Trans V2 - 21-28-Dec2006

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

orga wrote:rembau ejas skali ngan nama ko kot..jomma..lama x trekking ngan ko nih..
bawak la skali partner ko masa gi swettenhem dulu tuh..heheh
dah tunang dah tu orga
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

betterman wrote:
orga wrote:rembau ejas skali ngan nama ko kot..jomma..lama x trekking ngan ko nih..
bawak la skali partner ko masa gi swettenhem dulu tuh..heheh
dah tunang dah tu orga
ko ni..awal2 da efek market dia..hehehe
ImageImageImage

User avatar
dklpacat
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 06 Dec 2005, 13:36
Contact:

Post by dklpacat »

salam buat kwn2 uncle hamid a.ka. ogljb, pop, musz, orga, ngai dll...

rasa cam nk join sbb dah lama x jumpa korang smua..tp musz ada kosong lagi ker...
" YOUR ATTITUDE DETERMINES YOUR ALTITUDE"

User avatar
bargading
Pendaki Terlampau
Posts: 542
Joined: 10 Jul 2006, 14:22
Location: KL
Contact:

Post by bargading »

betu la lama x jumpa ko jam...
ada peluang jom aaa v2 nnti.... :evil:
L i f e i s a j o u r n e y | I never see what has been done; I only see what remains to be done.
Image

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

wahahah ramainye..

aku pun nak gak musz.

nak kenal otai otai gunung kat mesia nih cane..

bett, takde cuti kalu, benti keje la.. :D
::SRC-Total Outdoor::

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

mimi,
rembau kata ko pun nak follow...
adusss best nya kalau dapat reunion sek-sek sRc kat V2
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

kalo cuti x cukup gi V2..tunggu je la kitaorg kt tanah rata..
reunion gak nama nya tuh.. :D
ImageImageImage

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon »

Teringin sesangat nak join...
tapi bukan ko,,31 bec tu hari rayo haji...klau anak bulan nampak awal, 30 Dec dah rayo..masa tu sebok tangkap lombu nak buik korban..

Sedara Muzs,,tak leh ko tarikh tu,,diawal kan seminggu,,bukan apo,dibuik nyo nanti berayo dlm hutan...marah omak kek kampong..orang umah usah cito la, confirm di tutup nyo pintu tak bagi balik umah.

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

ajon wrote:Teringin sesangat nak join...
tapi bukan ko,,31 bec tu hari rayo haji...klau anak bulan nampak awal, 30 Dec dah rayo..masa tu sebok tangkap lombu nak buik korban..

Sedara Muzs,,tak leh ko tarikh tu,,diawal kan seminggu,,bukan apo,dibuik nyo nanti berayo dlm hutan...marah omak kek kampong..orang umah usah cito la, confirm di tutup nyo pintu tak bagi balik umah.
betul jugak nie....muzs macam sempat lagikan nak adjust date???..
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

eh..ye ke taim raye korban..
ImageImageImage

alamsemesta
Pendaki Gunung
Posts: 18
Joined: 03 Jan 2006, 11:24
Location: Kuala lumpur

Post by alamsemesta »

saya cadangkan ubah jee tarikh ke 21-28 Dis 2006... minima 5 hari cuti jugak laa..

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: Trans V2 - Dec2006

Post by Freelance »

Day 7
Briefing 15min
H2O Camp to Anak Yong Belar 3hrs
Mt Yong Belar to Camp Kuali 4hrs
Overnight
musz ni betul ke ni. bkn ke dari H20 ke puncak H20. lepas tu ke anak yong belar g ke kem kuali..lepas kem kuali baru ke yong belar
Day 8
Briefing 15min
Camp Kasut to Camp Kuali 0.5hrs
Camp Kuali to Camp Cabin 1.5hrs
Camp Cabin to Blue Valley Dam 2hrs
Blue Valley Dam to Tanah Rata using 4WD 2hrs
Dismiss
15min

Ni dari yong belar baru ko turun kt kem kasut kan..ada kem lain ke selain kem kuali..setahu aqu selepas kem kasut..kem tudung periuk... lepas tu baru ke camp cabin to blue valley...

Kalo aqu tersilap..jgn lah gelakkan aqu ehhh...

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

rembau wrote:
ajon wrote:Teringin sesangat nak join...
tapi bukan ko,,31 bec tu hari rayo haji...klau anak bulan nampak awal, 30 Dec dah rayo..masa tu sebok tangkap lombu nak buik korban..

