XPDC Gunung Chabang 5613ft 24&25 Jun 2006

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

XPDC Gunung Chabang 5613ft 24&25 Jun 2006

Post by adisos2002 »

Gunung Chabang
Terletak di dalam kawasan hutan Simpan Bukit Kinta merupakan salah satu destinasi pendakian yang tidak harus dilepaskan. Corak pendakian yang mencabar fizikal pendaki disamping keindahan panorama di puncak merupakan tarikan utama pada pendaki semua.

Tapak permulaan pendakian yang terletak di Pos Selim iaitu kira-kira 12km dari Pekan Simpang Pulai di pinggir laluan utama Ipoh Cameron Highland. Tiada pengangkutan awam khusus yang boleh digunakan untuk kesana melainkan tempahan awal pada individu tertentu sahaja bagi membolehkan anda kesana.

Ketinggian : 5613kaki, 1711meter
Lokasi : Simpang Pulai Perak
Jumlah Hari Pendakian : 2hari 1malam
Gred Kesukaran : 5:10
Gred Kecantikan : 7:10
Gred Kesejukan : 7:10
Gred Bekalan Air : 5:10

Jadual Pendakian
Day 1
8pg Bertolak masuk dari Medan Gopeng (samaada dgn kenderaan sendiri ataupun dengan kenderaan yan disediakan penganjur)
9pg Mula mendaki ke Sg Selim
10.30pg Rehat sebentar di air terjun Sg Selim
11pg sambung semula pendakian (3jam tanpa air)
2ptg tiba dilast water point (makan tengahari dan rehat)
3ptg sambung semula perjalanan (bawa air dari sini untuk bermalam di kem botak)
5ptg tiba di kem Botak (mendirikan khemah dan minum petang)
6ptg bersiar-siar ke puncak (15minit perjalanan)
7ptg kembali ke kem Botak untuk sessi menatap Banjaran Titiwangsa

Day 2
8pg bangun masak sarapan
11pg mula turun
3ptg tiba di Pos Selim (tamat)

Pada mereka yang membawa kenderaan sendiri anda boleh meninggalkan kenderaan anda disini dengan bayaran RM5 sehari untuk sebuah kenderaan.

Pada yang berminat untuk mengikuti XPDC kali ini anda bolehlah mendaftar dengan memasukkan wang penyertaan ke akaun 108010909946 Muzafar Bin Mohamad (Maybank Akaun) sebelum 20hb Jun 2006.

Bayaran = RM20guide + RM10pengangkutan (pergi balik) + RM20tshirt
= RM50 sahaja
Makan minum adalah dibawah tanggungjawab peserta sendiri. Penyertaan terhad kepada 30 orang sahaja.

Kami menggalakkan penyertaan dikalangan kaum wanita memandangkan dimusim WORLD CUP ini kami memahami situasi para pendaki lelaki yang sibuk dengan sokongan terhadap pasukan pilihan masing-masing.

Senarai Peserta Setakat Ini
1. Muzs
2. OGLJB -50%
3. Kawan OGLJB (Pompuan) - 50%
4. Kawan OGLJB (Pompuan) - 50%
5. Sham a.k.a Castello - 80%
6. Apek Pinky - 100%
7. Bakor Militan SOS - 100%
8. Mail Tenuk a.k.a Tok Batin - 100%
9. Azzira - (Pompuan) - 100%
10. Lilyesha - (Pompuan) - 100%
11. Kawan Lilyesha (Pompuan) - 50%
12. Cd Din - 100%
13. Beckham - 100%
14. Rayven1
15. Rayven2
16. Wawa@JC - 100%
17. KHC - 50%
18. Kawan JC - 100%
19. Kawan JC - 100%
20. Joyah SportsRim - 80%
21. Ainun - 50%
22. Melati - 80%
23. Abg Ajis - 80%
24. Syarul Penang a.k.a Militan SOS - 100%
25. Member Syarul - 100%
26. Member Syarul -100%

Senarai diatas adalah berdasarkan booking awal dan cakap2 mulut yang mengatakan mereka berminat 100% akan diupdatekan dihujungya bila deposit dibuat.

