jom kite bersantai Gunung Nuang hujung minggu nie

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

oi

Post by arif »

jom layan nuang hujung minggu ni..
kepade kengkawan semue.. meh lah meriahkan lagi gunung nuang ni...
jom2...
tarikh nye 9 & 10 sept 2006..

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

Post by (Ö¿Ö)aRen »

arep mlm nih kao nek nuang lagi kn...hehe :lol:

23-24/06/2007...jumpe di sana ek..insyaAllah

psttt memang santai 50org peserta iteww... :keke:
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

jumpe di sane jugak...
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

geng...kalau pg nuang-janda baik...mcmna transport nak keluar/balik kl?

esir
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 24 Jan 2006, 03:06
Location: KL/Perak
Contact:

Post by esir »

gogoyeaha wrote:geng...kalau pg nuang-janda baik...mcmna transport nak keluar/balik kl?
kena ada sorang tunggu kat Janda baik.kalau tak penat nak menapak keluar.kalau nak buat selamba tumpang je orang2 kat situ mana yang nak kuar gi pekan.. :)
:.."wei orang depan.,.tak nak duduk jap ke..???":

esir81@gmail.com
www.esir.multiply.com

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

ade satu lg date...NUANG trip...santai gak.. :evil: :evil:

date - 250607..isnin...

start treking dr renjer - 0800
tiba puncak - 1300
turun - 1400
sampai renjer - 1900

anggaran je tuh..

koling2 laa....012-2770147

peserta -

1 - killerbees
2 - farid
3 - bett yg comel...auwww
4 - ??
5 - ???
Last edited by killerbees on 23 Jun 2007, 10:58, edited 1 time in total.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

killerbees wrote:ade satu lg date...NUANG trip...santai gak.. :evil: :evil:

date - 250607..isnin...

start treking dr renjer - 0800
tiba puncak - 1300
turun - 1400
sampai renjer - 1900

anggaran je tuh..

koling2 laa....012-2770147

peserta -

1 - killerbees
2 - farid
3 - bett yang comel
4 - ??
yunos aku ikut...
aku off day time isnin tuh
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

best...abam bett ikut ek..gud..gud...sape lagiks...

bett, leh tumpang??

gogoyeaha
Otai Gunung
Posts: 897
Joined: 07 Dec 2005, 20:29

Post by gogoyeaha »

esir wrote:
gogoyeaha wrote:geng...kalau pg nuang-janda baik...mcmna transport nak keluar/balik kl?
kena ada sorang tunggu kat Janda baik.kalau tak penat nak menapak keluar.kalau nak buat selamba tumpang je orang2 kat situ mana yang nak kuar gi pekan.. :)
oic...tu je caranya

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

gogoyeaha wrote:
esir wrote:
gogoyeaha wrote:geng...kalau pg nuang-janda baik...mcmna transport nak keluar/balik kl?
kena ada sorang tunggu kat Janda baik.kalau tak penat nak menapak keluar.kalau nak buat selamba tumpang je orang2 kat situ mana yang nak kuar gi pekan.. :)
oic...tu je caranya
ade lg satu cara...

malam seblom tu..anto keta kat area JB...cam pisha buat dulu...make sure pergi JB 2 keto ler..pastu ko balik ler...esok treking...nuang-jb...so keta ko dh ade kat sana menanti...

Nuang - Janda Baik daytrip report

XPDC : Nuang - Janda Baik
Date : 27th August 2006
Trekkers : Fisha, Bai, Amir, Syahril, Cikgu Sya

Semalam 5 orang budak takde keje (fisha,bai,amir,syahril ngn cikgu sya) selamat sampai ke Janda Baik setelah kitorang panjat puncak Nuang depada Langat. Terima kasih pada Rembau kerana sudi explain 3-4 kali route dari puncak Nuang ke Janda Baik tu sebab semua tak penah pegi lagi.. jasa mu dikenang rembau the legend, hehe. Memang puas ati la naik nuang kali ni.. sebab turun ikot jalan lain, agak exciting jugak la, siap ade waterfall tu, huhu.

Ni ade sikit report ringkas log perjalanan kitorang :

Ahad 27 Ogos 2006

12tgh mlm - Hantar kete aku ke janda baik, kat Pusat Latihan UMNO. Satu lagi kete, kete Syahril folo nak bawak aku balik..

7.00am - kumpul kat umah aku. patot janji 6.30 tapi biasa aa.. janji melayu. terus gerak beli breakfast, beli makanan tengahari sume.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

killerbees wrote:best...abam bett ikut ek..gud..gud...sape lagiks...

bett, leh tumpang??
lokasi ko mana?
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

aku kat klang ler..ko kat mana..??

