Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)

Post by Freelance »

Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30 Mac 2012 - 1 April 201)

Dengan segala hormatnya, lily mengalu2kan penyertaan dari kawan2 sepergunungan

Kawan-kawan yang mengenali, baru nak kenal dan pernah sama2 treking, pernah ikut trip lily.. Jom rindu
nak treking ngan korang..

Kos : RM 80
Kos meliputi:- pengangkutan bas, gaid & ration

Pembayaran deposit sudah boleh dibuat sekarang….
sila sahkan penyertaan anda dengan pembayaran deposit sebanyak rm50 sekiranya anda nak g ler...
Deposit tidak akan dikembalikan sekiranya peserta menarik diri disaat-saat akhir.
sila bank in di CIMB no acct : 1432-0061644-52-1 Suhaili Bt Mohd Sharidan...
(apabila sudah di bank in kan sila call atau sms kt saya, simpan resit pembayaran)
Tarikh Tutup penyertaan : 16/3/2012

Perhatian :
(sila bagi nama penuh, alamat rumah, ic no, no tel, nama waris, no talipon waris - utk kes emergency)

Berminat sila roger atau pm kt saya, Lily 017-3461740


Jumaat
(30/3/2012)
9.00 mlm Berkumpul di Terminal LRT Putra Gombak
Bas akan berada di terminal LRT
10.00 mlm Gerak ke Kampar, Perak

Sabtu
(31/3/2012)
8.00 pg Berkumpul di Air Terjun Batu Berangkai
9.00 pg Start treking melalui Kebun orang asli
11.00pg Take 5 kt trek balak
11.30pg Kayuh Pelan-pelan ke V point
12.00pg Take 5 kt V Point-Makan tengahari
1.30pm Gerak dari V-Point ke Kem Lebah
3.00pm Dijangka tiba di Kem Lebah
Campsite di Kem Lebah
3.30pm Gerak ke Puncak Gunung Bujang Melaka
Tinggalkan beg di Kem
5.00pm Sampai ke puncak..
Sessi penggambaran
6.00pm Turun dari puncak
8.00mlm Sampai kem Lebah
Makan malam
10.00mlm Sessi sembang bawah fly..hehehe!!!


6.00pg Bangun Bangun Solat Subuh
8.00pg Sarapan dan kemas campsite
Sessi penggambaran
9.30pg Gerak turun dari Kem
12.00tgh Dijangka sampai ke Air terjun Batu Berangkai
Mandi manda di air terjun

4.00pm Gerak pulang ke Kuala Lumpur.


Alternatif ke 2: sekiranya terdapat perubahan jadual.. Pagi ahad, kita shoot ke puncak

Perhatian :
PESERTA HARUSLAH MEMATUHI SETIAP ARAHAN YANG DIBERI DARI MASA KE SEMASA.
PERUBAHAN MASA, PERJALANAN DAN AKTIVITI BERGANTUNG KEPADA SITUASI SEMASA
DAN KEADAAN PESERTA…

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

he he he
satu seat Kak Lily........ sy nak bawak bas buleh tak.
Dah lama tak menggunung ni

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by bargading »

wah otai freelancer dah giat aktif semula...
terbaik kak lily...
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:he he he
satu seat Kak Lily........ sy nak bawak bas buleh tak.
Dah lama tak menggunung ni
Jom abang kamal .. bawak bas.. leh pikul ke bas tu abang kamal.. :keke: ada lesen..leh lah tukar2 driver ..jgn lupa pangkah kt kalendar tau tarikh tu..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

bargading wrote:wah otai freelancer dah giat aktif semula...
terbaik kak lily...
mana de otai ... kita baru nak belajar semula daki gunung ni.. :minum: jom folow akak..

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Dah siap isi borang cuti untuk 2 dan 3 April.
Manalah tau kalau bebudak ni terlebih tiruk sampai KL udah tengah malam. Buleh lagi lepak KL he he he. Lagipun itu alasan nak bercuti. Tengah chek jadual mesyuarat atau apa apa yang berkaitan. Tp sy lambat sikit sebab udah lama tak menggunung ni. Camera pulak dah besau tambah lagi KG nya.

