Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Locked
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by Freelance »

Trans Noring-Anak Noring & Noring East (25 Jan-31 Jan 2009)

Sesiapa berminat sila roger kt saya k.... Terhad kepada 15 orang sahaja..
Tentatif program akan diberitahu kemudian....Sekiranya keadaan cuaca mengizinkan.. trip ni akan diteruskan .....so kawan2 leh lah wat persediaan untuk apply cuti... terus terang eeh cakap.. trip ni hardcore gak....

Kos anggaran maksimum : RM250 (sekiranya kos kurang dari RM250..lebihan wang akan dikembalikan)
Kos meliputi:- Gaid, 4wd @ lori, ration, permit

Pembayaran deposit akan bermula pada 22 Disember 2008
sila sahkan penyertaan anda dengan pembayaran deposit sebanyak rm100 sekiranya anda nak g ler...

sila bank in di CIMB no acct : 1432-0061644-52-1 Suhaili Bt Mohd Sharidan... No Hp :017-3461740
(sila bagi nama penuh, alamat rumah, ic no, no tel, nama waris, no talipon waris - utk kes emergency)

Transport : Sendiri (tontong-tontong dgn tuan kereta)
Tuan kereta : sila istiharkan kereta anda sekiranya anda membawa kereta- Jika ada kekosongan sila beritahu kt saya k.. boleh tumpangkan kawan2 lain yang nak g tu..

Berminat sila roger atau pm kt saya, Lily 017-3461740



Tentatif program

Hari Masa Aktiviti

Ahad
(25/1/2009)
Hari Pertama

6.00 pg Berkumpul di Masjid Jeli, Kelantan.solat subuh

7.00 pg Sarapan dulu… berkumpul kt Jab Perhilitan Jeli
Parking kereta kt sini… dan naik 4wd

8.30 pg Berkumpul di Dam TNB. - Sg Pergau
9.00 pg Start treking ( Dijangka 3 jam sampai kt LWP)
Laluan tepi sungai, lembah dan Padang lalang

11.30PG Sampai Kem Sup Sakai (LWP)
(merupakan starting point atau simpang antara trek Anak
noring dan trek Noring East)
Amik air dan pikul air utk grup kegunaan di kem Bendi

(kalo lewat sampai sini.. Kita lunch kt sini)

12.00 tgh Bertolak ke Kem Bendi (dijangka 6 jam treking)
Kita akan meniti trek balak…& sira orang besar
(4 atau 5 jam) trek balak lama beb..

7.00 mlm Sampai Kem Bendi. Bermalam di sini

Isnin
(26/1/2009)
Hari Kedua

7.00 pg Kt kem bendi..
Breakfast
9.00 pg Dari kem bendi ke LWP (dijangka 4 jam treking)

1.00 tgh Tiba di LWP.. (amik dan pikul air) - lunch kt sini

2.00 ptg Start treking.. (15 minit treking dari LWP kita akan lalu Bonsai
Tonggek)

2.15 ptg Bonsai tonggek
Dari bonsai tonggek treking lagi dalam 3 1/2 jam utk sampai
ke kemsait puncak

5.30 ptg Kemsait
(Puncak Gunung Anak Noring)


Selasa
(27/1/2009)
Hari Ketiga

7.00 pg Bangun tido..

8.00 pg Breakfast dan kemas2 campsite.
Sessi fotografi

9.00 pg Start treking dari Puncak
Dalam 1 jam treking kita akan sampai kt persimpangan
Sg Sigor dan trek ke Noring East. Kita amik laluan Noring East

Dari simpang sg Sigor dalam 20 minit smpi ke water point
Dari puncak dalam 1 1/2 jam sampai kt Water point


10.30 pg Water Point (No Name)
Berhenti jap amik air
Dari WP. Treking dalam 6 hingga 7 jam untuk sampai ke kem
Laluan permatang turun naik … lalu taman bonsai…
(geng cakap kt sini view lawa2…)

1.00 ptg Lunch di laluan trek…
Taman Bonsai

6.30 mlm Jangkaan tibe dan tidos kemsite x dee name kws pokok rhu (No name)
Wtr point air lopak tepi kemsite (Kem Kus Por)


