Transtitiwangsa Version 2 26Aug - 2Sept

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Post by bargading »

ok muzs aku join arman utk ration....
ari tu aku dah sms dia dah....
trm ksh
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

alamak, tarikh dah dekat nih, dorang nih x nak wat meeting ke psl ration ngan tiket nih.. :x :x kang dah nak pegi, baru kelam kabut nak set itu lah, nak beli itulah,tiket habislah... :shock:

perhatian kat bebudak kl: bila korang nak meeting ha??? :x
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

ayu
Pendaki Gunung
Posts: 14
Joined: 08 Jun 2006, 22:55
Location: kl
Contact:

Post by ayu »

don't be glojoh2 man.. hakhakhak.. apara beckham ni.. kecoh je.. huhu.. pasai ration ni nanti bile sume free.. adt dah blik outstation, kite meeting la ramai2.. huhu.. jangan la riso..

untuk pengetahunan semua.. mungkin buat mase ni kite sume xdapat contact si adt, sebab hp die hilang buat yang ke-4 kalinye.. dalam mase setaun.. huhu.. cian kat adt.. huhu.. jangan cedih2 ye adt.. ayu kan ade.. hehehe...

ajer
Pendaki Gunung
Posts: 47
Joined: 27 Mar 2006, 16:56

Post by ajer »

bro musz,
sms kite no tepon arman or topoi bleh, kutlaa de bende nak topup tuk ration :lol:
climb till you die :minum:

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Hmmmm pada yang ingin melihat sebahagian laluan dan pemandangan yang bakal dilalui sepanjang TRANS V2 sila lihat pada ruangan Gallery di GO atau terus sahaja ke LINK dibawah...


http://gunungonline.com/forum/viewtopic ... 2473#12473

Disamping itu pada mereka yang telah pun melalui pengalaman selama 8hari.. Mengharung cuaca sejuk dingin.. laluan beronak duri.. melutut.. meniarap.. dan meniti laluan :wink: maut... paling maut rasanya...

Dengan tulus IKHLAS kami berkongsi gambaran laluan perjalanan sebenar TRANS V2 di atas (sila lihat MESSAGE UTAMA)..

Kami menawarkan T'shirt dengan harga RM20 sehelai.. pada mereka yang mengikuti program kali ni T'shirt sourvenir bukan yang nie yek..

muzs
sos
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

peh.. charer tul route map tu.. tapi log tu kasi up to date la Muzs.. sbb dlm tu takde tulih naik gng tok nenek & gng challi pong.. :oops:.. satu lagi, kat route map tu, musti hang lupa nk letak aras ketinggian gng tok nenek.. kweng kweng kweng.. nih musti nk cepat la tu.. :wink:

err.. Muzs, makna nya kitaorg dpt 2 helai t-shirt la ek? cayalah.. de-dua aD nk saiz 'S'.. kalau ada baby-tee pun wokeh gak.. dapat taim bila nih? sebelum gerak ke Kuala Mu or taim kat Cameron nanti?

lagik satu, sijil tu ada bubuh no. IC tak?.. :(

nnt last day jgn lupa bwk ayu pi kem forest.. layannn bbq sempena konvokesyen v2 nih.. :D

full payment kitaorg masukkan sabtu nih ek.. maceh..

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Post by bargading »

fuiyo best best.....
view cantik

*almk muzs design t-shirt yg terbaru tu bkn yg sponsor punya ye?

