GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
ahmad saufi
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 20 May 2006, 12:40
Location: kuala selangor

GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by ahmad saufi » 01 Jul 2011, 20:47

AS'SALAM SAHABAT GUNUNG SEKELIAN...

ATAS PERMINTAAN SAHABAT2,
DIJEMPUT SAHABAT YG BERMINAT....
XPDC OFIS HOUR SEMI-SONDOL YG MERAIKAN ALAM SEKITAR
FAVOURITE UTK MEREKA2 YG PERNAH MENGGAPAI PUNCAK INI...
TEMPAT SGT2 TERHAD & PERSEFAHAMAN SGT2 PENTING!

08-13JULAI 2011.
KOS= RM250 ALL IN.

BAKAT BERENANG, IKATAN TALI, ROCK CLIMBING,
RADIO AMATUR, MENEBAS, SEMBANG BAWAH FLY &
SUDI KELUAR DRPD ZON SELESA- SGT DIALU2KAN.
# TIDAK DIGALAKKAN UTK PENDAKI BARU.

TENTATIF:
08JULAI- KL- AMBS- 4X4- TREK BALAK- CAMPSITE 1
09JULAI: JAMBATAN- WATERFALL- LWP- CAMPSITE 2
10JULAI: TREKKING TO PUNCAK (CAMPSITE 3)#SUNSET +SUNRISE.
11JULAI: KEM CATTERPILLAR- RAFFLESIA- WATERFALL- CAMPSITE 4.
12JULAI: TREKKING KE SIMPANG CHENGAL BESAR- AMBS.
13JULAI: KL- BERSURAI.

BOLEH CALL HP NO: 019 3684903.

HARAP2 SUKSES...;)
TQ GUNUNG ONLINER..

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by nazryst » 02 Jul 2011, 03:30

Terima kasih Tuan Jebat... Insyallah saya memfollowkan diri....

komunis timur
Pendaki Gunung
Posts: 47
Joined: 20 Apr 2011, 13:25

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by komunis timur » 02 Jul 2011, 20:50

maaF jebat...

kalu ada masa tlg msj aku....

User avatar
azlinazaini
Pendaki Gunung
Posts: 61
Joined: 20 Feb 2009, 10:35
Location: kl
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by azlinazaini » 06 Jul 2011, 14:47

chaiyok la abg jebat n rakan2... selamat pergi selamat kembali... :D

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by nazryst » 15 Jul 2011, 20:58

Salam....

Alhamdulillah semua nya selamat keluar dan apa yang dicari tak jumpa dan apa yang tak dicari pula yang dapat. Kesimpulan dari segala pencapaian, secara jujurnya trip ini akan di ulang sekali lagi oleh kerana terdapatnya tekanan didalam eksplorasi yang tiada penghujungnya. Keindahan sungai dan muka bumi yang hanya boleh didapati di endau rompin, taman negara tahan, dan ada pula keunikan tersendiri maka ia tidak akan terhenti di sini. Insyallah, selepas raya aidilfitri, kami akan cuba sedaya upaya untuk membuat 3 team atau pun lebih dan keistimewaan akan diberi keutamaan kepada mereka yang GHAIRAH dengan dunia baru atau mereka yang kagum dengan dunia AVATAR, Lord of the ring, Last of the Mohicon... semua nya pakej terbaik.

Sila PM ke Ahmad Saufi atau saya untuk membuat persiapan kemasukan di bulan September... Insyallah kita akan kenduri Kelah.... di The Lost World of Mandi Angin

User avatar
ahmad saufi
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 20 May 2006, 12:40
Location: kuala selangor

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by ahmad saufi » 16 Jul 2011, 01:01

Salam....

