Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
freeman
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 17 Feb 2009, 23:27
Location: KL
Contact:

Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by freeman »

Dear all friends

Siapa yang berminat adalah dijemput untuk menyertai xpdc Gunung Tambuyukon . Pendaki adalah di hadkan kepada hanya 12 pendaki pada satu masa. Untuk optimise kos 4wd dan guide jumlah ahli kumpulan terbaik adalah 6 orang atau 12 orang. Sudah ada 6 confirmed pendaki.. terbuka kpd semua kenkawan.. tempat adalah terhad -first come first serve basis with deposit trip gunung RM170 tak masuk kos flight.

jumlah hari : 5 hari Gunung 3 hari santai = 8 hari
day 1 touchdown kk > - Ranau - monggis renjer station
day 2 Monggis station- Kem Kepuakan
day 3 Kem Kepuakan – Kem Jenderal
day 4 Kem Jenderal – Puncak – Kem Kepuakan
day 5 Kem Kepuakan - monggis renjer station > KK
day 6 Snorkeling di Pulau Taman Tengku Abd Rahman / layan sunset Tanjung Aru
day 7 Culture Village Monsopiad & jalan2 or WWR
day 8 Santai, tamu gaya street, take off

Hari trip mendaki adalah 5 hari, 3 hari santai. Boleh join untuk gng shj then sambung gng kinabalu atau trusmadi atau nak join aktiviti lain atau balik awal yg penting kita naik gng Tambuyukon sekali.

Cost flight RM136 MAS adalah tertakluk kepada tiket promotion yg available mungkin kenkawan boleh dpt lagi murah. Jika ingin booking sendiri sila cuba dapatkan flight MAS MH2604 jam 7.30pg sama dgn main group. Jika flight lain sila pastikan tiba KK sebelum pkl11, group akan bertolak ke ranau selewatnya pkl 12.00tgh.

Estimated Cost:

Kos sebenar bergantung kepada harga tiket flight, jumlah peserta dan jumlah hari stay.. cost yg diberi mungkin ada perubahan
Costing Tambuyukon (katakan 6 orang mendaki) 4 hari 3 malam
Cost Perhead
Transport: KK>Ranau>KK 40.00
Ranau>Monggis>Ranau 450.00 75.00
max 6 orang per4wd

Sabah Parks:
Permit 100.00
Insurance 28.00 -RM7/head/day
Entrance fee 3.00
Guide 93.33 -RM70/day/3 climbers

Rations & Equipment & dll 50.00

TOTAL Kos Gng 389.33

Tiket Flight pergi balik 136.00
Backpackers Hostel (RM25 x 3 malam) 75.00
T-Shirt 20.00
GRAND TOTAL 620.33

Trip ni bukan profit oriented-tapi kos pengurusan, duit minyak and equipment kena cover la beb

siapa yg berminat sila contact sy 0123955756 = zainudin, place reserved upon received of deposit, contact me for account no
_______________________________________________________________________________________________________
http://rainforestoutdoor.blogspot.com
http://dinmohd.multiply.com
Last edited by freeman on 03 Jun 2009, 20:30, edited 1 time in total.

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by kabusgunung »

macam aku pernah baca jerrrr emel pasal tambuyukon nih.... ekekekeke....

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by biNGai »

2 mende yg aku nk komen kt sini..

1. mintak maaf tk free waktu tuh
2. kalo pegi free, wa free anytime

ekekeke..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by Ujang »

Ngai.. agak2 ini malam ko free tak?
kalo ko free boleh la aku makan tandoori free ini malam dekat AMS...
free ke? hehe

User avatar
freeman
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 17 Feb 2009, 23:27
Location: KL
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by freeman »

kabusgunung wrote:macam aku pernah baca jerrrr emel pasal tambuyukon nih.... ekekekeke....
tapi di mana yaaaa :lol:

User avatar
freeman
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 17 Feb 2009, 23:27
Location: KL
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by freeman »

biNGai wrote:2 mende yg aku nk komen kt sini..

