G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by castello »

G. KORBU & G. GAYONG (Sg. Termin - Korbu - Gayong - Korbu - Sg. Termin)
Tarikh: 26 - 29 November 2011
Harga Pakej: RM100 (Permit, Guide)
Pengangkutan: Car Pool (Kongsi duit minyak dan tol...atas budi bicara empunya kereta)
*Rations dan peralatan khemah sendiri.
Deposit: RM50.

Tentatif

25hb Nov / Jumaat
2000 Berkumpul di Putra LRT Gombak. Bertolak ke Ipoh.

26hb Nov / Sabtu
0100 Dijangka sampai di Ipoh. Teruskan perjalanan ke Ulu Kinta. Berehat...kita tido dulu. 0600 Solat subuh dan sarapan. 0830 Mula masuk ke Empangan Sultan Azlan Shah. 0930 Mula trekking ke Air Terjun. Makan tengahari di air terjun.. 1400 Teruskan perjalanan ke Kem View. 1600 Dijangka samapi di Kem Seroja. Bermalam di sini.

27hb Nov / Ahad
0600 Solat subuh dan sarapan pagi. 0800 Mulakan perjalanan ke Kem Kijang -Last Water Point - Puncak Botak - Chuban - Korbu Raya - Puncak Korbu. 1200 Dijangka sampai di LWP..makan tenghari dan ambil air di sini. 1300 Teruskan perjalanan ke Puncak Botak. 1400 Dijangka sampai di Puncak Botak. 1500 Teruskan perjalanan ke Puncak Korbu. 1730 Dijangka sampai di Puncak Korbu. Bermalam di sini.

28hb Nov / Isnin
0600 Solat subuh dan sarapan pagi. 0700 Mula trekking ke Puncak Gayong. 0900 Dijangka sampai di Puncak Gayong. 1000 Pulang semula ke Puncak Korbu. 1145 Dijangka sampai di Puncak Korbu, makan dan berkemas untuk turun ke Kem Kijang. 1300 Mula turun ke Kem Kijang. 1400 Tiba di Puncak Botak. 1500 Tiba di LWP. 1630 Tiba di Kem Kijang. 1730 Tiba di Kem Seroja. Bermalam di sini.

29hb Nov / Selasa
0600 Solat subuh dan sarapan pagi. 0900 Mula turun ke Air Terjun. 1000 Dijangka sampai di Air terjun. 1100 Teruskan perjalanan ke Empangan Sultan Azlan Shah. 1400 Dijangka sampai di Empangan. 1500 Mulakan perjalanan ke KL. XPDC Tamat.

Jika berminat sila bank-in kan deposit secepat mungkin untuk bayaran permohonan permit.

CIMB Bank
ROSHAMRIZAL ZAHARI
14091357956528


atau

MAYBANK BHD
NUR MURSYIDA MUSA
158051743935


Untuk maklumat lanjut sila hubungi:-

SHAM - 0126206087 atau SYIDA - 0122399265.
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by Denan »

en.sham... aku dgr2 kabar cuti 1 malaysia ni ada group masuk nak clear trek seno'oi...
apa kata kalo trip ni buat ikut Termin-korga-seno'oi atau seno'oi-korga-termin... nak kene tambah hari ke? :mrgreen:

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by castello »

Denan wrote:en.sham... aku dgr2 kabar cuti 1 malaysia ni ada group masuk nak clear trek seno'oi...
apa kata kalo trip ni buat ikut Termin-korga-seno'oi atau seno'oi-korga-termin... nak kene tambah hari ke? :mrgreen:
cuti 1 Malaysia tu bila? Kalau cuti Hari Malaysia...aku gi Cemerong, Berembun & Lansir.
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by Denan »

castello wrote:
Denan wrote:en.sham... aku dgr2 kabar cuti 1 malaysia ni ada group masuk nak clear trek seno'oi...
apa kata kalo trip ni buat ikut Termin-korga-seno'oi atau seno'oi-korga-termin... nak kene tambah hari ke? :mrgreen:
cuti 1 Malaysia tu bila? Kalau cuti Hari Malaysia...aku gi Cemerong, Berembun & Lansir.
cuti 1 malaysia tu 16 september... setahu aku diaorg nak bukak blk trek seno'oi yg bersemak samun tu...
tp aku x pasti lak group mana...

fadzli
Pendaki Gunung
Posts: 96
Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Location: selangor
Contact:

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by fadzli »