Alhamdulillah semua nya selamat keluar dan apa yang dicari tak jumpa dan apa yang tak dicari pula yang dapat. Kesimpulan dari segala pencapaian, secara jujurnya trip ini akan di ulang sekali lagi oleh kerana terdapatnya tekanan didalam eksplorasi yang tiada penghujungnya. Keindahan sungai dan muka bumi yang hanya boleh didapati di endau rompin, taman negara tahan, dan ada pula keunikan tersendiri maka ia tidak akan terhenti di sini. Insyallah, selepas raya aidilfitri, kami akan cuba sedaya upaya untuk membuat 3 team atau pun lebih dan keistimewaan akan diberi keutamaan kepada mereka yang GHAIRAH dengan dunia baru atau mereka yang kagum dengan dunia AVATAR, Lord of the ring, Last of the Mohicon... semua nya pakej terbaik.

Sila PM ke Ahmad Saufi atau saya untuk membuat persiapan kemasukan di bulan September... Insyallah kita akan kenduri Kelah.... di The Lost World of Mandi Angin
fuhh...awal2 lg dah buka order...
hahaha...
aku tggu kat chengal besar dgn Bidin & kelah ajeee...;)

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by nazryst » 16 Jul 2011, 19:31

Tender kena kasi awal awal bang... at least bleh gak setting brigade barat dan brigade timur... RGK kena tinjau keadaan.....

User avatar
pokpar
Pendaki Gunung
Posts: 84
Joined: 26 Aug 2009, 15:44
Location: k.trg / k.brang / kenyir / atas gunung
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by pokpar » 17 Jul 2011, 23:57

ganah.. ganah.. semoga berjaya utk trip kali ni..
Guide License No.: TG10640
Mobile No.: 0139102125 (sms shj)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by matsaiko » 18 Jul 2011, 10:57

Salam....
kepada mereka yang GHAIRAH dengan dunia baru atau mereka yang kagum dengan dunia AVATAR, Lord of the ring, Last of the Mohicon...
wahh mcm best je bunyi...kasi ler gambar teaser sket ... dah lali sgt dah dgn indah khabar dari rupe je ni :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by nazryst » 18 Jul 2011, 23:04

mana bleh braderr... kena pegi laa baru bleh citer... apa pun memang terbaik kot... pasal itu tempat Jurassic Park punya lindungan... kena mengeteh laa baru citer panjang.....

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by matsaiko » 19 Jul 2011, 01:23

huhuhuhu :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

nrhyt75
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 26 Mar 2006, 15:32
Location: putrajaya
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by nrhyt75 » 19 Jul 2011, 10:26

Agak2 bila nak merisik Mandi Angin ni lagi? Nak nyelitkan dlm jedual.. ;P
"I can't" are sad words in any language

kansas_k1d
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 20 Mar 2010, 14:42

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by kansas_k1d » 19 Jul 2011, 10:31

bleh la nk join jugok ni...hehehe

User avatar
ahmad saufi
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 20 May 2006, 12:40
Location: kuala selangor

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by ahmad saufi » 19 Jul 2011, 10:34

klu abgMat joint...
fuhh... jenuh leka mengambik gambar la nanti....;)

baru indah rupe dr khabar

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by matsaiko » 19 Jul 2011, 11:08

harap baca dalam keadaan yg senyum dan rileks k
klu abgMat joint...
fuhh... jenuh leka mengambik gambar la nanti....;)

baru indah rupe dr khabar
itu point aku
aku mencari gambar yang rare
objektif aku masuk hutan sekarang dah tak mcm dulu
aku mencari gambar...point of view pendaki gunung tak sama dgn point of view seorang photographer
so aku perlu tau seberapa detail yg boleh apa yg ada dalam tu...
aku paham ayat nazryst...kena pegi baru tau...
tapi org mcm aku yg tak mempunyai banyak peluang dan masa tuk masuk hutan ni kena la dapatkan kepastian dulu dgn bukti yg sahih seperti gambar agar aku pegi sana for something ...bukannya for nothing

dari ayat2 teaser nazryst tu aku tak pasti adakah ayat itu sebagai nak racun pendaki tuk join the trip semata2 atau mmg betul seperti yg dikata ...jika btol InsyaAllah jika tiada aral aku pun nak join
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

nazryst
Pendaki Terlampau
Posts: 650
Joined: 16 Feb 2006, 12:17
Location: Natural Geography
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by nazryst » 19 Jul 2011, 18:17

