Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
Fiftyhertz
Pendaki Gunung
Posts: 91
Joined: 24 Apr 2011, 09:45
Location: Ampang

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Fiftyhertz »

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:he he he
satu seat Kak Lily........ sy nak bawak bas buleh tak.
Dah lama tak menggunung ni
halamak der. lu pakai spender OTB la jadi driver bas haha
heal the world. make it better place.

User avatar
red
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 15 Jul 2010, 11:42

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by red »

Fiftyhertz wrote:
Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:he he he
satu seat Kak Lily........ sy nak bawak bas buleh tak.
Dah lama tak menggunung ni
halamak der. lu pakai spender OTB la jadi driver bas haha
berapa helai lu ada la?

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Assalam..kawan2.. jumpa malam ni di terminal lrt putra gombak jam 10.00 malam.. semoga trip ni berjalan dengan lancar... selamat g dan balik...jom kawan2 .turun terminal..

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by shahrul »

harap2 semua yang sertai trip ni dah pulang ke pangkuan family masing-masing dgn selamat :)
_________________
_________________

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Image

Uploaded with ImageShack.us

Gambar dari abe lie@rosli grk

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Assalamualaikum...tahniah kepada semua line up trip Gunung Bujang Melaka ..selamat g dan balik.. terimakasih banyak2 kerana telah menyokong dan menyertai trip lily ni..sekian lamanya saya tak wat trip.. terlebih dahulu saya meminta maaf..andainya ada cacat cela, terkurang, terkasar bahasa --memang ada pun.. mgkin ada yg terguris hati.. saya telah cuba sedaya upaya saya untuk memuaskan hati semua pihak.. namun demikian saya bukan lah manusia yang sempurna...mintak maaf seandainya ada yang tidak berpuas hati dengan trip ni
semoga anda membawa pulang dengan kenangan, pengalaman dan ilmu yang leh dimanfaatkan dari segi penghayati alam, pengurusan, komunikasi antara pendaki2.. dan sebagai bonus telah sampai ke puncak gunung Bujang melaka..tahniah kepada rakan2 yang pertama kali naik gunung & pendaki2 baru.. kerana anda telah membuktikan anda boleh.. teruskan minat anda...

Terimakasih kepada gaid Mohd FirdausvsMotek dan Sweeper Lapore Mohd & Wahid Misbah, manblack sg buluh ..kalian memang jiwa kental..hehehe!!terimakasih atas kerjasama dari korang..tiada tandingan wang ringgit..tapi nilai persahabatan yang lily amat hargai..TQVM

Suhaili Binti Mohd Sharidan kepada rakan2 pendaki yang telah lama lily kenal..terimakasih kerana masih aktif mendaki lagi..hehehe!!! sekian lama tak jumpa.. akhirnya bertemu di bujang melaka... tapi tak puas sebab tak dapat nak berborak2 panjang ngan u all...

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by pgurlz »

Terima kasih dan Tahniah buat sumer line-up.....

Walaupun kan.... walaupun...... :evil: tapi saya tetap hepi sbb dapat jumper kengkawan yg lama dah xjumper (geng MPOB) dan dapat bayar 'hutang' ngan Tuan Syed... :minum:
se-simple yg boleh

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by nabil »

Uikkk... Ramainya!!! Family day ke hapa nihh...
Congrats!
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by shahrul »

pergh ada dalam kurang lebey namploh horang dalam gambo.. mesti padat kemsait
nak ingat nama sorang2 mesti tak susah :minum:

tahniah buat semua line-up :)
_________________
_________________

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Terimasih kepada kawan2 di atas teguran, komen2, nasihat2..insyallah akan lily cuba perbaiki di masa trip2 akan datang..Dalam bas kita dah buat postmorterm.. so kepada kawan2 lain yang lily tak dapat jumpa masa balik dari gunung bujang melaka.. kalo ada komen, teguran , ketidakpuashatian.. dan nasihat.. sila PM lily k..pandangan anda akan saya fikir dari sudut pro & kontra...