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Dah siap isi borang cuti untuk 2 dan 3 April.
Manalah tau kalau bebudak ni terlebih tiruk sampai KL udah tengah malam. Buleh lagi lepak KL he he he. Lagipun itu alasan nak bercuti. Tengah chek jadual mesyuarat atau apa apa yang berkaitan. Tp sy lambat sikit sebab udah lama tak menggunung ni. Camera pulak dah besau tambah lagi KG nya.
orait.. harap dapat g... leh je.. pelan2 kayuh... :)

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by kabusgunung »

waaaaaaa kak lily welkam backkkkk...

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

kabusgunung wrote:waaaaaaa kak lily welkam backkkkk...
tq tq..tak moh joint ke.. ke ko skrg kena kauratin hehehe!!!

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by kabusgunung »

saya treking kat padang golf je laaaa

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by bargading »

Kak Lily,
saya pun dah kurang nek gunung skg, trip mkn angin byk laaa hehe

Mawi,
ko belanda padang golf dgn landy ko ke.... cayalah kabusgunung... peace
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by shahrul »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Dah siap isi borang cuti untuk 2 dan 3 April.
Manalah tau kalau bebudak ni terlebih tiruk sampai KL udah tengah malam. Buleh lagi lepak KL he he he. Lagipun itu alasan nak bercuti. Tengah chek jadual mesyuarat atau apa apa yang berkaitan. Tp sy lambat sikit sebab udah lama tak menggunung ni. Camera pulak dah besau tambah lagi KG nya.
abg kamal.. nak ikottt buleh?
saya tlg pikul kamera pun takpe..heheh :minum:

sori kak lily mencelah..nt cek kalendar dulu
_________________
_________________

User avatar
CarSharF
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 04 Dec 2005, 14:53
Location: Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by CarSharF »

Gunung Bujang Melaka ni sungguh mencabar. nak kena training dari sekarang. tak nak pewai di tengah trek.

fyzanua
Pendaki Gunung
Posts: 7
Joined: 18 Feb 2012, 23:13

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by fyzanua »

ada kosong lagi ke kak lily...

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by sany ADALAH alger »

GBM nielah gunung last sebelum ai hilang dara ai
CARPE DIEM!

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

fyzanua wrote:ada kosong lagi ke kak lily...
ada kosong lagi..sila roger2 saya.. samada by hp or pm.. tq...

User avatar
Irau
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 18 Feb 2011, 14:37
Location: Sungai Buloh

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Irau »

Kalau transport sendiri cmne? blh tak? coz kami dari tapah je. munkin 5 orang, kena bayar berapa? : :minum:

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by adventure inc »

salam kak lily

booked sy dua seat - kira kan kosnye minus transport (sy dr penang)

hazz
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Irau wrote:Kalau transport sendiri cmne? blh tak? coz kami dari tapah je. munkin 5 orang, kena bayar berapa? : :minum:
saya pm k... tq...

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by adventure inc »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:he he he
satu seat Kak Lily........ sy nak bawak bas buleh tak.
Dah lama tak menggunung ni
yeaaaa teruja banget aku nak trek ngan cip lanun neh. abg kamal nnt bwk kaki rusa kita suh kak lily wat sup
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin »

Insya Allah jumpa nanti.
Kaki Rusa tak lalu la saya nak membawanya kecuali nanti kita reramai pasang perangkap kat Bujang Melaka untuk hidangan Bujang Setia. Hu hu hu :lidah:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

adventure inc wrote:
Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:he he he
satu seat Kak Lily........ sy nak bawak bas buleh tak.
Dah lama tak menggunung ni
yeaaaa teruja banget aku nak trek ngan cip lanun neh. abg kamal nnt bwk kaki rusa kita suh kak lily wat sup
aah suruh tokey rusa ler masak..apa lak kak lily..ahaks!!! :lidah:

User avatar
Irau
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 18 Feb 2011, 14:37
Location: Sungai Buloh

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Irau »

sekarang ni bukan musim durian...! nmpaknya tkde la sesi kutip durian kt bwah pokok...kita pnjat petai je la...

ariesfools
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 22 Feb 2012, 17:04

