TRANSTTIWANGSA (31 OGOS-5 SEPT) part 2

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

TRANSTTIWANGSA (31 OGOS-5 SEPT) part 2

Post by Freelance »

Trans TT

TARIKH : 31 Ogos - 5 Sept 2006
KOS : RM 150.00
KOS MERANGKUMI :
1. Bas; KL-Ipoh
2. Van; Ipoh-Ulu Kinta
3. 4WD; Ulu Kinta-Starting Point (Mahal wooo...)
4. Guide (Baik punya..)
5. Gas Masak & Lantern
6. 4WD dari Blue Valley Dam ke Tanah Rata
7. Penginapan di Heritage Hotel pada 5 Sept & b/fast pada 6 Sept. (2 org sebilik, bukan sardin haaa..)
8. Bas; Tanah Rata-Ipoh-KL @ Tanah Rata-KL
9. Sijil

10. Insurans

Khemah : Sendiri bawak. (Kalau takder, leh diuruskan, ada spare 2 khemah 4 men tent kalau sapa2 nak guna.)
Makanan : Sendiri bawak.

Deposit : RM100
No Akaun Maybank : 164017052410
Lepas Bayar, sila sms atau PM. Minta simpan slip sebagai bukti pembayaran.

Anjuran bersama : Frostice & Freelance(Advisor & Akauntang!)
No Contact : 013-761 0054 & 019-364 5962 atau 03-8882 6076

Kena Conform sebelum 22 Ogos TAPI.. 1st come, 1st dapat laa..


TENTATIF :

30 Ogos
2359 ~ Bertolak ke Ipoh

31 Ogos (Hari 1)
0300 ~ Tiba di Ipoh & Tidur
0700 ~ Bertolak ke Intake
0800 ~ Bertolak ke Kem View/Kem Singapore
1700 ~ Tiba di tapak kem & bermalam

1 Sept (Hari ke-2)
0800 ~ Bertolak ke puncak Gg Korbu
1700 ~ Tiba di tapak kem, puncak Gg Korbu (G2) & bermalam

2 Sept (Hari ke-3)
0800 ~ Bertolak ke Gg Gayong (G4)
1000 ~ Tiba di Gg Gayong & teruskan perjalanan ke Junction
1700 ~ Tiba di tapak Kem Junction & bermalam

3 Sept (Hari ke-4)
0800 ~ Bertolak ke H20
1100 ~ Tiba di H20 dan terus ke Anak Yong Belar
1330 ~ Tiba di Anak Yong Belar dan ke Last Water Point
1700 ~ Tiba di tapak Kem Kuali & bermalam

4 Sept (Hari ke-5)
0800 ~ Bertolak ke puncak Gg Yong Belar (G3)
1200 ~ Tiba di puncak Yong Belar & teruskan perjalanan
1700 ~ Tiba di tapak Kem Tudung Periuk & bermalam

5 Sept (Hari ke-6)
0800 ~ Bertolak ke Blue Valley Dam
1400 ~ Tiba di B.V.D.
1500 ~ Bertolak ke Tanah Rata dgn 4WD
1600 ~ Tiba di Tanah Rata & Bermalam di Heritage Hotel
(2 orang sebilik)

6 Sept
0900 ~ Sarapan di Heritage
1000 ~ Bertolak ke KL
1200 ~ Tiba di KL & Bersurai
Last edited by Freelance on 07 Jul 2006, 13:39, edited 6 times in total.

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Terkini...

GRUP A Peserta : 14 yang dah confirm

Senarai Conform
1. Frostice (confirm)
2. R'come (confirm)
3. M'sud (confirm)
4. Ijam (confirm)

5. Freelance (confirm)
6. Wan Fadeli (confirm bayar 20/21 Jul)
7. Erwan (confirm bayar 21/21 Jul)

8. Rafiq (kawan freelance) (confirm)
9. Cddin (confirm)
10. Timotyngui (confirm)
11. Uncle (confirm bayar 20/21 Jul)

12. Melati (confirm bayar 7 Jul)
13. Abang Melati (confirm bayar 7 Jul)
14. Lynncomel (confirm)


Atas permintaan ramai.. saya akan wat penambahan perserta kepada 14 orang lagi....