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Q

Post by Freelance »

shahrul wrote:pergh ada dalam kurang lebey namploh horang dalam gambo.. mesti padat kemsait
nak ingat nama sorang2 mesti tak susah :minum:

tahniah buat semua line-up :)
ih
TQ ..yep ada dalam 61 orang... tak padat..sebenarnya kalo leh disusun dengan lebih cantik lagi.. campsite leh muat dlm 100 orang... :keke:

strawhatcrew
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 08 Mar 2012, 15:23

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by strawhatcrew »

wow.. gila lah 1 bus 61 org.. huhuh

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

strawhatcrew wrote:wow.. gila lah 1 bus 61 org.. huhuh
mana de bas lebih dari 44 orang.. yang naik bas 34 orang.. yang lain transport sendiri.kebanyakan dari arah utara..so tak perlu naik bas yang disediakan dari KL.. ahaks!!!

embuN
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 05 Jun 2008, 02:18
Location: shah aLam
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by embuN »

yeayy!! saya berjaya juga smpai ke puncak yg lebih tggi dr Broga...
masih mampu walopun lebih 10 tahun xwat aktvt nih...
mmg mencabar jiwa raga btoi masa mndaki tuh...seksa tul GBM nih huhuhu...
masa mndaki mmg carta terakhir la....tapi masa turun ada improvement...
bkn pe xmo kak Lily and Man Black busan tgok saya je hihihihi ;-p

anyway tahniah wat kak Lily...next trip nak join lagi insyaAllah....
skang ni jalan xbtoi lagi...payah nak turun tangga huhu
>Livin' harmony wit Natur3<

User avatar
neoshift
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 18 Feb 2012, 00:51
Location: setapak

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by neoshift »

embuN wrote: anyway tahniah wat kak Lily...next trip nak join lagi insyaAllah....
Yep tahniah untuk gogo yang bersedia menerima 60 org peserta dari segenap penjuru malaysia. Saya belum pernah jumpa gogo seberani kak lily buat besar-besaran. Lebih kurang tu tada hal la. Nama pun dok dalam hutan. Tq all. :D
hidup perlu banyak perencah

ikan-lelumba
Pendaki Gunung
Posts: 62
Joined: 21 Aug 2011, 21:07

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by ikan-lelumba »

ramainyer. bukan senang nak organize trip yg ramai peserta ni. mcm2 ragam & mcm2 expectation. Kena la pandai2 jaga diri.
Paling ramai saya pernah join trip 42 org (muat 1 bas) tu pun dah payah nak ingat nama semua org.

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

ikan-lelumba wrote:ramainyer. bukan senang nak organize trip yg ramai peserta ni. mcm2 ragam & mcm2 expectation. Kena la pandai2 jaga diri.
Paling ramai saya pernah join trip 42 org (muat 1 bas) tu pun dah payah nak ingat nama semua org.
ikan lelumba.. saya pernah wat trip lebih 1 bas.. ada 47 orang..ada hampir 50++ orang... kadang2 bukan bas tapi dengan transport sendiri ... pun pernah mencecah hampir 50 orang.. trip saya ramai sebab ramai yang memberi kepercayaan kepada saya dan seronok ikut trip saya.. yang pergi pun kadang2 muka2 yang sama.. sebab apa.. mereka tau siapa saya.. sebab tu saya berani wat.. sebab dah ada pengalaman... trip ramai2 jarang saya wat.. tenguk keadaan.. campsite dan trek gunung.. kalo leh bwk ramai.. saya open trip.. dalam menjaga sebaik2nya nama saya dan trip saya.. pasti satu hari nanti akan timbul satu isu.. saya dah get ready awal2... tak selamanya kita akan berada di atas.. mngkin satu hari nanti kita akan terkena juga seperti kawan2 yang lain yg pernah wat trip...