Rabu
(28/1/2009)
Hari Keempat

7.00 pg Kem Kus Por
Breakfast dan kemas

8.00 pg Dijangka 4 1/2 jam treking sampai kt LWP lopak

12.30 tgh Tiba di LWP lopak.. Amik air
water point tidak jauh dari simpang antara trek ke puncak noring east
dan simpang keluar utk turun dari Noring East

Lunch di LWP atau Kem Kubu
Dari LWP ke Kem Kubu - 20 minit jam (trek mencanak)

1.00 ptg Kem Kubu - lunch

2.00 ptg Dari Kem Kubu ke kemsait bonsai (4 jam treking)

6.00 ptg Sampai kt kemsait Bonsai
(10 minit sebelum sampai puncak Noring East)

Khamis
(29/1/2009)
Hari Kelima

7.00 pg Kem Bonsai
breakfast dan kemas

8.00 pg Sessi fotografi di atas puncak Noring East

9.00 pg Turun dari kemsait (dijangka 7 - 8 jam treking)
Kita akan turun semula di laluan semalam

11.00 pg Simpang LWP.. (tempat yang sama amik air)
water point tidak jauh dari simpang antara trek ke puncak noring east
dan simpang keluar utk turun dari Noring East

Trek menurun melalui trek balak

1.00 ptg Lunch di trek

6.00 ptg Sampai kt Kem Bandar Baru Ajong (pak jong bagi nama)

Jumaat
(30/1/2009)
Hari Keenam

7.00 pg Kem Bandar Baru Ajong
breakfast dan kemas

9.00 pg Start treking. Trek menurun
Akan melalui sungai kecil, trek balak,

1.00 ptg Tiba di Kem Y.. Lunch kt sini..
Dari Kem Y ke Kem Sup Sakai dalam 1 1/2 jam treking

3.00 ptg Tiba di Kem Sup Sakai (seperti hari pertama)
(merupakan starting point atau simpang antara trek Anak noring
dan trek Noring East)

(Perhatian : sekiranya kita sampai awal di kem Sup Sakai..
Kita akan cuba treking keluar terus dan bermalam di DAM TNB)

Sabtu
(31/1/2009)
Hari Ketujuh

7.00 pg Kem Sup Sakai / KEM DAM TNB
breakfast dan kemas

10.00 pg Start treking keluar ke starting point..

1.00 ptg sampai Dam TNB

Naik 4wd g ke pekan Jeli


Perhatian :
PESERTA HARUSLAH MEMATUHI SETIAP ARAHAN YANG DIBERI DARI MASA KE SEMASA.
PERUBAHAN MASA, PERJALANAN DAN AKTIVITI BERGANTUNG KEPADA SITUASI SEMASA
DAN KEADAAN PESERTA…



psst: pihak pentadbir sila lock topik lama transnoring
Last edited by Freelance on 15 Dec 2008, 12:19, edited 2 times in total.

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Post by JeNaL »

akhirnya.....
tahniah lily yg tak berputus asa....
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

orca wrote:akhirnya.....
tahniah lily yg tak berputus asa....
insyallah. harap2 trip ni menjadi... :wink: kawan2 yg pernah g dulu pun mcm2 gak halangan... kali ke 3 baru jadi... :)

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Post by Ajis_AJ »

Wah!!! Menarik!! Menarik!!
Leh ikut nih.... tp xjanji...
(Ckp je nk ikut.... coti nyer lom tau lulus) :cry:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

Ajis_AJ wrote:Wah!!! Menarik!! Menarik!!
Leh ikut nih.... tp xjanji...
(Ckp je nk ikut.... coti nyer lom tau lulus) :cry:
cet! ckp mcm keling... :evil:

mana 1 mau pigi daaaa????

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Ajis_AJ wrote:Wah!!! Menarik!! Menarik!!
Leh ikut nih.... tp xjanji...
(Ckp je nk ikut.... coti nyer lom tau lulus) :cry:
mintak cuti awal2 lah..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

melati wrote:
Ajis_AJ wrote:Wah!!! Menarik!! Menarik!!
Leh ikut nih.... tp xjanji...
(Ckp je nk ikut.... coti nyer lom tau lulus) :cry:
cet! ckp mcm keling... :evil:

mana 1 mau pigi daaaa????
aah dia selalu cakap gitu... asyik tak dpt g je... aah mana mau g aah. sana mau g..sini mau g... tapi jom lah g noring.. ahaks!!! :evil:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