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

fuh jauh tuh...
aku skang dok sri damansara
itu farid duduk mana?
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

killerbees
Otai Gunung
Posts: 818
Joined: 26 Jun 2006, 11:06

Post by killerbees »

betterman wrote:fuh jauh tuh...
aku skang dok sri damansara
itu farid duduk mana?
ye laaa..jauh tu...
farid duk area sana..dia trus tggu sana...
berjumpa disanaaaa...lah semuanyaaa

knp aku tepon ko x dpt2 smlm..?? no ade btol ker..?? 0122900494..??

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

trip nuang yg santai itew kata arip..... :evil: tp bg aku gunung nuang antara yang terhebat dan susah di daki.alhamdulilah kami berenam selamat keluar dr g nuang pada 24 hb 6 2007 selepas berhempas pulas menawan puncak yg disangkakan hanyalah gunung bebudak sekolah pada awalnya.....hehehehe betul kata reen dan budin..nuang antara yg hard core jugak mizi,pacaknya tak hingat!!!!!!terima kasih pada semua yg memberi sokongan pd mlm eye ball kat nara tomyam dan yg datang menunggu ketibaan kami di lolo serta para para militan arip(sid,jebat,ayen dan 2,3 org lg) hehehehe.terima kasih semua. 73 cherio

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

Post by (Ö¿Ö)aRen »

perghhh nuang memang menyengat lah fecah rekod 12jam treking....

23/6/07 dr kem lolo start treking lebih kurang kul 10pg sampai puncak nuang kul 5 ptg (ayen ngan group ke 4)
lepas sun down start turun jam 7.30ptg..... sampai kem site lolo jam 12mlm lebih (ayen ngan last group ke 5).... huhu

tetapi pengalaman jd KRU iteww yg membuatknnya lebih bermakna.....best bwk bebudak mcm nih sepakat mufakat mkn kekudap punding sebatang pung konsi reramai x kesah sikit atau banyak janji semua dpt rasa...alhamdulillah group pung x pecah sorg pewai semua sesame rasa pewai ngan krew2 skali pewai...hehe

terima kasih pd kengkawan yg terjumpa di nuang korang memang best...

psttt...kontek kontek...tengo alfa romeo... :evil:

alfa yenkey nuang...stndby me..."ah mcm tuh" :keke:
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

krow
Senator Gunung
Posts: 179
Joined: 07 Dec 2005, 10:13

Post by krow »

mizi,

apa cerita sampah? sempat bakar?? hahahaha!
http://anotherkrow.multiply.com/
"its not the mountain we conquer but ourselves"
Sir Edmund Hillary

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Post by pgurlz »

mekasih pada kak linda n kak melati yg sudi ajak ai gi...

meriah sungguh la.. apatah lagek bleh men radio kan.. sembang ngan org yg tidoq kan puncak... tgu kawan yg treking 12jam tuh balik (ghisau jgak woo)... nak makan sama2.. bancuh kopi x henti2.. ahad tuh plak jumpak ngan bebudak daypack... pehtue eye ball ngan org yg tido puncak... turun layan trek bendang sesama.. pehtue member yg turun awal pon still tgu lagek kat ranjer... best best best

gambo tgh duk uplaod..
se-simple yg boleh

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

alfa yenki nuang di sini tanggo alfa romeo returning.....hehehehe ayen pon dan ada callsign sendiri "ah macam tu" :evil: buat abg jad kita sampah di kem lolo sempat la di bakar serba sedikit "ah macam tu" di kem pacat,cp 1 dan puncak kita dah clearkan...buat rakan rakan lain yg p nuang pada hari tu terima kasih semua....ok alfa yenki nuang di sini tanggo alfa romeo overrr overr.

hehehe memasing dah ada calsign "ah macam tu"

sid...serra india delta
arip...alfa romeo papa
jebat...juliet bravo tanggo
mizi...tanggo alfa romeo
melati...mike lima tanggo
zam..zulu alfa mike
linda...lima india delta
dila....hehehe gua punya....delta india lima
ayen...alfa yengki november@nuang
abg her...hotel eccho romeo

(Ö¿Ö)aRen
Pendaki Hebat
Posts: 305
Joined: 11 Mar 2006, 10:54
Location: Shah Alam.
Contact:

Post by (Ö¿Ö)aRen »

tanggo alfa romeo di sini alfa yenki november returning...

saya copy,
terima kasih saudara tanggo alfa romeo kerana sudi tunjuk ajar pada kami nih....ahaa
saya nih budak baru belajar kalu salah tolong tunjukn..."ah mcm tuh"

ok lah tanggo alfa romeo di sini alfa yenki november ingin berada di jaluran shj...kalu ada apa2 berita sila kotek..kotek..."ah mcm tuh"

asalamulaikum 73 cherio♥♥♥ :wink:


psssttt nak jimat battery la bang... :evil:
hehe...Luv n peace♥♥♥

(ä¿ä)
aYen

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

salam pd semua..