muzs
sos
Last edited by adisos2002 on 19 Jun 2006, 21:38, edited 4 times in total.
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

2. OGLJB
3. Kawan OGLJB (Pompuan)
4. Kawan OGLJB (Pompuan
Abg hamid ikut SOS ke? lama x dengar cite pekabo.....bila nak jejalan sesama nie.....kami setakat nie projek on
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Post by apexx »

Bro Muzs,

apesai nama saya suda confirm ini trip ka Chabang, mau confirm sama Pinky dulu eehh..die kata on, sy on saja..heheh

Bro Rembau,

Jom laa layan Chabang plak, mau treking lagi sama ini otai..hehehe..

Adlyana,

ad, jom laa layan ini Chabang..kata mau pollow ari tuh..jom jom..heheh

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Abang Hamid memula saya kenal tue biasa2 ajerk masa kami diminta bawak kelab staf UTM ke Bujang Melaka...

Pas tue folo plak ke gunung2 lain rasa ada dah 2kali kot.. dan rasanya terakhir ke Trans Jerging dgn kami pada bulan lepas..

Orgnya merendah diri dan ramah tamah!!! berpengetahuan luas pulak tue.. Tahun lepas rasanya dia ke CUS dgn rakan2 GO... mmg kuat betul OGLJB nie!!

kali nie keChabang pulak untuk menatap banjaran titiwangsa dikala senja plak!!
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

apexx wrote:Bro Muzs,

apesai nama saya suda confirm ini trip ka Chabang, mau confirm sama Pinky dulu eehh..die kata on, sy on saja..heheh

Bro Rembau,

Jom laa layan Chabang plak, mau treking lagi sama ini otai..hehehe..

Adlyana,

ad, jom laa layan ini Chabang..kata mau pollow ari tuh..jom jom..heheh
apex... mcm tak biasa g sorang.... apasal..sudah kena ikat tangan kaki ke?dah tak leh gi sorang lagi ke :roll: :D :!:

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

apexx wrote: Adlyana,

ad, jom laa layan ini Chabang..kata mau pollow ari tuh..jom jom..heheh

apa inih..? ajak kita pi tapi dia sendri tak kompem lagi.. :x ..eh, rituh nape tak join apex kecik tido kat lantai ketapi?? :)

Xpeditor
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 01 Feb 2006, 00:42
Location: Ipoh

Post by Xpeditor »

sori aa abg Muzs, adik dah nk gi chabang weekend ni la pulak...klu tgh2 bulan tgh sibuk dgn world cup la brader...yg gi weekend ni nmpaknyer
1)rembau
2)rembau 2
3)adli
4)adli2
5)azizul perlis hunters
6)azizul 2
7)moi
8)Tamin
9)fish
10)Lamie
11)Lamie 2

kim salam ler kt OGLJB..masih powr siot bradr kite nie...ckp kt die hang pa nk buat trans 3.0....mesti die nk gi tuh...heh..heh... 8)
Fight No More
Dream No More
Walk No More
Let Nature Run its Course

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Post by apexx »

kak lily,

biasa laa..heheheh..ape mcm Gunung Tebu?? ramai eehh..jom laa layan cabang plk.. :)

Ad,

heheh..biasa laa tlg promosi jee utk abg muzs..heheh..jom laa, aku pegi kott...

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Apek ko salah paham kot !!! aku tulis yg berminat!!! 100% akan diletakkan dihujungnya bila duit dimasukkan!!!

Ada paham!!

Xpeditor- Bagus gak korang naik awal2 nie boleh surveykan last waterpoint ok tak???

Ek ele membahasakan diri adik cehhhhhhhh... Tapi kalau jadi Trans V3 aku kasi tau !!!!

