Page 1 of 2

G Sanggul 1673m 090906~100906

Posted: 05 Sep 2006, 21:03
by cs_goh
KEPADA ahli GO

untuk mereka yang tak ada tempat pergi minggu ini, boleh jom ramai pergi G Sanggul yang terletak atas sempadan Perak/Pahang.

fee adalah RM60/pax TERMASUK guide & 4WD
makan sendiri. Fly boleh tumpang2.
car pool ke Tg Malim, minyak toll share2.

ADA 6 TEMPAT KOSONG LAGI


09.09.06
0800-0815 Peserta berkumpul di sebelah tepi jalan opposite pasar Tg Malim. Lokasi seperti dilampairkan.

Peserta dinasihatkan makan sarapan di Kawasan Rehat Rawang sebab pilihan makanan terhad di Ulu Slim. Bungkusan lunch boleh dibuat di pasar Tg Malim/Kawasan Rehat Rawang memandangkan makanan halal/kuih/nasi lemak dijual di tempat-tempat tersebut.

0815 Bergerak ke Ulu Slim. Letak kereta, arrange tempat 4WD.
0900 4WD menuju ke last drop off point.
1115 Dijangka tiba di LDOP. Makan, last logistic/fly/ground coordination.
1145 Mula trekking.
1200 LAST WATER POINT. Peserta diminta mengisi air yang secukupnya untuk air minuman on trek (pergi), masakan malam, sarapan hari kedua & minuman on trek (balik)
Trek akan melalui jalan balak lama, kemudian naik ke permatang dan tiba ke simpang sempadan Perak/Pahang. Belok kiri ke G Sanggul (Belok kanan ke Bkt Lohay).
1600 Dijangka tiba ke false summit – Botak Hill. 6-8 peserta akan kem di sini, set fly.
1620 Bergerak ke puncak Sanggul.
1710 Dijangka tiba di puncak G Sanggul. Peserta lain akan kem di tepi puncak (3 min)
1800 Peserta 6-8 tiba ke Botak Hill untuk bermalam

10.09.06
0900 Peserta dari puncak mula bergerak ke Botak Hill
1000 Botak Hill.
1200 Simpang sempadan.
1300 Tiba di LDOP. Mandi, makan tengah hari.
1330 Melawat ke Pos Simpui.
1420 Tiba ke Pos Simpui….dll

Goh
012 6247446

Posted: 06 Sep 2006, 13:13
by cempedak
thnx mr.goh :)

Posted: 06 Sep 2006, 13:35
by sany ADALAH alger
tringin nak pegi tapi kena blk kg lak urusan keluarga.
anyway, gud luck la.

Posted: 06 Sep 2006, 14:18
by uglysister
patotnye nak ikot jugak.. tapi ada plan lain..
next time buat lagi ye mr goh :o

Posted: 06 Sep 2006, 17:59
by biNGai
haiyaa..talak ong la ini date..wa ada hal itu jam..lain kali kasitau awal2 maa..sorry lorr tak dapat join :)


psstt..diam2 haa..tamo bocor rahsia kat sini :D

Posted: 06 Sep 2006, 18:39
by cs_goh
tak apa... 8)

lepas Raya, ada banyak prog Malaysia Eco Explorer lagi..he he he

termasuk G Lebah

Posted: 06 Sep 2006, 18:42
by cs_goh
uglysister wrote:patotnye nak ikot jugak.. tapi ada plan lain..
next time buat lagi ye mr goh :o
TQ for interested.

lain kali cuba buat Trans Sanggul-Lohay-Pos Simpui..he he

Posted: 06 Sep 2006, 19:46
by cempedak
agak2 kalo dah masuk sumer kos(transport,tol,guide dll) brapa agaknya?
:roll:

Posted: 07 Sep 2006, 09:49
by cs_goh
cempedak wrote:agak2 kalo dah masuk sumer kos(transport,tol,guide dll) brapa agaknya?
:roll:
Cempedak
lebih kurang RM70 (tak masuk makan)

tapi... 4WD dah penuh.... :?:

Kalian member GO
terima kasih atas sokongan. trip ini dah tutup......... :)

Posted: 07 Sep 2006, 09:59
by betterman
good luck

Posted: 07 Sep 2006, 10:51
by biNGai
tauke goh ;

lain tempat yu bole pegi tapi itu Lebah tamo potong trip dulu lorr..kalo yu pegi jugak, i kasi pancit Terrano yu :D


tunggu saya punya akta KDN mansuh dulu maaa..sama2 pegi sana :?:

Posted: 07 Sep 2006, 14:02
by cempedak
semoga sukses..! :arrow:

its ok mr.goh.mybe i'll join u next time. :P

Posted: 11 Sep 2006, 11:04
by matsaiko
trip suksess.thanks to Goh.gunung yang nature lagi tapi montot manyak sakit wooo 2++ jam lebih atas powil :)

Posted: 11 Sep 2006, 12:35
by cempedak
tahniah semua.... :P

Posted: 11 Sep 2006, 13:47
by kenshina
matsaiko wrote:trip suksess.thanks to Goh.gunung yang nature lagi tapi montot manyak sakit wooo 2++ jam lebih atas powil :)
manader 2++ dalam powil....kan 45 minit jer... kembara pon bleh masuk maa.... :D


:mrgreen:

Posted: 11 Sep 2006, 13:57
by matsaiko
kenshina wrote:
matsaiko wrote:trip suksess.thanks to Goh.gunung yang nature lagi tapi montot manyak sakit wooo 2++ jam lebih atas powil :)
manader 2++ dalam powil....kan 45 minit jer... kembara pon bleh masuk maa.... :D


:mrgreen:
campsite manyak rata punya :D

Posted: 11 Sep 2006, 13:57
by betterman
tahniah semua...

Posted: 11 Sep 2006, 20:30
by bEkamBinG
banyak...syook.....aar...
gng.sanggul memang caroo.....
tahniah pada smu peserta......br.taiping....bkal tok batin.....

kali nee...smu best.....paling best tido kat Kem Gelungsur

huaa....huua......huaa....huuuurr.....

Posted: 11 Sep 2006, 20:41
by betterman
tgk line up yg pegi semua otai-otai....
apsal la aku keja weekend lepas
geng-geng terkemuka kaki sondol pon join sekali...
isk rugi-rugi...
kalau tak mesti buleh menuntut ilmu

Posted: 11 Sep 2006, 21:33
by biNGai
time kasih incik goh kerna sudi kasi saya pergi ini trip..mintak mahap banyak2 kalo sepanjang 2 hari trip nih korang ade bau taik :)



mat ;

muntot aku tak cakit ponnnn :D



yati ;

kembara bule masuk psal trek highway maa sampai puncak..tarak buloh, tarak kene mrangkak..sesia jer aku beli topi US Army tuh :x



bett ;

terasa kerdilnya diri ini bila treking bersama2 geng2 otai nih..saspek la dorang nih :o

Posted: 11 Sep 2006, 23:21
by cs_goh
Tahniah dan Syabas kepada semua otai-otai yang sokong trip saya ini.
Mereka adalah Matsaiko and friends, Syed (pemandu 4WD yang handal), kenshina, Ajong, Rashid and friends, Adik and friends, Azlia, Wong Chee Meng, Bingai.

Noble Prize disampaikan kepada Bingai kerana berjaya sampai ke puncak walaupun..........(ini saya tak berani tulis, nanti tayar Teranno saya hilang) :D

semoga-moga kalian akan terus menyokong trip saya pada masa yang akan datang.

trip ini memang package 4WD & gunung. trek asli lagi. Kem valley sepatutnya kita bermalam telah jadi kubur orang asli so terpaksa pindah ke permatang dinamakan Kem Gelungsur..ha ha

buat permata kali saya dan semua peserta dapat menikmati view yang lawak di puncak Botak, atas puncak dan di puncak Botak Sempit lepas Sanggul

Plateau selepas Sanggul memang rata, terbuka and panjang hingga ke G Nam Nam (1km lepas Sanggul). Kalau camp atas Puncak Botak Sempit memang best, macam tidur di langit... :)

kepada mereka yang tertinggal trip ini, boleh join kalau ada ke Sanggul lagi tepi MUNGKIN kena berjalan kaki extra 2 jam..... 4WD tak akan sampai ke LWP kerana keadaan trek 4WD yang semakin teruk.

Reen
saya letih pandu 4wd la walaupun punggun saya tak sakit, takut sangkut kereta

Bingai
Lagi kali pakai Kembara hang...ha ha ha ha ha.......

Kenshina + Ajong
asyik dinampak tidur saja

Adik
jangan lupa minggu ini ke G L. harap ada kemsite rata... :D

bett
boleh nak pinjam peta Tapah???
nak buka Trans Nam2-Sanggul la

Posted: 11 Sep 2006, 23:44
by Nizam
A'kum...

Tahniah Semua...