GRUP B Senarai confirm

1. Suhaila
2. Farid (confirm)
3. Sham
4. Buka pintu
5. Ita

6. Husband Ita
7. Ramli
8.
9.
10
11.
12.
13.
14.


Senarai Semi Confirm
1. Palie
2. Tok Mat

3. Member Tok Mat
4. Mintobe
5. Nizran
6. Balan-balan

7. Sper4aktif & petis tekan & the geng (sila confirm samada nak g ke tidak)


saya utamakan sape yang membuat pembayaran dahulu..kepada senarai semi confirm, anda masih berpeluang lagi nak pergi ke TransTT... sila maklumkan kepada saya dengan segera jika anda nak g trip ni..TQ

PERHATIAN : Kepada sesiapa yang telah bayar deposit..sila emailkan atau pm kt saya tentang butir2 peribadi anda...

Insurans- Sila berikan keterangan peribadi iaitu
a)NAMA,
b)IC NO,
c)ALAMAT PENUH,
d)NO TEL/HP,
e)NAMA WARIS @ org yang perlu dihubungi
apabila berlaku kecemasan dan
f) NO TEL WARIS…

Note : Sila email keterangan peribadi anda di email saya lilyelysha@yahoo.com atau pm

hai
Pendaki Gunung
Posts: 70
Joined: 02 Jan 2006, 18:56

Post by hai »

:roll: isk kalau dpt cuti panjang lama kan best.. teringin tol ...nampaknya kena tunggu lain hari lah... masa cuti lama awal muharram dulu dah nak pegi tapi last-last tak jadi.. waaaaaaaa

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

hai wrote::roll: isk kalau dpt cuti panjang lama kan best.. teringin tol ...nampaknya kena tunggu lain hari lah... masa cuti lama awal muharram dulu dah nak pegi tapi last-last tak jadi.. waaaaaaaa
Takper.. time tu takder rezeki.. mana tau kali ni ada ker... :)
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

chort
Pendaki Gunung
Posts: 52
Joined: 11 Dec 2005, 02:02
Location: Equine Park
Contact:

hi

Post by chort »

korang pakai guide mane ek?
knows a little a lot is BETTER than knows a lot a little but it is the BEST to know a lot a lot

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: hi

Post by frostice »

chort wrote:korang pakai guide mane ek?
Musz punya militan... SOS
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

Terkini...

GROUP A Peserta : 14 yang dah confirm

Senarai Conform
1. Frostice (confirm)
2. R'come (confirm)
3. M'sud (confirm)
4. Ijam (confirm)

5. Freelance (confirm)
6. Wan Fadeli (confirml)
7. Erwan (confirm)

8. Rafiq (kawan freelance) (confirm)
9. Cddin (confirm)
10. Timotyngui (confirm)
11. Uncle (confirm)

12. Lynncomel (confirm)
13. Abang Melati (confirm bayar 7 Jul)
14. Melati (confirm bayar 7 Jul)


Atas permintaan ramai.. saya akan wat penambahan perserta kepada 14 orang lagi....

GROUP B Senarai confirm

1. Suhaila
2. Farid (confirm)
3. Sham (confirm)
4. Buka pintu (confirm)
5. Ita (confirm)

6. Husband Ita (confirm)
7. Ramli
8.
9.
10
11.
12.
13.
14.


Senarai Semi Confirm
1. Palie
2. Tok Mat

3. Member Tok Mat
4. Nizran
5. Balan-balan

6. Sper4aktif & petis tekan & the geng (sila confirm samada nak g ke tidak)


saya utamakan sape yang membuat pembayaran dahulu..kepada senarai semi confirm, anda masih berpeluang lagi nak pergi ke TransTT... sila maklumkan kepada saya dengan segera jika anda nak g trip ni..TQ

PERHATIAN : Kepada sesiapa yang telah bayar deposit..sila emailkan atau pm kt saya tentang butir2 peribadi anda...