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Korang tau apa tujuan aqu wat trip Open... sesiapa yang pernah ikut trip aqu memang akan tau cara aqu ..

trip ni lily tak tapis.. kalo mengikut data peserta.. peserta usia paling muda 12 tahun anak abang aris.. dan berusia tapi maintain stamina lagi.. paling berumur adalah 58 tahun.. Trip open sebab lily nak bagi peluang2 kepada kawan2 lama yang lama tak mendaki, yang baru nak berjinak2 dengan hobi mendaki...

memang ramai dak2 baru yang baru nak try daki gng.. baru nak ada hobi mendaki... ramai yang call lily.. sebab tu lily bagi peluang kepada mereka2..sbb tu lily wat open trip.. kalo tak, depa tak de pendedahan dalam pendakian gunung ni.. yang penting psiko mental dalam hutan... yg tak pernah.. memang akan pressure.. sebab tu trip ni lily bagi peluang kepada mereka2 yang berminat daki gunung.. kalo gunung2 hardcore lily akan tapis.. lagi kalo trip berhari2.. koyak mental.. habis ler fizikal..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Kawan2 ..lily nak tanya..ada sesapa ke yang terambil groundsheet lily.. yg ground tu leh untuk 1 fly-7 orang.. groundsheet tu siap ada tulis nama lily freelance... groundsheet ada ring... semalam kemas barang2 camping.. ada 1 ground tertukar kot.. ground ni ada tulis nama Mai'z atau Mas'z ...groundsheet ni mcm dah gunting bahagi 2 kot..ahaks!! kalo ada terambil sila pulangkan semula pada lily k..TQ..

User avatar
khalid
Pendaki Tegar
Posts: 268
Joined: 01 Jun 2008, 10:50
Location: khtp, kulim
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by khalid »

tahniah lili kerana berjaya mengumpul kengkawan lama dan baru dlm open trip..mmg susah juga nak dapat 60++ peserta.
dan mmg susah nak handle 60 lebih peserta...
bagi first timer tu banyak-banyak la tanya kat orang lama atau kengkawan yang mengajak anda. macam2 boleh jadi kat gunung tu..
kan naik gunung nie cabaran...jadi kena bersedia laaa.....kalau ok leh laa naik gunung lagi..
saya baru baca komen beirut tadi..."..
nasihat saya utk adik2 yang baru tu join la group yang kecil-kecil dulu
tak sama ikut trip yang bawah 15 orang ....dan tak adillah nak compare ngan trip yang ramai2 nie.
ingat senang ka...

User avatar
adventure inc
Pendaki Tegar
Posts: 222
Joined: 27 May 2009, 23:51
Location: penang hill, my

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by adventure inc »

khalid wrote:tahniah lili kerana berjaya mengumpul kengkawan lama dan baru dlm open trip..mmg susah juga nak dapat 60++ peserta.
dan mmg susah nak handle 60 lebih peserta...
bagi first timer tu banyak-banyak la tanya kat orang lama atau kengkawan yang mengajak anda. macam2 boleh jadi kat gunung tu..
kan naik gunung nie cabaran...jadi kena bersedia laaa.....kalau ok leh laa naik gunung lagi..
saya baru baca komen beirut tadi..."..
nasihat saya utk adik2 yang baru tu join la group yang kecil-kecil dulu
tak sama ikut trip yang bawah 15 orang ....dan tak adillah nak compare ngan trip yang ramai2 nie.
ingat senang ka...
agreed with encik khalid
:: DOUBT :: FEAR :: EXCUSES ::
the mountain is not the only thing you conquer - never stop xploring

