Mega trip of Mount Rinjani - Bali [FULL]

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Mega trip of Mount Rinjani - Bali [FULL]

Post by matsaiko » 30 May 2010, 11:54

Image

Salam kawan kawan.Disini aku nak menjemput korang bersama2 aku dalam trip ke kepulauan Lombok untuk menghayati sendiri a super duper stunning landscapes of mount Rinjani dan bersantai di Bali.

Trip selama 9 hari bermula pada 12 March - 20 March 2011.
Kos adalah RM900 (tidak termasuk tiket flight)
Kos termasuk:

Hotel
Transportation (van,feri bali- lombok return)
Logistik
Insurans
Dokumentasi


-Aku perlukan 100% kerjasama jika anda "BENAR BENAR" mahu pergi sahaja.
-Deposit sebanyak RM500 by Ogos 2010 No refund jika menarik diri tanda komitmen anda.
-Boleh bankin ke akaun maybank 164575026344 Ku Azreen Ku Ismail
-Aku boleh dihubungi di talian 012 3875897




facebook event
http://www.facebook.com/event.php?eid=123056804395010
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

nelly
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 21 Jun 2007, 19:45

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by nelly » 30 May 2010, 15:05

huh..goyang ni!
terbaik punya trip.

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 30 May 2010, 15:59

jom nelly..hapuskan kekecewaan trans inas ko tu dengan ke rinjani ekekkeke
byk masa boleh atur mcm2 darisegi bajet,cuti dan KDN hehehehe ...ayuhhhh !!! :twisted:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

joun
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 25 Aug 2009, 18:55
Location: new castle
Contact:

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by joun » 30 May 2010, 19:53

menarik gak tu..

..............................................
jeejoun@yahoo.com
http://jeejountravel.blogspot.com/

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by sany ADALAH alger » 31 May 2010, 09:49

itinerary pleasee...

try tunggu ogos maybe AA buat sales lagi.
if not try Etihad depa punye rate pon okie gak.
CARPE DIEM!

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 31 May 2010, 14:33

sany
itinerary aku akan post once dapat dari guide sana TQ

Pada yang minat photography,trip ni sekali dengan outing photography sbb aku memang nak carik gambar disana.Boleh lihat/belajar cemana aku shoot landscapes,cemana nak compose gambar landscapes,aksesori yang perlu ada utk dapatkan gmabr yang dikehendaki..macamana utk mendapatkan perfect exposure dgn kaedah exposure blending dan bermacam2 tips aku akan kongsi.

Aku nak korang pulang dengan membawa gambar2 yang ada WOW factor instead of snapshots sahaja.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by solaris » 31 May 2010, 16:21

agak2 ++ tiket flight brpe tuh ngeeeeeeeeeeeeeeee

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 31 May 2010, 16:27

agak2 ++ tiket flight brpe tuh ngeeeeeeeeeeeeeeee
harga tu tak menentu kena rajin check AA
normal tix dlm 300-400 gak la
aku skang hari2 check hehe...tak dpt rege murah..dpt 350 pon ok la
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
solaris
Pendaki Tegar
Posts: 258
Joined: 10 Mar 2008, 17:47
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by solaris » 31 May 2010, 16:55

berbaloi bang.. non profit punye program :p

leha
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 07 Feb 2008, 23:48
Location: Port Klang

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by leha » 31 May 2010, 22:57

mmg btol berbaloi2...nk polow trip neh..rugi klu x ikut.siap ade outing photography pakage lg tuh....

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 01 Jun 2010, 00:38

Kalau nak ikut sila beri kerjasama dengan melakukan perkara2 yg dinyatakan diatas...seat selling fast 8)
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
jenalab
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 26 Apr 2010, 12:10

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by jenalab » 01 Jun 2010, 10:40

woww......!!! best ni..... :shock: :shock:
tanya skit .... ramai mana yg pegi ni...?
KUaLA TrG - DUngUN - TEreNGgaNU.
http://s864.photobucket.com/home/jenalab/index

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 01 Jun 2010, 11:14

taget aku 10 pax je tuk dpatkan rate RM900 per head
kalo lebih2 pon dlm 12 jek la...malas nak pegi ramai2
sekarang 8 org dah letak nama...
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by deep purple » 01 Jun 2010, 16:08

menarik gak tu..
salam...perkataan "gak" tu kena buang sbb ni bukan trip menarik gak tu tetapi mmg menarik!

nk join pun takut kaki lom benar-benar mampu, maklumlah...nk turun rinjani tu boleh tahan jugak "drift"nya...since tutup ogos ni mudah2an kaki kiri ni dah mantap balik...mmg brminat nk join...

anyway...gud luck to gogo

"BLAZE OF GLORY" ~BON JOVI~

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 01 Jun 2010, 16:21

menarik gak tu..
salam...perkataan "gak" tu kena buang sbb ni bukan trip menarik gak tu tetapi mmg menarik!

nk join pun takut kaki lom benar-benar mampu, maklumlah...nk turun rinjani tu boleh tahan jugak "drift"nya...since tutup ogos ni mudah2an kaki kiri ni dah mantap balik...mmg brminat nk join...

anyway...gud luck to gogo

"BLAZE OF GLORY" ~BON JOVI~
abg rosmal,
jom bang...a trip that u cannot refuse hahahha
kompem pulang ada gambar !!! btw,dah turun tebu tu ..kaki should be ok kot..
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by deep purple » 01 Jun 2010, 16:43

[quote="matsaiko"]abg rosmal,
jom bang...a trip that u cannot refuse hahahha
kompem pulang ada gambar !!! btw,dah turun tebu tu ..kaki should be ok kot..

mmg a trip I cannot refuse!... :lol:

hari tu tebu smpai kem y aje, org rumah demam so kesian plak nk tinggalkan dia sorg2, member2 lain shoot smpai puncak, kol 8.15 mlm baru diaorg smpai kem y balik :roll:

tp sejak kaki dh start ok ni smpat gak trekking smpai loloh bwk backpack...masih2 takut lagi nk buat heavy backpacking...insyaAllah, sy nengok lah 1-2 bulan ni, kalau ok mmg sy nk join...cuma nk tau RM900 tu trmasuk makan ker?

"CATCH THE RAINBOW" ~RAINBOW~

http://phototrek.wordpress.com/

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 01 Jun 2010, 16:58

yup
termasuk makan sepanjang treking (dlm hutan)
kita tak perlu pikul ration,khemah apa sume..juz bwk brg peribadi kite ajeee
lain sume krew operator sana bawakkan..masak pon dorg masaakan
sampai campsite keje kita layan view dan amik gambo ajeeeee :mrgreen:

Hotel = penginapan ketika di Bali
Transportation = (van,feri bali- lombok return)
Logistik = hal ehwal makan dan porter
Insurans
T Shirt
Dokumentasi = permit dan urusan memasuki kawasan G Rinjani+Agung

kakalu nak sewa porter khas tuk bwk brg2 kita sendiri pon ada dan harganya murah per day.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

emran
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 20 Feb 2009, 00:46
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by emran » 03 Jun 2010, 11:26

nak itenari...

rinjani mmg beh... kenangan terindah...
Image

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 03 Jun 2010, 14:14

ok itenery dah up.jika ada sebarang perubahan jadual disana nanti,kita tengok macamana base on keadan semasa.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by gogoyeaha » 03 Jun 2010, 14:32

masih sedang berkira-kira

mat,
kalau katakan korum xcukup...kos masih maintan rm900 ke?

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 03 Jun 2010, 14:52

masih sedang berkira-kira

mat,
kalau katakan korum xcukup...kos masih maintan rm900 ke?
yup sbb kos tinggi.minimum taget 10 org sedap la.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by abe~G » 03 Jun 2010, 15:35

huh banyak faktor menarik ni. sangat teruja.kena pi jumpa pak imigresen ler plak ni

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 03 Jun 2010, 16:15

abe G
memang banyakk faktor menarik sbb tu sy ckp a trip that u cannot refuse :mrgreen:

Tambah lagi rachun :mrgreen:
Image
tasik tu adalah danau segara anak.hari kita turun dari puncak akan singgah makan tengahari di tepi tasek tersebut sambil layan view,mandi dan photography
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 03 Jun 2010, 16:20

map
Image

Image

hutan savana yg tak tahan tuh :twisted: :twisted:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

seremban mai
Pendaki Gunung
Posts: 118
Joined: 06 Jun 2006, 18:28
Location: dpn pc

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by seremban mai » 03 Jun 2010, 16:56

nk kene start menyimpan rm10/day start arini..
jap ek nk congak2..
pas pacak.. pacakkk..
naik lecak ketiak

User avatar
vanhemeir
Pendaki Hebat
Posts: 399
Joined: 12 Dec 2006, 13:47
Location: Abu Dhabi, UAE
Contact:

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by vanhemeir » 03 Jun 2010, 19:33

betul lah... ini trip memang tak leh tolak..
meleleh air liur aku nih!!!