Insurans- Sila berikan keterangan peribadi iaitu
a)NAMA:
b)IC NO:
c)ALAMAT PENUH:
d)NO TEL/HP:
e)NAMA WARIS:
(Org yang perlu dihubungi apabila berlaku kecemasan)
f) NO TEL WARIS:

Note : Sila email keterangan peribadi anda di email saya lilyelysha@yahoo.com atau pm
Last edited by frostice on 17 Jul 2006, 09:35, edited 9 times in total.
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

pergh jangan dibuat maen kak lily sekarang nihhhh...
sibuk memanjangggg

Farid McGuire
Pendaki Gunung
Posts: 128
Joined: 03 May 2006, 11:05
Contact:

Post by Farid McGuire »

Cepat, penuhkan group B.
:)

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

pekebenda la

Post by akademiks »

xleh lg murah ke cost pi transtt..........budget kurang la beb

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: pekebenda la

Post by frostice »

akademiks wrote:xleh lg murah ke cost pi transtt..........budget kurang la beb

Tak leh lar beb.. Sebenarnya dah murah dah tu.. Termasuk transport tu pegi balik n stay kat Tanah Rata masa balik. Tadak amik untung, buat pasal teringin nak gi ramai2 jer.. Soli aaa..
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

frostice wrote:Terkini...

GROUP A Peserta : 14 yang dah confirm

Senarai Conform
1. Frostice (confirm)
2. R'come (confirm)
3. M'sud (confirm)
4. Ijam (confirm)

5. Freelance (confirm)
6. Wan Fadeli (confirml)
7. Erwan (confirm)

8. Rafiq (kawan freelance) (confirm)
9. Cddin (confirm)
10. Timotyngui (confirm)
11. Uncle (confirm)

12. Lynncomel (confirm)
13. Abang Melati (confirm bayar 7 Jul)
14. Melati (confirm bayar 7 Jul)


Atas permintaan ramai.. saya akan wat penambahan perserta kepada 14 orang lagi....

GROUP B Senarai confirm

1. Suhaila
2. Farid (confirm)
3. Sham (confirm)
4. Buka pintu (confirm)
5. Ita (confirm)

6. Husband Ita (confirm)
7. Ramli
8.
9.
10
11.
12.
13.
14.




Note : Sila email keterangan peribadi anda di email saya lilyelysha@yahoo.com atau pm[/color]
ramai pergi ni, meriah betul untuk trip hardcore ini

tapi takut team terpisah panjang, ada tent/makanan/dapur problem kalau tak arrange betul2

trek hancur juga :wink:
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

mintobe
Pendaki Tegar
Posts: 280
Joined: 04 Jun 2006, 10:49
Location: Celah Batu
Contact:

Post by mintobe »

hai fostice & freelance..

sori yek sbb tk dpt follow...sbbnya mmg berat nk kata...bukan psl cuti tk dapat tp sy t'paksa rehat 2 bulan hingga 6 sept atas nasihat d'tor...pastu klu tk de perkembangan dlm 2 bulan tuh...pertengahan sept m'kin bedah kot (LUTUT)...by the way good luck to u all...s'mat g s'mat blk...jgn lupa load gambar trip ni nti ok... :?: :?: :?:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Cs Goh... tu pasal kitaorg tak arrange utk ration...
Nak wat camner... dpt sambutan, serba salah gak saya... ada yg dah approve cuti..tapi terkeluar dlm senarai... terpaksa lah saya wat 1 grup..tak per akan dicuba menjaga alam sekitar dan alam semulajadi...

Mintobe... tak per lain kali leh joint.. yg penting kesihatan kena jaga... daki gng bila2 leh gi..kalo kesihatan mengizinkan...

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

cuti oh cuti...knp kau amat mencemburui ku.... :?:

:!:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Terkini...

GROUP A Peserta : 14 yang dah confirm

Senarai Conform
1. Frostice (confirm)
2. R'come (confirm)
3. M'sud (confirm)
4. Ijam (confirm)

5. Freelance (confirm)
6. Wan Fadeli (confirml)
7. Erwan (confirm)

8. Rafiq (kawan freelance) (confirm)
9. Cddin (confirm)
10. Timotyngui (confirm)
11. Uncle (confirm)

12. Lynncomel (confirm)
13. Farid (confirm)
14. Sham(confirm)


Atas permintaan ramai.. saya akan wat penambahan perserta kepada 14 orang lagi....

GROUP B Senarai confirm


1. Buka pintu (confirm)
2. Ita (confirm)

3. Husband Ita (confirm)
4. Suhaila (confirm)
5. Melati
6. Abang melati
7. Amir
8. Arif
9.
10
11.
12.
13.
14.


Senarai Semi Confirm
1. Palie
2. Tok Mat

3. Member Tok Mat
4. Nizran
5. Balan-balan

6. Sper4aktif & petis tekan & the geng (sila confirm samada nak g ke tidak)
7. JC



saya utamakan sape yang membuat pembayaran dahulu..kepada senarai semi confirm, anda masih berpeluang lagi nak pergi ke TransTT... sila maklumkan kepada saya dengan segera jika anda nak g trip ni..TQ

PERHATIAN : Kepada sesiapa yang telah bayar deposit..sila emailkan atau pm kt saya tentang butir2 peribadi anda...

