GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 24 Oct 2009, 23:53

salam semua.
sy baru berjinak dlm xtvt gunung2 ni.. harap dpat tnjk ajar dari semua.
dan kali ni sy ada nak umumkan ada trip mendaki Gunung Bintang , bermula di Kg Sedim , kulim Kedah.
Memandangkan ini kg halaman sy, maka soal guide sy dah setelkan..dpat murah..siap discount 40% lagi pula tu.
jadi nak jemput semua yg berminat jom lah join kami.

climbing Gunung Bintang
venue : Kg. Sedim , Kulim Kedah a.k.a Sungai Sedim
Date : 14-16 November 2009 (3days 2 nite)
Fee : Below RM160 (transports, meals, gears)
Guide : 2 persons
Ration : provided

pastu bila dah turun dan rasa tak nak balik lagi boleh main rafting pula..yang ni pun sy dah kowtim dan dapat best offer..kat luar nak main rafting without pakej Rm120...rafting saje..tak de meals dan 2days 1 nite


Water Rafting package (1 session)
venue : Kg. Sedim , Kulim Kedah a.k.a Sungai Sedim
Date : 17,18 November 2009 (2days 1 nite)
Fee :RM90 @ Rm120 (camp site, meals, water rafting , tubing)
Guide : provided
Mahal ke rafting ni ? murah jer..nape murah..sebab sy org kampung!

nak info lagi lawat lah blog saya http://sungaisedim.blogspot.com
0173727965
Last edited by sukahatiadam on 29 Jan 2010, 02:30, edited 1 time in total.

User avatar
kapCai_MT
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 02 Oct 2009, 00:52

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by kapCai_MT » 25 Oct 2009, 02:00

salam..
sy pn bdk bru berjinak2 dgn gng nie..
blh nk tau transports 2 dari mna ke mna??
mcm berminat je dgn trip nie..

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by nabil » 26 Oct 2009, 08:49

Water Rafting package (1 session)
venue : Kg. Sedim , Kulim Kedah a.k.a Sungai Sedim
Date : 17,18 November 2009 (2days 1 nite)
Fee :RM90 (camp site, meals, water rafting , tubing)
Guide : provided
murahnya.. betul 2 ari nih??
sy xjauh mana pon.. seberang jaya tuh jaa... free mai pekena teh tarik.. sembang2..
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 27 Oct 2009, 17:15

salam..
sy pn bdk bru berjinak2 dgn gng nie..
blh nk tau transports 2 dari mna ke mna??
mcm berminat je dgn trip nie..
bertolak dari Kuala Lumpur
anggaran saya utk tiket bas pergi balik RM80..jadi bagi yg bertolak selain kL akan ditolak RM80 dari fee .
kalau ada sapa2 nak bawa kereta..boleh share.. minyak tol ambik dari sorang 80

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 27 Oct 2009, 17:17

Water Rafting package (1 session)
venue : Kg. Sedim , Kulim Kedah a.k.a Sungai Sedim
Date : 17,18 November 2009 (2days 1 nite)
Fee :RM90 (camp site, meals, water rafting , tubing)
Guide : provided
murahnya.. betul 2 ari nih??
sy xjauh mana pon.. seberang jaya tuh jaa... free mai pekena teh tarik.. sembang2..
yup..betoi..pakej 2 hari..
murah jer ni wei... p sendiri dapat main rafting jer..itu pun sorang RM120 tau.. tak dak pakej

User avatar
cikgumizi
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 28 Sep 2009, 20:42
Location: Shah Alam

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by cikgumizi » 27 Oct 2009, 20:45

alamak...menarik ni...tapi cuti skolah blum start..
WeObserve:WeLearn:WeImprove

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by melati » 28 Oct 2009, 12:28

3ari pyh la beb..mls nk apply cuti..2ari tk blh ke?

User avatar
roket*
Pendaki Gunung
Posts: 181
Joined: 22 Sep 2009, 02:16
Location: KL-JB

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by roket* » 28 Oct 2009, 17:47

3ari pyh la beb..mls nk apply cuti..2ari tk blh ke?
dua hari boleh, tapi siap seorang kena ada porter. haha :)
there is no such thing as failure, it is only a success* delay
-MARCcrewz-

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 28 Oct 2009, 21:43

3ari pyh la beb..mls nk apply cuti..2ari tk blh ke?
dua hari boleh, tapi siap seorang kena ada porter. haha :)
betoi tu..kena ada porter lah.

utk trip ni nak buat 3hr 2 mlm..nak bersantai santai skit..
utk trip lain..insyaAllah kita boleh buat 2 hari...bergantung sepenuhnya kepada stamina peserta.!

