pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
deep purple
Pendaki Tegar
Posts: 226
Joined: 17 Mar 2006, 16:08
Location: lembah kelang
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by deep purple » 01 Feb 2011, 21:39

tambuyukon jangan lupa...compared to trusmadi, tambuyukon lagi best... :lol:

"I WANT TO KNOW WHAT LOVE IS" ~FOREIGNER~

http://phototrek.wordpress.com/

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by pachio » 02 Feb 2011, 09:12

inysaallah akan naik tambuyukon 2012 selepas xdpt naik thn lepas walaupun perancangan dibuat utk naik trusmadi&tambuyukon..kite hanya merancang..tuhan menentukan..

kalau tgk gamba member2 yg naik tambuyukon,memang mavelos la tambuyukon
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

azlanhuzaifah
Pendaki Gunung
Posts: 125
Joined: 16 Feb 2009, 16:49

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by azlanhuzaifah » 02 Feb 2011, 11:21

pachio: aku nk follow buleh?

miki barduvaer
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 24 Sep 2009, 12:09

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by miki barduvaer » 02 Feb 2011, 11:39

gogoyeaha:myb la..kami de btembung on track..group otai2 gk tu..b4 pose ktorg nek trusmadi..group tu er yg ko mksudkan tu??

miki barduvaer
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 24 Sep 2009, 12:09

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by miki barduvaer » 02 Feb 2011, 11:56

pachio:yup,menanges tgk pic2 tambuyukon..chopp,kelab kembara perintis ehh..

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by pachio » 02 Feb 2011, 12:38

azlan: no prob..kalau confirm nanti akan diwar-warkan dlm go
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by frostice » 07 Feb 2011, 12:28

inysaallah akan naik tambuyukon 2012 selepas xdpt naik thn lepas walaupun perancangan dibuat utk naik trusmadi&tambuyukon..kite hanya merancang..tuhan menentukan..

kalau tgk gamba member2 yg naik tambuyukon,memang mavelos la tambuyukon
Mmg tak kan nyesal naik Tambuyukon.. view mmg menarik, nampak Gg Kinabalu clear.. :)

Puncak sejuk sikit, errr... sejuk banyak.. Trek mmg pangok.. :mrgreen:

Worth it... 5 star...
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by pr oli » 07 Feb 2011, 20:49

inysaallah akan naik tambuyukon 2012 selepas xdpt naik thn lepas walaupun perancangan dibuat utk naik trusmadi&tambuyukon..kite hanya merancang..tuhan menentukan..

kalau tgk gamba member2 yg naik tambuyukon,memang mavelos la tambuyukon
Mmg tak kan nyesal naik Tambuyukon.. view mmg menarik, nampak Gg Kinabalu clear.. :)

Puncak sejuk sikit, errr... sejuk banyak.. Trek mmg pangok.. :mrgreen:

Worth it... 5 star...

zubir...
jgn kasi panas line...
aku mudah terbakar ni....
:tembak:
- peace no war-
9W2OAT

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by gogoyeaha » 08 Feb 2011, 13:32

trusmadi lagi best
trek santai...view 360 darjah
hehehe
letihla naik tambuyukon...hehehe

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by pachio » 08 Feb 2011, 15:22

tapi heran gak..ramai gak org sabah yg tak tau mane letaknye trusmadi..ape lagi tambuyukon.yg femes kinabalu je..
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by gogoyeaha » 08 Feb 2011, 19:16

yup betul. sabahan ni kurang alert sebab mmg kehidupan diaorg dah dikelilingi nature...jadi diaorg xambil kisah sgt hal-hal nature ni. kita je org key-el yg penuh dgn hutan bata sibuk cari nature :-)

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 09 Feb 2011, 10:55

Yes,
Ramai Sabahan tak angkat pot pun pasal Kinabalu masa saya dok Sabah, kalau saya cuti dan pegi naik Kinabalu adik beradik sebelah isteri saya selalu kata nak buat apa selalu naik kinabalu. Sy lahir di KL- Hutan Batu. Sangat menghargai alam.
Biasanya perangai manusia, bila ada tak pandang pun bila dah hilang baru rindu rinduan. Dan sy lihat ramai Sabahan yang duduk diluar macam KL atau bandar besar lain akan naik Kinabalu selepas duduk di luar bertahun tahun. Maknanya bila dah hilang dari pandang baru nak menghargainya. Mereka ada... tak angkat pot la

Chiff Lanun

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by gogoyeaha » 09 Feb 2011, 20:20

yup betul tu
tp kalu tanya org key-el yg xminat gunung...tau tak gunung chamah...rasanya "ehh apa tu...kat mana tu...ada ke" jugak jawapannya. hehehe.
yg diaorg tau gunung ledang/korbu/nuang etc=glamer je=mcm gunung kinabalu.

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

Post by apexx » 12 Feb 2011, 13:10

abg jaws akak padel,

bln may nk naik kinabalu..bp kosnye??

Post Reply