Mt Yong Yap 3&4 June 2006

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

adeh kak lily..mistik nya kem tu..superwomen
tu yg ngeri..kalu tido fly alamat pejam mata
tk celik2 la smpai pg.. :)

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Hampeh lily... ko bagi la semangat sikit...
Aku baru jer nak buat port kat situ.. ko dah bawak macam2 citer!!

Takpe la... dia pun makhluk tuhan jugak cam kita..
:arrow:
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir »

..takde pape sebenarya,itu cuma projector yg dipasang oleh lily saja..hehehe...lepak tgh trek pun rilexx jee...layan sampai pagi lagi..aauuwww nyampah..!!! :)
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Post by Ajis_AJ »

adeih....... korang ngumpat aku ek....

psssstttt..... muz..... aku book tapak kemah yg rata2 ek..... tamo mcm yg kat puncak bujang melaka.... tdo main sliding..... WAKAKAKAKKAA :D

kena pacak anchor lak time nak tdo...... sib bek dpt pelok tiang kemah..... wakakaka.... (melati nakal)

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

yon yap

Post by biskut »

bro muzz macam mana nak gi sana dari KL....bas bagus ke atau keteapi dan masa yang sesuai...sori tanya..biasa jalan kaki je ahaks ahaksbagi timeng ke sana la...aku tak reti weii

ada member dari KL ke..tumpang kete ke? atau gi sama naik bas..
minyak tong tong la no hal...

bayaran cam mana bro..?
makan..pakej?

atau makan ada member nak buat grouping ke makan?

komen beb aku nak dengau..

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Makan tak buat group punya setting!!! Sbb sibuk sangat la time tue!! Annyway saya bawak satu Fly besar dan single ground sheet!! sapa nak tumpang sekali bolh la... bwk ground kecik memasing!!

Jln.. ala2 Yahudi sikit... laju gilossss

Nak kesini dtg la naik Keretapi dari KL terus aje sampai keSg Siput jam 2pagi..

Muzs
SOS
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

adisos2002 wrote: Jln.. ala2 Yahudi sikit... laju gilossss
errr..laju..laju gak bang tp
"no one left behind" yea.. takut woo dok
blakang...ada momok.. :)

bro biskut..
blk serbis enjin la wehh..kang jem tgh jln
tk der org nk towing nek pnck :!: kalu
sya ada leh la sya temankn jln kt blakang..ekke

jibamm
Pendaki Gunung
Posts: 64
Joined: 07 Mar 2006, 13:43

panjat gunung

Post by jibamm »

freelance dan kawan2...
cam best je korang naik gunung..aku nak join lah. Berkenaan post aku yang aku kata aku baru tu ...maksudnya aku baru kat laman web gunung online nie..sorang pon aku dak kenal, nak gak berkanal2 dgn kengkawan yang berkongsi minat mendaki nie...tapi dah biasa memanjat2 nie..wei..apa2 hal bg le info kalau btul2 confirm nak naik gunung yong yap tu..aku pun baru je trn dari gng nie...

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: panjat gunung

Post by melati »

jibamm wrote:bg le info kalau btul2 confirm nak naik gunung yong yap tu..aku pun baru je trn dari gng nie...
aik!! baru turun pun ko nk naik lg skali ker? eheh..cayalah
mesti kt ateh nun best giler kn...citer la sket weeh..nk dgr..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

adisos2002 wrote:Hampeh lily... ko bagi la semangat sikit...
Aku baru jer nak buat port kat situ.. ko dah bawak macam2 citer!!

Takpe la... dia pun makhluk tuhan jugak cam kita..
:arrow:
Musz.... hehehe jgnlah marah... apa ko kata perasaan je...hehehe :D :D :!: tak per2 ko wat campsite kt situ ....no halnya..ajis kata nak camsite besar... bkn besar je ajis... leh wat main sepak takraw lagi...kalo nak lagi..leh main futsal..hehehe...
Yang tak tahan kan .....agas ler......bwk ubat nyamuk byk2 ....