Insurans- Sila berikan keterangan peribadi iaitu
a)NAMA :
b)IC NO :
c)ALAMAT PENUH :
d)NO TEL/HP :
e)NAMA WARIS :
(Org yang perlu dihubungi apabila berlaku kecemasan)
f) NO TEL WARIS :

Note : Sila email keterangan peribadi anda di email saya lilyelysha@yahoo.com atau pm
Last edited by Freelance on 27 Jul 2006, 14:09, edited 7 times in total.

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

Freelance wrote:Cs Goh... tu pasal kitaorg tak arrange utk ration...
Nak wat camner... dpt sambutan, serba salah gak saya... ada yg dah approve cuti..tapi terkeluar dlm senarai... terpaksa lah saya wat 1 grup..tak per akan dicuba menjaga alam sekitar dan alam semulajadi...

Mintobe... tak per lain kali leh joint.. yg penting kesihatan kena jaga... daki gng bila2 leh gi..kalo kesihatan mengizinkan...
memang, what to do :cry:

sweeper yang kena :?: (memang ada yang sangat lambat)
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
timothyngui
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 31 May 2006, 12:01
Location: jb
Contact:

...

Post by timothyngui »

ya...i 85kg...memang lambat nanti...sabarlah ye sweeper..kita sama-sama sweep.
Gerakan ke sisi

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: ...

Post by frostice »

timothyngui wrote:ya...i 85kg...memang lambat nanti...sabarlah ye sweeper..kita sama-sama sweep.
:shock: 85kg..? Muscle kot semua tu.. :D Tinggi berapa tu? i pun dah 70++ gak..
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
timothyngui
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 31 May 2006, 12:01
Location: jb
Contact:

haha

Post by timothyngui »

aku tengak menghadapi masalah kegemukkan ni..susah nak kontrol tanganku yang asyik menyumbat makanan ke dalam mulut ku ni....harap dapat kontrol makan dalam hutan nanti. tinggi 178cm. :oops:
Gerakan ke sisi

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

gemuk sket takper.... :)
kurus pun pewaiiii :!:
ape cer.... :D

User avatar
Big Boy
Pendaki Gunung
Posts: 45
Joined: 16 Dec 2005, 23:09

Post by Big Boy »

Temothyngui,Bolehlah jadi partner Uncle.Uncle pun slow juga.kaki pun terketar-ketar.Kalau Uncle tumbang,boleh awak pikul uncle.Kalau awak yang tumbang,bolehlah kawan uncle yang pikul.he.he....he

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

gemuk/berat takpe asalkan endurance ada
ikut resmi enjin diesel...
pickup+topspeed slow tapi boleh jalan nonstop :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

mat ;

tapi kalo jalan manyak roadblock pon bleh kong woo enjin diesel..kene plak polow blakang kancil yg terhegeh2 :D
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

dah tau nak jalan jauh tu serbis la dulu enjin kan dah kong ikut blakang kancil kalau kancil cantik takpelah ekk ngai
:D :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
dklpacat
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 06 Dec 2005, 13:36
Contact:

Post by dklpacat »

emm..dah lama x naik trans tt..teringat masa kena tunggu 3 jam sebelum group mat rempit sampai kat kem H2O...
" YOUR ATTITUDE DETERMINES YOUR ALTITUDE"

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

TRANS TT + TRY CUTI = SURAT BERHENTI :?:

PT ada call akak kan.... heem....
ujung bulan baru kompom kan... eemm.... sowi ek kak.... kitorang sume bebudak baru start kije nye... nak cuti pon kena bebuat sakit gileer baru bleh dapat....

seper4alif
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

matsaiko wrote:dah tau nak jalan jauh tu serbis la dulu enjin kan dah kong ikut blakang kancil kalau kancil cantik takpelah ekk ngai
:D :D
cepat
tanam KANCIL dengan enjin CLK 270 CDI (compressed Diesel injection)
he he he.... baru ada ohm....
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

seper4alif wrote:TRANS TT + TRY CUTI = SURAT BERHENTI
ni la semangat la sallianss..... jom arrr

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

assalamulaikum....