TENTATIF PROGRAM

Sabtu
(24/1/2009)
Hari Pertama

6.00 pg Berkumpul di Masjid Jeli, Kelantan.solat subuh

7.00 pg Sarapan dulu… berkumpul kt Jab Perhilitan Jeli
Parking kereta kt sini… dan naik 4wd

8.30 pg Berkumpul di Dam TNB. - Sg Pergau
9.00 pg Start treking ( Dijangka 3 jam sampai kt LWP)
Laluan tepi sungai, lembah dan Padang lalang

11.30PG Sampai Kem Sup Sakai (LWP)
(merupakan starting point atau simpang antara trek Anak
noring dan trek Noring East)
Amik air dan pikul air utk grup kegunaan di kem Bendi

(kalo lewat sampai sini.. Kita lunch kt sini)

12.00 tgh Bertolak ke Kem Bendi (dijangka 6 jam treking)
Kita akan meniti trek balak…& sira orang besar
(4 atau 5 jam) trek balak lama beb..

7.00 mlm Sampai Kem Bendi. Bermalam di sini

Ahad
(25/1/2009)
Hari Kedua

7.00 pg Kt kem bendi..
Breakfast
9.00 pg Dari kem bendi ke LWP (dijangka 4 jam treking)

1.00 tgh Tiba di LWP.. (amik dan pikul air) - lunch kt sini

2.00 ptg Start treking.. (15 minit treking dari LWP kita akan lalu Bonsai
Tonggek)

2.15 ptg Bonsai tonggek
Dari bonsai tonggek treking lagi dalam 3 1/2 jam utk sampai
ke kemsait puncak

5.30 ptg Kemsait
(Puncak Gunung Anak Noring)


Isnin
(26/1/2009)
Hari Ketiga

7.00 pg Bangun tido..

8.00 pg Breakfast dan kemas2 campsite.
Sessi fotografi

9.00 pg Start treking dari Puncak
Dalam 1 jam treking kita akan sampai kt persimpangan
Sg Sigor dan trek ke Noring East. Kita amik laluan Noring East

Dari simpang sg Sigor dalam 20 minit smpi ke water point
Dari puncak dalam 1 1/2 jam sampai kt Water point


10.30 pg Water Point (No Name)
Berhenti jap amik air
Dari WP. Treking dalam 6 hingga 7 jam untuk sampai ke kem
Laluan permatang turun naik … lalu taman bonsai…
(geng cakap kt sini view lawa2…)

1.00 ptg Lunch di laluan trek…
Taman Bonsai

6.30 mlm Jangkaan tibe dan tidos kemsite x dee name kws pokok rhu (No name)
Wtr point air lopak tepi kemsite (Kem Kus Por)


Selasa
(27/1/2009)
Hari Keempat

7.00 pg Kem Kus Por
Breakfast dan kemas

8.00 pg Dijangka 4 1/2 jam treking sampai kt LWP lopak

12.30 tgh Tiba di LWP lopak.. Amik air
water point tidak jauh dari simpang antara trek ke puncak noring east
dan simpang keluar utk turun dari Noring East

Lunch di LWP atau Kem Kubu
Dari LWP ke Kem Kubu - 20 minit jam (trek mencanak)

1.00 ptg Kem Kubu - lunch

2.00 ptg Dari Kem Kubu ke kemsait bonsai (4 jam treking)

6.00 ptg Sampai kt kemsait Bonsai
(10 minit sebelum sampai puncak Noring East)

Rabu
(28/1/2009)
Hari Kelima

7.00 pg Kem Bonsai
breakfast dan kemas

8.00 pg Sessi fotografi di atas puncak Noring East

9.00 pg Turun dari kemsait (dijangka 7 - 8 jam treking)
Kita akan turun semula di laluan semalam

11.00 pg Simpang LWP.. (tempat yang sama amik air)
water point tidak jauh dari simpang antara trek ke puncak noring east
dan simpang keluar utk turun dari Noring East

Trek menurun melalui trek balak

1.00 ptg Lunch di trek

6.00 ptg Sampai kt Kem Bandar Baru Ajong (pak jong bagi nama)

Khamis
(29/1/2009)
Hari Keenam

7.00 pg Kem Bandar Baru Ajong
breakfast dan kemas

9.00 pg Start treking. Trek menurun
Akan melalui sungai kecil, trek balak,

1.00 ptg Tiba di Kem Y.. Lunch kt sini..
Dari Kem Y ke Kem Sup Sakai dalam 1 1/2 jam treking

3.00 ptg Tiba di Kem Sup Sakai (seperti hari pertama)
(merupakan starting point atau simpang antara trek Anak noring
dan trek Noring East)

(Perhatian : sekiranya kita sampai awal di kem Sup Sakai..
Kita akan cuba treking keluar terus dan bermalam di DAM TNB)

Jumaat
(30/1/2009)
Hari Ketujuh

7.00 pg Kem Sup Sakai / KEM DAM TNB
breakfast dan kemas

10.00 pg Start treking keluar ke starting point..

