, 15:03
by askwhat
Freelance wrote:
askwhat wrote:
Freelance wrote:
askwhat wrote:salam...
org baru mcm saya leh ikot kew?
orang baru ke orang lama ke..terbuka untuk semua.. sapa cepat dia dpt g lah... lambat kenalah tinggal... pastikan anda ada stamina k... persediaan dari segi mental dan fizikal... tu yang penting... jangan main redah je.... :wink:
okeh...
saya tak la baru sgt...
cuma baru masuk kat forum nie...
mcm menarik jew...
rasanya tarikh tu saya cuti...

company yang suro cuti...
buleh la ikot...
memang plan nak ikot aktiviti jalan jauh bulan 12 nie...

saya area banting...
ader tak yang duk selangor ikot trip nie...

dan lagik satu tlg bagi tau aper yang patot pasal trip nie...
askwhat nak cari geng baru.... :D :D
kalo u berminat nak g.. sila bayar deposit terlebih dahulu.. saya tak kisah sesiapa leh g... permintaan ramai yg nak g.. hanya hanya dulukan siapa yang bayar deposit awal...

Transport akan saya arrangekan dengan tuan2 kereta yang pergi ke trans ni.. kalo ada kekosongan akan saya selitkan kawan2 yang tak de transport...

saya tak faham apa yg awak nak tau pasal trip ni.. tentatif program sudah saya iklan kan di atas.. kalo ada apa2 pertanyaaan sila PM kt saya.. tq
ok saya dah PM...
say ikot group zaman...
thanks kak lily hehheh..

Posted: 03 Dec 2008, 15:07
by Freelance
update

Line up

1. lily (confirm)
2. Che Mat ((sudah confirm dah bayar deposit aah)
3. Khalid (kulim, kedah sudah confirm dah bayar deposit aah)
4. Apek kwn jimi.. (sudah confirm dah bayar deposit aah)
5. Ijai (sudah confirm dah bayar deposit aah)
6. Emansur (sudah confirm dah bayar deposit aah)
7. Nur Barizah (sudah confirm dah bayar deposit aah)
8. Zaman1 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
9. Zaman2 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
10. Zaman3 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
11. Zaman4 (sudah confirm dah bayar deposit aah)
12. EG (GO- (sudah confirm dah bayar deposit aah)
13. Suzie (G0-(sudah confirm dah bayar deposit aah)
14. Soufly (GO-(sudah confirm dah bayar deposit aah)
15. Pokyie -(sudah confirm dah bayar deposit aah)



PENYERTAAN TELAH DITUTUP

perhatian: sila bawak 2 botol kosong 1.5liter utk pikul air company.... :wink:

Re: Trans-Gng Suku-Gng Irau-Yellow-Gng Pass(25/12-28/12/2008)

Posted: 29 Dec 2008, 11:47
by askwhat
salam semua...
hahaha....

best giler trip nie....
memang SANTAI....

:lidah:

Re:

Posted: 30 Dec 2008, 13:25
by akademiks
Freelance wrote:update

Line up

5. Ijai (sudah confirm dah bayar deposit aah)
6. Emansur (sudah confirm dah bayar deposit aah)
15. Pokyie -(sudah confirm dah bayar deposit aah)

ini nama mcm x cukup sorang lg je :twisted: