pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by pr oli »

salam warga Go yg perihatin...
hehehehe....
nak mintak tolong skit...
ape yg perlu di buat utk saya mendaki gunung kinabalu....
mcam mane nak kontak pihak kenabalu?....
ade email or fon no?....
- peace no war-
9W2OAT

N.Afif
Pendaki Gunung
Posts: 47
Joined: 07 Mar 2010, 14:43
Location: Tanah Melayu

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by N.Afif »

kan lebih molek kalo di create topic kat 'Pertanyaan Gunung'

ni sdkit info
>>http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... =48&t=2357

selebihnya..bleh ditanyakn lagi..saudara2 kita disini suke mbantu.

User avatar
fulltimesinner
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 23 May 2010, 06:22

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by fulltimesinner »

ada berminat nak naik kinabalu pastu layan via ferrata? tp untuk org2 yang fit as a fiddle sahaja.. tapi diaorg quote harga boleh pengsan punya... tp baru syok layan view :D

p/s: aku tak pernah pergi tp bebaru ni ada tanya org yang handle via ferrata tu
just a small time adventurer :D

fadine
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 01 Oct 2010, 22:35
Location: minas tirith
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by fadine »

ni aku amik pakej dr asir asia. kepada otai2 gunung n pendaki2 yg pernah smpi KK, korang rasa2 ok ke pakej ni psl aku xda kawan yg boleh organize n aku dh fedup tnggu lama sgt nk naik kinabalu so aku rs mau polo pakej yg disediakan Air Asia nih?


2Days 1Nights Mount Kinabalu Summit Climb

Itinerary
________________________________________
Day 1 : Kota Kinabalu – Kinabalu Park [Lunch/Dinner]
0730 hrs - Meet & greet by our local representative at Kota Kinabalu City hotel (Guest must make an arrangement of 1 night stay at Kota Kinabalu City Hotel a day before, as our pick up time is 7.30am the next morning), proceed to the Park Registration Office to register for your Mount Kinabalu summit climbs, then meet your Mount Guide. Thereafter transfer to Power station where your climb begin to Laban Rata (3,353m). Dinner will be serve at mountain hut Resthouse.
Include Heated Room at Laban Rata

Day 2 : Laban Rata / Powers Station / Kota Kinabalu [Breakfast/Lunch]
0230 hrs – continue climb to the summit of Mount Kinabalu (4,095.20m). At low’s peak marvel at the glorious sunrise if weather permits. Breakfast at Laban Rata Resthouse. Descend to Timpohon Gate. Pick-up from Timpohon Gate and transfer to Park Registration Office, where you can get a certificate if you have successfully conquered Mount Kinabalu. Transfer back to Kota Kinabalu or to Airport for your flight depart back.
Breakfast – L Lunch – Kinabalu Park (Balsam Restaurant)

Available:
Daily

Inclusion:
• 1 Night accommodation at the mountain hut (Heated Room) – Dormitory Basis
• Mountain Guide
• Mountain permit
• Mountain Insurance
• Return transfer as stated in itinerary
• Certificate
• English Speaking Guide

Exclusion:
• Airfare
• Beverage
• Tips to Guide
• Insurance


kepada otai2 gunung n pendaki2 yg pernah smpi KK, korang rasa2 ok ke pakej ni?
minta otai2 dan pendaki2 sila beri tnjuk ajar.. terima kasih banyak2
one ring to rule them all

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by pr oli »

fadine wrote:ni aku amik pakej dr asir asia. kepada otai2 gunung n pendaki2 yg pernah smpi KK, korang rasa2 ok ke pakej ni psl aku xda kawan yg boleh organize n aku dh fedup tnggu lama sgt nk naik kinabalu so aku rs mau polo pakej yg disediakan Air Asia nih?


2Days 1Nights Mount Kinabalu Summit Climb

Itinerary
________________________________________
Day 1 : Kota Kinabalu – Kinabalu Park [Lunch/Dinner]
0730 hrs - Meet & greet by our local representative at Kota Kinabalu City hotel (Guest must make an arrangement of 1 night stay at Kota Kinabalu City Hotel a day before, as our pick up time is 7.30am the next morning), proceed to the Park Registration Office to register for your Mount Kinabalu summit climbs, then meet your Mount Guide. Thereafter transfer to Power station where your climb begin to Laban Rata (3,353m). Dinner will be serve at mountain hut Resthouse.
Include Heated Room at Laban Rata

Day 2 : Laban Rata / Powers Station / Kota Kinabalu [Breakfast/Lunch]
0230 hrs – continue climb to the summit of Mount Kinabalu (4,095.20m). At low’s peak marvel at the glorious sunrise if weather permits. Breakfast at Laban Rata Resthouse. Descend to Timpohon Gate. Pick-up from Timpohon Gate and transfer to Park Registration Office, where you can get a certificate if you have successfully conquered Mount Kinabalu. Transfer back to Kota Kinabalu or to Airport for your flight depart back.
Breakfast – L Lunch – Kinabalu Park (Balsam Restaurant)

Available:
Daily

Inclusion:
• 1 Night accommodation at the mountain hut (Heated Room) – Dormitory Basis
• Mountain Guide
• Mountain permit
• Mountain Insurance
• Return transfer as stated in itinerary
• Certificate
• English Speaking Guide

Exclusion:
• Airfare
• Beverage
• Tips to Guide
• Insurance


kepada otai2 gunung n pendaki2 yg pernah smpi KK, korang rasa2 ok ke pakej ni?
minta otai2 dan pendaki2 sila beri tnjuk ajar.. terima kasih banyak2

Maaf bertanye...die nye rege baper eh ni?...
kalu leh di kongsi ok jgk kan....
lg 1 nak contact sape ni?.....
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by am »

fulltimesinner wrote:ada berminat nak naik kinabalu pastu layan via ferrata? tp untuk org2 yang fit as a fiddle sahaja.. tapi diaorg quote harga boleh pengsan punya... tp baru syok layan view :D

p/s: aku tak pernah pergi tp bebaru ni ada tanya org yang handle via ferrata tu
Maaf saya disini bukan nak memperkecilkan orang cuma nak memperbetulkan sahaja, sesiapa sahaja boleh layan via ferrata, tak semestinya orang itu perlu fit.. yang penting kalau ada keinginan semua perkara boleh jadi. harga mountain torq memang agak hebat tapi memadai dengan apa yang mereka dah lakukan. jika layan via ferrata dalam kumpulan yang besar insyallah harga boleh dirunding dengan pihak pengurusan mereka. menurut rakan-rakan yang pernah mengikuti trek ferrata nie semuanya bagi feedback "TERHEBAT" cuma bila lama-lama kerja mencangkuk akan menjadi sedikit bosan..

PR OLI:-

Apa yang encik berikan merupakan itinerary selama 2 hari yang agak pack. Percutian encik seolah-olah daripada KL (dengan semangat untuk mendaki G.Kinabalu) kemudian naik flight (masih dalam mimpi) dan setelah sampai KK terus dihantar ke Kinabalu Park mulakan pendakian dan selamat sampai di Laban Rata untuk berehat yang keesokan paginya mendaki ke puncak (mimpi menjadi kenyataan) dan turun ke Kinabalu Park dan dihantar terus ke Airport dan pulanggg...

Seolah-olah melakukan pendakian dalam satu nafas yang panjang..

Memandangkan pakej ini menyediakan HEATED ROOM yang berharga RM3++/night, maka saya andaikan pakej encik ini lebih kurang RM700-800. Lebih daripada itu.. boleh dikatakan :tembak: MAHAL!!! Hehehe..
find me more at multiply | blogspot | flickr

azlanhuzaifah
Pendaki Gunung
Posts: 125
Joined: 16 Feb 2009, 16:49

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by azlanhuzaifah »

via feratta: tak fit pun tak apa. sebenarnya, sapa tak fit bukan saje via feratta, langkah ikut timpohon pun takkan lepas. sapa yg dh lepas sampai ke laban rata tu, Insya Allah boleh je lepas via feratta tu dgn izin tuhan kalau kondisi kesihatan mengizinkan. btw, org sehat pun boleh demam bila kt laban rata tu.

pr oli, kalau sedare dh biasa naik gunung..elok ikut route mesilau. sbb lagi puas hati (view cantik, trek up skit la dr segi fitness tu). kalau sedare oli mendaki sekadar utk capai target ke puncak, route timpohon sudah memadai.

kalau ikut pakej tu, aku rasa boleh cecah RM1000 - RM1500. kalau 1st time pergi sabah, x ada org yg biasa pergi ikut, aku rasa range harga RM1000 - RM1500 tu sudah berbaloi. sbb dari airport terus transfer ke Kinabalu Park. Bagi yg dh biasa pergi Sabah, aku rasa keseluruhan pakej, boleh save & dapat RM500-RM700 termasuk flight.

Bagi aku la, sedare Oli boleh selalu tgk iklan dlm ni, brader Castello & sedare gogoyehea selalu organize trip yg harge nya sgt ok. Sbb diorang arrange from A to Z. sapa yg ikut cuma boleh pikir psl training & fitness shj sebelum pergi.

Ni pendapat aku la kan.

fadine
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 01 Oct 2010, 22:35
Location: minas tirith
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by fadine »

pr oli wrote: Maaf bertanye...die nye rege baper eh ni?...
kalu leh di kongsi ok jgk kan....
lg 1 nak contact sape ni?.....
pr oli : klik ajer di air asia.. pasti ke temu.. hehheee
one ring to rule them all

azlanhuzaifah
Pendaki Gunung
Posts: 125
Joined: 16 Feb 2009, 16:49

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by azlanhuzaifah »

btw, kt itenary tu x tulis hut mana yg akan duduk. biasanya, kalau duduk Laban Rata Resthouse, harga mmg mahal, kalau setakat duduk waras hut, gunting lagadan etc..patut boleh dapat lagi murah. Lagi cilake kalau caj mahal tapi last last duduk hut utk renjer/guide.

azlanhuzaifah
Pendaki Gunung
Posts: 125
Joined: 16 Feb 2009, 16:49

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by azlanhuzaifah »

psl flight ada pilihan lain yg kita tak perasan. Fireflyz beli jet Boeing 737 baru & depart from KLIA. Diorang pun pergi Sabah. Last week, aku book flight ke KK, harge 1 sen one way. lepas tax, RM39 one way. Pergi balik aku cuma bayar RM78.

psl booking tempat di Gng Kinabalu, boleh google, suterasanctuaryresort. permit dikeluarkan berdasarkan korang dh book katil ke idok di kawasan laban rata tu.

Via feratta, bukan suterasanctuary yg kontrol, company lain. Katil/tempat tinggal pun lain.

User avatar
fulltimesinner
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 23 May 2010, 06:22

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by fulltimesinner »

hahaha .. aku just quote apa yang diaorg quote kat aku je, diaorang cakap kena fit, bebaru ni aku mintak quotation untuk pakej via ferrata low's peak, 2 hari 1 malam rm1300 untuk seorang (tak termasuk flight), minimum 2 orang, bagi aku yang tak pernah naik gunung rasanya ok kot harga tu, tp abandon project ni lepas partner aku cakap mahal sangat. Aku nak pegi sbb nak layan view, cam menarik je :D .
just a small time adventurer :D

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by pr oli »

azlanhuzaifah wrote:via feratta: tak fit pun tak apa. sebenarnya, sapa tak fit bukan saje via feratta, langkah ikut timpohon pun takkan lepas. sapa yg dh lepas sampai ke laban rata tu, Insya Allah boleh je lepas via feratta tu dgn izin tuhan kalau kondisi kesihatan mengizinkan. btw, org sehat pun boleh demam bila kt laban rata tu.

pr oli, kalau sedare dh biasa naik gunung..elok ikut route mesilau. sbb lagi puas hati (view cantik, trek up skit la dr segi fitness tu). kalau sedare oli mendaki sekadar utk capai target ke puncak, route timpohon sudah memadai.

kalau ikut pakej tu, aku rasa boleh cecah RM1000 - RM1500. kalau 1st time pergi sabah, x ada org yg biasa pergi ikut, aku rasa range harga RM1000 - RM1500 tu sudah berbaloi. sbb dari airport terus transfer ke Kinabalu Park. Bagi yg dh biasa pergi Sabah, aku rasa keseluruhan pakej, boleh save & dapat RM500-RM700 termasuk flight.

Bagi aku la, sedare Oli boleh selalu tgk iklan dlm ni, brader Castello & sedare gogoyehea selalu organize trip yg harge nya sgt ok. Sbb diorang arrange from A to Z. sapa yg ikut cuma boleh pikir psl training & fitness shj sebelum pergi.

Ni pendapat aku la kan.
azlan...
thanks atas info tu....
agak memabantu....
xpe2...dah sevey2
cume x finalise je lagi....
- peace no war-
9W2OAT

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by gogoyeaha »

:-) tq Lan petik nama aku. hehehe

azlanhuzaifah
Pendaki Gunung
Posts: 125
Joined: 16 Feb 2009, 16:49

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by azlanhuzaifah »

gogoyehea: hahahahaha...ko kan duta GO utk wilayah Sabah.

Oli: kenapa aku rasa bagi yg x biasa pergi Sabah (Range harga RM1000-RM1500 termasuk flight) berbaloi. Sbb nya..pakej yg tu dah termasuk transport ke Kinabalu Park. Kalau nak pergi sendiri dari airport ke Kinabalu Park..uh seksa dan mudah kena pau. Yg biasa pergi Insya Allah ok sbb dh tau tektik org sabah ni.

Contohnya la kan....Airport ke Bandar KK, mmg mudah utk di pau RM25 sedangkan boleh je masuk bas & bayar RM2.00. Bandar KK ke Kinabalu Park...paling minimum RM80 one way kalau tak biasa. Kalau biasa pergi Kinabalu park, boleh nk cari transport (bas) yg harga minimum dia RM15 one way. Tapi nk menapak cari stesen bas tu, mmg seksa gak la.

Tu baru je cerita psl nak ke kinabalu park. belum lagi cerita drpd Kinabalu park ke starting point. mcm mcm hidden caj lagi yg akan kena bayar sebelum start mendaki (transport fee ke starting point etc).

btw, in between nk cari transport ke mana dan ke mana tu (dari airport ke ...), mmg membazir masa. silap silap dalam pukul 6 ptg baru sampai kinabalu park (kalau landing pkol 10 pagi la kan) Badan dah letih & esok nk start mendaki. Kalau ikut pakej, dlm 2-3 jam lepas landing, Insya Allah dh sampai Kinabalu Park.

Pastu belum lagi bab nak balik semula ke KK dan ke airport. perghh..banyak ulat ulat menunggu utk mengepau.


Tapi aku rasa kalau ko boleh jugak try book terus dgn suterasanctuary pastu urusan ke kinabalu park nnt, boleh tanya rakan rakan dlm GO ni. mcm mana caranya. Insya Allah kawan kawan boleh terangkan.

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by pr oli »

azlanhuzaifah wrote:gogoyehea: hahahahaha...ko kan duta GO utk wilayah Sabah.

Oli: kenapa aku rasa bagi yg x biasa pergi Sabah (Range harga RM1000-RM1500 termasuk flight) berbaloi. Sbb nya..pakej yg tu dah termasuk transport ke Kinabalu Park. Kalau nak pergi sendiri dari airport ke Kinabalu Park..uh seksa dan mudah kena pau. Yg biasa pergi Insya Allah ok sbb dh tau tektik org sabah ni.

Contohnya la kan....Airport ke Bandar KK, mmg mudah utk di pau RM25 sedangkan boleh je masuk bas & bayar RM2.00. Bandar KK ke Kinabalu Park...paling minimum RM80 one way kalau tak biasa. Kalau biasa pergi Kinabalu park, boleh nk cari transport (bas) yg harga minimum dia RM15 one way. Tapi nk menapak cari stesen bas tu, mmg seksa gak la.

Tu baru je cerita psl nak ke kinabalu park. belum lagi cerita drpd Kinabalu park ke starting point. mcm mcm hidden caj lagi yg akan kena bayar sebelum start mendaki (transport fee ke starting point etc).

btw, in between nk cari transport ke mana dan ke mana tu (dari airport ke ...), mmg membazir masa. silap silap dalam pukul 6 ptg baru sampai kinabalu park (kalau landing pkol 10 pagi la kan) Badan dah letih & esok nk start mendaki. Kalau ikut pakej, dlm 2-3 jam lepas landing, Insya Allah dh sampai Kinabalu Park.

Pastu belum lagi bab nak balik semula ke KK dan ke airport. perghh..banyak ulat ulat menunggu utk mengepau.


Tapi aku rasa kalau ko boleh jugak try book terus dgn suterasanctuary pastu urusan ke kinabalu park nnt, boleh tanya rakan rakan dlm GO ni. mcm mana caranya. Insya Allah kawan kawan boleh terangkan.
azlan...
toceh-toceh.....
thanks la...
aku dah berhubung ngan contact kat sane....
mungkin amik pakej yg die bg.....
cume x wat keputusan akhir lg....
sebab nak meeting dulu....
ramai sgt kepale.....
aku tukang carik kan je....
kalu ikut kan....
nak polow je....
ape2 pun thanks .....
- peace no war-
9W2OAT

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by mintobe »

Salam...

nk senang kan citer ko call je che zie (gogoyeaha)...
mmg btl Lan...che zie ni blh uruskan segala2 nya... x yah risau langsung...yg penting wangnya...hahahha..

gud luck... aku naik lagi next year may 2011... repeat GH kot...wakakaka... klu permit approved...

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by gogoyeaha »

tp ko Min...lagi power beb.

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by pr oli »

gogoyeaha wrote:tp ko Min...lagi power beb.

hehehe....
en.gogoyeaha ni rendah diri lak...
ramai kenal awak ni...
dan ramai tahu pun...
xpe2...
perbincangan akan di teruskan.....
nego sampai jadi...
bole ke che zie?....
hehehehe.... :minum:
- peace no war-
9W2OAT

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by gogoyeaha »

:-)

fadine
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 01 Oct 2010, 22:35
Location: minas tirith
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by fadine »

salam..
camna nk contact gogoyeaha nih..
dh pm pn sonyap..
maybe busy kot..
please sapa2 dpt mmbntu..
tulunn..
one ring to rule them all

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by gogoyeaha »

boleh contact dia di 0122926413
pm sonyap? biar betuiiiii.

fadine
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 01 Oct 2010, 22:35
Location: minas tirith
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by fadine »

iyelah gogoyeaha.. xda reply pn.. hari2 tgk asik tulis 'zero' new messages jer.. xtaula kot mata aku yg kero.. hahaa.. nnti i call u ekk.. auw..
one ring to rule them all

User avatar
qolbulmukmin
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 19 Apr 2008, 00:33
Location: Bukit Marak Kelantan
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by qolbulmukmin »

Bro ada hotel murah dekat kaki gunung kinabalu..?

Abg_Jaws_Ikan_Paus
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 16 Jan 2006, 02:00

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by Abg_Jaws_Ikan_Paus »

salam, ade sapa2 nak polo ke gunung kinabalu via mesilau... line up utk tahun depan tak cukup ni... skrg baru ade 3 org, aku nak at list ade 6 org... trip mungkin pada May 2011.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by biNGai »

dey padel..kate gi murud taun depan? yeyaperdaaa..
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Abg_Jaws_Ikan_Paus
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 16 Jan 2006, 02:00

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by Abg_Jaws_Ikan_Paus »

postpone lah ngai... bini aku nak beranak hahaha... nak kasik setel satu gruop lagi naik kinabalu atas permintaan ramai...(tapi aku tak naik lah) hehehe

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by biNGai »

tido gurkha hut? count me in..(kalo tido sana laa)

hahaha
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by deep purple »

qolbulmukmin wrote:Bro ada hotel murah dekat kaki gunung kinabalu..?
:) cuba bukak blog/web, rasa2nya ada yg advertise sbb byk lodge dkt2 situ...biasanya sy x overnight kt pinggir kinabalu ni...sy amek last flight sblh mlm dr lcct lps tu lepak2 kt kinabalau airport...5.00 pg van yg telah dibook terus antar ke kinabalu park/mesilau...

