gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
yahyayusof
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 14 Sep 2009, 17:12

gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by yahyayusof » 17 Jan 2010, 12:41

salam...

jom layan gunung yongyap - tok nenen

tarikh treking : 24-27 januari 2010

trip leisure...

http://www.arciium.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by biNGai » 17 Jan 2010, 23:29

bang..ade porter tak? rm100 tuh all in porter skali kan?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

yahyayusof
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 14 Sep 2009, 17:12

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by yahyayusof » 18 Jan 2010, 00:46

amboi..

100 uh complete sume skali...kecuali porter je..heheh

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by biNGai » 18 Jan 2010, 00:55

kalo saya krem sok sapa yg nk pikol beg saya? beg saya besar tau..ayyookkk
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

yahyayusof
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 14 Sep 2009, 17:12

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by yahyayusof » 18 Jan 2010, 01:00

tuh pasal kita naik gunung dalam team..apa guna kawan2..haha

kami ada buat servis urut,gadis muda mudi,kompom ilang krem...hahaha

otai xkan krem teruk kot~~

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by biNGai » 18 Jan 2010, 01:42

ok..kalo saya krem make sure gadis2 yg tolong saya tauu..kalo jantan tolong, otometik saya akan jatuh pengsan..


otai? aku bkan otai laa..mau crite otai, carik matsaiko..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

yahyayusof
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 14 Sep 2009, 17:12

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by yahyayusof » 18 Jan 2010, 18:14

heh...jom2..mendaki ngan orang2 pengalaman..mesti banyak ilmu bermanfaat...kami nih kecil lagi..sunat pon belum..hahaha...jom2

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by adisos2002 » 18 Jan 2010, 22:51

Huhuhu ngai bukai Otai sebenarnya.. dia Santai so mmg menarik la kalu korang ada ngai bersama
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by Ujang » 18 Jan 2010, 23:23

incik yahyayusof, kalau ngai ikut sure semua benda dia buat... beli ration, goreng ayam, bawak powil, baca map, menebas, guide, tukang masak.... senang kawan2 yang lain.... hehee

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by Hangar 18 » 19 Jan 2010, 14:30

incik yahyayusof, kalau ngai ikut sure semua benda dia buat... beli ration, goreng ayam, bawak powil, baca map, menebas, guide, tukang masak.... senang kawan2 yang lain.... hehee
tolong balutkan rokok sekali dia service kan..

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by biNGai » 19 Jan 2010, 22:32

rokok? sori, katakan TAK NAK ROKOK!!

aku skang mau tuka hobi laa, main beskal plak..cite2 aku nk naik Tahan pkai MB..ekekeke
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

yahyayusof
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 14 Sep 2009, 17:12

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by yahyayusof » 20 Jan 2010, 00:30

haha..bagus...dah x isap okok, bleh belari la ke puncak..haha

nak tanya sikit, dari toknenek ke yongyap ada waterpoint? kem lopak? nak ke waterpoint uh kene menyimpang jauh atau dekat trek ja..huhu

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by biNGai » 20 Jan 2010, 00:35

amik jer laa gaid..senang bole tunjuk kt mana ade waterpoin..kasi la ranjis kaum sekeluarga dapat rejki skit wat beli beras, susu, gula etc..

kalo amik ranjis bkan stakat waterpoin je dia tunjuk, port antu pon dia bole kasitau.. :mrgreen:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

yahyayusof
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 14 Sep 2009, 17:12

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by yahyayusof » 20 Jan 2010, 00:40

insyaAllah plan memang nak amek ranjis jadi gaid...

tapi dia mana ada hp nak kontek...ka dah ada??haha

ak dok tanya orang ni kata ada,orang tu kata xada..besela..aku orang blom sunat kan..haha

cantek...port hantu bagi salam sudey..ekekek

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by biNGai » 20 Jan 2010, 00:45

ko call dia pkai 9W2BRoK..hehehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

yahyayusof
Pendaki Gunung
Posts: 23
Joined: 14 Sep 2009, 17:12

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by yahyayusof » 20 Jan 2010, 00:47

tekan kat hp x dapat bro...mane ade gadjet camtuh..masih dalam perancangan...hehe

btw, tq ngai..ekek

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by adventure inc » 21 Jan 2010, 13:19

haha..bagus...dah x isap okok, bleh belari la ke puncak..haha

nak tanya sikit, dari toknenek ke yongyap ada waterpoint? kem lopak? nak ke waterpoint uh kene menyimpang jauh atau dekat trek ja..huhu
LWP dlm 5-10 minit je dari main trek
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by poncho » 21 Jan 2010, 19:02

haha..bagus...dah x isap okok, bleh belari la ke puncak..haha

nak tanya sikit, dari toknenek ke yongyap ada waterpoint? kem lopak? nak ke waterpoint uh kene menyimpang jauh atau dekat trek ja..huhu
LWP dlm 5-10 minit je dari main trek
ya betul.
tambahan: simpang waterpoint tu berada di lurah V atau longkang besar. dari Tok Nenek (Puncak Kambing), sampai je lurah V tu letak beg kat simpang tu. tak payah pikul beg besar pergi-balik amik air kecuali plan bermalam (emergency). trek ke Bubu (sebelum Yong Yap) bertentang dengan trek turun ke lurah V. memang memacak 80 darjah di hadapan.

waterpoint di sebelah kiri trail (menghadap trek menaik). turun je mengikut longkang tu sampai jumpa 2 level campsite. itu Kem Lopak. bawah tu ada kem besar sikit. terus je menurun ikut alur air. memang nama Kem Lopak sebab air bertakung ala-ala lopak je. bawak penapis air kalau plan nak minum terus (sila hubungi Nadir. haha). kekadang ada mahkluk asing dalam air tu. hehe.

area puncak Bubu tu pun ada waterpoint. trek takde marking. kalau bermalam kat sana bleh lah gi amik. turun tegak 90 darjah. turun best, naik macam nak meninggal. heh.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by adventure inc » 24 Jan 2010, 11:27

kat bawah skit lagi (area lepas hutan pokok pisang) air dia
banyak & cantik skit. ada air mengalir... tapi kalau musim
kering tak tau laa..

air tu selamat diminum, cam encik poncho ckp, walaupun
kekadang leh nampak makhluk asing kat dalam tu...
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by nabil » 24 Jan 2010, 12:49

turun tegak 90 darjah. turun best, naik macam nak meninggal. heh.
aku suka ayat nehh.. kehkehkehkehehe...

btw, gudluck lineup yg g.. :minum:
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."


User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: gunung yongyap tok nenek (24-27jan)

Post by poncho » 31 Jan 2010, 15:38

tahniah semua.
laporan best, line-up mantap. terbaek :mrgreen:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

Post Reply