Alhamdulillah kalau ada orang nak masuk korbu via sg senooi ..
gud luck
LiveLEARNhikePLAY

User avatar
ahmad saufi
Pendaki Gunung
Posts: 39
Joined: 20 May 2006, 12:40
Location: kuala selangor

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by ahmad saufi »

huh? encikFadzli xnak joint lg ke?
trek ni kan trail kesukaan awak?
;)

fadzli
Pendaki Gunung
Posts: 96
Joined: 09 Feb 2006, 23:57
Location: selangor
Contact:

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by fadzli »

En Ahmad .. rasanya tak kot? nak ajak kengkawan ikut sg senooi plak?lama dah orang tak menjengah2 trek tu .. :D
LiveLEARNhikePLAY

User avatar
Luarpintu
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 16 Mar 2009, 20:18

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by Luarpintu »

macam nk follow...tp ration dan peralatan khemah sediri rasa mcm xmampu la..nk masak sendiri pun xpandai..klu ada mmber2 yg nk follow trip ni dan nk share ration,
bitaw sini ya..mungkin kita bleh geng.tq...

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by am »

baik kasi clear senooi tuu.. lepas nie kalu korbu da kne amik alih dek forestry, alamatnye xleh la geng2 sondol nk sondol2 lg. hehehe..
find me more at multiply | blogspot | flickr

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by petis tekan »

Luarpintu wrote:macam nk follow...tp ration dan peralatan khemah sediri rasa mcm xmampu la..nk masak sendiri pun xpandai..klu ada mmber2 yg nk follow trip ni dan nk share ration,
bitaw sini ya..mungkin kita bleh geng.tq...



jgn mcm2..folo jer...hehehehe... :lidah: ration bleh kongsi2 janji perut bleh masuk... :)

tongkat jgn lupa bwk..dia membantu sebenarnyer.... :lidah:

tgh pikir nk lalu trek mane utk scram...hehehe :minum:
lesung pipit di pipi..

User avatar
Luarpintu
Pendaki Gunung
Posts: 67
Joined: 16 Mar 2009, 20:18

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by Luarpintu »

petis tekan wrote:
Luarpintu wrote:macam nk follow...tp ration dan peralatan khemah sediri rasa mcm xmampu la..nk masak sendiri pun xpandai..klu ada mmber2 yg nk follow trip ni dan nk share ration,
bitaw sini ya..mungkin kita bleh geng.tq...



jgn mcm2..folo jer...hehehehe... :lidah: ration bleh kongsi2 janji perut bleh masuk... :)

tongkat jgn lupa bwk..dia membantu sebenarnyer.... :lidah:

tgh pikir nk lalu trek mane utk scram...hehehe :minum:
thanks a lot bg semangat.... :cry:
dulu saya ada sorg abg ni,klu pjt gunung mesti dia jadi chef..dia pndai masak..pndai buat lawak pulak tu..
klu dia ada sy mmg xrisau.abg ijai nama dia..otai

jom la kita follow trip ni? :oops:

ikan-lelumba
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 21 Aug 2011, 21:07

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by ikan-lelumba »

bro castello, masih ade kekosongan lagi tak trip ni? saya mau join.

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by castello »

ikan-lelumba wrote:bro castello, masih ade kekosongan lagi tak trip ni? saya mau join.
masih ada kekosongan
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

User avatar
epol
Pendaki Gunung
Posts: 19
Joined: 05 Sep 2011, 23:59

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by epol »

ade kosong lg?...bile las date utk kompom?...
asyik naik je....amek nafas jap....

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by castello »

epol wrote:ade kosong lg?...bile las date utk kompom?...
ada lagi...bayar jer deposit untuk tempahan awal....
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

azmansmh
Pendaki Gunung
Posts: 15
Joined: 03 Dec 2009, 07:13

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by azmansmh »

bro castello ... aku dah masukkan deposit utk 2 ..

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Post by shahrul »

Luarpintu wrote:macam nk follow...tp ration dan peralatan khemah sediri rasa mcm xmampu la..nk masak sendiri pun xpandai..klu ada mmber2 yg nk follow trip ni dan nk share ration,
bitaw sini ya..mungkin kita bleh geng.tq...
bole je folow..ration share sama2..tambah rm40 je, takat peralatan khemah tu cukup, insyaallah
apa2 update tgk kat fb event http://www.facebook.com/event.php?eid=173541739385063
_________________
_________________

Post Reply