G Sanggul 1673m 090906~100906

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

G Sanggul 1673m 090906~100906

Post by cs_goh »

KEPADA ahli GO

untuk mereka yang tak ada tempat pergi minggu ini, boleh jom ramai pergi G Sanggul yang terletak atas sempadan Perak/Pahang.

fee adalah RM60/pax TERMASUK guide & 4WD
makan sendiri. Fly boleh tumpang2.
car pool ke Tg Malim, minyak toll share2.

ADA 6 TEMPAT KOSONG LAGI


09.09.06
0800-0815 Peserta berkumpul di sebelah tepi jalan opposite pasar Tg Malim. Lokasi seperti dilampairkan.

Peserta dinasihatkan makan sarapan di Kawasan Rehat Rawang sebab pilihan makanan terhad di Ulu Slim. Bungkusan lunch boleh dibuat di pasar Tg Malim/Kawasan Rehat Rawang memandangkan makanan halal/kuih/nasi lemak dijual di tempat-tempat tersebut.

0815 Bergerak ke Ulu Slim. Letak kereta, arrange tempat 4WD.
0900 4WD menuju ke last drop off point.
1115 Dijangka tiba di LDOP. Makan, last logistic/fly/ground coordination.
1145 Mula trekking.
1200 LAST WATER POINT. Peserta diminta mengisi air yang secukupnya untuk air minuman on trek (pergi), masakan malam, sarapan hari kedua & minuman on trek (balik)
Trek akan melalui jalan balak lama, kemudian naik ke permatang dan tiba ke simpang sempadan Perak/Pahang. Belok kiri ke G Sanggul (Belok kanan ke Bkt Lohay).
1600 Dijangka tiba ke false summit – Botak Hill. 6-8 peserta akan kem di sini, set fly.
1620 Bergerak ke puncak Sanggul.
1710 Dijangka tiba di puncak G Sanggul. Peserta lain akan kem di tepi puncak (3 min)
1800 Peserta 6-8 tiba ke Botak Hill untuk bermalam

10.09.06
0900 Peserta dari puncak mula bergerak ke Botak Hill
1000 Botak Hill.
1200 Simpang sempadan.
1300 Tiba di LDOP. Mandi, makan tengah hari.
1330 Melawat ke Pos Simpui.
1420 Tiba ke Pos Simpui….dll

Goh
012 6247446
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

cempedak
Pendaki Gunung
Posts: 90
Joined: 01 Mar 2006, 19:09
Contact:

Post by cempedak »

thnx mr.goh :)
forest is my soul...

User avatar
sany ADALAH alger
Otai Gunung
Posts: 932
Joined: 18 Apr 2006, 09:38
Location: in the middle of jungle called KAY HELL
Contact:

Post by sany ADALAH alger »

tringin nak pegi tapi kena blk kg lak urusan keluarga.
anyway, gud luck la.
CARPE DIEM!

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

patotnye nak ikot jugak.. tapi ada plan lain..
next time buat lagi ye mr goh :o

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

haiyaa..talak ong la ini date..wa ada hal itu jam..lain kali kasitau awal2 maa..sorry lorr tak dapat join :)


psstt..diam2 haa..tamo bocor rahsia kat sini :D
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

tak apa... 8)

lepas Raya, ada banyak prog Malaysia Eco Explorer lagi..he he he

termasuk G Lebah
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

uglysister wrote:patotnye nak ikot jugak.. tapi ada plan lain..
next time buat lagi ye mr goh :o
TQ for interested.

lain kali cuba buat Trans Sanggul-Lohay-Pos Simpui..he he
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

cempedak
Pendaki Gunung
Posts: 90
Joined: 01 Mar 2006, 19:09
Contact:

Post by cempedak »

agak2 kalo dah masuk sumer kos(transport,tol,guide dll) brapa agaknya?
:roll:
forest is my soul...

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

cempedak wrote:agak2 kalo dah masuk sumer kos(transport,tol,guide dll) brapa agaknya?
:roll:
Cempedak
lebih kurang RM70 (tak masuk makan)

tapi... 4WD dah penuh.... :?:

Kalian member GO
terima kasih atas sokongan. trip ini dah tutup......... :)
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

good luck
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

tauke goh ;

lain tempat yu bole pegi tapi itu Lebah tamo potong trip dulu lorr..kalo yu pegi jugak, i kasi pancit Terrano yu :D


tunggu saya punya akta KDN mansuh dulu maaa..sama2 pegi sana :?:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

cempedak
Pendaki Gunung
Posts: 90
Joined: 01 Mar 2006, 19:09
Contact:

Post by cempedak »

semoga sukses..! :arrow:

its ok mr.goh.mybe i'll join u next time. :P
forest is my soul...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

trip suksess.thanks to Goh.gunung yang nature lagi tapi montot manyak sakit wooo 2++ jam lebih atas powil :)
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

cempedak
Pendaki Gunung
Posts: 90
Joined: 01 Mar 2006, 19:09
Contact:

Post by cempedak »

tahniah semua.... :P
forest is my soul...

