Mt Yong Yap 3&4 June 2006

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

wawa
Pendaki Gunung
Posts: 52
Joined: 20 May 2006, 16:24
Location: disebalik tabir

Post by wawa »

abg muzs....saya bukan bersara dari sos....tapi time sos wat prog saya ada g tempat lain...lagi pun abg muzs wat gunung yg saya da g..lagipun saya sibuk..sori ek..nanti saya polo wat ek.. :) saya tak lupa sos...punca saya mendaki pun dari sos.. :roll:

amkdh08
Pendaki Gunung
Posts: 168
Joined: 27 Dec 2005, 17:48
Location: The North Place

ai...

Post by amkdh08 »

askum,rakan2 ku sekalian alam....9W2AMK portable base contact.....!!
:D
lame tak masuk smbang2 dlm G.O ni, sory la kwn2 wa agak QRL(sibuk) skit ma...mklumla ujung2 sem. ni ....ha2
woke by da way....meh kite rame2 mnikmati keindahan alam di puncak Y.Yap weh....rugi tak ikut ni.he2.....mengikut brta dlm radio wa...diorang ckp skrg musim jarang2 ujan...so bleh tgk alam semulaadi anugrah Tuhan.
klu gosip2 kat LWP tu,tak yah riso sgt.....la.yg penting niat kita kena betul sblm jjak kaki ke Kuala Mu........
Diharap rakan2 yg nak merasai,nikmat bandum.......jom le polo....jgn men tau booking jer.....bankin la fulus ulu yer.....

sekian laporan,terima dulu.....9W2AMK 73 & 88 clear. :?:
Stay 2gether We Survive

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

Yong Yap Update List

4wD 1st
1.Muzs SOS(saya la tu) - 100%
2.Biskut - 100%
3.Beckham - 100%
4.Joyah Sports Rim - 100%
5.Apek Ida - 100%
6.Outbound Lumut 1 - 100%
7.Outbound Lumut 2 - 100%
8.Outbound Lumut 3 - 100%
9.Bakor Militan SOS- 100%
10.CidDin - 100%
11.Adliana - 100%
12.Member Adliana - 100%
13.Member Adliana - 100%
14.Melati - 100%
15.Member Melati 100%
16.tokBatin<mail tenuk>- 100darham%

17.Apek MMU - 99%
18.Own Penang - 70%
19.Own Penang - 70%
20.Own Penang - 70%
21.Xpeditor - 70%
22.Xpeditor - 70%
23.Xpeditor - 70%
24.Militan SOS
25.
26.

So saya rasa lebih adil jika saya reservekan pada yang danh masukkan deposit.. yg di BOLDKAN BIRU tue dah pun bank in DEPOSIT SO sesiapa yang berminat boleh la secepat mungkin memasukkan deposit seperti dibawah.

Hmmmmm berkenaan bayaran sila jelaskan mulai 22 May 2006
Tarikh tutup adalah pada 29 May 2006

Maksima 26 orang

Bayaran sebanyak RM50 ke akaun
108010909946
Maybank
Muzafar Bin Mohamad
013-5011471
_________________
June 3&4 ke Gunung Yong Yap RM90 (guides+4wd)
June 24&25 ke Gunung Chabang RM50 (guides+transport+t'shirt)
Layari http://adisos2002.multiply.com

User avatar
c-ku lawa
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 29 May 2006, 03:28

ASSALAMUALAIKUM

Post by c-ku lawa »

assalamualaikum...encik musz,kalau nak beli t-shirt,leh tolong post tak kat saya??? :lol:

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Yong Yap Update List


4wD 1st
1.Muzs SOS(saya la tu) - 100%
2.Biskut - 100%
3.Beckham - 100%
4.Joyah Sports Rim - 100%
5.Apek Ida - 100%
6.Outbound Lumut 1 - 100%
7.Outbound Lumut 2 - 100%
8.Outbound Lumut 3 - 100%
9.Bakor Militan SOS- 100%
10.Adliana - 100%
11.Member Adliana - 100%
12.Member Adliana - 100%
13.CidDin - 100%

