Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by azim » 04 Mar 2010, 14:49

Salam rekreasi,

We are conducting Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek(via Pos Brooke) expedition on 19-21 Mac 2010.
Minimum participant=8 pax(kalu xbesa nek gunung sblum nie,habaq awai2)

Below are details:

Route=Pos Broke-Kem Tahak(kem sait)-YY peak-Bubu(kem sait)-tok nenek-Pos Broke
Car pool= Anyone who own a car,please let us know so we may settle the car pooling earlier,tQ

18 Mac 2010/Thursday
2200-Journey to Pos Brooke(near Cameron)

19 February 2010/Friday
0700- 4wd to Sg Belatop
0830- XPDC begin
1700- Reach Kem Tahak
2300- Sleeping time

20 Mac 2010/Saturday
0800- Start tracking to YY peak(leave bag at simpang)
1100- YY peak
1700- Reach Bubu
2300- Sleeping time

21 Mac 2010/Sunday
0800- Start walking to Tok Nenek
1300- Reach Tok Nenek
1700- Reach Ending point
1705- 4wd amek n pulang to Pos Brook
1800- Mandi2 n pulang to KL

**Any changes will be updated later

Fees for Mt YY,Tok Nenek,Bubu : RM 100/pax
Deposit : 50% from fees(non-refundable)
Account no : 164799035200 ,Maybank Account-Azim Afif
Fees include : Guide, 4WD,permit, XPDC meals, camping gears
Transportation : On own or car pool within group.
Registration close on 14th Mac 2010
**Please email notification slip to azimxafif13@gmail.com or keep the slip to be shown later.

For those who are interested,need to give deposit 50% into maybank account- 164799035200(azim afif)...Slip need to email to azimxafif13@gmail.com or shown on the day of XPDC.

Things to bring on your own:

- Parang or survival knife
- Minimum of 50L bag pack or haversack with rain cover.
- Own emergency food like Maggie, power bar, snack...
- Spare of sandal or Kampong Adidas.
- Headlamp and torch light.
- Water proof cover for electronics item or equipment. (for own purpose)
- Poncho or rain coat.
- Mes tin or suitable fasting and cooking equipment. (for own purpose)


Contact person +6013-256 5825

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by mizi » 04 Mar 2010, 18:17

adakah geng-geng urukhai akn trn mencari air lagi di waktu pagi nan serjukkkkk...kita tunggu laporan nya hehehhehee....azim kasi guide berpengalaman wooo mo lalu area sana...berserabut treknya
climb long trail
p11at

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by azim » 06 Mar 2010, 21:23

ok,tQ...hehe

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by apexx » 07 Mar 2010, 22:26

sg belatop n kem tahak??route br ekk..gud luck bro

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by azim » 08 Mar 2010, 11:23

sg belatop n kem tahak??route br ekk..gud luck bro
route br??dok eh...mana ada route baru,da berjaman sungai tu ada...

achik84
Pendaki Gunung
Posts: 68
Joined: 25 Aug 2009, 12:53

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by achik84 » 08 Mar 2010, 16:40

bos, utk org bdekatAN ada diskaun x?

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by adisos2002 » 08 Mar 2010, 20:16

Sg Belatop?? nie sape yg bagi plak nie dik oii?? Yang ade Sg Rengil, Sg badak dengan Sg jerok jer.. Ko biar betul?? Sg Jerok yg kite menyusur nak ke YYap.. Sg Badak sebelah kanan yg menyusur ke Berhid.. Sg Rengil sebelah Bubu Tok nenek.. Ko Azim jgn menambah2 nama lak.. Peta perang jepun atau peta komunis yg ko pakai nie?? :P

kem Tahak pulak yg mana nie?? Setahu aku masa rescue mission aritu pun tak pernah ada yg register nama kem ni. Maklumlah semua yg bukak kem site masa tue kena lapor balik kat balai.. jadi sepanjang aku trlibat kat sana mmg tkda Kem Tahak nie?? boleh bagi grid reff dia tak??..

Dari Bubu ko nak keluar terus?? hmmm mmg sakit la peserta kalu tak fit nie. Diharap rakan2 pendaki pastikan fitness anda baik punyer..

All the best azim
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by mizi » 08 Mar 2010, 21:29

sg belatop n kem tahak??route br ekk..gud luck bro
aku rasa sg rengil n kem agas nihhh...mn ada lg dah kemsait sebelum nihhh...kalu ada pon kem lutut sebelum balak pecah...mmg melutut la korang hahahahahh
climb long trail
p11at

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by apexx » 09 Mar 2010, 03:59

muzs n mizi,

korg ni nama je otai gng..wakakak,xkkn aa x taw sg belatop n kem tahak..route da berjaman daa ade..

azim,

awk power aaa,sg belatop blaa mane ekk??ingin gak nk taw..;), bak kata muzs tuh bak mai grid reff, x kira laa dlm bentuk wmrso or unit degree..tq

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by nazryst » 09 Mar 2010, 14:23

ermmm ni Yong Yap, Bubu, Tok nenek mana satu ni.....ermm ada kembar ker???