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

khalid wrote:tahniah lili kerana berjaya mengumpul kengkawan lama dan baru dlm open trip..mmg susah juga nak dapat 60++ peserta.
dan mmg susah nak handle 60 lebih peserta...
bagi first timer tu banyak-banyak la tanya kat orang lama atau kengkawan yang mengajak anda. macam2 boleh jadi kat gunung tu..
kan naik gunung nie cabaran...jadi kena bersedia laaa.....kalau ok leh laa naik gunung lagi..
saya baru baca komen beirut tadi..."..
nasihat saya utk adik2 yang baru tu join la group yang kecil-kecil dulu
tak sama ikut trip yang bawah 15 orang ....dan tak adillah nak compare ngan trip yang ramai2 nie.
ingat senang ka...
tq.. khalid.. memang happy sebab dapat kumpul ramai2 mcm tu...biasalah dah lama tak wat trip... gogo pun dah berkarat hahaha!! nak kena gilap semula lah .... :kah: bila nak treking mcm dulu2 lagi.. hehehhee!! ko kan suka interview orang.. :mrgreen:

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by adisos2002 »

Salam rakan rekreasi semua...
Tadaaa aku masih ingat password aku hehehe.

Pada Lily, teruskan trip anda.. aku sendiri sepanjang pengalaman aku buat open trip ni. Aku ambil konsep asal bernyawa jer, maknanya aku pun mmg tak pernah tapis. Dan ko sendiri adalah salah seorang dari bekas peserta aku dulu2.. Cuma yang penting skill organiser dalam pengendalian program tu penting.

Ilmu nie aku tk dapat nak tulis kat sini secara detail, tapi memadai dgn aku nyatakan beberapa point penting kat bawah nie

1. Organiser kena sentiasa 'berada ditempat tinggi'
2. Organiser kena ada side kick
3. Organiser kena 'menghadirkan' diri dikalangan peserta dalam pelbagai masa
4. Organiser kena 'elak' nampak selesa dengan org lama
5. Organiser kena sampai 'last' kat puncak
6. Organiser kena berpengetahuan tinggi dalam bidang yg diceburi
7. Organiser kena berpakaian 'sesuai'
8. Organiser kena happy...
9. Organiser kena belajar terima teguran
10. Jangan malu bertanya

Annyway aku harap ianya tidak akan mematahkan semangat ko, dan aku mendoakan agar orang yang merungut juga tidak akan patah hati dgn aktiviti menggunung nie. Saya sayang kedua-duanya, harap saling memaafkan.

Kalau serik pergi dgn Lily, pergi pulak dengan Abg Sham Castello, serik jugak pergi dengan Krekokei SOS / Faizal SOS atau banyak lagi. Jangan berhenti menggunung...

Muzafar Mohamad
Silver Outdoor Sports
-no one left behind-
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by shahrul »

welkambek abg musz :minum:
_________________
_________________

syhamid
Pendaki Gunung
Posts: 31
Joined: 27 Jan 2006, 11:06
Location: upm serdang selangor
Contact:

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by syhamid »

tahniah, abg muzs..tak siasia abg mengununggunung dah nampak macam berhasil ...bang, teringat abg.rembat petai suadara kita tu....atau dia memang tinggalkan untuk abang..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

adisos2002 wrote:Salam rakan rekreasi semua...
Tadaaa aku masih ingat password aku hehehe.

Pada Lily, teruskan trip anda.. aku sendiri sepanjang pengalaman aku buat open trip ni. Aku ambil konsep asal bernyawa jer, maknanya aku pun mmg tak pernah tapis. Dan ko sendiri adalah salah seorang dari bekas peserta aku dulu2.. Cuma yang penting skill organiser dalam pengendalian program tu penting.