4wd 2nd
14.Melati - 100%
15.Member Melati 100%
16.Mail Tenuk - 100%
17.Apek MMU - 100%
18.Solo - 100%
19.Member Rembau - 100%
20.Member Rembau - 100%
21.Member Rembau - 100%
22.Member Rembau - 100%
23.Member Rembau - 100%
24.Member Rembau - 100%
25.Xpeditor 1 - 100%
26.Xpeditor 2 - 100%



Kepada yang telah pun mendepositkan wang kepada saya, sila email/sms pd sy NAMA PENUH / IC NO / NO TEL untuk tujuan PEMAKLUMAN POLIS sebelum memulakan pendakian!!

Jadual
3 June 2006
3pagi berjumpa di Stesen Keretapi Sg Siput
6.30pagi bertolak masuk ke Kuala Mu dgn 4wd
9.30pagi start trekking
7.00ptg tiba di puncak

4 June 2006
10pagi turun
3ptg tiba di Kuala Mu
7-8mlm tiba di Sg Siput

(**Peserta perlu bersedia mengahadapi kemungkinan kelewatan tiba disebabkan cuaca yang sedang hujan ketika ini)

muzs
SOS
Last edited by adisos2002 on 30 May 2006, 13:47, edited 4 times in total.
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

mus, member rembau tu 6 orang aa..bukan 5..
dah bank in 300.. :x :)

Xpeditor
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 01 Feb 2006, 00:42
Location: Ipoh

Post by Xpeditor »

xpeditor 1 tuh dah bank in 50 ari nie....xpeditor 2 tgh keja lps nie aku gi bank 50 dulu....so ape2 kang nnt aku cal ko ler musz...

woi kambing gurun alias bewok pasir rmai giler kuncu2 ko bawak...siut jer...mentang2 ler tgh fit giler bru turun CUS...heh...heh..xpe..ler ...klu aku dgn abg rempit kite x larat korang 6 org kan leh tolg....har..har..

8)
Fight No More
Dream No More
Walk No More
Let Nature Run its Course

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

pperhhh
rameii nihhh
banyak matnusia....
muat ke nak tido??
jangan tido atas pokok dah leeerrr

JoYaHsPoRtRiM
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 10 Apr 2006, 17:08
Location: Kat Tepi Sempang
Contact:

Post by JoYaHsPoRtRiM »

bro biskot..

kene bawak dapur eekk...ermmmm nak suruh bawak kichen cabinet pon boleh la.... :D


adiQ din...

wa nak lepak belakang la kali niee....
nak layan perasaan... :!:

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

bla la kak joyah.. layan perasaan konon... gembeng aa tuu :!:

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

xpeditor, aku bukan ape, aku gi kene naik van, kalo sorg mahal a..
so itu pasal la racun bebudak, kasi kurang sket kos perjalanan :)

dorg je yg fit, aku ni dah stat nak boroi dah.. :oops:
pehal bab bab porter serah je kat dorg hahaha :twisted:
::SRC-Total Outdoor::

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Peryertaan ditutup!!
Sekian Terima Kasih
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Post by solo »

mintak tolong sape2 yg pegi dari kl naik keretapi ke bas ke keta ke menapak ke :D utk miskol nombor 012 371 0737.....solo nak ikut sekali please.......kalo nak masukkan sekali dlm group korang pun lagi perfect...boleh share ration sekali kalo sudi....tenkiu
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

mcm best lah pulak...
tapi weekend tuh ada budak kg aku kawen la pulak...
rogi rogi....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Post by Nizam »

Solo
mintak tolong sape2 yg pegi dari kl naik keretapi ke bas ke keta ke menapak ke utk miskol nombor 012 371 0737.....solo nak ikut sekali please.......kalo nak masukkan sekali dlm group korang pun lagi perfect...boleh share ration sekali kalo sudi....tenkiu
solo try msg apexx a.ka. Apek Ida..coz dia dari KL jugak..mybe sorang saya rasa..jgn menapak laaa solo nanti tak sempat sampai puncak :D
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

solo
Pendaki Tegar
Posts: 211
Joined: 06 Dec 2005, 17:43
Location: Bukit Lanjan
Contact:

Post by solo »

nizam,

kayuh pelan pelan mesti sampai........nanti kita sampai sama2 kat puncak

nombor apexx ada tak? aku nak calling dia sket

thanks bro
Hari
M: +6019 347 1239 ; E: 9W2ILD@gmail.com
WILD JUNCTION ( www.wildjunction.com)
9W2ILD (Niner Whiskey Too India Lima Delta)

Tropical Mountain Guide
Wilderness First Responder ( WMI of NOLS )
Nature Guide ( Licence # 9596 )

~ what we do in life, echoes in eternity

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

aslkm...

tak sabar den nak gi... ramai tul yang gi.. :)
saya dr kl, so klu ader saper2 yg ikut trip ni yg berasal dr kl, bolehla kita bertolak dr kl sentral sama2 and klu boleh konsi ration ker ok gak tue... so saper2 yg terbaca plz mizkol no ni 012-2939643. boleh kita kongsi2 maklumat. :o

sekian, time kasih.. 8)

chayok-chayok!!!!
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

A'kum pada semua kekawan yg pegi Yong Yap aku doakan semoga semuanya berjaya sampai ke PEAK layan jgn tak layan pastikankan kekuda kuat :) dan jgn lupa plasta ibu jari kaki waktu turun kalau tak nak kehilangan kuku he....he....

ninja_man
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 04 May 2006, 14:51
Location: Penang
Contact:

Post by ninja_man »

selamat mendaki laa bro/sis sekalian....
selamat mengenjoy kan diri smbil layan mental masa nak smpi puncak!! :D
skrg nie musim ujan...hati2....
jgn lupa post gambaq2 lawa...

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

Post by biskut »

SELAMATSEJAHTERA KEKAWAN...terutama orginizer...tuh penting nak capai misi nihhh.. :idea:

amd.- untung ko ada...kira ko memang rescue team..pakage lengkap siap rodio,,,hehehe

dan yg bagi tip tuh tq leee...lain gunung lain cara weeiii...

cddin, joyah...wa purut dah boyot korang jg tingal kan daku...uwaaaaaa
ari shyik ujan mana nak pusing2 kat luar tuh...huhu

cddin kalu ada yg bawa perasaan kat blakang kebulur :wink: la kita kan kan....
dia mau tarok bom lah tuhhhh... :evil:

last day korang yg jaga lah kesihatan dan jg buat benda di luar kebiasaan moga selamat kita hadir jumpa brader muzzz...

User avatar
Anna_nAch
Pendaki Sondol
Posts: 404
Joined: 02 Feb 2006, 17:20
Location: Somewhere Over the Rainbow

Post by Anna_nAch »

selamat mendaki wat brader bisket, abang ajis ngan kak emm... :)
hati-hati and enjoyzzz!!!!!!!!!!!!!!!!!
*Home is where the heart is*

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

Biskut:
rembau...bro xjoin ke...jomlayan...
nama ko sedap lah....macam nama kampung aku jeee
aku nak pegi sondol g. datok aku caliing lah....tgh cari masa lah nii....hhehe
biskut ada rezeki kita jumpa ok? doakan keselamtan semuanya...bila nak ajak den gi nie gunung dato'
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

ninja_man
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 04 May 2006, 14:51
Location: Penang
Contact:

Post by ninja_man »

geng yong yap apa citer...best x layan mental naik yong yap

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

best.. layan pacak sampai terjelir.. gile2nyer kekuda.. .. huhu.. mencabar mental n fizikal betul.. alhamdullilah.. semua selamat naik n turun..

dalam 4x4.. warghhh.. seksa ooo
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

muatan dah penuh :lol: Boleh rujuk disini : http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=405 kisah kejayaan Yong Yap 3-4 jun 2006
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

Locked