Transtitiwangsa Version 2 26Aug - 2Sept

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Alhamdullillah selesai sudah XPDC 8 hari yang penuh cabaran dan rintangan..

Tahniah pada semua yang turut serta..
Ribuan kemaafan atas beberapa teknikal error yang berlaku..

Saya bagi pihak JURUPANDU memohon maaf kerana kita telah tersalah arah semasa proses turun dari Yong Yap...

Untuk pengetahuan semua onliners... jurupandu telah tersasar turun kearah kiri menuju ke jalan Pos Rengil yang mana suatu masa dahulu pernah dirintis oleh rakan kita dulu..

Bagaimanapun beliau telahpun membawa semua peserta ke laluan sebenar trek..

Oleh kerana kesilapan tersebut maka kumpulan V2 ini telah kurang sehari perjalanan dan menyebabkan mereka tidak dapat ke Korbu Gayung..

AMPUN maaf atas kesilapan tersebut.

Bermakna DAY trip ke Korbu tak dapat dilakukan. Sememangnya ada yang sedikit kecewa terutama pada mereka yang tak pernah tiba ke Korbu Gayung dan mereka2 yg pernah tiba ke Korbu dan berhajat untuk mengulanginya..

Secara keseluruhan XPDC 8 hari ini sememangnya menguji mental peserta yg terpaksa mengaharungi hari2 yg disirami hujan... memang BEKU..

Pada semua yg terlibat dlm menjayakan XPDC ini terima kasih yang tak terhingga diucapkan kerana sudi turut serta!

Muzs
SOS :arrow:
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

da balik yey yey.. da balik yey yey.. aD serrjukkkk... :D :D :D

ABORIGINE
Pendaki Gunung
Posts: 11
Joined: 21 Apr 2006, 13:00
Location: SEMAK SS3 PJ

Post by ABORIGINE »

Hello Everybody,
Seronok nya dah balek dari V2 I just wanna say a big TQ to all of u
U guys and gals were great. Nice to meet u all.
:( Hope meet u all again in the next trip. :D
TRUE GRIT IS SHEER GRIT

ogljb
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 09 Dec 2005, 15:46

Post by ogljb »

Assalamualaikum,

Tahniah dan syabas kepada semua peserta yang telah berjaya menamatkan V2.

Tahniah dan syabas juga kepada pihak penganjur ( nak usya discount trip akan datang heh, heh, heh.......)

Kepada yang masih terasa sejuk saya teringatkan seorang pesakit di Hospital JHEOA, Gombak yang suka berjemur di tengah panas. Bila ditanya mengapa dia menjawab, "Kampung saya sejuk sangat encik, jadi saya berjemur ni nak kumpul panas bekal balik ke kampong nanti". Cuba-cubalah petua Orang Asli ni ....... saya percaya boleh menghilangkan rasa sejuk anda tu dari siang hingga ke malam.......... kes, kes, kes.....

ogljb

salam.

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

pegi arr cik hamid.. aD pun rasa cam nk ripit lagik nih.. :wink:
nnt buleh pauu asam lagik.. :D

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

[quote="adlyana"]da balik yey yey.. da balik yey yey.. aD s :o errjukkkk... :D :D :D[]TAHNIAH

ogljb
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 09 Dec 2005, 15:46

Post by ogljb »

Assalamualaikum,

aD, nak pauu asam ......... no hal ........ janji boleh tumpang spray bygon

ogljb

salam

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

uuu..terkena...
isk.. sampei ati cik hamid.. :D
taper.. taper.. :) :)

mizi, maceh.. :idea:

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

tahniah!!!!!!!!!!

pada mereka yg x rasa Korbu Gayong tu.. repeat je senapas nanti..

slamats!
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

rodong
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 04 Sep 2006, 12:42

Post by rodong »

En. Muzs , x dak refund ke sikit pas hajat tak sampai ke Korbu
mana tau kot2 ada silap gaid kan :lol: :cry:

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

SOS harus bertanggungjawab.Peserta BAYAR untuk guide.Peserta ada hak untuk bersuara.Apa tindakan SOS?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
nanana81
Pendaki Gunung
Posts: 20
Joined: 18 Aug 2006, 16:35
Location: MBPJ
Contact:

Post by nanana81 »

ish ish simpati dari aku karna korang takdapat korbu gayung .. rugi tuu 2 gunung, dekat2 pulak tuh (orang kata ler sbb aku pun tak penah pigi lagi ..)

apapun bagi aku, pihak penganjur kenalah kasi sikit penalti kt diorang ..

apapun kalu ada nex xpdc aku ingin sertai ....
Gunung Daik bercabang-cabang ..