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

pondok 2 tuh agas ya rabbi...
banyak gila
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

jibamm
Pendaki Gunung
Posts: 64
Joined: 07 Mar 2006, 13:43

gunung

Post by jibamm »

melati,
aku bukan bru trn dari yong yap, tapi dari tahan...sehari sblm qebal and the geng naik...
saje je naik join kengkawan yang ada hobi sama nie...

Xpeditor
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 01 Feb 2006, 00:42
Location: Ipoh

Post by Xpeditor »

mus...aku ngan kengkawan sorang lg ingat nk gi klu hilux leh muat lg...heh..heh..tlg konfem balik bayaran brape dan cover item2 ape.orait..tq ye abang musssszzzzz.... 8)
Fight No More
Dream No More
Walk No More
Let Nature Run its Course

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

4wD 1st
1.Muzs SOS(saya la tu)
2.Biskut
3.Beckham
4.Arman PIM Militan SOS
5.Apek Ida
6.Gadis**
7.Teman**
8.Skunk 1
9.Skunk 2
10.Skunk 3
11.Skunk 4
12.Joyah SRim
13.Xpeditor1
14.Xpeditor2

Hmmmmm berkenaan bayaran sila jelaskan mulai 22 May 2006
Tarikh tutup adalah pada 29 May 2006

Bayaran sebanyak RM50 ke akaun
108010909946
Maybank
Muzafar Bin Mohamad
Last edited by adisos2002 on 14 May 2006, 16:53, edited 1 time in total.
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Re: panjat gunung

Post by Ajis_AJ »

[quote="melati"]
aik!! baru turun pun ko nk naik lg skali ker? eheh..cayalah
mesti kt ateh nun best giler kn...citer la sket weeh..nk dgr..[/quote]

cewah.... melati..... ko pon 2 X 5... 2 mggu skali naik ikut hubbby ek.... ko ingat aku tatau ka.... wakakakakka

User avatar
specky
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 25 Feb 2006, 20:34
Location: kubang

Post by specky »

ghairah seketika bila baca ttg topik nie...kalau takdak kelas ingat nak pergi... :)

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Alaa specky... jom la ponteng kelas bersama SOS baru ada classss :) :lol:
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

jom specky ikut trip mus plak kali ni.. boleh ponteng punyer :evil:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: panjat gunung

Post by melati »

Ajis_AJ wrote:melati..... ko pon 2 X 5... 2 mggu skali naik ikut hubbby ek....
mestilah..keranamu..lautan luas sanggup ku renangi..gng tinggi
sanggup ku daki..lurah dlm sanggup ku turuni :D

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

Xpeditor wrote:mus...aku ngan kengkawan sorang lg ingat nk gi klu hilux leh muat lg...heh..heh..tlg konfem balik bayaran brape dan cover item2 ape.orait..tq ye abang musssszzzzz.... 8)
kata gantung beg kawan....gilor lu...gie ngan sapa la plak kau kali nie Xpeditor....aku kena gantung beg lagi :?:
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
specky
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 25 Feb 2006, 20:34
Location: kubang

Post by specky »

mm...takleh nak buat pape...4hb dah kena panggil...tak dan nak join... :cry:

xx K u R xx
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 05 May 2006, 00:31
Location: kedah

Post by xx K u R xx »

hmmm
gunung yong yap adalah gunung pertama yang aku daki dalam idup aku...
kawan2 aku cakap naik gunung nih mcm jalan santai pergi pasar jek..
cissssssssssss
rupanya aku kena tipu..
aku rase agak hardcore untuk beginner tapi...
pergghhhh bila ko dah sampai puncak..makk aaiiihhh
layan giler...korang takkan menyesal naik gunung..

bro muszz,,rase mcm nak ikut..baru hat trik...
tapi tak leh la...
kami nak naik gunung CUS nanti..
pepepun gud luck untuk trip nih..