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by yonrawk » 09 Mar 2010, 14:46

Salam..
Sg Belatop?? nie sape yg bagi plak nie dik oii?? Yang ade Sg Rengil, Sg badak dengan Sg jerok jer.. Ko biar betul?? Sg Jerok yg kite menyusur nak ke YYap.. Sg Badak sebelah kanan yg menyusur ke Berhid.. Sg Rengil sebelah Bubu Tok nenek.. Ko Azim jgn menambah2 nama lak.. Peta perang jepun atau peta komunis yg ko pakai nie?? :P
Bang Muss, Sungai Belatop mmg ada gr 886167 approximately. Sungai pecahan dari sungai berok & Pos Brook. (Map sheet 3663). .

Kem Tahak?????....... entah..... aku pon tak tau.
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by biNGai » 09 Mar 2010, 15:03

fuhh..otai kene saun..ekekeke

tuh aa ko muzs, lenkali nk saun, gi bukak topo dulu laa cekitaut first..hahaha
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by yonrawk » 09 Mar 2010, 15:10

eerrr.....errr...... aku tak saun..... eeerrr.... bang muss mlm ni lepak manusalwa markas71 jom, saye belanje bang muss teh tarik. (mlm ni je, lain mlm jgn tuntut) ekekekeke.. :mrgreen:
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by nazryst » 09 Mar 2010, 15:27

eerrr.....errr...... aku tak saun..... eeerrr.... bang muss mlm ni lepak manusalwa markas71 jom, saye belanje bang muss teh tarik. (mlm ni je, lain mlm jgn tuntut) ekekekeke.. :mrgreen:

sorang ajer.... yang lain pun nak jugak rasa... jangan lupa bawak topo..

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by apexx » 09 Mar 2010, 16:06

18 Mac 2010/Thursday
2200-Journey to Pos Brooke(near Cameron)

19 February 2010/Friday
0700- 4wd to Sg Belatop
0830- XPDC begin
1700- Reach Kem Tahak
2300- Sleeping time
klo 4wd to sg belatop ni, ikt celah mane yon? mmg sg yg 1st kta cross nk smpai kt kg rajis tuh,sg belatop ekk??just nk taw je..or ade starting point lain??hurmm..map i ilang aa yon..mls nk selongkar..wakaka..

tuh aa abg muzs, da kena saun,sblm memberi jawapan,check aa dulu..

yon,xkkn muzs sorg je ko nk blanje??aku xde kee..wakkaak..nazryst pun nk, hi en nazryst..

User avatar
yonrawk
Pendaki Sondol
Posts: 456
Joined: 03 Nov 2006, 11:11
Location: JB

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by yonrawk » 09 Mar 2010, 17:00

klo 4wd to sg belatop ni, ikt celah mane yon? mmg sg yg 1st kta cross nk smpai kt kg rajis tuh,sg belatop ekk??just nk taw je..or ade starting point lain??hurmm..map i ilang aa yon..mls nk selongkar..wakaka..
Sungai yg 1st kita cross kat Kg. Rajis tu Sg. Berok dari Hutan Rizab Sg. Berok. Sungai Rengil plak cantuman dari sungai rengil di lembah toknenek & bubu, campo sungai Jerok, Campo sungai badak dari lembah berhit.... bla bla bla... bercantum dgn sungai berok belakang rumah rajis. Sungai belatop ko tanya Rajis kat blah mane, kalau bran tanya Pak Tapah..... ekekekeek
He who makes beast out of himself, get rid of the pain of being a man~ Dr. Johnson (1709-1784)

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by melati » 09 Mar 2010, 17:12

Sungai yg 1st kita cross kat Kg. Rajis tu Sg. Berok dari Hutan Rizab Sg. Berok. Sungai Rengil plak cantuman dari sungai rengil di lembah toknenek & bubu, campo sungai Jerok, Campo sungai badak dari lembah berhit.... bla bla bla... bercantum dgn sungai berok belakang rumah rajis. Sungai belatop ko tanya Rajis kat blah mane, kalau bran tanya Pak Tapah..... ekekekeek
sg. pn dh mcm jawa peranakan huhuu..

sg. belatop..dok nmpk signboard ja dr ats jln tuh..
kihkihkih

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by azim » 09 Mar 2010, 17:16

haha....Sign board kat tepi jln tu...xda wet nk beli gps,so bg nama sign board tepi jln,jadi la...hehe.....