1. mintak maaf tk free waktu tuh
2. kalo pegi free, wa free anytime

ekekeke..
uhuk uhuk... alahai ngai lama x trekking ngan ko

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by biNGai »

tkyah laa simpan angan2 nk treking dgn aku lagi..sapa yg treking dgn aku skang mesti menyumpah2 + menyesal..pastu balik ngumpat aku macam2 ekekeke..

err freeman nih sapa ek?


ujang ;

sok aku pree..kalo ko blanje makan nasik kandar free kat Sedap mmg aku sanggup freekan segala aktiviti hehehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
freeman
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 17 Feb 2009, 23:27
Location: KL
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by freeman »

biNGai wrote:tkyah laa simpan angan2 nk treking dgn aku lagi..sapa yg treking dgn aku skang mesti menyumpah2 + menyesal..pastu balik ngumpat aku macam2 ekekeke..

err freeman nih sapa ek?
dan sebenarnyaaaa.... ini geng lhdn la ngai... tp abg kabus tak join trip nih... :(

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by gogoyeaha »

salam

cepat2...mari join freeman & co daki tambuyukon. tiket MAS tengah murah tu.
insyaallah dengan izinNYA saya akan turut serta dalam xpdc ini.

kabus;
jomla.....

ngai;
mo free....kasi bayar cukai dululaaaa
aku mmg serik treking denagn ko...tp ko punya sambal tetap menawan hati ku. hehehe

User avatar
freeman
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 17 Feb 2009, 23:27
Location: KL
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by freeman »

kedudukan terkini... sudah ada 9 confirmed peserta... :minum:

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by gogoyeaha »

ok cun
harap dpt cukup korum
dah fax?

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by nazryst »

Good Luck bro.... Kepuakan ke Musang 2km - 3 jam track, nak track pangok ke kem general lagi 2 km.... fuhh berploh ... :shock: ... tapi pagi pagi boleh bersantai ke puncak dalam 2 jam ajer jalan...

User avatar
freeman
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 17 Feb 2009, 23:27
Location: KL
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by freeman »

gogoyeaha wrote:ok cun
harap dpt cukup korum
dah fax?
sudah fax bah... ramai yg minat tp kiv
nazryst wrote:Good Luck bro.... Kepuakan ke Musang 2km - 3 jam track, nak track pangok ke kem general lagi 2 km.... fuhh berploh ... :shock: ... tapi pagi pagi boleh bersantai ke puncak dalam 2 jam ajer jalan...
thanks bro

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by biNGai »

alamaakkk geng LHDN ke? errr aku dah cek schedule sama seketeri aku, dia kate aku ade miting ari tuhh..so tak free laa mao join

hehehe..



chezie : agak2 skang kalo aku mau cabot lari dok AS lepas tk naik flight? ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by gogoyeaha »

ngai;
semua pintu sempadan dah tepek poster muka ko wanted sebab xbayar cukai
bukan stakat ke AS, ke golok pun ko xlepas
hehehehe

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by apexx »

sape2 nk pkai guide, contact laa abg bingai..skg ni die daa x muntah on trek..time treking pun daa ttp aurat..sweeper terhebat di abad ni..abg bingai..heheh..mish u ngaii

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by biNGai »

apexx ;

cerita tak guna, sembang apa guna, tembak tarak kena..ada brani main radio, mari laa 13-14hb nihhh
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by mintobe »

salam...

sekadar bertanya... gng tambuyukon nih under SSL ke?
kalau tak silap saya permit fee for malaysian RM30... dan RM100.00 tu utk Non-Malaysian
sebab saya check kat SSL punya website...kalau saya silap... saya minta maaf banyak2... sekadar untuk dapatkan kepastian...
teringin gak nk g tambuyukon nih... tp nov dh ada program :P ...
ada gak plan nk buat thn depan 2010...

salam....

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by gogoyeaha »

mintobe;
xtau pulak ssl pun ada buat tambuyukon
kos permit rm100 (malaysian) tu sabah parks yg keluarkan
xpasti pulak mcmna boleh jadi rm30 ssl buat
nanti aku double cek balik

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by petis tekan »

bes nih bro... pjg umo igt nk polo... nt patner sy tepon bro...
lesung pipit di pipi..

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by gogoyeaha »

dengar citer xpdc ni dah cukup korum

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by petis tekan »

gogoyeaha wrote:dengar citer xpdc ni dah cukup korum


alamak yeker... adui yaii... mkn pisang la jwbnyer...heheheh...

petis tekan
lesung pipit di pipi..