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by ariesfools »

nk join....
sy org baru belajr..sila beri tunjuk ajar...:-)

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by adventure inc »

mai mai... antara gunung yg sesuai tuk beginner... line up pulak ramai
yg otai2 tmasuk kak lily, abg kamal pulak lg terer bab2 gunung ganang nih,
dua ari citer pun tak abes :kah:

-- sy answer bg pihak kak lily --
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

harislatif
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 01 Feb 2012, 12:04
Location: Nilai
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by harislatif »

xsbr rase nye nk join org2 lame nek gnung ni.. nk cr pgalamn lbh sket.. sile bg tnjuk aja ye kakak n abg2 skalian.. hehehe

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Maaf saya lama saya tak update.. cuti.. :mrgreen:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Kawan2..sesiapa berminat daki GBM.. sila roger2 saya dengan segera..sila buat pengesahan tempat duduk anda dalam bas dengan membuat pembayaran deposit RM50... tq...

Sesiapa yang pm saya di GO.. dengan guna nama samaran..sila perkenalkan diri anda ya.. sebab ramai gak yang bersms saya di HP saya.. so ramai gak yang saya tak kenal dan yang guna nama samaran pun saya tak berapa kenal..hehehe!!! so dalam PM.. sila beritahu nama anda...

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

ariesfools wrote:nk join....
sy org baru belajr..sila beri tunjuk ajar...:-)
dalam GO forum banyak info2 yang boleh dilihat dan dipelajari.. insyallah rakan2 dlm GO ..boleh membantu ... :minum:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

adventure inc wrote:mai mai... antara gunung yg sesuai tuk beginner... line up pulak ramai
yg otai2 tmasuk kak lily, abg kamal pulak lg terer bab2 gunung ganang nih,
dua ari citer pun tak abes :kah:

-- sy answer bg pihak kak lily --
terimakasih ehh tolong kawan2 hehehe!!! mana yang leh dibantu.. kita tolong lah.. kalo tarak..sama2 ler kita ikhtiar dan sama2 ler belajar... :minum:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

harislatif wrote:xsbr rase nye nk join org2 lame nek gnung ni.. nk cr pgalamn lbh sket.. sile bg tnjuk aja ye kakak n abg2 skalian.. hehehe

harap sama2 dapat membantu.. teamwork penting...

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by (Ö¿Ö)aRen »

insyaAllah nak juin....sy dr shahalam je......agak2 berapa kena bayar?....;p
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

(Ö¿Ö)aRen wrote:insyaAllah nak juin....sy dr shahalam je......agak2 berapa kena bayar?....;p
rm80 je.. ait tak baca info dan tentatif di atas ke? :mrgreen: semua ada di atas tu.hehehe!!!

User avatar
Irau
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 18 Feb 2011, 14:37
Location: Sungai Buloh

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Irau »

salam... saya kompom 5 org n mnkin 6, nnti mngu dpn bank in duit n saya PM semua detail2 pserta. ye kak lily...
nnti jumpa kt sana.

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Irau wrote:salam... saya kompom 5 org n mnkin 6, nnti mngu dpn bank in duit n saya PM semua detail2 pserta. ye kak lily...
nnti jumpa kt sana.

wslm.orait.. per2 roger2 k..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Kepada kawan2 yang sudah bayar.. sila sms dan simpan resit sebagai bukti pembayaran...TQ

User avatar
bezita
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 21 Nov 2011, 16:29

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by bezita »

salam tuan tanah..

saya teringin nak join tp stok siput.. ada harapan ke nak menyelitkan diri?

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

bezita wrote:salam tuan tanah..

saya teringin nak join tp stok siput.. ada harapan ke nak menyelitkan diri?
wslm..stok siput tu apa..? :keke: masih ada kekosongan lagi..

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by shahrul »

waa meriah trip kak Lily nnt :minum:
dah ramai ni bole sewa satu bas buat rombongan cik kiah :D

semoga selamat pergi & selamat pulang.. peace
_________________
_________________

embuN
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 05 Jun 2008, 02:18
Location: shah aLam
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by embuN »

saya nak join juge =)
saya dari shah alam...
>Livin' harmony wit Natur3<

Locked