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by apexx » 09 Mar 2010, 17:50

kt tepi highway nk g ke gua musang tuh ekk,seblm msk ke pos brooke tuh ke??..ok2..aku pernah tunggu org jmpt kt jambatan tuh, x usya plak signboard die..ni gabungan sg rengil n sg berok maka jd laa sg belatop kn..yeayy,akhirnye taw gak aku..tengs yon

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by matsaiko » 09 Mar 2010, 22:34

aku hari2 tgk sungai gombak..tak heran pon 8)
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by soulfly » 10 Mar 2010, 11:34

kem tahak...
masih belum terjawab lagi nih?
kat belah mana kem ni woiiii..
Last edited by soulfly on 10 Mar 2010, 12:18, edited 1 time in total.
lama sangat...

User avatar
span
Pendaki Sondol
Posts: 415
Joined: 22 Aug 2008, 10:44
Location: atas batu
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by span » 10 Mar 2010, 11:54

wahhh tinggi tul knowlage otai-otai GO ni, waaa pas ni leh arrr menuntut ngan korang :minum: :minum:
-L@YAN JeW MeNtEL Tu BeB-

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by adisos2002 » 10 Mar 2010, 15:21

Woi mana aci guna peta yg aku tkde,.. Aku bangkang yon.. Hehehe ampun azim ade ekk sg Belatop. Sib baik aku bukan otai. Weh ape cerita pasal Kem Tahak nie pulak?? yang mana satu??

Penting tu Azim untuk kawan2 tau sbb ko buat open program, so yg pergi tu mcm2 org dan ada yg 'asal bernyawa' pun nak ikut mdaki gak. Jadi elok guna nama kem yang sedia ada dan tidak mengubah2 nama2 kem asal melainkan memang takda kat situ sebab nak elak dialog2 macam nie kuar :

"betul bang kami last sekali lepak kat kem tahak kat sg belatop bang" kata si pdaki..
dush dush dush #@%&#$ "kepala kahak mu... belatop belatop belatop.. haa kan dah meletop kepala ko.. Main2 mana kem kahak ko tue.. huh!!" kata siotai gng yg trpksa mcari mgsa yg dikatakan kali terakhir diKem Kahak..

Kesimpulannya aku mintak simpang menda2 camni, cuma advise kalu buleh update kalau ada bukak kem baru. Dan jgn ubah nama yg telah sedia ada dan biasa dipakai terutama dalam meletakkannya dalam Jadual.

Salam
muzsSOS
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by matsaiko » 10 Mar 2010, 15:34

ala..mcm tu gak la kes ANAK YONG BELAR,Junction V2 ...........kem paruhhh hehe

masa 1st sekali jumpe sham kajang,dia ckp kem paruh,puas aku memikir manaaaa kem paruh nie !!! tak penah dgr sbb 1st kemsait yg akan jumpe Kem Relik bila masa plak ade dtg kem paruh hahahahahahhaah

span
sejak kes asan,YY-bubu-tok nenek tu umpama gng angkat bebudak ni la ...every inch dorg dah scale,so takyah nak kencing n sesuka letak nama baru la huhuhu 8)
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by apexx » 10 Mar 2010, 17:30

anak yong belar??junction v2???ape kes ni abg mat..hohoh..

kem paruh mmg best..wakak..rugi ooo g cus,x tdo situ..

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by mizi » 10 Mar 2010, 17:45

ala..mcm tu gak la kes ANAK YONG BELAR,Junction V2 ...........kem paruhhh hehe

masa 1st sekali jumpe sham kajang,dia ckp kem paruh,puas aku memikir manaaaa kem paruh nie !!! tak penah dgr sbb 1st kemsait yg akan jumpe Kem Relik bila masa plak ade dtg kem paruh hahahahahahhaah

span
sejak kes asan,YY-bubu-tok nenek tu umpama gng angkat bebudak ni la ...every inch dorg dah scale,so takyah nak kencing n sesuka letak nama baru la huhuhu 8)
abg mat ni suka sgt ngan kem paruh....kem paruh.... kem paruh hahahhahahaha.....tu kem declare sbb tgl sana lebih 2 ari woooo wakakakkaakaka
climb long trail
p11at

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by azim » 10 Mar 2010, 19:17

oooo...amek nie ha.kem tahak=agas...yg tepi tu ada sungai....yg ramai2 tdo tu....

Image

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by mizi » 10 Mar 2010, 20:02

oooo...amek nie ha.kem tahak=agas...yg tepi tu ada sungai....yg ramai2 tdo tu....