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by gogoyeaha » 04 Jun 2010, 08:03

huh banyak faktor menarik ni. sangat teruja.kena pi jumpa pak imigresen ler plak ni
berapa harga pasport ek?
(selama ni 'keluar negara' guna border pass je...hehehe)

mat...rachun ko makin berbisa

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 04 Jun 2010, 08:33

Memang dah lama aku kena racun Rinjani.
Gramaxone tak tok leh jual - Akta Racun Makhluk Perosak.
En. Mat - Satu Seat.
Kos RM900.00 tu cuma dari Bali ke Bali sahaja (Kos disana) Tiket dari KUL ke Bali beli sendiri.
Buleh bagi tarikh cadangan sebab tiket ke Bali dijangka mula jual 20+ bulan depan untuk promosi Jun sampai Okt 2011.
Abe G - jom kita layan kasi puas

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by abe~G » 04 Jun 2010, 10:38

adoiii.. ni tak bleh tahan ni, memacam racun sudah masuk ni.

gogoyeaha: harga passport semasa tak tau ler sat nak kena pi imigresen.
sebelum ni selalu pakaiam jer passport terhad jer , atau kekadang masuk cara haram jer.

bro kamal: adoi payah gak nak fikir ni kan kalau dah terjebak payah nak patah balik ni.
hehehe. rinjani rinjani.apsal ler ko comel sangat?

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 04 Jun 2010, 11:17

huh banyak faktor menarik ni. sangat teruja.kena pi jumpa pak imigresen ler plak ni
berapa harga pasport ek?
(selama ni 'keluar negara' guna border pass je...hehehe)

mat...rachun ko makin berbisa
paspot RM100 je utk 2 tahun
so macamana? tak habis lagi ke berkire2?? huhuh
kamon cikzie ....u ken doit !! :mrgreen:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 04 Jun 2010, 11:21

Memang dah lama aku kena racun Rinjani.
Gramaxone tak tok leh jual - Akta Racun Makhluk Perosak.
En. Mat - Satu Seat.
Kos RM900.00 tu cuma dari Bali ke Bali sahaja (Kos disana) Tiket dari KUL ke Bali beli sendiri.
Buleh bagi tarikh cadangan sebab tiket ke Bali dijangka mula jual 20+ bulan depan untuk promosi Jun sampai Okt 2011.
Abe G - jom kita layan kasi puas
yup 900 tu utk disana saja untuk masaj sendiri bayor :twisted: :twisted:

kalo nak beli tiket, sila pilih tarikh 12 march 2011 bertolak dan 20 march 2011 pulang
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 04 Jun 2010, 11:33

bro kamal: adoi payah gak nak fikir ni kan kalau dah terjebak payah nak patah balik ni.
hehehe. rinjani rinjani.apsal ler ko comel sangat?
sy kalo tak pegi ni...bayangan rinjani akan menghantui diri sepanjang hidup !!! :mrgreen:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by abe~G » 04 Jun 2010, 12:22

nah ambik Image pi beli tiket.ekonomi promo jer tau!

User avatar
blackMamba
Pendaki Gunung
Posts: 48
Joined: 12 Oct 2009, 18:28

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by blackMamba » 04 Jun 2010, 12:37

kompem best trip ni.....
kalau ada duit poket lebih....mmg aku dah join...sobss sobssss...

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by gogoyeaha » 04 Jun 2010, 16:07

usha2 tiket flite MAS (MH Low)...kalau pergi balik dari KK...rm1000+
huhuhuhu..lagi mahal dari kos trip

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 04 Jun 2010, 17:26

usha2 tiket flite MAS (MH Low)...kalau pergi balik dari KK...rm1000+
huhuhuhu..lagi mahal dari kos trip
hehe skang masih mahal..tunggu promosi
skang ni dari LCCT dlm rm370 plus huhu
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

nelly
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 21 Jun 2007, 19:45

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by nelly » 04 Jun 2010, 18:21

aku kalo boleh tanak masuk topik ni tapi tak bleh tahan la...kekeke

abahreen..
agak2 la rm900 complete kat sana kalo tmbah dgn tiket flight bape?seribu lebih tak lari ni kan...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 04 Jun 2010, 22:55

aku kalo boleh tanak masuk topik ni tapi tak bleh tahan la...kekeke

abahreen..
agak2 la rm900 complete kat sana kalo tmbah dgn tiket flight bape?seribu lebih tak lari ni kan...
mmg sribu lebih la kalo plus ngan normal price tiket flight..
tapi bulan 8 ni ada promo lagi so try beli time promo price...dpt below 100 save byk dh tu.. :P
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by gogoyeaha » 05 Jun 2010, 12:08

nanti kalau promo tiket murah tu dah ON...roger2 lah dlm topik ni
btw mat...tarikh trip tu dalam tempoh cuti sekolah tak?

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Mega trip of Mount Rinjani - Mount Agung - Bali

Post by matsaiko » 05 Jun 2010, 13:07

nanti kalau promo tiket murah tu dah ON...roger2 lah dlm topik ni
btw mat...tarikh trip tu dalam tempoh cuti sekolah tak?
mmg taget cuti skolah
tapi date tu aku tembak je tah kena atau tak,tak pasti..base on cuti penggal taun ni huhu
kenapa cikzie?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Post Reply