Alaa abang mattt ni.... radius itu lost world besar woo... kalau abang matt nak tangkap gambar raflesia original tepi ayor terjun.. kita kena laa berpisah 45 minit... tapi kalau dengan motif foto session... kita akan tinggalkan abang matt dengan peta... supaya abang mattt bleh discover seberapa banyak wildlife dengan flora... apa pun.... kem site dia dengan pulau cenderawasih pun dah nampak exotic.... apa lagi kalau nenguk air terjun yang entah apa apa entah landscape.... tapi memang rare laaa kot....

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by matsaiko » 19 Jul 2011, 21:17

keh keh baiklah abang... :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by soulfly » 20 Jul 2011, 00:49

tahniah untuk peserta mandi angin..kata ada jumpa bunga gergasi tepek lah gambar sekeping dua
lama sangat...

User avatar
ahmad saufi
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 20 May 2006, 12:40
Location: kuala selangor

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by ahmad saufi » 20 Jul 2011, 12:44

keh keh baiklah abang... :lol:
aku pun baca ni dgn senyum & rilek...
mcm ni lah abam reen..
profesionalism anda mmg sgt2 dialu2kan...

xramai photog yg sanggup pikul equip utk panjat gunung...
cabaran jgk tuuu... ;)
tp klu ada yg mau bikin shoot- aku sanggup pikulkan...
ooppss...memory card ajeeelahhh..

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by matsaiko » 20 Jul 2011, 16:28

i lap u lah abam jebat ...bantu gak tu walau hanya pikul memorycard :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

nrhyt75
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 26 Mar 2006, 15:32
Location: putrajaya
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by nrhyt75 » 22 Jul 2011, 09:02

Best.. best... De tukang bawa brg, de poyographer..
Offer diri jadi model, bleh? ekekek.. ;P
"I can't" are sad words in any language

tamada
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 15 Sep 2010, 00:02

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by tamada » 27 Jul 2011, 22:00

penah perdi dulu tahun 2006..huhuhuhu...puncank yang snagat menarik...

BAtmAn GANu
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 20 Sep 2011, 09:35

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by BAtmAn GANu » 20 Sep 2011, 10:32

dekat gunung berembun juga r...trek lama tak buka tu..huhuh

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by Hangar 18 » 25 Oct 2011, 16:25

tamada..

dulu pi saper guide?

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by pr oli » 25 Oct 2011, 20:03

tamada..

dulu pi saper guide?

fendi..
kalu mau buat ni...
kasi roger...
cam berminat....
:minum:
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by Hangar 18 » 25 Oct 2011, 21:03

tamada..

dulu pi saper guide?

fendi..
kalu mau buat ni...
kasi roger...
cam berminat....
:minum:
ntah le oli .. bila nak repeat ntah.. otak ni tengah dok fikir nak repeat ke tempat yg jauh lebih gerek/cun dari M.A tu. huhuhu.

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by pr oli » 26 Oct 2011, 23:05

tamada..

dulu pi saper guide?

fendi..
kalu mau buat ni...
kasi roger...
cam berminat....
:minum:
ntah le oli .. bila nak repeat ntah.. otak ni tengah dok fikir nak repeat ke tempat yg jauh lebih gerek/cun dari M.A tu. huhuhu.

hehehe...
kasi ajak la jgk...
lame x treking same ngan ko ni....
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by Hangar 18 » 27 Oct 2011, 16:19

bleh Oli..

cuma tang tarikhnya tu le yg sikit sukar ni..