Ilmu nie aku tk dapat nak tulis kat sini secara detail, tapi memadai dgn aku nyatakan beberapa point penting kat bawah nie

1. Organiser kena sentiasa 'berada ditempat tinggi'
2. Organiser kena ada side kick
3. Organiser kena 'menghadirkan' diri dikalangan peserta dalam pelbagai masa
4. Organiser kena 'elak' nampak selesa dengan org lama
5. Organiser kena sampai 'last' kat puncak
6. Organiser kena berpengetahuan tinggi dalam bidang yg diceburi
7. Organiser kena berpakaian 'sesuai'
8. Organiser kena happy...
9. Organiser kena belajar terima teguran
10. Jangan malu bertanya

Annyway aku harap ianya tidak akan mematahkan semangat ko, dan aku mendoakan agar orang yang merungut juga tidak akan patah hati dgn aktiviti menggunung nie. Saya sayang kedua-duanya, harap saling memaafkan.

Kalau serik pergi dgn Lily, pergi pulak dengan Abg Sham Castello, serik jugak pergi dengan Krekokei SOS / Faizal SOS atau banyak lagi. Jangan berhenti menggunung...

Muzafar Mohamad
Silver Outdoor Sports
-no one left behind-
ok..musz..tq ngan nasihat2 ko tu.. :minum: ... insyallah.... ada pro dan kontra dlm trip GBM yang lalu.. ada yang berpuashati dan ada yang tak puashati.. kalo terkena diri sendiri ..memang ler ada yg tak puashati.. aqu ni lagi ler.. belajar dari pengalaman..bukan setakat folow ko nya group je musz.. ramai lagi aqu folow... kelab ke persatuan ke orang perseorangan ke.. nak ikutkan musz.. byk group byk orang yang aqu ikut trip depa.. byk gak aqu tak puashati ..tapi aqu bukan jenis nak suka2 banned orang.. dan aqu tak suka nak bandingkan group orang ni camni group orang macam tu.. aqu masuk group orang.. aqu nak belajar.. tenguk cara pengurusan depa.. yang mana bagus, aqu amik sebagai ilmu, yang mana tak bagus.. aqu akan cuba amik kesilapan depa tersebut sebagai iktibar semoga dlm trip aqu tidak akan mengalami seperti apa yang depa lalui.. semoga dia jadi lebih tersusun dan mudah..mungkin disebabkan lama aqu tak menggunung dan lama tak wat trip.. so aqu ada sikit terkezut hahaha!! sbb ramai.. lagi ramai peserta dari trip yang pernah lily wat.. aqu bukan nak bangga diri sbb trip aqu selalu sangat ramai orang joint.. tapi nak cakap.. sbb dah kenyataan.. biasa kalo open trip ..insyallah..bilangan peserta tidak mengecewakan.. lagi satu dalam trip ni.. memang lily handle seorang.. macamana lily keje seorang boleh dapat peserta dalam 62 orang.. terima kasih kepada rakan2 gng tak kira yang lama dan yang baru lily kenal yang g GBM kerana mengajak kawan2 lain untuk joint trip ni..dan kawan2 lama yang dah lama tak jumpa.. dan kawan2 yang jadi peminat dan pendaki setia setiap kali lily wat trip dari awal2 dulu sampai ler sekarang... anda tak pernah serik ngan lily nya trip..hehehe!!!! :minum: disebabkan kerjasama anda semua, saya dapat kawan2 pendaki GBM seramai 62 orang dalam GBM..
Disebabkan kes ni berlaku, nampaknya sistem lama tak leh pakai..insyallah..akan lily perbaiki.. menggunakan sistem dan teknik2 baru .. :lidah:

dari dulu wat trip pun memang lily seorang yang wat dari awal hinggalah akhir.. yang membantu lily.. mereka2 yang dah biasa dan faham ngan trip dan cara lily..lily wat sendiri bukan sebab nak cari untung makan sorang... ahaks!!! kebanyakan trip yang lily wat memang harga berpatutan..dan kadang2 hargapun murah.. kalo tak dpt menampung kos.. lily yang tanggung.. sbb lily tak mau kawan2 lain terlibat sama.lily wat open trip tenguk tempat dan gunung yang bersuaian yang boleh bawak ramai..dalam tentatif program telah lily nyatakan trip ni rombongan ciki kiah.. dan bilangan peserta memang ramai... .. kadang2 peserta yang tak alert dan tak baca sampai habis tentatif program.. kita bisa memilih..sesapa yang rasa tak moh joint trip ramai2 ..baik tak yah masuk atau joint.. sesapa yang ingin naik gunung.. ingin rasa teamwork ingin rasa camner begitu ramai kawan2 pendaki gunung.. ingin rasa berkenalan2 ngan rakan2 gunung yang lain.. ingin rasa camner trip orang tu.. dipersilakan masuk.. lily tak paksa pun orang tu ikut trip lily.. bukan semua trip yang lily wat boleh lily wat trip ramai2 ni.. ada gak trip ditapis dan tak boleh bwk ramai.. lily wat trip ramai2 ni sebab nak bagi peluang kt pendaki2 yang selalu ditapis.. pendaki2 baru yang baru nak merasa masuk hutan dan naik gunung... kalo sesiapa rasa yang tak leh masuk trip yang ramai2 orang ni.. jangan pergi atau masuk trip orang tu.. lily pun ada gak di kalangan kawan2 yang memang tak suka dengan trip yang ramai orang.. so lily hormat dengan pendirian depa... dan lily pun tak yah invite pun depa2 tu .sebab dah tau stail depa... tak de pun nak kecik ati kalo depa tak moh joint lily nya trip..aahks..

lily nya stail.. kalo joint trip orang tu.. pertama kali joint trip tu.. kalo ada problem.. lily leh maafkan lagi... lily tak serik nak joint trip orang yang pertamakali spoil...lily sendiri akan cakap apa yang tak puashati kt gogo tu sendiri.. lily leh joint kali ke 2.. dan ke 3.. jika sekiranya muncul masalah yang sama.. baru ler lily banned... ahaks.!!! pernah gak dak2 tanya. "kak lily group orang ni mcm tu lah mcm ni lah.. ramai yang kata mcm2 lah.." aqu senang je cakap.. jgn dengar cakap orang.. kalo ko nak merasa sendiri macamana trip orang tu... ko joint lah trip orang tu..merasa sendiri.. kalo betul apa yang orang cakap selama ni..baru ler ko leh cakap trip orang tu spoil.. :tembak: ahaks... tapi aqu ni bukanlah manusia 100% perfect.. dari semua pengurusan 100% perfect.. peserta2 bukannya 100% perfect.. biasa akan terdapat gak ketidakpuashatian dan cacat cela dalam trip tersebut.. sebab tu selepas balik dari trip lily akan wat postmorterm.. nak tau dari feedback dari peserta2... ni kira lily boleh terima dan dengar lagi.. kalo sesiapa nak hentam, nak maki ke nak marah ke... bila dah bagi peluang.. so luahkan lah... tapi disitu sahaja tau.. dah habis sessi.. jangan dibawa keluar masalah tersebut.. tapi nak canangkan kt orang luar... nak wat camner.. mulut manusia memang tak leh nak ditutup..ahaks!!! :lidah: tapi orang yg mengadu saje wat isu panas... tak professional langsunglah lah orang ni.... salah orang lain dicampuradukkan dlm senarai lily apahal... tak pasal2 salah lily tu banyak sangat dlm senarai..:tembak:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Post by Freelance »

Terimakasih kt semua kawan2 yang bagi komen pro dan kontra.. rakan2 lama dlm forum GO.. yang lama tak update diri..yg lama tak menyembang.. sampai ada yang dah lupa password.. hahaha!!! terimakash atas komen2 anda dan memeriahkan semula GO.. :mrgreen: DI sini lily ingin perbetulkan.. trip yang lily wat bukan dibawah naungan GUNUNGONLINE.. GO.. disebabkan lily ada title 'Senator Gunung'...ramai yang salah anggap.. GO adalah sebagai platform forum untuk pendaki2 gunung dan outdoor...

Locked