Post by arif »

fuh...
nampak macan best je...
nak ikot boleh ke????
kalo nak ikot ape syarat2 nye???
dan bile kene bayar nye????

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: assalamulaikum....

Post by frostice »

arif wrote:fuh...
nampak macan best je...
nak ikot boleh ke????
kalo nak ikot ape syarat2 nye???
dan bile kene bayar nye????
Mcm best... Memang best nyer..
Bole ikut.. ada tempat lagi.

Syaratnya ada pengalaman naik gunung lar.. or fit.
Bayar secepat mungkin. Deposit RM100.00
No akaun ada kat atas nun..
:arrow:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

thanks bro...

Post by arif »

insyaalah hujung bulan ni gua masukkan duit kat no acaun tu...
so kite berkumpul kat mane ek????

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

jum2 kita g trans ..sapa pegi leh mkn donut & karipap
sedap :D

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

cddin wrote:
seper4alif wrote:TRANS TT + TRY CUTI = SURAT BERHENTI
ni la semangat la sallianss..... jom arrr

cd hee hee... tuh semangat mister subra tuh hee hee,
weh aku dah ckp kat kat liliy dah. pepehal ujung bulan nih baru leh citer... klu tak. cam biasa le... menung sudah hee heee.

weh ko dok je kat pj. rerajin le contack(0satu7lapan7zeropatzero4kosong) aku klu nak g meminum ke... aku slalu kat oldtown tuh...


seper4alif
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

subra? sipanjang tu?.. seram ooo, aku dah byk kali kne libas dgn die..

aku dah x duduk pj la... area kl jo..

senang2 aku cal nanti, kalau aku turun pj aa.. aku bawak puan ramlah skali.. mesti die rindu kt nko..

juling mata aku nak bace nom fon nko..
------

kak melati nak jamu donat n karipap ooooo..
huhu, abg ajis bule tebar roti canai laa..
kalau ade org bancuh teh tarik.. dah boleh bukak kedai..

petis tekan
Pendaki Gunung
Posts: 151
Joined: 28 Jun 2006, 20:53
Location: Birulautandalam

Post by petis tekan »

cddin,


jgn lupe ajk mr siva.... :D




petis tekan
lesung pipit di pipi..

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

siva? eh.. silap.. siva si kurus panjang.. subra tmbam2 skit kan.. wa dah lupe aaa...

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Hmmm setakat yang saya tahu... permohonan Permit untuk ke Trans TT yang bermula pada tarikh tersebut hanyautk group Lily sahaja.

So soal trek hancur tue.... munkin takda la..

:o CS Goh mungkin 1st time naik TransTT ari tue masa dibawa SOS.. so sebab tue mungkin kurang konfiden tengok trek yang dilalui.. Sebenarnya Trek Transtt nie adlh trek yang paling stabil jika dibandingkan dgn trek2 lain.. So tak timbul sangat isu trek hancur.. :)

Dan pada mereka yang belum pernah melakukan Transttwangsa nie anda seharusnya mempunyai persediaan lengkap dari segi mental... bukan sahaj fizikal!!

Memang sangat mengkagumkan dan membuak2 rasa dihati apabila ianya merupakan peluang terbaik bagi para pendaki mengahbiskan 3gunung G7 sekaligus... namun tidak semudah ABC :arrow:

Sekiranya anda bernasib baik.. bangkai terbaru Harimau akan kelihatan ditepi trek masa layan ke Korbu nanti...

Aik?? Lily.. mana nama Pinky&ApeqLoloq???

muzs
sos
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

cddin wrote:siva? eh.. silap.. siva si kurus panjang.. subra tmbam2 skit kan.. wa dah lupe aaa...
siva masa aku dah tingkatan 4 kot... tak ku takut lansung ngan dia. hee hee... tapi subra, sebelum aku masuk la salle tuh sampai sampai le aku jumpe ngan dia depan depan... huh garang giles....

kira ko nih budak jahat le ek din... penah kena libas ngan dia.... eee jahat dak nih jahat...
akak hang tak ikut ke beb?

seper4alif
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

seper4alif wrote:
kira ko nih budak jahat le ek din... penah kena libas ngan dia.... eee jahat dak nih jahat...

akak hang tak ikut ke beb?
aku budak baik la..

kak jo x pollow.. die dah penah pi la.. tu yg die malaih nak pegi lagi..

Locked