pr oli
Pendaki Tegar
Posts: 287
Joined: 12 Dec 2008, 04:34
Location: Lembah kelang
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by pr oli » 27 Oct 2011, 21:54

bleh Oli..

cuma tang tarikhnya tu le yg sikit sukar ni..

kasi baek2 nye la...
x kang bertindan2 ngan pgram lain....
:keke:
- peace no war-
9W2OAT

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by Hangar 18 » 31 Oct 2011, 11:09

haha Oli..
tang tarikhnya tu yg mmg prob tu sbb nak ke situ minimum nak kena 4 ari & nak sedap 5 ari.. baru puas...
umpama jika kita ke Lasir walaupun seharian duduk main air disitu ketika nak pulang kita masih merasa elom puas lepak disitu.
Tempat ni lagi ler... dgn sungainya yg panjang... lanscape ala2 Kemapan, dan air terjun yg jauh berdenggung dgn kuat yg elom diterokai. Tengas yg sebesar lengan.
silap2 tak sampai 10 org pun yg pernah jejakkan kaki ke situ.
:)

nrhyt75
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 26 Mar 2006, 15:32
Location: putrajaya
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by nrhyt75 » 31 Oct 2011, 11:43

Terliur da nie... :lidah:
"I can't" are sad words in any language

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by Hangar 18 » 01 Nov 2011, 21:47

hehe. ada minat ke nrhyt75?

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by shahrul » 02 Nov 2011, 10:13

hehe. ada minat ke nrhyt75?
bile mau bukak trip abg gogo? :lol:
_________________
_________________

nrhyt75
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 26 Mar 2006, 15:32
Location: putrajaya
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by nrhyt75 » 02 Nov 2011, 16:39

haha Oli..
tang tarikhnya tu yg mmg prob tu sbb nak ke situ minimum nak kena 4 ari & nak sedap 5 ari.. baru puas...
umpama jika kita ke Lasir walaupun seharian duduk main air disitu ketika nak pulang kita masih merasa elom puas lepak disitu.
Tempat ni lagi ler... dgn sungainya yg panjang... lanscape ala2 Kemapan, dan air terjun yg jauh berdenggung dgn kuat yg elom diterokai. Tengas yg sebesar lengan.
silap2 tak sampai 10 org pun yg pernah jejakkan kaki ke situ.
:)
Iklan dasat sgt.. sampai termimpi2.. ;)
"I can't" are sad words in any language

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by Hangar 18 » 03 Nov 2011, 01:01

shahrul,

nanti ngeteh kita citer..

nrhyt75, tak de iklan punya. sedar2 kami dah balik pun. :)

HafisJohan
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 19 Oct 2009, 10:48

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by HafisJohan » 03 Nov 2011, 12:53

shahrul,

nanti ngeteh kita citer..

nrhyt75, tak de iklan punya. sedar2 kami dah balik pun. :)

bikin la satu kali...asik terlepas jer nihh

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by Hangar 18 » 04 Nov 2011, 18:25

dan dan je tunjuk minat.. last2 cancel sbb ada job last minit.

HafisJohan
Pendaki Gunung
Posts: 88
Joined: 19 Oct 2009, 10:48

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by HafisJohan » 05 Nov 2011, 10:45

hahaha...kali ni kasi tau awal..lock date awal2 :D

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

Post by Hangar 18 » 10 Nov 2011, 12:32

nk details turun ngeteh esok mlm le.

Kelzemo
Kerabat Gunung
Posts: 4443
Joined: 25 Aug 2019, 08:15

Cialis Dosi Consigliate Kelzemo

Post by Kelzemo » 15 Jan 2020, 21:32

Mail Order Medicine Viagra Per Ragazzi Buy Cialis Viagra Offerte
Shipped Ups Doxycycline Prix Levitra Pharmacie Lyon Buy Cialis Price Of Levitra 20 Mg Cialis 1 To 2 Days Shipping

Post Reply