TRANSTTIWANGSA (31 OGOS-5 SEPT) part 2

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

adisos2002 wrote:Hmmm setakat yang saya tahu... permohonan Permit untuk ke Trans TT yang bermula pada tarikh tersebut hanyautk group Lily sahaja.

So soal trek hancur tue.... munkin takda la..

:o CS Goh mungkin 1st time naik TransTT ari tue masa dibawa SOS.. so sebab tue mungkin kurang konfiden tengok trek yang dilalui.. Sebenarnya Trek Transtt nie adlh trek yang paling stabil jika dibandingkan dgn trek2 lain.. So tak timbul sangat isu trek hancur.. :)

Dan pada mereka yang belum pernah melakukan Transttwangsa nie anda seharusnya mempunyai persediaan lengkap dari segi mental... bukan sahaj fizikal!!

Memang sangat mengkagumkan dan membuak2 rasa dihati apabila ianya merupakan peluang terbaik bagi para pendaki mengahbiskan 3gunung G7 sekaligus... namun tidak semudah ABC :arrow:

Sekiranya anda bernasib baik.. bangkai terbaru Harimau akan kelihatan ditepi trek masa layan ke Korbu nanti...

Aik?? Lily.. mana nama Pinky&ApeqLoloq???

muzs
sos
Terima kasih musz... bagi nasihat dan pandangan ke atas kawan2 yang akan g ke TransTTwangsa... Persiapkanlah diri anda dari segi fizikal dan mental.. insyallah kami akan menjaga sebaik2nya alam sekitar nanti.. Yep! bagi kawan2 yang belum merasa G7 ni lah trek yang agak mencabar dan view marbeles.....masih terbayang2 lagi view di sepanjang trek... masih terbayang2 angin kesejukan di puncak Korbu dan kem Kuali... tergetar kepala lutut aqu ni.. vibrate... :D :!: :D :!:


Apek Pink... apek ko g ehh..alaa lupa lak nak update nama ko... :) :D

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Post by apexx »

adisos2002 wrote:Hmmm setakat yang saya tahu... permohonan Permit untuk ke Trans TT yang bermula pada tarikh tersebut hanyautk group Lily sahaja.

So soal trek hancur tue.... munkin takda la..

:o CS Goh mungkin 1st time naik TransTT ari tue masa dibawa SOS.. so sebab tue mungkin kurang konfiden tengok trek yang dilalui.. Sebenarnya Trek Transtt nie adlh trek yang paling stabil jika dibandingkan dgn trek2 lain.. So tak timbul sangat isu trek hancur.. :)

Dan pada mereka yang belum pernah melakukan Transttwangsa nie anda seharusnya mempunyai persediaan lengkap dari segi mental... bukan sahaj fizikal!!

Memang sangat mengkagumkan dan membuak2 rasa dihati apabila ianya merupakan peluang terbaik bagi para pendaki mengahbiskan 3gunung G7 sekaligus... namun tidak semudah ABC :arrow:

Sekiranya anda bernasib baik.. bangkai terbaru Harimau akan kelihatan ditepi trek masa layan ke Korbu nanti...

Aik?? Lily.. mana nama Pinky&ApeqLoloq???

muzs
sos
kak lily,

hahah..sampai hati kak lily lupa letak nama saya.. :D :) :),

abg muzs,

itu bangkai topoi sama mail jumpe on trek korbu eek??hahah..terkejut beruk ooo kalo jumpe camtuh, walaupun ianye suda menjadi bangkai.. :)..tq for the advise..

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

hihihihi

Post by arif »

hallo...
saya berharap sangat nak pegi trans TT...
hope kak lily approve kan lah ek.....
tentang diposit saya akan usahakan hujung bulan ni...

ragnarok
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 14 Dec 2005, 21:23

Post by ragnarok »

saja nak tanya jee. napa santai sangat trip ni day 5 & 6 tuu.

dari Kuali ke tudung periuk dlm 3-4 jam ( average ) dah campsite
and dari Tdg periuk ke BVD dlm 3jam jugakk....