*laluan kita ke blue valley dari YB ikut Pondok Chali & Borders negeri tu ke? (laluan legend)

*tinggal skt ari lagi ni..... debar2 rasanya
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

fuyoo 8 hari...abeslaa keluar kameren muke memasing dah macam kasim selamat laaaa wakakakakka

neway,gud luck banyakkk banyakkkkkk la kat korang yg pegi nie.. :evil: :evil:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

rerasanya kalo aku promote trip Transpex V2.9 aku (Kuala Mu-YYap-Gua Musang-CHighland-YBlar[charlie-tudungpriuk]) ade sesapa tak nk ade anu nak polow? :D


err korg tak busan ke dok lelama dlm utan tuh? aku sejak kene barred nih rasa cam sronot lak dok umah rilek2 :D
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

kalau rasa belakang nyucuk-nyucuk tuh tuh tabahkan je lah hati ye
hehehehehe....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

kalau rasa belakang nyucuk-nyucuk tuh tuh tabahkan je lah hati ye
hehehehehe....

anyway may the luck be with you
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Post by bargading »

biNGai wrote:rerasanya kalo aku promote trip Transpex V2.9 aku (Kuala Mu-YYap-Gua Musang-CHighland-YBlar[charlie-tudungpriuk]) ade sesapa tak nk ade anu nak polow? :D
jgan ngai jgan x buat....
makan masa bapa bulan tu?
kena upah potter satu kampung :D
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

tapi lagi best klu musz sponsor dua dua baju skalik... :)

ok musz, budak2 kl akan naik ketapi jumaat 25 hb ogos mlm pukul 8.45 dgn kekuatan 10 org. aku,adt,kak mailis,makwei,adik,abg makwei-mamak,ajer and member ad 2 org ( dah tolak ayu ngan member adt lagi sorang so 9 org jer la yg gi v2 nih..) jumpa disana... :evil:

x sabau rasanya... :o
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

Beck.. 10 org laa.. hang tertinggal nama Adlin arr.. syian dia.. :?:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

woohoo mamak pon pegi gakk..

abeh la korg, manjang sakit mate la tgk geng Lowe Alpine on trek


bargading ;

maleh la mau bikin..biar la kenangan yg indah dulu jadik memori yg tegar dalam idopku..tabik spring pada trekker Ops MALAS Dec'04 :evil:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

pembetulan.. so sume 10 org. lantaklah, janji korang bayar duit tiket aku.

ngai : teringat kat gerah dulu, ni yg nak wat reunion nih. :evil: ko x jeles ke?? :lol:
ehemmm... aku pakai lowe alpine plak kali nih. tengok cam ne... :)
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

megat ;


reunion? tak ble laa..aku skang tak campo ngan masyarakat muekekekek

pkai lowe alpine? bak kate ezrin, "pedulik hape aku!!" :D
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Post by bargading »

tinggallah daku gerak sorang2 dari jb ke medan gopeng 25hb ni :?:
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

beckham@chayok2
Pendaki Terlampau
Posts: 646
Joined: 03 Apr 2006, 03:21
Location: 30 minit sblm sampai puncak...

Post by beckham@chayok2 »

ngai : idak le aku bangga nak pakai lowe alpine tuh.. :o beg karrimor aku 65 liter jer. so malu la aku pakai 65 liter naik v2. 2 yg aku ikhtiar cari beg besar tuh... :) 2 pun x confirm lagi. klu x de, terpaksalah aku pakai beg aku tuh. jadi bahan 8 hari 8 mlm nanti kena bahan ngan bebudak tuh.. :oops:

bargading : nape x naik ketapi jer terus ke sg siput?? :roll: kan lagi senang... 8) leh jumpa dlm train nanti sama kitaorg.. :evil:
*Sebenarnya bukan gunung yang hendak ditawan, sebaliknya diri kita sendiri.....*.
-9w2bck-

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

megat ;

kire ok la tuh 65L..macam2 bleh isi woo..tak kire brapa besar beg anda tapi pastikan slipping beg + kain baju tidak melebihi 1/2 dari kapasiti beg..eleehh tapi kalo ko pandai susun brg, beg 55L pon bleh pkai utk trip 8 hari

lg afdal gunakan 1 kain plekat+towel kecik+sliping beg termasuk 1 set treking suit yg korg pkai..save space :)



psstt kalo terer kuar Gua Musang la weyyy :D
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

biar beg kecik tapi padat dari beg beso tapi eksyen je lebih :!:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

