Chamah & Ulu Sepat

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
hairel
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 18 May 2006, 17:41
Location: Papa Juliet

Chamah & Ulu Sepat

Post by hairel »

Askum...
Dalam tahun nie ada x kwn2 yg nak wat g 2 gng nie....
ada permintaan ar....
Tlg bg info ckit...

Thanks.... :(
Aloo.. Aloo..
9w2pjj

User avatar
specky
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 25 Feb 2006, 20:34
Location: kubang

Post by specky »

salam bro...kitorang buat hujung bulan 5 itu hari...mm nak minta info...cuba baca diari team sblm nie kat dalam store room....byk membantu....then bro muzs sos pun boleh bantu....tak gitu bro... :)

User avatar
hairel
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 18 May 2006, 17:41
Location: Papa Juliet

Post by hairel »

Thanks...
Tp x kan x de member2 lain nak wat dlm hujung thn nie...
klu ada inform la erk
Aloo.. Aloo..
9w2pjj

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

hairel,
kalau nak pegi pm aku.
kita boleh cerita ceriti :)
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Post by bargading »

hairel bila nak p?
cus + gerah baru cun, hehe
aku pun nak ikut,
cup satu tmpt ok
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
aLyep
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 01 Jun 2006, 14:27
Location: dalam hammock
Contact:

Post by aLyep »

hairel wrote:Thanks...
Tp x kan x de member2 lain nak wat dlm hujung thn nie...
klu ada inform la erk
erm. apa crita? CUS jadi ka?

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

hi,

sape nak pergi CUS...ade 2 seats lagi kosong....
budget bawah rm 300 termasuk transport, ration n 4WD
kalo ramai pegi x sampai 300
skrg ni yg conf. br 6 org jerr - max nak 10 org
date - 18 Ogos - 26 Ogos

pls call nephew sy... ASAP

nalizzz - 0122548259

User avatar
hairel
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 18 May 2006, 17:41
Location: Papa Juliet

Post by hairel »

geng..
klu leh wat la hujung tahun...
bln 12 ke???
Time tu bonus pun dah dapat
Aloo.. Aloo..
9w2pjj

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

i

Post by arif »

wah.. ni project bagus ni..
kalau hujung tahun bagus jugak tu...
hairil.. saye nak ikot..
kosong kan 1 tmpt untuk saye ek...
papahal infom k... 8)

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

i

Post by arif »

wah.. ni project bagus ni..
kalau hujung tahun bagus jugak tu...
hairil.. saye nak ikot..
kosong kan 1 tmpt untuk saye ek...
papahal infom k... 8)

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

Just to share jer...
Bulan 12 ari ujan wooo...banyak mentally disturb... :)
sedia mental baiknyer....
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Post by Nizam »

Matsaiko
hairel, kalau nak pegi pm aku.
kita boleh cerita ceriti
Ya betui tuh mat..hairel kalau nak p roger si mat..4WD dia bleh uruskan, dekat jek tuh haa 4WD tuh, amik kat Pantai Dalam jee hehehehe..

Mat..this week si syed nak masuk jerangkang..sibuk jek ajak aku this week, hang takmo p??..aku ajak dia 1st sept nanti..dia kata dia keje laa plak
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

Nizam,
saya tak keluar kemana la dalam masa terdekat ni..hehehe
ckp kat syed tuh...ape brg main powil stakat masuk jerangkan aje..tak edvencor la :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

ya btullll..ape brg main powil kalo tak taya 4-4 keatas..baru la edvencor muetetetete* :evil:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

biNGai wrote:ya btullll..ape brg main powil kalo tak taya 4-4 keatas..baru la edvencor muetetetete* :evil:
:D :D :D
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

shelakus punye ngai :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

rilek mat..sesungguhnye memori lama tuh satu kenangan yg indah :)


err ada sesapa tau keadaan trek 4wd dari Gua Musang ke Rekom daa elok ke blom ?
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

elokkk dahhhhhhh
nak recce ke? jommm sampai rekom dahler..
kite layan ler mancing kat sg rekom tuh
:D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

eceehh..layan mancing la plak..

denga cite krakatoa mau set kat Sg Dara..ade kontrol minda ka? :evil:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

dah tue tue ni layan mancing ajelahhh :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

layan pantai lah pulak...
syok woooooo
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

tau ler baru balik dari cherating :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

[quote]rilek mat..sesungguhnye memori lama tuh satu kenangan yg indah :) err ada sesapa tau keadaan trek 4wd dari Gua Musang ke Rekom daa elok ke blom?[/quote]


bape jauh eh gua musang ke rekom?
takpun bape jam naik powil??
::SRC-Total Outdoor::

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

4WD bukan sampai rekom...
sampai pos simpor je (aku igt-igt lupa nama pos nie)...
pastuh trekking lebih kurang 3 - 4 jam ke kg rekom
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
Zaidi
Pendaki Gunung
Posts: 51
Joined: 12 Dec 2005, 09:26
Location: Penang
Contact:

Post by Zaidi »

4WD dari Gua Musang sampai Pos Sempoh lebih kurang 3 jam (kalau tiada halangan) lepas tu kena jalan kaki lagi 3jam atas trek balak baru sampai Kg Rekom.

Zaidi

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

Zaidi wrote:4WD dari Gua Musang sampai Pos Sempoh lebih kurang 3 jam (kalau tiada halangan) lepas tu kena jalan kaki lagi 3jam atas trek balak baru sampai Kg Rekom.