Sedara Muzs,,tak leh ko tarikh tu,,diawal kan seminggu,,bukan apo,dibuik nyo nanti berayo dlm hutan...marah omak kek kampong..orang umah usah cito la, confirm di tutup nyo pintu tak bagi balik umah.
betul jugak nie....muzs macam sempat lagikan nak adjust date???..

tula pasal... ingatkan korang sumer kering sampai sanggup korbankan raya korban semata-mata nak nek gunung... :shock:

rupanya ramai yg tak pasan... :)


:mrgreen:
challenge your limit

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

rupanya ramai yg tak pasan...
bukan tak perasan. tapi, tuan punya projek dah tetapkan date.. malas nak komen. kalau d awalkan nak gak ikut... kalau nak raya atas gunung tak dapat la. dolu2 masa bujang boleh la bawak lemang ngan rendang... sekarang ni.. kang kena sumpah ngan anak-bini tak pasal. :lol:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

umai ;

CNY set coti 5-6 hari..ade plan baekkk punye :)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

biNGai wrote:umai ;

CNY set coti 5-6 hari..ade plan baekkk punye :)
kalau nak makan vavi masak ketchup ajak ler i sekali :!:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

botak reen skang mahzab lain..mane bleh join..skang kite main petik2 klik jer :D


jumaat nih la diskas :shock:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

ko jgn amalkan kronism nie ngai...marah mono nanti :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

ngai jangan lupakan daku....
kita kan ke kelab pendaki halal...

reen tak leh dia pendaki haram skang nie :D
maklumlah dah terer masak :shock: kicap
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

:shock: :shock: :shock: punye bett :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

reen skang kalo nk join kita tido puncak..kena samak dia dulu kt last water point..ai guess la :D
ImageImageImage

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

amboi amboi boboi niiiii....tambah nasik yeaaa....

hidup mahu juang..
sengat mahu garang..KUNUNNNNNN....PIRAHHHHHHHHHH.!!!! :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

umai wrote:
kalau d awalkan nak gak ikut...
abang umai... apa barang polo trip orang... bawakla kitorg p V2 via Pos Brooke... :evil: :D



:mrgreen:
challenge your limit

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

ngai,
CNY tu stok coti taun depan. coti taun ni nak kena isi dolu la.

keshina,
polo trip orang best pe... bole kena otai2...

V2 via Pos Brooke... xpdc julung2 kali tu ngai je yg boleh guide :D :D

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

orga ;

pasnih kalo nak join trip pastikan Botak Reen kene bawak sijil pengesahan halal ler..wajib!! :D


umai ;

aku mau rasa trek YY-6800 jer..lenlain tuh aku tk eran daa.. :evil:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

aku ingat nak sewa heli lar...hantar kat YY jemput kat 6852 :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

abg reen... ahli ABM bleh sewa heli ek...? :roll:



:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

aiii yati pon tambah nasik gak? ko jgn yati...penah tido fly tinggi stok leh diri?(kalo ko stok leh loncat2) kalo tak penah dok dendiam :!: :shock: :shock: :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

pasnih kalo nak join trip pastikan Botak Reen kene bawak sijil pengesahan halal ler..wajib!!
Botak Renn?????! satu geng dgn Botak Chin kerrrrr...?

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

biNGai wrote:orga ;

pasnih kalo nak join trip pastikan Botak Reen kene bawak sijil pengesahan halal ler..wajib!! :D


umai ;

aku mau rasa trek YY-6800 jer..lenlain tuh aku tk eran daa.. :evil:
betoi sesangat tuh....
YY - 68...
mcm mana agaknya ye trek dia...
agak-agak campsite dia cukup besar tak nak pasang fly buleh berdiri :!:
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

itu fly bukan setakat aku bley loncat-loncat... terrano pon bleh masuk woo... :!:


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

bett ;

pasang fly bule berdiri tuh bkan apa..saje nak kasik cahaya bulan masuk..takyah bukak lantern..kununnnn :D


yati ;

bukan kate terrano..bukak kandang :shock: pun bule..senang nk semelih bikin masak kicap


mawi ;

lupekan laa lagenda spek mate ko pasnih..Botak Reen is in da house!! :D
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

korang korang suma mmg ampehhhhhh :D
agak-agak campsite dia cukup besar tak nak pasang fly buleh berdiri
yang pasti tak gelongsor kan goh kan :!:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

mat ;

kalo nak cite psal pasti, dedolu nenek aku masuk Miss World pon dia pasti nak menang..tapi dolu laaa, kununnnn :D
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

hehehe itu semua ayat org marketing kalo tak takdelah org tu hampir tertipu nak bwk kembara masuk pos simpui :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

:D botak reen... :D

wat raya aji alamat ramai lak jadik monumen kat atas tu nanti kene sumpah.. kecuali botak reen aa.. wakakakaka

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

tak salah ke kita belanda iklan org cari duit raya haji nih...? :shock:


:mrgreen:
challenge your limit

Dragon
Pendaki Gunung
Posts: 52
Joined: 17 Apr 2006, 14:56

Post by Dragon »

wuish....kalo ikutkan ati nak join ni...tapi...dapat ke ke cuti smpi seminggu??? :cry:

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

yati ;

amboiii suda brani tambah lauk haaa..mentang2 la suda sama level sama Jamie Oliver + makcik siah katering :D


bior la dia carik duit raya lbeh..manyak tanggungan tuh :)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

dah la woi belanda topik orang
hehehehe
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Locked