Bukan peer, kalau terus dah bole jimat 1 hari, & alang2 dah ada 1 hari layan 3 boundaries lagi best :)

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

ragnarok wrote:.......kalau terus dah bole jimat 1 hari, & alang2 dah ada 1 hari layan 3 boundaries lagi best :)
Ada dalam perancangan, InsyaAllah kalau semua okay dan dapat jimat masa, mungkin akan ke sana nanti. :arrow:
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

frostice wrote:
ragnarok wrote:.......kalau terus dah bole jimat 1 hari, & alang2 dah ada 1 hari layan 3 boundaries lagi best :)
Ada dalam perancangan, InsyaAllah kalau semua okay dan dapat jimat masa, mungkin akan ke sana nanti. :arrow:
huh 3 boundaries :roll:
biar betik!! froce saya first time panjat memanjat gng nih froce...
paling tinggi saya panjat gunung nih, gunung ulu kali je beb... hee he genting highland. huu huu

erk. tapi klu nak redah je k gak kot...
:lol:

seper4alif
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

seper4alif wrote:biar betik!! froce saya first time panjat memanjat gng nih froce...
paling tinggi saya panjat gunung nih, gunung ulu kali je beb... hee he genting highland. huu huu

erk. tapi klu nak redah je k gak kot...
:lol:

seper4alif
Betik tak masak lagi lar. Ni dah conform nak join ke nie? :)

Kalau masa dan keadaan mengizinkan la bro.. Kalau semua okay dan perjalanan lancar, kita layan ler.. Saya pun 1st time gak.
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

frostice wrote:
seper4alif wrote:biar betik!! froce saya first time panjat memanjat gng nih froce...
paling tinggi saya panjat gunung nih, gunung ulu kali je beb... hee he genting highland. huu huu

erk. tapi klu nak redah je k gak kot...
:lol:

seper4alif
Betik tak masak lagi lar. Ni dah conform nak join ke nie? :)

Kalau masa dan keadaan mengizinkan la bro.. Kalau semua okay dan perjalanan lancar, kita layan ler.. Saya pun 1st time gak.

kompom ngan cuti dulu beb.... baru leh citer.... tapi klu last minit pon bleh kan...
erk kat dalam tuh takda citer pon tpt water point?
takkan kat anak young blar je? jauh tuh nak ke sana... nak kena bawak 10 liter nye bag air ke? huh patah pinggang den
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

x tahan

Post by arif »

makin hari makin menarik cerite nak ke trans TT ni...
x sabo rasenye di hati...
rase macam nak pegi besok...

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

seper4alif wrote:kompom ngan cuti dulu beb.... baru leh citer.... tapi klu last minit pon bleh kan...
erk kat dalam tuh takda citer pon tpt water point?
takkan kat anak young blar je? jauh tuh nak ke sana... nak kena bawak 10 liter nye bag air ke? huh patah pinggang den
10 liter? Ganass sangat tu :D Boleh buat basuh baju sekali dibuatnyer..
Conform last minit tak sure la bro.. Takut penuh jer.. Takper la.. cuba mintak cuti tu dulu..
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

bro frostice
maknanya skrg nie lom kompom ehh ikut trek baru/lama..
errrrmmm...ikut trek lama/baru sama jekr lah..penatnya
sama gak..kalu peserta semua on time & tip top semuanya
blh lah rasa d real trek trans tt kn :) ada gitu ker?
tk payah bwk 10ltr air tp bwk straw habuan tuk sedut air
:D

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

kompom ngan cuti dulu beb.... baru leh citer.... tapi klu last minit pon bleh kan...
erk kat dalam tuh takda citer pon tpt water point?
takkan kat anak young blar je? jauh tuh nak ke sana... nak kena bawak 10 liter nye bag air ke? huh patah pinggang den

Seper4alif... last2 minute susah mau citer ler.. kalo penuh saya closed session ler... lagi pun senarai nama dah nak kena antor seminggu sebelum so 23hb Ogos saya dah anta senarai nama untuk permit, report polis dan insurans.... boleh tu boleh last minute takut cuma tak de tempat kekosongan je nanti..lagipun kami kena beli tiket bas 2 minggu sebelum tarikh bertolak g ke ipoh... dan beli tiket sape yg confirm je.. yg tak confirm rasa nak g kena lah beli tiket bas sendiri yang jenis last2 minute ni..