Nak ajak Komando pikul beras 30kilo plak :lol: he he
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

nih pehal tarok name aku nih..tak tanya tuan badan pon nih????
ishh nih kes berat nih nak kena bawak ke mahkamah nih,,ada brani ke mus TOKEY SOS :x

ninja_man
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 04 May 2006, 14:51
Location: Penang
Contact:

Post by ninja_man »

muzz

starting kat medan gopeng so end up kat medan gopeng gaks la kn...
nk confirmkn jer :)

listkn nama aku dulu...nnt aku konfirm balik..


p/s ada sapa nk bg aku tumpang fly?? 8)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

kenderong tu mcm best je muz
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

JoYaHsPoRtRiM
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 10 Apr 2006, 17:08
Location: Kat Tepi Sempang
Contact:

Post by JoYaHsPoRtRiM »

nak ikottt...

User avatar
Aero_Gal
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 08 Jun 2006, 10:15
Location: klia
Contact:

Re: XPDC Gunung Chabang 5613ft 24&25 Jun 2006

Post by Aero_Gal »

assalamualikum.......
ello.....sy org bru kt cni......nmpak menarik xpdc nih.....lgpun i do hope jmpa member2 bru......nk tanya.....yg tersenarai tuh yg selalu join bro ker?????.....
smile........and everything else will be just fine.....

JoYaHsPoRtRiM
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 10 Apr 2006, 17:08
Location: Kat Tepi Sempang
Contact:

Post by JoYaHsPoRtRiM »

Aero_Gal...

jom la G. Chabang...cayee pon org baru kat cni..
leh sembang2...kutok2 bawah fly same2... :evil:

User avatar
Aero_Gal
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 08 Jun 2006, 10:15
Location: klia
Contact:

Post by Aero_Gal »

joyahsportrim....

org baru jugak ekk.....ok arr tuh......sy d arr member.....x ler keseorangan....hehehehe......kta g ekk.....
smile........and everything else will be just fine.....

Hany
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 29 May 2006, 10:38
Contact:

Post by Hany »

nak ikut gakk

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

bro muzs
Gng kenderong yg terbako tu ker? ermm..
citer la sket gng tu cm na..cm nk g jerk nie..hihi

joyah
kompom ehh g cabang? din ikut sama ker?

*Bunga*
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 23 May 2006, 16:17
Location: di atas norma

Post by *Bunga* »

nak ikut gak..(orang baru gaks..) :idea:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

melati wrote:bro muzs
Gng kenderong yg terbako tu ker? ermm..
citer la sket gng tu cm na..cm nk g jerk nie..hihi

joyah
kompom ehh g cabang? din ikut sama ker?
Melati g ler gng kenderong tu.. tercantik selepas gng rajah...mau tgk pic g ke multiply akak

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

Kak lily
tu ler pasai...dh byk kali dgr org kata gng tu cun
nie yg menggeletik jerk nie nk gie...ehhe..
err..akak tk mo repeat ker?..jum ler..dh lama
nie kita tk trek sama2..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

alaa mau pegi gunung-gunung yang lum pernah g lagi :roll:

User avatar
dklpacat
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 06 Dec 2005, 13:36
Contact:

Post by dklpacat »

Freelance wrote:
melati wrote:bro muzs
Gng kenderong yg terbako tu ker? ermm..
citer la sket gng tu cm na..cm nk g jerk nie..hihi

joyah
kompom ehh g cabang? din ikut sama ker?
Melati g ler gng kenderong tu.. tercantik selepas gng rajah...mau tgk pic g ke multiply akak
kalo x puas bleh tengok kat http://dklpacat.multiply.com macam2 ada..
" YOUR ATTITUDE DETERMINES YOUR ALTITUDE"

JoYaHsPoRtRiM
Pendaki Gunung
Posts: 29
Joined: 10 Apr 2006, 17:08
Location: Kat Tepi Sempang
Contact:

Post by JoYaHsPoRtRiM »

Kak Melati..

Insaallah sayee giee kott...

tak tau la adik sayee tuu nak giee ke idok..

kak melati n abg ajis nak giee ker...

User avatar
Ajis_AJ
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 17 Apr 2006, 19:19

Post by Ajis_AJ »

24, 25?????.........

melati..... jom .... siap.....

jadik....

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Join...

Post by castello »

Assalamualaikum...

