Explore X Gunung Stong 2011

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Explore X Gunung Stong 2011

Post by pokcik gunung »

Salam warga GO.
sy nak anjurkan xpdc ke gunung Stong pada bulan 10 ni.kepada sesiapa yg berminat bolehlah hubungi sy.

Tajuk: Explore X Gunung Stong 2011
Lokasi: Dabong,Kelantan.
Tarikh: 14/10 - 16/10/2011.(3 hari/2 malam)
Tarikh Bertolak: 13/10 (8:30pm)
Lokasi Berkumpul: KL Sentral (7:00pm)
Kos Xpdc: RM150/sorang

Perkara dalam kos :-
-keretapi (KL - Dabong - KL)
-Transport (Dabong - Gua - Stong - Dabong)
-Guide
-Permit,Resort entrance,campsite.
-Menjelajah Gua.
-BBQ 2 malam(kerjasama)
-Sijil.

Perkara luar Kos :-
-Kelengkapan perkhemahan & pendakian.
-Makanan sepanjang xpdc (kecuali BBQ)

Diposit: RM 80 (tidak dikembalikan)
Tarikh Tutup Penyertan: 13/9/11
Tarikh Akhir Bayaran Baki Kos: 10/10/11
Hubungi: Pokcik 014-2261922.

*Sila hubungi sy untuk maklumat lanjut.

SEKIAN TERIMA KASIH
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Post by sany ADALAH alger »

wowww
CARPE DIEM!

User avatar
Irau
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 18 Feb 2011, 14:37
Location: Sungai Buloh

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Post by Irau »

Salam. boleh saya tanya sikit tak? mcm mna ya klau kita nk wat BBQ kt Baha camp tu.
Maksud saya bahan2 mentah n klengkapan utk membakar semua adakah kita bwak sndiri atau boleh suruh guide2 tu tlg sediakan?
Sebab klau dari kl pstu naik train lg nk bwak ayam2 smua cmna ya.
Harap sudi beri sedikit tip. T.Kasih.

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Tada masalah rasanya
Barang tu buleh masuk dalam beg kedap haba, 3 hari masih elok lagi.

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Post by pokcik gunung »

tempat bakar semua ada kat k.baha dah.pasal ayam tu betul macam abg.kamal cakap tu.ayam tu nanti kita bagi2 masa nak treking nanti.geng2 guide pun ada ofer nak uruskan,cuma tengah servy harga nyer.
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Post by pokcik gunung »

klau ada yg nak guna kereta sendiri pun bleh jugak.
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
khairil
Pendaki Gunung
Posts: 113
Joined: 04 Jun 2010, 11:43
Location: putrajaya

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Post by khairil »

bro Irau, kat kelantan pon bleh beli ayam jugak...hehehe
kalau tak sedap ayam situ, lepas turun dr stong..pegi ke rantau panjang naik sampan..
situ pon lg byk ayam...heheheks
What a mountain do to men, it humbles you
------------------------------------------
Gunung Mu, Gunung Ku Jua

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Post by pokcik gunung »

khairil wrote: kalau tak sedap ayam situ, lepas turun dr stong..pegi ke rantau panjang naik sampan..
situ pon lg byk ayam...heheheks
hee.hee... yg tu tak taggung yer. :mrgreen:
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Post by pokcik gunung »

Selamat Hari Raya Aidilfitri,Maaf Zahir & Batin kpda semua ahli GO.
kepada sesiapa yg nak sertai xpdc ni bolehlah PM & sms sy(0142261922)
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Post by sany ADALAH alger »

so far brape org dah?
CARPE DIEM!

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Post by pokcik gunung »

sany ADALAH alger wrote:so far brape org dah?
16 org
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

take5
Pendaki Gunung
Posts: 6
Joined: 02 Oct 2011, 11:38

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Post by take5 »

salam... kalo cam sy dari k'tan bleh join gak ke... kira transport sendiri sampai dabong... cost jadi berapa?
tq

mshariff
Pendaki Gunung
Posts: 1
Joined: 06 Sep 2011, 23:16

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Post by mshariff »

terima kasih banyak2 kepada organizer dan kawan2 g.o yang organize trip ni, satu pengalaman baru mendaki ke kem baha..walaupun tak naik stong :lol:

harap2 di masa akan datang ada trip2 yang lagi menarik!

User avatar
pokcik gunung
Pendaki Gunung
Posts: 154
Joined: 10 Mar 2011, 19:51
Location: Maran,Pahang

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Post by pokcik gunung »

mshariff wrote:terima kasih banyak2 kepada organizer dan kawan2 g.o yang organize trip ni, satu pengalaman baru mendaki ke kem baha..walaupun tak naik stong :lol:

harap2 di masa akan datang ada trip2 yang lagi menarik!
tq shariff,syukur kepada allah semuanya selamat,cuaca ok,air pun cantik,t.kasih kepada semua peserta2 yg mengikuti xtvt ini.mungkin akan diadakan lagi utk menaiki puncak ayam dan stong pada tahun hadapan.insyaallah.
EKSPLORASI KEBESARAN ALLAH
https://facebook.com/saiditurbo

Post Reply