Untuk pengetahuan kengkawan, meeting dan briefing tentang TransTt akan diadakan seminggu sebelum kita g TransTT. Ini penting sebab kita g bukan santai2 nya treking tau.. ni makan masa 5 hari.. so kena ada planning nanti tak de ler kelam kabut..

Citer pasal water point.. memang ada.. akan diterangkan semasa meeting dan ketika treking akan diberitahu dari semasa ke semasa oleh guide kita masa kt sana nanti..semestinya setiap orang memang dikehendaki membawa 2 atau 1 botol air mineral bergantung kepada ration masing2... memang akan pikul air.. nak ke puncak korbu pun memang kena pikul air.. :lol: :)

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

melati wrote:bro frostice
maknanya skrg nie lom kompom ehh ikut trek baru/lama..
errrrmmm...ikut trek lama/baru sama jekr lah..penatnya
sama gak..kalu peserta semua on time & tip top semuanya
blh lah rasa d real trek trans tt kn :) ada gitu ker?
tk payah bwk 10ltr air tp bwk straw habuan tuk sedut air
:D
melati.. trek lama ke trek baru ke sure smpi ke puncak korbu hari ke 2 jugak..tu pun kalo tak de per emergency case berlaku..insyallah harap2 dpt shoot ke puncak korbu hari ke 2 tu.. mcamana pun memang kena pikul air ke korbu ler.. smpi ler hari esoknya turun dari korbu pun kena pikul air gak... :D :D :!:

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

kak lily
rasa tk der masalah kot nk smpai korbu ari ke 2..
masing2 tgh bersemangat..tp bab pikul air tuh hanya
yg penah merasa akn tau azabnya :D..jgn ada yg mkn
beras time kt puncak dh ler :D..tp kali nie mmg nk kena
bwk straw la kak..stenbai2 :evil:

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

melati wrote:..tp kali nie mmg nk kena
bwk straw la kak..stenbai2 :evil:

Amboi... amboi... awal dah standby nampaknya..
Kita nak bersin dalam air kita siap2... :evil: :D
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

frostice wrote:
melati wrote:..tp kali nie mmg nk kena
bwk straw la kak..stenbai2 :evil:

Amboi... amboi... awal dah standby nampaknya..
Kita nak bersin dalam air kita siap2...
hamboi2!!! buruk perangai tui.. :D
tk per kali nie kita bwk pala paip smpai
puncak..smpai ateh pulas jerk kasi air kuar :D

User avatar
skunk
Pendaki Gunung
Posts: 53
Joined: 04 Apr 2006, 19:01

Post by skunk »

melati wrote:kak lily
rasa tk der masalah kot nk smpai korbu ari ke 2..
masing2 tgh bersemangat..tp bab pikul air tuh hanya
yg penah merasa akn tau azabnya :D..jgn ada yg mkn
beras time kt puncak dh ler :D..tp kali nie mmg nk kena
bwk straw la kak..stenbai2 :evil:
melati mmg la xde masalah nak pikul air, kan abg ajis ada.. :) apa la sangat berat straw tu kan... :)
Always remember that the secret of success is passion

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

skunk
ko hampeihh!!! sian abg kesyangan aku dia nk pikol semua..
aku pun nk gak bwk..tp per nk wt kn..dia tk nk bini dia yg
cumel nie awal2 lg dh pewai kang tk pasal2 kena pikol
aku plak naik puncak kang lg haru weeh :D

User avatar
timothyngui
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 31 May 2006, 12:01
Location: jb
Contact:

hah?