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by gogoyeaha »

try lah tanya freeman

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by petis tekan »

gogoyeaha wrote:try lah tanya freeman


ptg td patner kawe tepon doh dgn freeman...dio ghoyak korum molek doh..huhuhu..

petis tekan
lesung pipit di pipi..

User avatar
dklpacat
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 06 Dec 2005, 13:36
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by dklpacat »

kalo kita bernasib bek masa di puncak boleh nmpak sampai ke Sandakan....tp kebiasaan nya di puncak berkabus ajer....tp paling best masa kt batu besar nak naik ke puncak....kalo badan cm king kong alamak kena tolak la montot dari bawah....hehehe
" YOUR ATTITUDE DETERMINES YOUR ALTITUDE"

User avatar
freeman
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 17 Feb 2009, 23:27
Location: KL
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by freeman »

salam semua..
korum tambuyukon dah cukup cukup
tapi kalu sape yg minat mesej private lah.. tinggalkan contact no.. manatau kalu ada kosong atau tambahan tempat nanti sy contact balik :)

User avatar
freeman
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 17 Feb 2009, 23:27
Location: KL
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by freeman »

dklpacat wrote:tp paling best masa kt batu besar nak naik ke puncak....kalo badan cm king kong alamak kena tolak la montot dari bawah....hehehe
:lol:

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by mintobe »

gogoyeaha wrote:mintobe;
xtau pulak ssl pun ada buat tambuyukon
kos permit rm100 (malaysian) tu sabah parks yg keluarkan
xpasti pulak mcmna boleh jadi rm30 ssl buat
nanti aku double cek balik
ye ke...
opps sori m'kin aku tersilap pandang kott..
sbb kt dlm ssl pny website tu ada sekali guide fee utk tambuyukon
mkin permit tu utk kinabalu pny kott... sori freeman... terssilap pandang...
ape2 pun gud luck utk team yg nk g nih..

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by che'gu »

bestnyer kalu dpt ikut. Kalu ada trip camni lg tahun dpn bg tau la awal2. Senang plan....

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by gogoyeaha »

che'gu wrote:bestnyer kalu dpt ikut. Kalu ada trip camni lg tahun dpn bg tau la awal2. Senang plan....
bagus chegu kumpul org n buat sendiri.

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by Nizam »

Salam...

hmmm...melepas aku.... :evil:
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by gogoyeaha »

nizam;
alaaaa....melepas pun xpe
ko nak kesana jugak next year

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by wira »

bang..bile mau lepak?
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by gogoyeaha »

wira...nak lepak meh turun kk la. hehehe
ko ni kejap ada kejap xde
citer 3gunung pun xsiap lagi tu.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by biNGai »

ko jaga2 skit chezie..mamat nih kuat mentekedarahh woo
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by wira »

haha..cite tu mmg mls nak sambung dah haha! tgk log pun aku dah lupe..

ngai..seb bek dulu mase aku lepak ngan chezie aku ingat aku bayor sendiri..last2 dier yg bayor..xpe..kali ni kalo lepak i bayor la..dulu pakai student card lagi..nak naik trip abg ngai pun tunjuk student card mintak diskaun :oops: :oops:
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by biNGai »

ko skang mesti tgh pasang badan kan wira? ko dgn pur skang sapa lagi hensem? denga suda keje korporat, bole laa blanje makan kt restoren ayam penyek, The Curve..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by wira »

hahah! :lol:

pernah ke pur lagi hensem dari aku? hahaha!

xde la korporat sangat..masing2 poyo bizi..konon2 style la..umah dekat jer..tahun 2009 mane aku jumpe dier lagi..kot2 raye nanti jumpe la kot..kalo salah sorg hilang ego utk mengaku tak keje time raye la..

we all tgh pasang perut masing2 nih..xtau la pur..aku rase mamat tu fit kot..
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by gogoyeaha »

wira;
kesian tengok ko baru abis study xde duit...aku belanja lah murah rezki.
loo...kasilah habisss itu cerita trans. ramai nak syer ko punya journey 3 gunung tu.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Post by biNGai »

bla la korg..pegi transpeak sabah tak ajaakkkk
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Post Reply