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by nabil » 29 Oct 2009, 21:05

3ari pyh la beb..mls nk apply cuti..2ari tk blh ke?
rafting sudaaa... xyahla manjatttt... amcm?? nk tompang??
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 30 Oct 2009, 16:04

14,14,16 ni Team Penang dah konpom nak naik...depa ada 11 org
pada tarikh yg sama ada juga Team UNIKL nak naik ... depa dah konpom juga..33 org..

sapa lagi nak ikut..heheh..pilih lah nak ikut yg mana satu..
team penang..semua pria-pria.
team UNIKL.. dah tentu ada aweks..

17,18 nov team UNIKL nak sambung main rafting pula.. ada nak join dengan depa ?

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by pulut_itam » 03 Nov 2009, 15:25

Walawehh... Gaji lum lagi la... kalau tidak mau jer nie aku follow...!!
Pulut a.k.a pitam

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 03 Nov 2009, 16:20

Walawehh... Gaji lum lagi la... kalau tidak mau jer nie aku follow...!!
Yuran RM160 jer bro..
Next Time tak tau bape lak yuran nyer..
murah sebab dapat kowtim upah guide tau

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by mizi » 03 Nov 2009, 16:46

Walawehh... Gaji lum lagi la... kalau tidak mau jer nie aku follow...!!
Yuran RM160 jer bro..
Next Time tak tau bape lak yuran nyer..
murah sebab dapat kowtim upah guide tau
sape guide ke bintang ni adam...
climb long trail
p11at

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by pulut_itam » 03 Nov 2009, 17:45

sukahatiadam:

tu laa keja goment ..gaji kena tggu dua puluh lima hb ... takpa! bagi yg lain jalan dulu...lah yaa!!
Pulut a.k.a pitam

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 04 Nov 2009, 16:11

sukahatiadam:

tu laa keja goment ..gaji kena tggu dua puluh lima hb ... takpa! bagi yg lain jalan dulu...lah yaa!!
utk trip 14 nov ni.. kawan2 aku sendiri yg jadi guide.
25 disember ada trip ke gunung bintang lagi.. yang ni sapa nak ikut?

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by pulut_itam » 04 Nov 2009, 17:58

yang ni boleh dipikir..kan ok nanti aku roger-roger ngko kalau jadi.... sayonara..
Pulut a.k.a pitam

azim_xp
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 27 Nov 2008, 22:06
Location: sepang
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by azim_xp » 05 Nov 2009, 20:14

terbaik gak nie...gunung bintang ermmm... 8)
........"aku dan sesuatu"........ "ada apa disebalik tu haaa??" :roll:
http://arezim.multiply.com

MUDHAS
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 10 Mar 2006, 17:23
Location: BUTTERWORTH

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by MUDHAS » 05 Nov 2009, 22:55

menarik juga trip nih...mula kat sedim....abih kat mana,,,,naik sedim turun kat baling ka?

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 06 Nov 2009, 15:15

menarik juga trip nih...mula kat sedim....abih kat mana,,,,naik sedim turun kat baling ka?
naik sedim turun sedim juga.

cepat2...tarikh tutup isnin depan..bagi urusan permit..tak leh lah nak lanjut sampai hari bertolak

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by maclan » 09 Nov 2009, 17:47

Gunung Bintang..Terbaik!!

best layan ni..

pastu..layan rafting..fuhh...
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by adventure inc » 10 Nov 2009, 11:06

emmm memang best hike g bintang time monsun cam gini... gred A...
n so far yang aku dgr, bulan nov-dec mmg banyak grp wat xpdc g
bintang... meriah meriah...
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by adventure inc » 10 Nov 2009, 11:11

Walawehh... Gaji lum lagi la... kalau tidak mau jer nie aku follow...!!
Yuran RM160 jer bro..
Next Time tak tau bape lak yuran nyer..
murah sebab dapat kowtim upah guide tau
sape guide ke bintang ni adam...
emmm dam sapa guide tu? aku pun ada kenal gak budak budak yang jd guide kat sana
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 10 Nov 2009, 22:32

baik lah.. utk trip ni dah ditutup
tunggu utk trip bulan 12 pula yg aku akan organize
@ kalau ada mana pihak nak aku organize di lain masa pun boleh layan kan utk anda.

balik nanti upload pic trip bintang di sini

User avatar
maclan
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 15 Jan 2007, 17:39
Location: Kaki Gunung
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by maclan » 20 Nov 2009, 09:24

xde citer ke org yg join trip ni....
http://www.kerex.multiply.com
outdoor in everywhere...

