MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Locked
User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by Rob »

Salam Kembara Semua...
Xplorer Adventure mempelawa anda semua untuk menyertai:

PAKEJ PROMOSI (TERBUKA) BULAN JANUARI..
TRANS TITIWANGSA V1 (Korbu, Gayong, Yong Belar)
pada 24hb - 28hb Januari 2009
.

Pakej : TRANS TITIWANGSA V1 (Tour Code: JANXP/1)
Lokasi: Banjaran Titiwangsa (Perak, Pahang & Kelantan)
Tarikh: 24hb Januari 2009 (Sabtu) - 28hb Januari 2009 (Rabu)
Jangkamasa: 6 Hari 5 malam
Bertolak dari: Stesen Bas Puduraya KL ( 0900mlm / 23hb)

______________________________________________________________________________________________________________________________


Harga pakej 1 : RM85.00 (lapan puluh lima sahaja) Seorang.
Harga Pelajar: RM 70.00 (Tujuh puluh sahaja) Seorang.
Pakej meliputi: Jurupandu arah, Pengangkutan Bas, Pengangkutan 4x4, permit memasuki hutan simpan, penginapan semasa xpdc & penginapan di Cameron highland.


Harga pakej 2 : RM105.00 (satu ratus dan lima ringgit sahaja) Seorang.
Harga Pelajar: RM 90.00 (sembilan puluh sahaja) Seorang.
Pakej meliputi: Jurupandu arah, Pengangkutan Bas, Pengangkutan 4x4, permit memasuki hutan simpan, penginapan semasa xpdc & penginapan di Cameron highland, T-shirt dan goodies.


Harga pakej 3 : RM155.00 (satu ratus dan lima puluh lima sahaja) Seorang.
Harga Pelajar: RM 140.00 (seratus empat puluh sahaja) Seorang.
Pakej meliputi: Jurupandu arah, Pengangkutan Bas, Pengangkutan 4x4, permit memasuki hutan simpan, penginapan semasa xpdc & penginapan di Cameron highland, T-shirt dan goodies, makan dan minuman (pack ration) dan side ration (kudapan)


Tarikh tutup: 17hb Januari 2009
_____________________________________________________________________________________________________________________________



PAKEJ PROMOSI (TERBUKA) BULAN JANUARI (2)..
GUNUNG CHAMAH DAN ULU SEPAT (Via Gua Musang)
pada 26hb Januari 2009 - 02hb Febuari 2009.


Pakej : XPDC CHAMAH DAN ULU SEPAT (Tour Code: JANXP/2)
Lokasi: Banjaran Titiwangsa (Perak, Pahang & Kelantan)
Tarikh: 26hb Januari 2009 (Isnin) - 02hb Febuari 2009 (Isnin)
Jangkamasa: 7 Hari 6 malam
bertolak dari: Stesen Bas Hentian Putra KL ( 0900mlm / 25hb)

______________________________________________________________________________________________________________________________

Harga pakej 1 : RM105.00 Seorang.
Harga Pelajar: RM 85.00 Seorang.
Pakej meliputi: Jurupandu arah, Pengangkutan Bas, Pengangkutan 4x4, permit memasuki hutan simpan, penginapan semasa xpdc & tiket bot.


Harga pakej 2 : RM135.00 Seorang.
Harga Pelajar: RM 115.00 Seorang.
Pakej meliputi: Jurupandu arah, Pengangkutan Bas, Pengangkutan 4x4, permit memasuki hutan simpan, penginapan semasa xpdc, T-shirt dan goodies serta tiket bot.


Harga pakej 3 : RM205.00 Seorang.
Harga Pelajar: RM180.00 Seorang.
Pakej meliputi: Jurupandu arah, Pengangkutan Bas, Pengangkutan 4x4, permit memasuki hutan simpan, penginapan semasa xpdc, T-shirt dan goodies, makan dan minuman (pack ration) dan side ration (kudapan) serta tiket bot.


Tarikh tutup: 19hb Januari 2009


Nota**
- keterangan , maklumat program dan Jadual perjalanan xpdc hanya akan di berikan kepada yang berminat sahaja.