:cry: dpt book 10 seat aje utk daki 20 Mac 2011, SSL kata tu aje yg tinggal...lps tu semuanya sold out pd member2...sdri pun x naik, escort aje diaorg ke sana...nasib baik dh byk kali ke sana, x lah kempunan sgt... :minum:

"IS THERE ANYBODY THERE" ~SCORPIONS~

http://phototrek.wordpress.com/

Abg_Jaws_Ikan_Paus
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 16 Jan 2006, 02:00

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by Abg_Jaws_Ikan_Paus »

biNGai wrote:tido gurkha hut? count me in..(kalo tido sana laa)

hahaha
off kos ngai... hehehe

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by che'gu »

biNGai wrote:dey padel..kate gi murud taun depan? yeyaperdaaa..

ngai nk naik murud ker? herm.... :idea:

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by che'gu »

Abg_Jaws_Ikan_Paus wrote:
biNGai wrote:tido gurkha hut? count me in..(kalo tido sana laa)

hahaha
off kos ngai... hehehe
aku pun tak puas lagi tido kat gurkha hut nih. huhuhu....

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by gogoyeaha »

xpuas?
aku tengokkk syiookkk jak korang tido hari tu...hehehehe

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by che'gu »

syok tido tu mmg la syok che'zie, tp blum puas. hehehe....weh, raya cina ni cuti panjang....takde aper2 plan ker?

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by gogoyeaha »

xlarat lah nak pikul beg skang....layan mancing lagi syiokkkk. hehehe

User avatar
che'gu
Pendaki Tegar
Posts: 289
Joined: 27 Jan 2009, 01:58

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by che'gu »

aiyooo...dh gantung beg ker ni?

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by gogoyeaha »

gantung sementara waktu

miki barduvaer
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 24 Sep 2009, 12:09

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by miki barduvaer »

juz nak share..last aku nek knabalu last year..nek ikut mesilau..aku gune pakej mmbr aku(travel ejen) kt sbh..pakej yg dia bg kt aku utk semua pengangkutan(kecuali flight),mendaki(permit,guide,sijil),penginapan di mesilau&labanrata,mkn,tmasuk aktiviti di 3 pulau(manukan,sapi,mamutik)..harga dia bg kt aku lbey krg 900rm..so far aku dh gune ejensi ne 3 kali..even trusmadi-tambuyukon pun aku berurusan dgn dia..sbb pakej n layanan dia bg kt aku pun berbaloi..
so pd kengkawan yg disemenanjung ne nk bergunung di sbh,bley le rojer2 aku..tp klo de info yg lg better dr ne,hrp kongsi ye..
peace yawwwww!!

azlanhuzaifah
Pendaki Gunung
Posts: 125
Joined: 16 Feb 2009, 16:49

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by azlanhuzaifah »

miki: bila nk ke trusmadi-tambuyukon? boleh join?

miki barduvaer
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 24 Sep 2009, 12:09

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by miki barduvaer »

azlanhuzaifah:
sori le bro..dh pegi..bln 7 ritu..b4 pose..tp dukacita xdpt sambung tambuyukon..dpt nek trusmadi jer..de mmbr flat..sbb gastrik..so kne la take resposible jaga dia kt hospital..but mmbr2 yg len smbung ke tmbuyukon..tp akan repeat blk..myb utk projek 2012..

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by gogoyeaha »

oic...grup ko ka miki yg bertembung dgn satu grup lagi di trusmadi.

Post Reply