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

matsaiko wrote:trip suksess.thanks to Goh.gunung yang nature lagi tapi montot manyak sakit wooo 2++ jam lebih atas powil :)
manader 2++ dalam powil....kan 45 minit jer... kembara pon bleh masuk maa.... :D


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

kenshina wrote:
matsaiko wrote:trip suksess.thanks to Goh.gunung yang nature lagi tapi montot manyak sakit wooo 2++ jam lebih atas powil :)
manader 2++ dalam powil....kan 45 minit jer... kembara pon bleh masuk maa.... :D


:mrgreen:
campsite manyak rata punya :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

tahniah semua...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

banyak...syook.....aar...
gng.sanggul memang caroo.....
tahniah pada smu peserta......br.taiping....bkal tok batin.....

kali nee...smu best.....paling best tido kat Kem Gelungsur

huaa....huua......huaa....huuuurr.....

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

tgk line up yg pegi semua otai-otai....
apsal la aku keja weekend lepas
geng-geng terkemuka kaki sondol pon join sekali...
isk rugi-rugi...
kalau tak mesti buleh menuntut ilmu
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

time kasih incik goh kerna sudi kasi saya pergi ini trip..mintak mahap banyak2 kalo sepanjang 2 hari trip nih korang ade bau taik :)



mat ;

muntot aku tak cakit ponnnn :D



yati ;

kembara bule masuk psal trek highway maa sampai puncak..tarak buloh, tarak kene mrangkak..sesia jer aku beli topi US Army tuh :x



bett ;

terasa kerdilnya diri ini bila treking bersama2 geng2 otai nih..saspek la dorang nih :o
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

Tahniah dan Syabas kepada semua otai-otai yang sokong trip saya ini.
Mereka adalah Matsaiko and friends, Syed (pemandu 4WD yang handal), kenshina, Ajong, Rashid and friends, Adik and friends, Azlia, Wong Chee Meng, Bingai.

Noble Prize disampaikan kepada Bingai kerana berjaya sampai ke puncak walaupun..........(ini saya tak berani tulis, nanti tayar Teranno saya hilang) :D

semoga-moga kalian akan terus menyokong trip saya pada masa yang akan datang.

trip ini memang package 4WD & gunung. trek asli lagi. Kem valley sepatutnya kita bermalam telah jadi kubur orang asli so terpaksa pindah ke permatang dinamakan Kem Gelungsur..ha ha

buat permata kali saya dan semua peserta dapat menikmati view yang lawak di puncak Botak, atas puncak dan di puncak Botak Sempit lepas Sanggul

Plateau selepas Sanggul memang rata, terbuka and panjang hingga ke G Nam Nam (1km lepas Sanggul). Kalau camp atas Puncak Botak Sempit memang best, macam tidur di langit... :)

kepada mereka yang tertinggal trip ini, boleh join kalau ada ke Sanggul lagi tepi MUNGKIN kena berjalan kaki extra 2 jam..... 4WD tak akan sampai ke LWP kerana keadaan trek 4WD yang semakin teruk.

Reen
saya letih pandu 4wd la walaupun punggun saya tak sakit, takut sangkut kereta

Bingai
Lagi kali pakai Kembara hang...ha ha ha ha ha.......

Kenshina + Ajong
asyik dinampak tidur saja

Adik
jangan lupa minggu ini ke G L. harap ada kemsite rata... :D

bett
boleh nak pinjam peta Tapah???
nak buka Trans Nam2-Sanggul la
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
Nizam
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 27 Jan 2006, 08:37
Contact:

Post by Nizam »

A'kum...