_____________________________________________________________________________________________________________________________


Untuk keterangan lanjut, sila hubungi:

03 7728 5725 (Off)
012 222 5725 (Rob)
017 292 8461 (Alan)
017 537 5367 (Kie)
019 298 4345 (Amir)
012 914 1649 (Safar)


atau email ke:

xplorer.adventure@yahoo.com
info@xploreradventure.com
hazlina@xploreradventure.com
amir@xploreradventure.com.
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
dirik
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 20 Oct 2008, 10:15
Location: KaKiKu
Contact:

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by dirik »

Pakej menarik ni terutamanya pelajar.....
kena chek takwin dulu....

User avatar
lonerangers
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 25 Feb 2008, 17:14
Location: bermuda triangle
Contact:

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by lonerangers »

organizer mmg best but nape x awal kan trip start 24 jan...blk kn amik mc kat klinik nek klas hahhaha...

User avatar
kaki jalan
Pendaki Gunung
Posts: 77
Joined: 21 Sep 2007, 12:20
Location: dalam sleeping bag

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by kaki jalan »

bang rob,

kalo pakej kawan lama cmner lak kira tuh ekekeke...

pakej tolong angkat ground 10 kg ker... :tembak:
Tumpang sekaki...

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by maclan »

pakej student....tape time student x cuti lak.aduh...

rugi bangat..huhu
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
anakin
Pendaki Gunung
Posts: 10
Joined: 08 Sep 2006, 14:41
Location: semban
Contact:

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by anakin »

menarik` :D

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by pr oli »

bro rob byk tmpt kosong lg ker utk ker trans tt v1 tu??
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
lonerangers
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 25 Feb 2008, 17:14
Location: bermuda triangle
Contact:

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by lonerangers »

bro bl nak update baru tarikh cus...

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by nabil »

ntah... bila nk update... aku pun student jugak nehhh... nk sangat ikut nehhh.....
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
untalkative
Pendaki Gunung
Posts: 19
Joined: 01 Jun 2008, 16:18
Location: belebas selatan N 02°49.740' E 101°52.253'

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by untalkative »

trans tt v1 sukses....
pak mat n pak din.... :minum:
ecah.... :kah:
kak eja :keke:
pr oli :tembak:

73 sume...
~~~~~the world is just awesome~~~~~

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by seper4alif »

erk salam bang... napa tak selisih pon kat tepi jalan camah or ulu sepat?
tengok burung kat ne? aaahak.... hee

kl sentral dah jumpa,

ada peper ke bro?
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by Rob »

seper4alif wrote:erk salam bang... napa tak selisih pon kat tepi jalan camah or ulu sepat?
tengok burung kat ne? aaahak.... hee

kl sentral dah jumpa,

ada peper ke bro?
hehehe.. tengok burung kat kg lelar..
2 hari kat sana.. mcm2 burung dpt tengok.. hehe :pig:

Takde apa2 problem bro..
Cuma guide ganti yg sepatutnya bawak team ni tak hadirkan diri pada masa yg di tetapkan.

Guide utama utk bawak group ni ada kecemasan yang memang tak dapat nak dielakan 3 hari sebelum tarikh xpdc (takziah buat keluarga arwah..) so, aku roger guide ganti..

Tapi Guide yang nak ganti tu pulak tak muncul2.
Sampai di lasah pun aku terus menunggu.
so.. lepas berbincang, terpaksa la tukar plan ambik guide asli..
satu hari suntuk bebudak ni duk sembang dgn asli nak deal pasal guide.
tapi guide asli bekeras jugak nak RM100 sehari x 7 hari x 2 guide = RM1400.
(paham2 laa guide lerlar mmg demand, pastu takmo jalan sorang pulak tu, mesti nak berdua.. haiihh). waktu ni aku dah takde dgn diorang sebab kena balik ke KL utk uruskan Team satu lagi ke V2.

Oleh kerana budget yang dibagi kat tangan peserta tak mencukupi nak bayar guide asli tu,
diorang pun keluar dari lelar dan program CUS XP di batalkan.

so, hari sabtu baru ni (31hb) kami ada wat perjumpaan,
dengan kata sepakat.. CUS XP di tangguhkan dan wang penyertaan dikembalikan.

Aku selaku penganjur program, bertanggung jawab atas segala kesulitan yang terjadi dan mohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki pada semua peserta CUS XP.

apa2 hal.. calling2 la k.
hehe
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by Rob »

untalkative wrote:trans tt v1 sukses....
pak mat n pak din.... :minum:
ecah.... :kah:
kak eja :keke:
pr oli :tembak:

73 sume...
Thaniah untuk semua peserta trans titiwangsa..
alham'dullilah selamat pergi dan selamat kembali..

Utk Tok wan (Tn syed)... Tuan mmg hebat.. :D
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by adisos2002 »

Salam... ampun maap jika menyampuk.

Aku baru dpt message pasal trip CUS yg dibatalkan. So diharapkan takda yg meneka dlm kesamaran, since rob pun dah jelaskan kat sini.

Pada yg tak puas hati, no rob korang ader kan kan kan.. Tepon la tanya pkr sebenar. Kalu still tak puas hati, lain kali pegi dgn trip org lain.

Apa-apa pun sy percaya dan berharap sangat Rob mengotakan apa yg dikata. Hmmmmmmm bab laen2 pasal CUS dulu2 rasanya mungkin silap dengar kut..

Saya terima berita kunun2 rob mintak duit permit dan 4WD utk trip CUS yg saya bawak budak2 UTTHO tahun lepas. Katanya dia dah wat permit dan bayar deposit 4wd tapi tau2 last minit budak2 nie arrange sdr dan sy bawak sbg guide. Rasanya konpom takda bayaran permit dibuat oleh rob kan kan kan rob...

Dan 4wd pun takde kan kan kan rob... so 0-0 la budak2 UTHO.. so korang takda terhutang apa2 dgn rob. Dan rob pun terhutang budi dgn korang utk tdk memperbesar2kan hal 'tersebut' kan?? so bab trip yg baru2 nie :

sy rasa elok yg tak puashati dgn penganjur tya tersu dgn penganjur. Kat PM... try call... kalu tk dpt... baru bukak topik discussion ok!!

Kawan-tamau lawan.

Sorry rob sy tulis sebab ada nama saya dalam kisah CUS-08 dulu.. Annyway u still my fren... Jgn jadi Superman... jadi power ranger Rob ok..

Salam
muzs
SOS
Nolb - baling batu tak sembunyi tangan...
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by castello »

Assalamualaikum...

Tumpang lalu...minta maaf bukan nya nak menyampuk...cuma nak bagi pandangan dan pendapat.

"Kita hanya mampu merancang, tapi segala-galanya Allah yg menentukan"

Sepertimana yang kita semua maklum, tak semua yg kita rancang tu akan berjaya sepenuhnya...kalau Allah tak izinkan...biarlah kita rancang secara terperinci macam mana pun...kalau dah ketentuan-Nya...kita tak boleh nak mengelak...maka terpaksalah kita meredhakannya.

So kepada Bro Rob, jangan bimbang...teruskan usaha sbg GOGO...walaupun ada projek2 yg dirancang tak dapat berjalan dgn lancar. Kegagalan tu kita jadikan sebagai panduan dan pedoman untuk lebih memantapkan lagi program yang akan datang.

Kepada pendaki2 yg tidak dapat meneruskan program CUS tempohari, anggaplah rezeki anda untuk menawan puncak CUS belum sampai lagi dan jangan berputus asa. Kalau boleh ikutlah lagi program Bro Rob. Pada saya nak menjadi GOGO ni bukan perkara yang mudah, banyak perkara dan aspek yg kena kita uruskan dengan cermat. Utk pengetahuan saudara semua, Bro Rob itu dah buat sehabis baik, tapi apa kan daya ada sebab2 tertentu yg tak boleh dielakkan...nak buat camner...kena redha ajelah.

Anyway, teruskan usaha...gagal sekali tidak bermakna kita akan gagal selamanya. Mana tahu, esok ke, lusa ke, minggu depan ke, bulan depan ke, tahun depan ke....kita akan berjaya menawan puncak CUS...Insya-Allah.
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by adisos2002 »

Setuju sangat dengan ab sham.... :)
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Re: MONTH OF JANUARY (XP).. Student Promotion!!

Post by nadir »

nampaknya semua sudah clear so saya konci topik.... :mrgreen:

topik dikunci
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

Locked