TAKE THE CHALLENGE
GET THE EXPERIANCE
ENJOY THE ENVIRONMENT
We Who Are Not As Others

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Yong Yap Update List


4wD 1st
1.Muzs SOS(saya la tu) - 100%
2.Biskut - 100%
3.Beckham - 100%
4.Joyah Sports Rim - 100%
5.Apek Ida - 100%
6.Outbound Lumut 1 - 100%
7.Outbound Lumut 2 - 100%
8.Outbound Lumut 3 - 100%
9.Bakor Militan SOS- 100%
10.Adliana - 100%
11.Member Adliana - 100%
12.Member Adliana - 100%

4wd 2nd
13.CidDin - 100%
14.Melati - 100%
15.Member Melati 100%
16.Mail Tenuk - 100%
17.Apek MMU - 100%
18.Solo - 100%
19.Member Rembau - 100%
20.Member Rembau - 100%
21.Member Rembau - 100%
22.Member Rembau - 100%
23.Member Rembau - 100%

24.Militan SOS

4wd 3rd
25.Own Penang - 70%
26.Own Penang - 70%
27.Own Penang - 70%
28.Xpeditor - 70%
29.Xpeditor - 70%
30.Xpeditor - 70%
31.
32.
33.
34.
35.
36.
31.
32.

So saya rasa lebih adil jika saya reservekan pada yang danh masukkan deposit.. yg di BOLDKAN BIRU tue dah pun bank in DEPOSIT SO sesiapa yang berminat boleh la secepat mungkin memasukkan deposit seperti dibawah.

Hmmmmm berkenaan bayaran sila jelaskan mulai 22 May 2006
Tarikh tutup adalah pada 29 May 2006

Maksima 26 orang

Bayaran sebanyak RM50 ke akaun
108010909946

Maybank
Muzafar Bin Mohamad
013-5011471
Last edited by adisos2002 on 29 May 2006, 07:25, edited 9 times in total.
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
own penang
Pendaki Gunung
Posts: 49
Joined: 13 Dec 2005, 22:57
Contact:

Post by own penang »

bro mus...

leh ikut lagi tak?
igt nak join ar,rindu plak kat yong yap..
tapi nak try ajak member sorang dua..
kena plak cutie time tue..
waaaa

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Boleh... lagipun ramai yang dalam list nie cuma booking mulut jer..

Keutamaan pada yang dah masukkan deposit... so saya upkan nama own penang dalam list 70% confirm

muzs
sos
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
own penang
Pendaki Gunung
Posts: 49
Joined: 13 Dec 2005, 22:57
Contact:

Post by own penang »

ok thanks bro

ok setakat sekarang memang nak join trip nie(kalau ada kes emengency xleh ler)..deposit after 28 leh tak?
atau 26 malam...
ada member sy lagi sorg ingt nak join gak..brapa ramai dari kl sentral ek..
waaaa

User avatar
skunk
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 04 Apr 2006, 19:01

Post by skunk »

bro musz...

skunk1-skunk3 tarik diri, clash ngan prog. len la... sorry ye.. next trip bley kot...

gadis**...

sorry ye.. aku x bleh polo r.. ada kes lak....
Always remember that the secret of success is passion

User avatar
own penang
Pendaki Gunung
Posts: 49
Joined: 13 Dec 2005, 22:57
Contact:

Post by own penang »

bro..
nampaknya bdk2 sy ada ler lagi 2org,,..so maybe kami dari penang 3 org kot..
apa2 nanti kami confirm muktamad.bersama deposit k
waaaa

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

salam bro musz..
gua jadi gi trip lu... 8)

sory psl lama tak online... bz cket... :!:

pagi esok gua masukkan deposit 2 ek... :)

nanti gua contact lu.. :arrow:

ok chauw chain chauw....

chayok-chayok!!!!!
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

muz lepas nie bila lagi nak wat yong yap?
kalau kena dgn gayanya aku nak follow...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

skunk
rugi la ko tk nek yong yap..kempunan aku nk nengok
gambo ko kt pnck.. :cry:

User avatar
Anna_nAch
Pendaki Sondol
Posts: 404
Joined: 02 Feb 2006, 17:20
Location: Somewhere Over the Rainbow

Post by Anna_nAch »

betterman wrote:muz lepas nie bila lagi nak wat yong yap?
kalau kena dgn gayanya aku nak follow...
musz,
kalo nak bawak bett kena weekdays jer..wiken keja.. :evil: :D
*Home is where the heart is*

Xpeditor
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 01 Feb 2006, 00:42
Location: Ipoh

yong yap

Post by Xpeditor »

ok abg MUSZ, nampaknyer setelah mnteri dlm negeri bg kelulusan, maka buat mase ini saya konfirm.