Post by timothyngui »

HAPA? 10 liter....mmm i bawak trolli kot..
Gerakan ke sisi

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

frostice wrote:
seper4alif wrote:kompom ngan cuti dulu beb.... baru leh citer.... tapi klu last minit pon bleh kan...
erk kat dalam tuh takda citer pon tpt water point?
takkan kat anak young blar je? jauh tuh nak ke sana... nak kena bawak 10 liter nye bag air ke? huh patah pinggang den
10 liter? Ganass sangat tu :D Boleh buat basuh baju sekali dibuatnyer..
Conform last minit tak sure la bro.. Takut penuh jer.. Takper la.. cuba mintak cuti tu dulu..
yeer le dah tuh tpt last water point kat anak young belar je ke?
hee he... bag tuh bawak je beb, sampai sana pepandai le nak penuhkan ke separuh ke hee he... sbb bag air tuh leh satting cun kat dalam bag, bukan cam botol klu bawak 3 botol tak ke haru rupe bag tuh hee he....

kitorang bukan ramai pon klu last minit, cume 5 beradik je... termasuk petis tekan.... ok lagi kan.... lagi pon kitorang nye last minit bukan bulan ogos... ujung bulan ni jer.... pasal cuti je masaalahnyer. bukan duit... erk...

melati> klu tanak pewai, hang bawak bag garfild je beb. alaa yg sandang kat tepi ada colour colour tuh hee hee

sepr4alif
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Post by frostice »

seper4alif wrote:yeer le dah tuh tpt last water point kat anak young belar je ke?
hee he... bag tuh bawak je beb, sampai sana pepandai le nak penuhkan ke separuh ke hee he... sbb bag air tuh leh satting cun kat dalam bag, bukan cam botol klu bawak 3 botol tak ke haru rupe bag tuh hee he....

kitorang bukan ramai pon klu last minit, cume 5 beradik je... termasuk petis tekan.... ok lagi kan.... lagi pon kitorang nye last minit bukan bulan ogos... ujung bulan ni jer.... pasal cuti je masaalahnyer. bukan duit... erk...

sepr4alif
Ooo... hujung bulan ni jer.. Klu cam tu bukan last minit ler.. Ingatkan mau compom hujung bulan ogos td.

Beg mesti mau besar ni klu mau bawak air banyak2.. Tak pun gantung jer ler kat tepi (terkenang masa dulu2 gi camping).. :)
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

frostice wrote:
seper4alif wrote:yeer le dah tuh tpt last water point kat anak young belar je ke?
hee he... bag tuh bawak je beb, sampai sana pepandai le nak penuhkan ke separuh ke hee he... sbb bag air tuh leh satting cun kat dalam bag, bukan cam botol klu bawak 3 botol tak ke haru rupe bag tuh hee he....

kitorang bukan ramai pon klu last minit, cume 5 beradik je... termasuk petis tekan.... ok lagi kan.... lagi pon kitorang nye last minit bukan bulan ogos... ujung bulan ni jer.... pasal cuti je masaalahnyer. bukan duit... erk...

sepr4alif
Ooo... hujung bulan ni jer.. Klu cam tu bukan last minit ler.. Ingatkan mau compom hujung bulan ogos td.

Beg mesti mau besar ni klu mau bawak air banyak2.. Tak pun gantung jer ler kat tepi (terkenang masa dulu2 gi camping).. :)
heem... bukna ek hee hee...
mana le tau kan hee hee
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