Image

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 20 Nov 2009, 17:54

finally.. 2 team yang aku organize berjaya sampai juga ke puncak bintang..

sungai sedim - starting point - kem site waterfall- kem site Bunian - Bonsai - Bintang Kecil - Puncak Bintang.

trek bintang buat masa ni memang best.. walaupun dilanda musim hujan trek masih dalam keadaan baik.

naik turun trek boleh berlari .
ada yang bernasib baik terserempak dengan mybank. aku.. cuma nampak tapak maybank, taik gajah , tapak kijang , ular sawa besar punya ! , bau gajah masa trekking dll.

pic buat masa ni tak dapt nak upload lagi.

pendek kata.. tahap gaban best !

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by matsaiko » 20 Nov 2009, 17:59

fuhh naik turun trek boleh berlari..hebat la ko :shock:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by azim » 20 Nov 2009, 20:45

fuhh naik turun trek boleh berlari..hebat la ko :shock:
sukahatiadam mmg power bro matsai...hehe...depa no 1 sampai bwh...

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 21 Nov 2009, 15:04

aku maksudkan kondisi trek tu di tahap terbaik. sapa yang fit boleh turun naik dengan berlari.. bukan aku yg lari . baru 10 meter dah mintak nyawa oooo ..serombong kapal jadi nya idung aku!
Ular terbesar dalam Trip kali ni
Image
di PUncak Bintang
Image
Bersama Para Guide.. muda belia tapi maintain jer jalan
Image
Bersama Team A. .Penang Boy
Image
Jam 3 petang di Kem Site BUNIAN
Image

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by rembau » 22 Nov 2009, 20:15

[quote="sukahatiadam"]aku maksudkan kondisi trek tu di tahap terbaik. sapa yang fit boleh turun naik dengan berlari.. bukan aku yg lari . baru 10 meter dah mintak nyawa oooo ..serombong kapal jadi nya idung aku!
Ular terbesar dalam Trip kali ni
Image
pegrh rezeki korang le tu...ada jumpa kepala & ekor ke???

di PUncak Bintang
Image
Taniah bro..ada bahan bagus kasi share sama sahabat Gunung
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by adventure inc » 23 Nov 2009, 13:24

adam,

pinjam gambo ular ngko jap, nak tunjuk kat budak2 team aku naik bintang
bulan depan... share buat tambah adventure...
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 24 Nov 2009, 14:46

bro.. kepala dan ekor nya ada.. sila lawat blog aku.. aku ada letak 2 video di situ
bro. bila naik bintang tu.. guide dah setel ke.. ke naik tanpa guide.. korang bayar bape..
em...boleh jawab dlm PM kot

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by adventure inc » 25 Nov 2009, 12:00

bro.. kepala dan ekor nya ada.. sila lawat blog aku.. aku ada letak 2 video di situ
bro. bila naik bintang tu.. guide dah setel ke.. ke naik tanpa guide.. korang bayar bape..
em...boleh jawab dlm PM kot
19-20DEC, buat 2D 1N. ikutkan, dah 3 kali aku sampai puncak bintang,
tapi trip ni amik local guide jugak atas faktor keselamatan, terutama
time musim monsun cam lar ni
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 08 Jan 2010, 03:51

bro.. kepala dan ekor nya ada.. sila lawat blog aku.. aku ada letak 2 video di situ
bro. bila naik bintang tu.. guide dah setel ke.. ke naik tanpa guide.. korang bayar bape..
em...boleh jawab dlm PM kot
19-20DEC, buat 2D 1N. ikutkan, dah 3 kali aku sampai puncak bintang,
tapi trip ni amik local guide jugak atas faktor keselamatan, terutama
time musim monsun cam lar ni
apa cerita trip hangpa.. menjadi tak.. kongsi kongsi lah di sini ...yang penting..gambaq gambaq dan pengalaman !

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by adventure inc » 13 Jan 2010, 12:16

trip gue alhamdulillah, success... hujan lebat n angin kuat buat penambah seri...
gambo tak banyak sebab aku bawak camera tapi tak bawak bateri, cam hampeh
je... ada la skit aku dah letak kat FB... cari la aku kat sana - hazzri hamid
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
sukahatiadam
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 08 Oct 2009, 12:59
Location: Sungai Sedim
Contact:

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

Post by sukahatiadam » 27 Aug 2010, 05:16

salam semua, aku kembali mengadakan trip ke bintang, dlm thread ni naik 3H2M, tapi kali ni nak buat 2H1M ajer.. cepat2.. sebelum raya ni nak buat permit !

sila rujuk topic baru GO pasal trip 2H1M Gunung Bintang oktober 2010 http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... f=2&t=3255.

Post Reply