1)xpeditor 1
2) xpeditor 2
3)x peditor 3

wang pendahuluan akan dimasukkan dlm minggu nie..klu bole nk minta no.contact utk urusan xpdc dan sbnyer...

sori aaa lambat konpem...bnyk keja skt... :)
Fight No More
Dream No More
Walk No More
Let Nature Run its Course

mail tenuk
Pendaki Gunung
Posts: 21
Joined: 07 Apr 2006, 15:54
Location: hutan
Contact:

Post by mail tenuk »

macam bes jerk ni....ermm akan di pertimbangkan

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Re: yong yap

Post by rembau »

Xpeditor wrote:ok abg MUSZ, nampaknyer setelah mnteri dlm negeri bg kelulusan, maka buat mase ini saya konfirm.

1)xpeditor 1
2) xpeditor 2
3)x peditor 3

wang pendahuluan akan dimasukkan dlm minggu nie..klu bole nk minta no.contact utk urusan xpdc dan sbnyer...

sori aaa lambat konpem...bnyk keja skt... :)
woi caya le lu bro....bett lu bila nak ikut nie sifoo...aku, chukang and fish dah keluar dah..nie kau dah makan 10 tahun tak keluar ngan mamat nie
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

yong yap

Post by biskut »

bro muzz aku nyer okkan.....tq tq xsilap tgk nama aku..hehe takut kembar yg pegi hehehe :D

kepada yg join harap korang sihat-sihat buat masa ni dan di izin nya beerjaya kitasama pegi dan balik....lupalakkk dan tidur pucak sekali.. :idea:

Anna_nAch
weiii rozie...jom arlayannn....tanya la..gambor aku kat jerai tuh dah ready ke aku tunggu je..kos suma aku tanggung...cari yangmenarik nyer laaa k...

rembau...bro xjoin ke...jomlayan...
nama ko sedap lah....macam nama kampung aku jeee :lol:
aku nak pegi sondol g. datok aku caliing lah....tgh cari masa lah nii....hhehe

joyasrim... ko pegi kena bawak dapur dan kemah arrr masak utk kitorang hahaha

cddin, melati,ajis...jg tinggal kan aku ya....aku asyikj duduk belakang jeee sakit pinggang woo

ramai2...best gilerrrr...berjaya hendak nya project nih..

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

man.. joyah power.. die bole pecut bwk ape yg patut.. bile kite sampai, fly dah pasang, nasik n lauk dah hidang... hehehe

User avatar
Anna_nAch
Pendaki Sondol
Posts: 404
Joined: 02 Feb 2006, 17:20
Location: Somewhere Over the Rainbow

Post by Anna_nAch »

sowii arr brader bisket... ripit rajah..oppss sori.. ripit yong yap??!!! tak kottt!!!! :) saya layan MT Sugar Cane taim tu..ader lawan futsal kat puncak.. :arrow:

gambar kena kasik add balikler..terdilit..sowii.. :oops:
*Home is where the heart is*

ninja_man
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 04 May 2006, 14:51
Location: Penang
Contact:

Post by ninja_man »

nak pegi...tp apakan daya....aku off 3 bln... :?:

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

Post by biskut »

salam sejahtera sema.
man.. joyah power.. die bole pecut bwk ape yg patut.. bile kite sampai, fly dah pasang, nasik n lauk dah hidang... hehehe
din..
mesti lah power..nama pun sportrim....aku setuju sangat lah tuhhh..kita dera dia amacam... :D
sowii arr brader bisket... ripit rajah..oppss sori.. ripit yong yap??!!! tak kottt!!!! saya layan MT Sugar Cane taim tu..ader lawan futsal kat puncakgambar kena kasik add balikler..terdilit..sowii..
rozie..kita buat baru.. :lol: nanti aku resend add..k
pilih gambar yg sesuai jee..sempoiii

calo...[/quote]

Locked