Posted: 11 Sep 2006, 23:44
by betterman
wah seronok ye korang....
jeles pulak aku....

goh peta tapah tuh ada tapi black n white lah

Posted: 11 Sep 2006, 23:53
by cs_goh
betterman wrote:wah seronok ye korang....
jeles pulak aku....

goh peta tapah tuh ada tapi black n white lah
Bett

x pa la...

janji contour 20m dalam hitam/putih lebih baik daripada 100m contour warna :)

Nizam
TQ

Posted: 12 Sep 2006, 09:48
by matsaiko
kalau dah upload gambo dalam multiply bagitau ok..leh aku cilok skek :D

Posted: 12 Sep 2006, 11:43
by kabusgunung
Kem valley sepatutnya kita bermalam telah jadi kubur orang asli so terpaksa pindah ke permatang dinamakan Kem Gelungsur..ha ha
goh.... hotakkkkkkk hang kem valley... :D
celah bukit cam tuhhh ko panggil valey.... ayoyooyoyo

Posted: 12 Sep 2006, 12:07
by adikcomelx
betterman wrote:wah seronok ye korang....
jeles pulak aku....
huwargghhh... aku lagik tensen.. kena tinggai kat ghumah :D
wehhh.. upload ar gambo cepat :)

Posted: 12 Sep 2006, 12:28
by betterman
si kenshina dah upload dah..
aku tengok yang pegi semua otai-otai...
rugi aku tak pegi...
kalau tak buleh trekking dgn ngai the legend :shock:

Posted: 12 Sep 2006, 12:33
by adikcomelx
buleh kasik itu link... :arrow:

Posted: 12 Sep 2006, 12:35
by betterman
adikcomelx wrote:buleh kasik itu link... :arrow:
kenshina.multiply.com

Posted: 12 Sep 2006, 13:08
by cempedak
huh...segan plak nk join coz sumernya otai2... :lol:
da la jarang mndaki takut pncit plak...

Posted: 12 Sep 2006, 13:10
by cs_goh
kabusgunung wrote:
Kem valley sepatutnya kita bermalam telah jadi kubur orang asli so terpaksa pindah ke permatang dinamakan Kem Gelungsur..ha ha
goh.... hotakkkkkkk hang kem valley... :D
celah bukit cam tuhhh ko panggil valey.... ayoyooyoyo
itu valley ma, hanya kecil saja.....ha ha ha

yang tempat kita kem baru Gelungsur, kena ada ABS brake lo

Posted: 12 Sep 2006, 13:54
by matsaiko
biNGai wrote:mat ;

muntot aku tak cakit ponnnn
kire ok ler sakit naik powil drpd org tu montot wat pangai kat kem gelongsor...cretttt creetttt brrrrrrr....eeeeiii busyuk punya olang :D

Posted: 12 Sep 2006, 14:19
by biNGai
gamfang!! :x

daa kene cirit birit camne mau bikin..bkan aku mintak itu cirit :D


atleast aku tak nyusahkan org lain..pikol beg sendri, jalan sendri, muntah sendri, tenaga sendri, bla bla bla..yg penting aku sampai puncak..tomot takdeerrr :)

Posted: 12 Sep 2006, 14:42
by ajer
cs goh arr...
butui ka tpt ade bunge2 tue kubur org asli mehh..
aritu tok kate tpt depa sembahyang saja..
neway saye x takut pun huhuhu!! :lol:
tq arr sbb ade package mandi sungai juge arr..

Posted: 12 Sep 2006, 15:59
by biNGai
kubur ka ?

aku siap ciron sbelah pokok bunge tuh woo :)

Posted: 12 Sep 2006, 16:38
by umai
congrad to line-up sanggul..

ngai....

dalam kdn pun lepas gak gi sanggul... aku jugak :?:

tapi, aku dah lepas kdn. baby boy aku lahir 31 ogos ari tu... alhamdulillah. masa sanggul aku kena attend course kat seremban...

mcm tu la... family lepas.... sangkut ngan opis pulak.

Posted: 12 Sep 2006, 17:00
by R.A.T
Trimas kasih bebyk kepada yang mengajak dan juga yang sertai trip Gng.Sanggul.Best dapat jugak trekking dengan otai2 ni.

Posted: 12 Sep 2006, 17:42
by matsaiko
ajer..
dah tau apa makna joghin? :D

ngai...
hooiiii tak sayang tooooot btol la ko nih
baik ko check balik tooooooot ko ade lagi tak? :D

umai..
yelah..sorang lagi otai yg aku teringin sangat nak trekking sesama

Posted: 12 Sep 2006, 17:48
by rembau
matsaiko wrote:ajer..
dah tau apa makna joghin? :D

ngai...
hooiiii tak sayang tooooot btol la ko nih
baik ko check balik tooooooot ko ade lagi tak? :D

umai..
yelah..sorang lagi otai yg aku teringin sangat nak trekking sesama
reen kalau ada peluang den pon nak kenal jugak otai GO nie...