Zaidi
tunjuk aa gambor skek zaidi
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

ekan_biliss
Pendaki Gunung
Posts: 30
Joined: 08 Sep 2006, 22:25
Location: group blakang

Post by ekan_biliss »

tHAnx 2 sUMe yg terLibat dLM cuS 18 - 26 aUg lePaS terUtamAnYe ke brO
roB,bRo muZS daN aPEng sLaKU gUIDe.tHanx aLso kat pak ANdaK.seMUanYE beJalaN lanCAR (waLaUpun sesaT!).frusT gaK x DaPAT naIK chamaH (adE orG tuTuP jalAN siMPanG kE hangiNG roCK).ArI ke3 baRU saMPai agAS!.pas 2 HONeymoon(aRI2 kuL 1 baRU jLN sBab nak CUKup KaN 8 aRi!).besT giLer.aGas - cHanDRik - sg LepiR - puncaK uLu sePAt - sg besar - kebUn gETah.aRi2 haLF day.syOk.thanX agaiN 4 eveRYThing.keEp iN touch !.bYe



*apEnG,dapo Lu on da WAy.aKU caLL biLe saMpAi.chow.



Line uP

1.BrO RAis
2.bRO taiB
3.BRo waN
4.miE
5.nALisz
6.yaTiM
7.aPENg (guiDE)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

aduh sayangnya tak dapat naik chamah...
start dari mana yang tak jumpa jalan tuh?

sempadan sampai tak?
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

tak susah kot info dia nih, hang call je Brother MUS sume sattle...

ala bro, kasi sambung niat lu buat V2 dulu la beb... lagi bessh :!:

chamah sepat bulan 3 atau 4 tahun depan ada budak buat jom aaa....

seper4alif
Last edited by seper4alif on 12 Sep 2006, 11:56, edited 1 time in total.
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
castello
Pendaki Sondol
Posts: 416
Joined: 06 Jun 2006, 09:35
Location: cheras, kuala lumpur
Contact:

Assalamualaikum...

Post by castello »

Hmmm...kalau tahun ni al minta maaf...tak dapat nak ikut lah...sebab baru jer cuti seminggu..nanti bos marah lak...kalau tahun depan no problem...
CASTELLO
Callsign: 9W2CTX
Guide License No.: TG9600
Mobile No.: 0126206087
NATURE EXPLORER ENT.

desperategaid
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 15 Dec 2005, 16:41

Post by desperategaid »

tak sampai chamah?apsal?adussss...

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

aaaa tak naik chamah.. iskk..
aGas - cHanDRik - sg LepiR - puncaK uLu sePAt - sg besar - kebUn gETah
depada chenderik tak jumpa jalan ke sempadan?

frostice
Pendaki Terlampau
Posts: 701
Joined: 09 Jan 2006, 10:43
Location: Middle Earth
Contact:

Re: Assalamualaikum...

Post by frostice »

castello wrote:Hmmm...kalau tahun ni al minta maaf...tak dapat nak ikut lah...sebab baru jer cuti seminggu..nanti bos marah lak...kalau tahun depan no problem...
Betul tu.. Ini tahun kalau gi lagi, boss aku pun potong kaki ku nanti. :D

Tahun depan Raya Cina leh ker? Mau join? Ada cita2 gak nie.. Mana tau bebudak Trans itu hari leh join gathering skali lagi. :)
~Ain't No Mountain Too High~
KP Hiker's Club

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

a

Post by arif »

jom kite ke CUS raye cine nanti....
ramai nak pegi ni....
boleh jadi meriah ni....
kepade sesiape yang berkenaan.. anjurkanlah program ni...
compom ramai yang nak g nye...
x rugi kalo wat pon....
cepat2.... 8)

AdUka
Pendaki Gunung
Posts: 48
Joined: 11 Sep 2006, 21:36

Post by AdUka »

sapa yg buat? sy nak joint sekali boleh?
tarikh raya cina dah tau ke?

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

ramainya nk g CUS raya cine nie...

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

AdUka wrote:sapa yg buat? sy nak joint sekali boleh?
tarikh raya cina dah tau ke?
kalu tak silap...raya cine 18-19 january 2007, tp 18 aribln tu ari ahad... so sure cuti sampai 20 january ...


:mrgreen:
challenge your limit

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Hello kawan2 memang ada satu team yg akan wat g ke CUS raya cina tahun depan... grup tu pun bwk dah lebih 20 org.. depa promote kt luar je..tak de dlm GO dan KHK....kalo korang nak wat.wat ler sendiri..cukup orang jalan lah...kalo nak g gak..nanti kita tanya kt member..samada ada kekosongan lagi ke tidak....

User avatar
nanana81
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 18 Aug 2006, 16:35
Location: MBPJ
Contact:

Post by nanana81 »

kelab aku ade je buat CUS mase org tionghua sibuk beraya pada tahun hadapan kelaks, tapi tatau lerr pendaftaran terbuka ke tak .. nnt lah aku tanyain ..
Gunung Daik bercabang-cabang ..

AdUka
Pendaki Gunung
Posts: 48
Joined: 11 Sep 2006, 21:36

Post by AdUka »

kauorg nak naik dari mana woittt
ramai yg naik CUS tarikh ni blh buat team sawang kat puncak.
kalau bertembung gan semua group pada tarikh yg sama tido berdiri
lah jawapnya hahahahahah

Locked