Apo kaba semuo...eden poi tau gunung chabang....apek jom poi sekali...
beckham...ko pon poi lah sekali....nanti den ajak ayu sekali...dio kalau den ajak....raso eh nak dio poi tu...

sapo lai...jomlah kito meramaikan majlis meletih dan menyiksa badan...
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

:evil: banyak mangsa nak kena kutuk nihhh...
kaklily bersiap sedia utk semua perserta yang akan mendaki ngan tok batin.... :evil:

ninja_man
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 04 May 2006, 14:51
Location: Penang
Contact:

Post by ninja_man »

meh laa kita beramai2 gie chabang...x kisah laa yg baru or yg lama...klau yg lama tue akan menjadi bertambah lama yg baru akan menjadi lama gaks :D

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

Post by biskut »

fuyooo best tuh..

aero_Gal,
aku budak baru gak...tapi nama hang nak gempaq weiii..cucuk angin nihhh

joyah, bro ajis, melati..korang gi ya...jalan dulu arr, aku nak bawak diri.ahaks..

bro muz ...entah lah...jadi aku sondol settle sana lah ya...polo belakang fly jee

penin2......

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

tokBatin wrote::evil: banyak mangsa nak kena kutuk nihhh...
kaklily bersiap sedia utk semua perserta yang akan mendaki ngan tok batin.... :evil:
Cheh keje ko nak kutuk orang je ya... hah ko yang tak tahan bila kena kutuk ngan akak... :D :D :D :!: ada brani? wa datang dengan skuad kl....

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Takpe Lily ari tue kat YongYap telah membuktikan... Mail penin bila dikutuk... baru tau sapa muzs!!!! kejammmmmmmmmmmmmzzzzzzz

Ganazsssssssssszzzzzzzzzzzzzzzz
Brutalssssssssssszzzzzzzzzzzzzzzzz

Kali nie dia akan dibelai dgn kutukan yg lagi hebatzzzzzzzzzz pada yg lain2 anda jgn risau... kedatangan anda dialu-alukan..

Kami sekadar bergurau ajer!!

muzs
sos
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

semut merah
Pendaki Gunung
Posts: 35
Joined: 03 Jun 2006, 16:05
Contact:

Post by semut merah »

:idea:
assalamualaikum....
semut pun org baru gak kat sini...
hehe.. cam best je trip ni... semut jln slow bleh ikut ke???
muzs.. nanti semut kasi kompom...

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

He he he Semut Merah sudah mula menyengat nampak!!! jom la ikut tak payah nak berpantun-mantun lagi!!! untuk buat kan ko lebih teruja jangan luper baca tajuk Yonyap yg baru lepas aku anjurkan!!!

Rugi tak pergi!!! tajuk tue ada kat campsite dan jugak gallery!!!
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

ermm mus nak kutuk aku ker???
takperr meh ler berapa ramai yang nak kutuk aku tak herannnnn
pantang cucu tok batin lari hahahhahahahhaha
ngat ngat ngat menyengat

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

musz,
baru balik chabang semlm.. last waterpoint ok.. skang musim ujan gak la, tapi rezeki ujan benti sempat tgk sunset marvelouss.. :(
cuma sunrise tak dapat sebab kabus tebal..

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

Ajis_AJ wrote:melati..... jom .... siap.....
jadik....
nk pegi gak ker? adehhh la..tk larat la..
nk mrangkak sampai puncak blh?

kak lily
pegi ehh? nnt kita sma2 jln blakang
smbil tgk org dpn jln yea..

bro muzs
trek & view blh wt nangis tgh jln tk?
phobia la nk nek gng skrg nie.. :evil:

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

nak ikut uiii
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

cdin nak ikut aku pon nak ikut gak ler..bleh ker abg mus sos :lol:

User avatar
ilhamku11
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 12 Jun 2006, 22:07
Location: KL
Contact:

Post by ilhamku11 »

a'kum,
selamat mendaki chabang!!! chayok!!!
time balik tuh..main lah gelongor pepuas..hehe

p/s- seronok dpt joint program ngn legendary gunung
(rembau, adli, tamin, azizul & ugly sister)

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Bawak kotak ajer la!!!! balik boleh sliding!!!!!
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

Post Reply