24 org
2nd day pikul air
3rd day pikul air
memasing tak tau memasing punya fitness/pace

hmmm
apa yg aku boleh kata,ketua projek kena welllll organised ler trip nih...kalo tak haru beb jgn ade nanti ko tido kem tu aku tido kem ni udahle...dan seperti kata ragnarock,kalo dari kem kuali tuh korang nak tido kem tudung periuk mmg rugi aarr...baik ikut trek challi lagi best tapi kena ingat...trek chali lagi hardcore drpd trek tudung periuk..layan tunduknye..nak manjat challi lagi..gaung lagi..so seperti kata aku tadi,ketua projek kena well organised ler
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

matsaiko..insyallah... terimakasih di atas nasihat matsaiko tu... apa pun masa treking 5 hari tu baru tau apa citer sebenar. harap2 semua berjalan dengan lancar...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

mat ;

kekire nih ala-ala nyondol gak ler..tengok la nasib camne nanti penangan transpex nih..jangan mintak nyawa on trek daa laa :)

tak lalu Charlie ? ghugi ler..alang2 daa sampai sana harung skali ler
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

biNGai wrote:mat ;

kekire nih ala-ala nyondol gak ler..tengok la nasib camne nanti penangan transpex nih..jangan mintak nyawa on trek daa laa :)

tak lalu Charlie ? ghugi ler..alang2 daa sampai sana harung skali ler
yalah Ngai... tgk jadual memang leh wat ke pondok charlie tu.. lepas tu kuar 3 boundaries... baru lengkap transTT ni kan ngai...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

ngai..
takpa..tak gi challi takpa..
nanti aku lak buat gi YB aje ikut challi..meh la join reramai
:D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

aisheh!!! tgk jerk otai2 bersuara trus goyah
pala lutut aku..rasa seram sejuk plak..
nie nk kena treneng ngan lebih kuat lagi nie..
takut gak kang minta nyawa tgh trek sapa nk
sedekah nyawa kt aku? :D

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

mat ;

stakat pegi YB je baik aku dok umah main usap2 prot bini wakakaka


melati ;

kekadang yg bersore tuh la spesis tahap pewai tak ingat tengah trek slalunye


lily ;

alang2 transpex blasah je la trek lama sementara cuaca tengah elok nih..nanti kat 3 boundaries bleh buat tugu peringatan
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

ngai
yelahhhhh ko lahhhh otaiiii ko lahhhh kaki sondolllll kolah pendaki tegarrrrr ape brg naik yb jekkk ye takk...tapi takpalah kalo ko taknak pegi pon takpe sebab aku bukan nak ngajak ko pon wakakakakakak :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
timothyngui
Pendaki Gunung
Posts: 58
Joined: 31 May 2006, 12:01
Location: jb
Contact:

eh

Post by timothyngui »

nak tanya sikit...5 hari ke enam hari nih? silap2 4 hari pulak.. :D
Gerakan ke sisi

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

pedih............

Post by akademiks »

sakit tul mata melihat maps TransTT ni...........cam x sabar plak nak adventure 3 gunung sekaligus :D

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

mat ;

tanak ajak sudahhh..name ko dollahhh..anu ko sbelahhh


*anu = kasut getah :D
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks »

larat ke aku nak follow grup korang ni........ :? sapa leader grup TRANS TT ni r :?:

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

akademiks wrote:larat ke aku nak follow grup korang ni........ :? sapa leader grup TRANS TT ni r :?:
alah join je beb.... aku lagi le, kaki baru, bag baru, kasut baru.....
kira kita sesama le jalan belakang nanti hee hee

seper4alif
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

ngai,
kenapa ni... asyik guna ayat dengki jer. dah rindu sangat ke nak ke gunung??? jom la ajak otomen gi yb... kang lampu dia nyala aku tak tau :D :D

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

ngai menyengat.. menyengat nyegat nyegat.. :D

umai..
bior kan jee ngai tu layan perasaan...
hahahahaha..
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

korang ni tak patut kesian ngai
dah la kena puasa naik gunung
lepas bini malatop kena puasa ehem ehem plak tuh
alahai la nasib :D :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

vavii!! :x
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

akademiks
Pendaki Terlampau
Posts: 617
Joined: 08 Jul 2006, 10:08
Location: tpt yg mendamaikan

Post by akademiks »

ko org baru gak r.........canteik ada member bley jln sama2 :)

Locked