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

tahniah kepada semua peserta kerana telah selamat mehabiskan pejalanan V2 walaupun tak berjaya sampai kekorbu & gayong takpe tak lari gunung dikejar lain kali boleh pegi lagi takgitu.... :idea:

adisos2002
Otai Gunung
Posts: 969
Joined: 07 Dec 2005, 07:36
Location: Semak Samun
Contact:

Post by adisos2002 »

Hmm cadangan yang baik... teguran yg baik.
Saya sempat bersemuka dgn beberapa peserta dan alhamdullillah majoriti berpuashati..

Kegagalan ke Korbu Gayung bukan dipandang remeh oleh pihak penganjur. Kami sudah mengadakan post mortem.. Guide mengaku silap dan saya berpuashati dengan tindakannya.

Saya difahamkan bahawa peserta telah pun dibawa berbincang bersama didalam hutan bagi memaklumkan keadaan tersebut.
Demi mengelakkan kelewatan jadual ketibaan peserta maka mereka tidak menyambung ke Korbu. Walaupun ada permintaan dari beberapa peserta untuk kesana.

Pada mereka yg pergi mungkin lebih memahami situasi waktu tersebut berbanding saya yg sekadar mendengar dari mulut peserta. Apatah lagi bagi mereka yang sekadar membaca dan memberi pandangan.

SOS tidak lari dari tanggungjawab. No one left behind itu motto kami dan sememangnya kami pikul tanggungjawab yang cukup berat nyawa 23orang bukanlah suatu perjudian bagi kami.

Bagaimanapun untuk program ini selaku penganjur, maka SOS membuat keputusan yang cukup berat untuk tidak pergi ke Korbu Gayung. Matlamat utama untuk tiba ke BVD pada 2hb Sept 2006 dapat dijayakan. :arrow:

Pada yang belum pernah bersama dengan Open Program SOS, apa kata anda cuba untuk bersama kami dan merasai pengalaman susah senang V2 pada Disember 2006..

"kita dinilai berdasarkan prestasi bukan interpretasi"

Kejayaan V2 adlh hasil usahasama semua peserta terlibat, guide-Topoi, wakil penganjur-Arman..

muzs
sos :roll:
<no one left behind> nolb
Berminat mendapatkan guide gunung/ teambuilding?? Contact Silver Outdoor Sports di 012-5317141atau email adisos2002@yahoo.com

User avatar
adlyana
Pendaki Gunung
Posts: 102
Joined: 04 May 2006, 13:11
Location: KL
Contact:

Post by adlyana »

kalau nk diikutkan, mmg terkilan tak dpt buat daypack ke korbu-gayung.. esp, bila aD difahamkan perjalanan ke 2 gunung nih juz amik masa tak sampai 4 jam dari puncak Junction..

tp, rasanya tak timbul soal tak puas hati kat sini sbb guide (topoi), awal-awal lagi dh inform ttg perkara nih pd hari ke-4 (selepas kami tersasar dari trek masa turun yong yap dan terpaksa bermlm di puncak bubu).. seingat aD, takde bantahan dari peserta.. lelebih lagi bila fikirkan consequences yg bakal terjadi kalau kami teruskan niat ke sana.

ada jugak niat nk terus shoot ke puncak korbu-gayung masa sampai kat Junction.. tapi tak dpt teruskan sbb kami sampai sana dh lewat sangat.. dekat pukul 6 ptg (kalau tak silap arr).. cuaca plak mmg tak mengizinkan.. hujan sepanjang hari bwk ke mlm (2 hari pertama je cuaca ok).. te-tiap hari trekking dlm keadaan basah lencun.. mentalll.. trek plak, mmg bahaya.. licin, curam, dsb.. sampai ada yg jatuh gaung.. (syian kt lia (daboom).

lastly, bagi aD, tak yah la kita duk tuding jari kat sesiapa.. tak kemana nnt.. buat gaduh je.. (walaupun rasa nak menangis patah kena balik panjat yongyap).. *hehehe*.. topoi pun dh byk kali mintak mahap & bagi explanation.. so, takde hal arr..

aper pun, kami dah berjaya complete kan trip V2.. part korbu-gayung tu, alahh.. be-bila pun boleh pegi.. melambak lagi trip ke sana kalau nk compare dgn V2 yg jarang dibuat.. ye dak?

eniwei, congrats kat organizer (Muzs), guide (Topoi) & ketua program (Arman Urukhai).. insya-Allah, kalau ada peluang lagi, aD mmg nk ripit V2 nih.. tp dgn syarat, sumer geng Urukhai kena ada arr.. :D

Locked