mula2 tima kaseh pd linda & somi sbb sudi bwk aku g nuang..giler best arr wehh..rasa cm dpt nek everest woooo..walau semua kornag uruskn..sian korang kna migrain sbb aku...

zam & dila..
tima kaseh sbb sudi ikut trip ntah hapa2 kami berdua nie..sory la cokodok tuh..lupa daa..penangan juma sajan misai la nie..smpai lupa segaler...ahhah

mizi & d geng
sory weii aku lmbt...tp tk pa...blk kita dpt trek sama kn..siap mizi mencurah bakti lg kt group kami dgn menjd sweeper "Delta India Lima"
pssttt..dpt ke no 55 tuh...hahah

arif & d gang
korang mmg baban arr..sakit perut aku weii..tk bwk org seblh pn tk pa ha..mmg tk sunyi...

biskut, cddin & apek..
kopi mana weii kopi???? ampesss!!! nasib tk ngidam..kalu tk mmg majuk pindah dok pacat ler lps nie..kihkihkih

pd semua2 yg g..tima kaseh & dgn pertanyaannn...jom la ulang lagi...tk pueh mndi kt lolo nie..ahahha

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Post by pgurlz »

huhuhu...

geng sori la...

gambo terdelete...

huhuhuhu
se-simple yg boleh

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

alamak zam.. ko tdelete gmbar dalam kamera ko ker? dah la kamera sibiskut rosak ari tuh..
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Post by pgurlz »

sori din..
sori benbanyak....
aku pon sedih nie.. :cry:
se-simple yg boleh

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

mike lima tanggo...musti la dpt no 55 delta india lima heheheheh siap siap sera mike sera lg..

zulu alfa mike....awat hg terdelete gambo huhuhuhuhu.....tak dpt la jdkan bukti kami tido kt puncak

delta india november.....hehehehhe kami tau niat hangpa mau tengok itu india romeo alfa hehehheheheh

apapapon memang meriah la kem lolo haritu...88 cherio

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Post by pgurlz »

tango alfa romeo... aku sampai rumah malam tadik pak aku tepon cakap pasai tokwan aku, tuh yg duk serabut nie.. hati dah sampai kg dah pon
se-simple yg boleh

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

mizi wrote:zulu alfa mike....awat hg terdelete gambo huhuhuhuhu.....tak dpt la jdkan bukti kami tido kt puncak
gamba takde aku tak pecaye :evil:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

matsaiko wrote:
mizi wrote:zulu alfa mike....awat hg terdelete gambo huhuhuhuhu.....tak dpt la jdkan bukti kami tido kt puncak
gamba takde aku tak pecaye :evil:
hehehheehe aku tau mesti tak percaya punya ....ingt senang ka mau tido puncak nuang!!!!!drpada 100 pendaki pd haritu hanya 6 yg berjaya tido puncak hehehhehehe siap bawak air dr lolo lg.

zam....takpa la len kali kami berjanji akan bawa 6 buah kamera naik ke puncak hehehhehe.view cantik,gambo tarak hampesssss
Last edited by mizi on 25 Jun 2007, 17:03, edited 1 time in total.

User avatar
pgurlz
Pendaki Sondol
Posts: 423
Joined: 06 Jun 2006, 13:40
Location: just nearby
Contact:

Post by pgurlz »

tango alfa romeo... gambo ko tanya geng serra india delta
se-simple yg boleh

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

mizi wrote:hehehheehe aku tau mesti tak percaya punya ....ingt senang ka mau tido puncak nuang!!!!!drpada 100 pendaki pd haritu hanya 6 yg berjaya tido puncak hehehhehehe siap bawak air dr lolo lg.
awak mmg otai :lol:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Post by mizi »

matsaiko wrote:
mizi wrote:hehehheehe aku tau mesti tak percaya punya ....ingt senang ka mau tido puncak nuang!!!!!drpada 100 pendaki pd haritu hanya 6 yg berjaya tido puncak hehehhehehe siap bawak air dr lolo lg.
awak mmg otai :lol:
hehehehee mana ada otai bang mat(romeo eccho november)klu tak ada pertolongan drpd korang yg bg semangat mlm tu rasanya tido kat lolo ja lah....ada yg ditimpa batu,ada yg ditusuk akar dan ada yg pengsan wooo mau panjat nuang.