ko ngate aku ke mat ? :D
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Post by bargading »

beckham@chayok2 wrote:
bargading : nape x naik ketapi jer terus ke sg siput?? :roll: kan lagi senang... 8) leh jumpa dlm train nanti sama kitaorg.. :evil:
beck.... ada ktapi direk ke sg siput dari jb ke? sbb setahu aku kena transit kat kl sentral, tuko train..... tapi cmna tiket bas aku dah bli aaaa.......??
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Ok perhatian semua.. pada yang akan pergi ke Trans V2 tetapi tidak dapat email dari saya berhubung jadual terkini.. sila rujuk main "body" pada topik ini!!
atau dalam erti kata lain sila lihat pada "posting" saya yang mula2 sekali terima kasih..

muzs
sos
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

so diz is it.. geng V2, kita jumpa kt kl sentral mlm ni nahh.. wish us luCk!

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

adlyna,
korang kumpul pukul berapa?
aku pon ada di kl sentral mlm ni
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

janji ngan derang jumpa kul 8.00 mlm depan kfc kat kl sentral.. jum jumpa gegamai.. buleh buat kenduri doa slamat skalik :D

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

adlyana ;


kalo ko cun bleh la aku turun usya2 skit..ko terer main mate kan? :o
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

ampeh ngai.. habaq kat mak su.. :!:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

mak usu malam nih abg anta balik kg ler..ayem bachelor tunait :o
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir »

GooD LucK suma... :)
baik2 jalan..nampak pokok elak..jgn langgar pulak hehehe.. :)
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

adlyna
alamak syilapppp
abang malam ni kat puduraya ler...bukal kl sentral
papahal gud luck ler adlyna ekkk
abang doakan keselamatan adlyna
ambillah :idea: ni
kalau tgk :idea: ni ingatlah abang mat

Ngai - - - - -> :!: :!:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

adlyana ;

kalo nampak :idea: , ingat prot boroy tauu..ingat prot boroy, ingat abg mat :)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Post by apexx »

Pada semua perserta V2...

semoga selamat pegi n balik eekk..

ok..mlm nie jumpe, aku anta korang..hahah..

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2787
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

adlyana
jgn pecaye si bingai je tu..temberang je lebeh ekekekek

bebaik yer adlyana
skang ni musim ujan jgn main ujan bebanyak...nanti kembang abih 1 badan tak baik tau utk masa depan nanti kak sri siantan marah
:D :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

spy
Pendaki Gunung
Posts: 36
Joined: 07 Feb 2006, 15:24

Post by spy »

elloooooooo geng..
lama tarak jengah ini tempat..

aku nk amik kesempatan utk mengucapkan gudlak pd semua yg pergi...
wendu la nk panjat gunung neh
setelah sekian lama menyepi.. tp tak berkesempatan ahh ishkkk
PaRtI BeBaS SeAnTeR0

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir »

Good Luck suma..tgh trekinglah nih... :?
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

thewecko
Pendaki Gunung
Posts: 24
Joined: 05 Jun 2006, 14:20
Location: Wangsa Maju Kay Ell
Contact:

Post by thewecko »

Taniah kepada pendaki2 kita yg telah berjaya menghabiskan XPDC TransTT V2 kali ni. Dorang semua selamat. Alhamdulillah.

User avatar
defzone
Pendaki Tegar
Posts: 233
Joined: 23 Jan 2006, 17:20
Location: Ipoh mali mah.
Contact:

Post by defzone »

:) Congrats to all V2 participants.

We had the worst and best trekking :wink:
and had some miserable experience :?:
but mostly some were exhilarating moments :)

Thanks to everyone, especially Musz...
It's ok to have hiccup sikit...but most important semue selamat... :)

Adlin aku nak gambor!!!!! :arrow:
Climbing mountain not for glory or glamour
but for self satisfaction. 8)
lastman@sweeper
https://www.facebook.com/chekhalil.khalid

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

citer aa skek defzone
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Locked