1.00 ptg sampai Dam TNB

Naik 4wd g ke pekan Jeli


Perhatian :
PESERTA HARUSLAH MEMATUHI SETIAP ARAHAN YANG DIBERI DARI MASA KE SEMASA.
PERUBAHAN MASA, PERJALANAN DAN AKTIVITI BERGANTUNG KEPADA SITUASI SEMASA
DAN KEADAAN PESERTA…

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

sesiapa berminat sila roger saya segera sebelum tarikh tutup penyertaan pada 9 Januari 2009....

Joeyah
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 15 Dec 2005, 12:45

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by Joeyah »

Salam... :wink:
Taruk aku dlm tetative list... try apply cuti dan consent dulu erk... :mrgreen:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by Freelance »

Salam semua.. diharap kawan2 dapat membayar deposit awal.... sila roger kepada saya dengan segera sekiranya berminat nak joint trip ni... TARIKH TUTUP PADA 9 JANUARI 2009.. HARAP MAKLUM

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by Freelance »

Penyertaan telah ditutup.. dah penuh.. harap maklum... :wink:

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by frostice »

Li,
Semoga selamat pergi dan selamat balik.
Aku ke Gg 3 hari jer..
Cuti tak lepas...
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by melati »

slmt k.lily...gd luck

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by Freelance »

Salam semua... terimakasih atas sokongan kawan2.. Doakan lah perjalanan kami selamat pergi dan balik... walaupun pada awalnya pelbagai rintangan dan dugaan untuk merealisasikan trip trans noring ni.... lily tak patah semangat untuk meneruskan xpdc ni... insyallah. diharap xpdc ni success..... kepada kawan2 yang pergi trip @ xpdc di cuti CNY ni... Semoga success.. dan selamat g dan balik.... g mendaki gunung pasang niat dengan satu tujuan.. jangan menyimpang ke tujuan yang lain lak.... :wink: Utamakanlah keselamatan walau di mana kawan2 berada.......

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

OK Good Luck Lilly
Doakan perjalanan kami juga. Kami nak ke Gagau petang ni.
Wah meriah meriah atas gunung CNY ni.

User avatar
Lapore
Pendaki Gunung
Posts: 134
Joined: 11 May 2006, 09:30
Location: Kami yg ditinggalkan
Contact:

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by Lapore »

T A H N I A H...
Alhamdulillah... semua nyer slamat....
:wink:

Bertukar..!!! :lidah:
The Bad, The Good & The Ugly....JiwaKacau?

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by orga »

tahniah sumer line up noring..mantappp !
ImageImageImage

Joeyah
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 15 Dec 2005, 12:45

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by Joeyah »

Alhamdulillah dan Tahniah smua...
:minum: :minum:

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Tahniah tahniah :minum:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by Freelance »

Salam semua!!!!!!!!! Tahniah!!!!!!!!!! kepada line up transnoring.... alhamdulillah kami semua selamat pergi dan balik.. :minum:

Selasa 27/1/2009 - Puncak Anak Noring ( - Beirup)
Jumaat 30/1/2009 - Puncak Noring East ( - Batu Sempadan)

line up
Lord Of The N0-Ring

1) Gogo - Lily Freelance
2) Gaid 1- Mali
3) Gaid 2 - Mat Jan @ MJ
4) Abe Lan
5) Combat
6) Zul
7) Nina/pacat
8.) Bob
9) Lapore
10) Amar
11) huzri
12) Nan
13) Nabil
14) Jimi

