GUNUNG BUBU, KUALA KANGSAR

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Post Reply
User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

GUNUNG BUBU, KUALA KANGSAR

Post by shahrul »

GUNUNG BUBU, KUALA KANGSAR

Public · By Fizul Hafis

Saturday, September 14, 2013.

Assalamualaikum

Salam Gunung dan salam Outdoor

Jom kita Ke Kuala Kangsar untu mendaki " GUNUNG BUBU"
5437meter.

program pendakian ini diadakan selama 3h2m bagi membawa orang2 baru yang x penah naik gunung yang lebih pada sehari.

Pada orang2 lama . jom la sekali layan ..leh tambah2 kenalan dalam Gunung.. hehe..apa pon jom r layan..

lama woo tak layan gunung Bubu

█ Tentatif Program
13/9/2013
10.00 mlm- Berkumpul Di Lrt GOMBAK

14/9/2013
06.00 pg : Tiba di hutan Lipur Ulu Kenas
08.00 pg : Start Treking Tunggu apa lagi
01.00ptg : Lunch n Solat di Kem Sg Gading
05.00ptg : Tiba di Kem Ulu Gading (setup Fly, diiner n Solat )

15/9/2013
08.00 pg : Shoot puncak
11.00 pg : amik air kat las water point
03.00 ptg : Tiba di Puncak BUBU 5437 ( setup fly,
*res lama2 layan sunset n sunrise wooo

16/9/2013
09.00 pg : Menuruni Puncak
04.00 ptg : Hutan Lipor ulu kenas
05.00 ptg : Kuala Kangsar layan apa patut
06.30 ptg : Berpisah la..balik umah masing

█ Kos hangus

█ Pakej A
*Makan, guide n permit = RM 110.00

█ Pakej B
* guide n Permit = RM 80.00

█ Transport Carpool
* bayar kat tuan keta

-----
from: https://www.facebook.com/events/469174913164188/

(sahabat2 yg berminat dgn trip ni..sila kontek pihak organizer sendiri
saya hanya salin semula dari Public Event di fesbuk yg open to all

terima kasih...)
_________________
_________________

User avatar
shahrul
Senator Gunung
Posts: 819
Joined: 25 Apr 2011, 08:21
Location: streets of uptown

Re: GUNUNG BUBU, KUALA KANGSAR

Post by shahrul »

*ralat tu rasanya 5437meter

sepatutnya 5437ft. (kaki) atau 1,657m ketinggian Gunung Bubu nih
;)
_________________
_________________

julia.tarmidi
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 09 Nov 2012, 10:51

Re: GUNUNG BUBU, KUALA KANGSAR

Post by julia.tarmidi »

mcm best je trip ni :D sy xde pengalaman mendaki lg ni

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: GUNUNG BUBU, KUALA KANGSAR

Post by Denan »

julia.tarmidi wrote:mcm best je trip ni :D sy xde pengalaman mendaki lg ni
xde pengalaman x penting... yg penting kemahuan.
semua pendaki2 kat sini pun bermula dengan kosong. :minum:

eieigoto
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 23 Jan 2017, 16:10

Re: GUNUNG BUBU, KUALA KANGSAR

Post by eieigoto »


Panharith
Pendaki Gunung
Posts: 14
Joined: 13 Jun 2017, 22:41

Re: GUNUNG BUBU, KUALA KANGSAR

Post by Panharith »

Gunung Bubu yang terletak di Ulu Kenas, Kuala Kangsar Perak, berketinggian 5436 ft (1657 meter) antara gunung yang cukup terkenal kerana mempunyai pelbagai 1001 kisah misteri dan merupakan gunung yang kaya dengan pelbagai khazanah alam yang tersendiri, Gunung Bubu antara gunung yang diberikan gelaran 'gunung pacat' ya ini bukan sekadar mitos semata-mata, kerana sepanjang trips ini berlangsung memang sob tak nafikan dengan kehadiran jumlah pacat yang agak luar biasa pelbagai saiz dan warna terutama semasa musim hujan dan antara lokasi yang telah dikenal pasti di sepanjang laluan dari persimpangan masuk sehingga menuju ke Sungai Gading / Sungai Y.



Goldenslot

Post Reply