Tahniah Semua...
[["Wa Budak Baru Belajar Memanjat" ®]]

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

wah seronok ye korang....
jeles pulak aku....

goh peta tapah tuh ada tapi black n white lah
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

betterman wrote:wah seronok ye korang....
jeles pulak aku....

goh peta tapah tuh ada tapi black n white lah
Bett

x pa la...

janji contour 20m dalam hitam/putih lebih baik daripada 100m contour warna :)

Nizam
TQ
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

kalau dah upload gambo dalam multiply bagitau ok..leh aku cilok skek :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

kabusgunung
Skuad GPS GO
Posts: 737
Joined: 19 Jan 2006, 20:31

Post by kabusgunung »

Kem valley sepatutnya kita bermalam telah jadi kubur orang asli so terpaksa pindah ke permatang dinamakan Kem Gelungsur..ha ha
goh.... hotakkkkkkk hang kem valley... :D
celah bukit cam tuhhh ko panggil valey.... ayoyooyoyo

User avatar
adikcomelx
Pendaki Gunung
Posts: 32
Joined: 05 Dec 2005, 16:55
Location: ataih bawah..
Contact:

Post by adikcomelx »

betterman wrote:wah seronok ye korang....
jeles pulak aku....
huwargghhh... aku lagik tensen.. kena tinggai kat ghumah :D
wehhh.. upload ar gambo cepat :)
~walerrzz~

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

si kenshina dah upload dah..
aku tengok yang pegi semua otai-otai...
rugi aku tak pegi...
kalau tak buleh trekking dgn ngai the legend :shock:
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
adikcomelx
Pendaki Gunung
Posts: 32
Joined: 05 Dec 2005, 16:55
Location: ataih bawah..
Contact:

Post by adikcomelx »

buleh kasik itu link... :arrow:
~walerrzz~

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

adikcomelx wrote:buleh kasik itu link... :arrow:
kenshina.multiply.com
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

cempedak
Pendaki Gunung
Posts: 90
Joined: 01 Mar 2006, 19:09
Contact:

Post by cempedak »

huh...segan plak nk join coz sumernya otai2... :lol:
da la jarang mndaki takut pncit plak...
forest is my soul...

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

kabusgunung wrote:
Kem valley sepatutnya kita bermalam telah jadi kubur orang asli so terpaksa pindah ke permatang dinamakan Kem Gelungsur..ha ha
goh.... hotakkkkkkk hang kem valley... :D
celah bukit cam tuhhh ko panggil valey.... ayoyooyoyo
itu valley ma, hanya kecil saja.....ha ha ha

yang tempat kita kem baru Gelungsur, kena ada ABS brake lo
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

biNGai wrote:mat ;

muntot aku tak cakit ponnnn
kire ok ler sakit naik powil drpd org tu montot wat pangai kat kem gelongsor...cretttt creetttt brrrrrrr....eeeeiii busyuk punya olang :D
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

gamfang!! :x

daa kene cirit birit camne mau bikin..bkan aku mintak itu cirit :D


atleast aku tak nyusahkan org lain..pikol beg sendri, jalan sendri, muntah sendri, tenaga sendri, bla bla bla..yg penting aku sampai puncak..tomot takdeerrr :)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

ajer
Pendaki Gunung
Posts: 47
Joined: 27 Mar 2006, 16:56
Location: Timbagtu..
Contact:

Post by ajer »

cs goh arr...
butui ka tpt ade bunge2 tue kubur org asli mehh..
aritu tok kate tpt depa sembahyang saja..
neway saye x takut pun huhuhu!! :lol:
tq arr sbb ade package mandi sungai juge arr..
Lov to walk under da sun so everybody could see me pewaiii...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

kubur ka ?

aku siap ciron sbelah pokok bunge tuh woo :)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

congrad to line-up sanggul..

ngai....

dalam kdn pun lepas gak gi sanggul... aku jugak :?:

tapi, aku dah lepas kdn. baby boy aku lahir 31 ogos ari tu... alhamdulillah. masa sanggul aku kena attend course kat seremban...

mcm tu la... family lepas.... sangkut ngan opis pulak.

R.A.T
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 27 Jun 2006, 19:12
Location: uganda selatan

Post by R.A.T »

Trimas kasih bebyk kepada yang mengajak dan juga yang sertai trip Gng.Sanggul.Best dapat jugak trekking dengan otai2 ni.

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

ajer..
dah tau apa makna joghin? :D

ngai...
hooiiii tak sayang tooooot btol la ko nih
baik ko check balik tooooooot ko ade lagi tak? :D

umai..
yelah..sorang lagi otai yg aku teringin sangat nak trekking sesama
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

matsaiko wrote:ajer..
dah tau apa makna joghin? :D

ngai...
hooiiii tak sayang tooooot btol la ko nih
baik ko check balik tooooooot ko ade lagi tak? :D

umai..
yelah..sorang lagi otai yg aku teringin sangat nak trekking sesama
reen kalau ada peluang den pon nak kenal jugak otai GO nie...
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

Post Reply