G Sanggul 1673m 090906~100906

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

oohooiiiiii..senyum laa senyum laa ahaaiii cek mek molekkk...senyum laa senyum laa ahaaiii cek mek molekkk :D


toooott aku kimsalam kat ko la mat.. :)


umar ;

dalam lepas KDN pon, aku sangkut gak tang sumpah KDN..taim treking asik muntah je..tooottt pon asik leaking je :shock:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

mat
...tak de nyer otai kalau semuanye dah outdated... fitness, fizikal, mental, equipment fail

ngai
...aku pun dlm fobia kot kena sumpahan kdn lg. skrg ni mcm2 pelepasan nak kena dpt dulu

rembau
...den pun samo, nak gak kenal n joint member2 GO

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

umai wrote:mat
...tak de nyer otai kalau semuanye dah outdated... fitness, fizikal, mental, equipment fail
otai di ukur dr pengalaman n pengetahuan nyer dlm sesuatu bidang tu...

kalu di ukur ikot fitness n fizikal.. takkan Triple H bleh di panggil otai gng kot.. :evil:


p/s jangan mara rr abg umai... :arrow:


:mrgreen:
challenge your limit

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

otai di ukur dr pengalaman n pengetahuan nyer dlm sesuatu bidang tu...
keshina, botol la kot..

cuma, geng2 muda sekarang cepat betul keotaian nyer... byk kemudahan dan pendedahan. org2 lama dulu serba kekurangan i.e info dlll

'triple H' tu hape ke bende

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

umai wrote: cuma, geng2 muda sekarang cepat betul keotaian nyer... byk kemudahan dan pendedahan. org2 lama dulu serba kekurangan i.e info dlll
wuiyooo...lagila otai... learn thing the hard way... tarak main suap-suap sudu punya :D


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

yati ;

stendet ko bkan triple H..stendet otai ko kire sama la cam jamie oliver, chef wan dan makcik siah catering :D


umar ;

pas raya nih dorg masuk Lebah..tapi pkai asli ler..2 hari trip dari pos keding pegi balik..err tapi kite nak gi nyondol Lebah East West kan? :evil:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

ngai
ikooooottt...jgn tinggal daku :?:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

nyondol Lebah East West
ngai... mampu lagi ke... ada sanggup tinggal anak-bini lama2 :evil:

cempedak
Pendaki Gunung
Posts: 90
Joined: 01 Mar 2006, 19:09
Contact:

Post by cempedak »

nak kenal gak ngan otai2 GO nih...nak ikut gak g mn2... :lol:
forest is my soul...

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

biNGai wrote:yati ;

stendet ko bkan triple H..stendet otai ko kire sama la cam jamie oliver, chef wan dan makcik siah catering :D


hempehhh.... :x


taula ko masak sedap... sampai pur tambah nasik 3 kali...


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

mat ;

ikot mana? errr wiken nih jadik ke mancing kt ciling? :)


umar ;

mende future2 nih aku tk bleh nak predict ler..mane la tau daa kuar baby sok aku jadik maleh nak kemana2..ye laa org kate nanti bleh jadi gile woo ghindu ngan baby..wallahuallam :o


yati ;

aku masak sedap psal pkai senjata rahsia seorg wanita laa :D


jackfruit ;

ko ikot matsaiko gi mana2..dia gagah perkasa orgnye :shock:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

yati,
itu pur mmg ler kuat melantak...hehehe muke handsome masuk utan...tak kena langsung :D

ngai..
hoii..jgn ler ckp mancing kowat2...nanti renjer dgr :!:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

yati ;

mintak maap ler kalo terasa ati..aku dari ari tuh lagi nak cakap mende nih tapi tak sampai ati + takut cirit aku berjela2 kuar menahan gelak..err aku tengok ko ngan tok batin ari tuh ade iras2 skit..sedare ke? :)


mat ;

hoi aku tak cakap..aku taip jer..err kalo ade renjer kat sini pon musti ayem carlos je..tabik abg ayemmmm :)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

weh kalau gi lebah aku pun nak ikut...
jgn lupa kan dakuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

yatie
si pur tuh mgm kuat melantak...
aku yang tak reti masak nie pun buleh dia menambah banyak kali...
apatah lagi kalau chef ngai
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

biNGai wrote:yati ;

mintak maap ler kalo terasa ati..aku dari ari tuh lagi nak cakap mende nih tapi tak sampai ati + takut cirit aku berjela2 kuar menahan gelak..err aku tengok ko ngan tok batin ari tuh ade iras2 skit..sedare ke? :)


hampehh 8x kat ngai... ai het u.... :x


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

biNGai wrote:yati ;

stendet ko bkan triple H..stendet otai ko kire sama la cam jamie oliver, chef wan dan makcik siah catering :D


umar ;

pas raya nih dorg masuk Lebah..tapi pkai asli ler..2 hari trip dari pos keding pegi balik..err tapi kite nak gi nyondol Lebah East West kan? :evil:



tang neee adk nak ikut jom...janji tetap janji...walaupun org dah msk ke...tp adk tetap tunggu abg.ngai nee....heee....heee.....

GL ke GLE.......okeh set......kasi cari kemsite rata punya....

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

matsaiko wrote:yati,
itu pur mmg ler kuat melantak...hehehe muke handsome masuk utan...tak kena langsung :D

ngai..
hoii..jgn ler ckp mancing kowat2...nanti renjer dgr :!:

kak.yati.....mkn memang kuat...heee...hreee....

haip....bangun...masak...masak.....
goreng keropok......
potong bawang.......
potong sayur...........


maap...yeak....haaaee.....heee...

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

bEkamBinG wrote:
biNGai wrote:yati ;

stendet ko bkan triple H..stendet otai ko kire sama la cam jamie oliver, chef wan dan makcik siah catering :D


umar ;

pas raya nih dorg masuk Lebah..tapi pkai asli ler..2 hari trip dari pos keding pegi balik..err tapi kite nak gi nyondol Lebah East West kan? :evil:



tang neee adk nak ikut jom...janji tetap janji...walaupun org dah msk ke...tp adk tetap tunggu abg.ngai nee....heee....heee.....

GL ke GLE.......okeh set......kasi cari kemsite rata punya....
hohohoho

itu starting point ke Lebah dah kena tipu, bukan dari tempat kita mandi itu.

ia terlatak di X lokasi :D

trek gila, beirut ada tapi kaki dah patah!
kem site rata dan lembut. dah survey kat sempadan juga. ke utara macam trek bersih, ke selatan keliru sikit.

kena cari2 sikit tempat sesuai potong ke LE.... :arrow:
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

haahaha semua kena tipu :!:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

congratss goh... lu orang mmg hatkor... saspek la...


:mrgreen:
challenge your limit

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

matsaiko wrote:haahaha semua kena tipu :!:
Reen

kasi gambar up la dulu kat Multiply

tak sabar la :?
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

berapa jam trekking ke puncak?
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

betterman wrote:berapa jam trekking ke puncak?
7 jam..... trek gila kalau untuk gunung tak sampai 5000kaki
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

pic gng lebah uploaded pls visit:
http://matsaiko.multiply.com/photos
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

matsaiko wrote:pic gng lebah uploaded pls visit:
http://matsaiko.multiply.com/photos
TQ tQ
THE ONLY EASY DAY WAS YESTERDAY
--------------------------------------------
S.E.A.L

Post Reply