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

huhu

Post by arif »

contek.. contek...
tengo alfa romeo, alfa romeo papa, panggilan........

biruhijau
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 22 Feb 2006, 09:03
Contact:

Post by biruhijau »

cddin wrote:alamak zam.. ko tdelete gmbar dalam kamera ko ker? dah la kamera sibiskut rosak ari tuh..
gambo kitorg pun sikit jer selamat, penat sengih je kan melati :oops:

cddin
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 12 Feb 2006, 01:13
Location: 192.168.0.1
Contact:

Post by cddin »

ok gak skit tu.. gmbar aku xde langsung la pulak.. mcm ni la nasib badan..
biruhijau wrote:
cddin wrote:alamak zam.. ko tdelete gmbar dalam kamera ko ker? dah la kamera sibiskut rosak ari tuh..
gambo kitorg pun sikit jer selamat, penat sengih je kan melati :oops:
kawal emosi, hidup lebih bererti, life is short, make it's sweets

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Post by seper4alif »

hah takpe.... gambar korang sume ada kat dalam bag duit aku waakaakaa... a macamtuh
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
puteri-rimba
Pendaki Tegar
Posts: 245
Joined: 02 Feb 2007, 15:01
Location: singapore
Contact:

Post by puteri-rimba »

uhu..... meriah nya trip nuang..... tahniah sume..... :D

mmm dah ade yg demam radio nampak gaya nye.... :evil:

uiksssss kak zam terdelete gambar dalam camera.... perhh memang sedih.... adik pun penah terkena......bisa gak rase. sedih tahap tak hingat.. dah nak p daki gunung tut..... susah giler, penat, pangok tak hingat.. alih2 gambar bukti tak de....... :cry:

abg bett dah duk damansara???? mm tak lama lagi tokey sos pun duk damansara..... mmmm mcm best je bunyi DAMANSARA..... he he he 8)

kak melati....... next trip p mane???? nanti kita mms r k...

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

puteri-rimba wrote:kak melati....... next trip p mane???? nanti kita mms r k...
adeq
next trip mau g umah mak mentua smbil bwk ank2 g melawat
zoo negara la ...mau ikut ker? kihkihkih...

sid
Pendaki Terlampau
Posts: 505
Joined: 17 Apr 2006, 18:23
Location: Middle Earth
Contact:

Post by sid »

.... tengo alfa romeo bersama group.... sierra india delta base damansara kembali
dila....hehehe gua punya....delta india lima
cal sign ni aku ada sikit compius....?????

wei.. korang kalo nak pic korang aku nak charge 1 M.B RM10... hua...hua...hua... pakcik kayoo... :evil:

bila nak tango tango kat k.l??? nanti sierra mike sierra lah kalo nak jimat topup. tapi sampai kl pakai 143.9875 buat sementara waktu. kalo dtg kl ajak lah india romeo alfa skali... :twisted:

tango alfa romeo bersama group.... sierra india delta base damansara QRT nak balik horizontal laa.... 73
"Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one"
________________________________________________
* * multiply * * facebook * * 9w2cyd * *
Image

biskut
Pendaki Gunung
Posts: 164
Joined: 26 Dec 2005, 15:42

Post by biskut »

weeiiii ape la korang bising bising nih owang nak tidon arrr..
ish2 ada kunduri kaaaa...dasat ler korang tango mango...

zam...xd kad tuh boleh dapat balik gambaor kalu dah delete pun..bagi kat aku aku try kat tompat nih tapi kena bayao upah dia arrrr..upah aku okok cekotak jg lupa.

sid-pakcik kayoo nanti open lah table sup pantai dalam..mengidam pulakkk

melati- sowi eeerrr bahu abe sakit tak lih bawak bag ...uwaaaa

din-ko tumpang moto orang asli mana chi takdan aku duduk ko sampaiii.

mizi and group and yg lain syabas leh jaya tidon puncak n yg tawan puncak..day pack pong lidah kuar panjang huhu

CABARAN MENILAI KITA

tokBatin
Pendaki Hebat
Posts: 325
Joined: 26 May 2006, 19:41
Location: kem pasong(selama)
Contact:

Post by tokBatin »

mizi wrote:mike lima tanggo...musti la dpt no 55 delta india lima heheheheh siap siap sera mike sera lg..

zulu alfa mike....awat hg terdelete gambo huhuhuhuhu.....tak dpt la jdkan bukti kami tido kt puncak

delta india november.....hehehehhe kami tau niat hangpa mau tengok itu india romeo alfa hehehheheheh

apapapon memang meriah la kem lolo haritu...88 cherio
group gunung online team dah pandai pakai bahasa romeo alfa delta india oscar....

sekadar memantau di jaluran..

73 assalamualaikum bye bye

Post Reply