Image
ni nmpk mcm kem agas..tp YL tu nampak cm chumelll jerrr
climb long trail
p11at

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by azim » 10 Mar 2010, 20:03

haha...nmpk YL aja....dia repeat Yong Yap lagi minggu dpn..kaki tgn tebas trek YL tu....haha

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by biNGai » 10 Mar 2010, 21:05

fuhh..awek sap kok..mantopppp..ekekeke

korg patut tau masa aku terbabas kuar gua musang dulu, sblom korg kasik nama kem balak pecah tempat tuh aku daa cop sbg kem MALAS..pastu sg last yg korg cross sblom naik ke permatang kem balak pecah tuh suda ada 1 kem lagi nama kem GIANT..tapi tuh laa, korg tamo appriciate aku, tamo acknowledge kem kiteorg..bla la lu org..hahahaha


err apsal nama kem tahak? ke kem kahak? masa SAR dulu aku tgk pak kassim asik manjang buang kahak je kt situ..hehe
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by adisos2002 » 10 Mar 2010, 22:12

Oookk Kem Agas laaa ok ke closed all the best
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by azim » 10 Mar 2010, 23:48

haha...byk btoi kem kan...Kem Agas,Tahak,Kahak,Lutut,Malas n etc....yg penting,niat btoi n suci utk nek gng...kan??Doakan kitorang....mana pun kem nya,pasti tempat org....hehe....

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by apexx » 11 Mar 2010, 00:22

owwhh, kem tahak = kem agas..klo leh jd kn laa satu name je..sape guide ni azim?? ko ke?? or guna org asli..anyhow gudluck k

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by azim » 11 Mar 2010, 01:05

orang asli mcm tohhh...dpt gak bantu orang asli kat situ sara idop....

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by adisos2002 » 11 Mar 2010, 09:41

Yup sokong.. all the best azim
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by kambinggurun » 14 Mar 2010, 18:30

hahaha betol la.. orang asli pon concern pasal nama2 kem tak sama nih..

rajis penah komplen kat aku apsal nama kem lain2...aku tak ingat kem ape tapi dia ade komplen la..

geng2 guide kene bincang ngan orang asli nih.. kuarkan resolusi bersama tentang nama2 kem.. baru tak pening camni.. ahaks!!

mula2 bace sirius aku ingat ade trek baru.. nk try la jugak kan.. hehehe..

anyway gudluck azim!
::SRC-Total Outdoor::

azim
Pendaki Gunung
Posts: 104
Joined: 02 Jun 2009, 12:14

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by azim » 15 Mar 2010, 10:57

Hoho....ok.....sbb kat YY xda sign board kot nama2 kem tu....tambah2 tempat tumpuan kem sait,kem agas...hehe....

tQ doakan....

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by poncho » 16 Mar 2010, 17:29

kalau rajin, pakat-pakat donate buat plak tag nama campsite.
jadi pasnie takde lagi orang suka-suki mau letak nama. kalau ada emergency, pong-pang kat radio atau phone cakap kat Kem Sekian-sekian tapi yang kita faham Kem Gitu-gitu. camne tak haru jadinya kan?

nasib baik laluan V2 ada tag nama. credit untuk team ADREX/KLIUC.


Ngai,
aku memang dok promot Kem MALAS korang tu. sejak SAR, Balak Pecah amik alih nama sebab ada landmark kan. CP Plastik Giant pun ada. tapi kem tu sangat merempat jadi segan aku nak promot. wakaka
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by apexx » 16 Mar 2010, 20:50

hari ahad br ni turun dr y.b, tag kt sana tuh cm da xde jee..ade pun celah2 pokok bonsai, tuh pun x clear..dulu byk woo..haa,lg satu sampah kt kem kasut,da jd busut daa,ktaorg bwk mane yg termampu..7 beg plastik itam gak, cuba bakar sampah2 tuh,tp taw la keadaan cuaca kt kem kasut tuh, tghari pun kabus die semcm je ngn angin..so,klo ade group naik y.b standby la plastik sampah byk2..tq

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Re: Mt Yong Yap,Bubu,Tok Nenek

Post by kambinggurun » 17 Mar 2010, 23:22

kalau rajin, pakat-pakat donate buat plak tag nama campsite.
jadi pasnie takde lagi orang suka-suki mau letak nama. kalau ada emergency, pong-pang kat radio atau phone cakap kat Kem Sekian-sekian tapi yang kita faham Kem Gitu-gitu. camne tak haru jadinya kan?
kalo wat tag, aku cadangkan letak nama version pendaki ngan version orang asli la.. version pendaki font 40, version orang asli letak bawah font 15. wakaka!!

in case rescue nak mintak tolong dorang senang.. kite ckp air terjun Meninggey, dorang cakap air terjun Hadang.. haru gak tu kalo emergency..
::SRC-Total Outdoor::

Post Reply