Untuk trip yang besar dan paling lama adalah transnoring....Transnoring 2009 adalah trip ke 2 selepas trip trans TT 2006 yang mana trip yang pernah lily kendalikan... walaupun transTT bukan lily gogo yang sebenarnya tetapi diberikan tanggungjawab oleh Frostice kepada lily untuk menguruskan trip Trans TT..... Tq frostice kerana memberi kepercayaan kepada lily untuk handle trip Trans TT... so Transnoring adalah trip ke 2 trip yang mengambil masa dan hari yang cukup lama di dalam hutan.... nampaknya paling lama kami berada di trek Transnoring selama 8 hari..... dari 7 hari menjadi 8 hari......awal2 lagi dah ada halangan....so terpaksa ler kami wat 8 hari.. sibaik ada cuti lagi sampai hari Ahad.... kami merasa aah.... 7 hari tak mandi.... minum air lopak...kubang.... macam2 lagi... trek semua ada... nanti lah lily akan wat coretan untuk trip transnoring ni. sehingga kami berada di puncak.. masih tertanya2... mcm tak caya je kan kita dah sampai puncak.... ada yang berkata... "saya mcm tak caya lah ... kita dah berada di atas puncak ni... tak sia2 perjalanan kita sampai ke sini..... " alhamdulillah.... keadaan cuaca mengizinkan kami melihat jendela dunia yang terpancar di hadapan mata kami..... Sunrise di puncak Anak noring.... 3 ekor Helang berkibar di atas puncak noring.... Puncak Noring East.... trek yang cantik ngan bonsai2 nya....

terimakasih kt Adik idan... :wink: kerana memberi kerjasama memberi info dan peta tentang transnoring di mana grup2 adik berjaya terlebih dahulu membuka semula laluan ke puncak Anak Noring dan Noring East.. kemudiannya berjaya membuat reverse Transnoring dari Noring East ke Anak Noring...nampaknya kali ini kami berjaya menawan transnoring ni dari Anak Noring ke Noring East...... Terimakasih juga kepada 2 orang kawan kami dari Selama yang sudi menjadi gaid kami iaitu Mali dan Mat Jan.....bertungkus lumus mencari trek... sambil tenguk2 burung.... :lol: trek yang santai lagi kijam... :evil: hahaha!!!!

kawan2 yang pergi sesama, kawan2 yang banyak memberi sokongan kt trip ni.. dan kepada kawan2 yang tak dapat pergi tetapi banyak memberi sokongan kepada lily untuk merealisasikan impian trek transnoring ni.... terimakasih gak kt Bob JK.. "yang push lily go go go kak lily... kita teruskan jugak trip transnoring ni.. hardcore pun hardcore lah... biarlah seumur hidup kita merasa trek hardcore ni.. kita layan kan je..".memang pada awalnya macam2 halangan, rintangan dan karenah yang lily hadapi untuk menjayakan trip ni...dari awal sampai ler akhir... alhamdulillah lily berpuas hati... trip ni berjaya dilaksanakan.... puncak gunung anak noring dan noring timur berjaya di jejaki..... kepada kawan2 yang pernah memperlekeh2kan usaha lily utk wat trip noring ni....terimakasih kerana memberi cabaran kepada lily.. lily tidak gentar...lily anggap semua itu satu ujian satu dugaan yang harus lily tempuhi... lily tidak patah semangat untuk mengendalikan trip transnoring ni... apa yang kita dapat.. apa yang kita rasa di sana.. jadikan lah ia satu ilmu serta pengalaman yang cukup berharga.. jadikan lah pengajaran dan pedoman untuk kita di lain2 waktu.....

Akhir kata.. lily minta maaf andainya sepanjang 8 hari berada di trek Noring... ada terkasar bahasa.. lebih gurauan, termarah terkata.....terkurang tercacat cela.... terbebel.. walaupun malas nak bebel... tenguk perangai sorang2 nak marah pun tak jadi.. akhirnya jadi bahan gurauan hahaha!!!! grup yang best.. lagi santai.. lagi cam2 perangai ada..hahaha!!! BERTUKAR!!!!!!.... ngan gaid2 skali pun jadi sengal...hahaha.... semoga bertemu lagi di lain trip...insyallah.....

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by kabusgunung »

hamikkkkk kau obattttttt..... hehehehe....

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by umai »

tahniah lily and team noring 2009... bestkan noring. sukesukesukesuke tak?? :minum:

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by (Ö¿Ö)aRen »

amboii suksess nyer..... tahniah uolss iteww... :wink:
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Post by nadir »

Tahniah Kak Lily, satu lagi program yang berjaya !!

topik dikunci
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

Locked