xpdc gunung benum 23-25 Dec 2006

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

xpdc gunung benum 23-25 Dec 2006

Post by matsaiko »

Gunung Benum 6914 kaki
Gunung G11 siries
Tahan
Korbu
Yong Belar
Gayong
Chamah
Yong Yap
Ulu Sepat
Batu Puteh
Irau
Benum
Gerah
Gng Benum terletak di daerah Raub,Pahang
Pekan terdekat adalah Felda Lembah Klau.
Kaki gunungnya terletak di Lata Berembun.

Kos:RM120
Termasuk:
Guide
4WD
Makan
transport kl - klau - KL

Lineup:
1-reserved
2-reserved
3-reserved
4-reserved
5-reserved
6-reserved
7-reserved
8-reserved
9-sany adalah alger
10-likawi
11-rembau
12-freescale
13-ajon
14-abe~G
15-ustaz
16-nadia1
17-nadia2
18-nadia3
19-nadia4
20-nadia5
21-nadia6
22-kambinggurun1
23-kambinggurun2
24-beckam
25-killerbees
26-abe~G2
27-aduka

Berminat sila letak nama atau call 012 3875897 - reen
Last edited by matsaiko on 13 Nov 2006, 13:27, edited 8 times in total.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

wah menarik..ini gunung yang saya idam2kan..dengar cerita trek hatkor gila, view lawa..mat, sile letakkan nama saya dalam kolom semi kompom :o
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

biNGai wrote:wah menarik..ini gunung yang saya idam2kan..dengar cerita trek hatkor gila, view lawa..mat, sile letakkan nama saya dalam kolom semi kompom :o
Ngai...ku dengar kau pandai masak...leh tolong adjust makan minum aku tak???..... :lol:
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

biNGai wrote:wah menarik..ini gunung yang saya idam2kan..dengar cerita trek hatkor gila, view lawa..mat, sile letakkan nama saya dalam kolom semi kompom :o
alo...lu apa hat? lu kalo tak kaco gua dalam 2 saat tableh ka? :?:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

korang kan pasangan paling ideal dalam GO nie :D

nanti bro orga kasi cantum lagi gitu :!:

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

tentatif please.. :oops:
::SRC-Total Outdoor::

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

Jumaat 22 Dec
11 malam
Bertolak dari Terminal Putra Gombak.Tiba di Felda Klau awal pagi.Park kereta dan naik 4WD terus masuk ke Lata Berembun.Berehat menanti cerah.

Sabtu 23 Dec
9 pagi
Mula trekking ke Kem Bulat.Dijangka tiba petang dan bermalam.
Dalam perjalanan ke Kem Bulat,akan ambil air untuk kegunaan 2 hari.

Ahad 24 Dec
9 pagi
Day trip ke puncak Benum dan kembali di Kem Bulat.Bermalam.

Isnin 25 Dec
9 pagi
Turun dari Kem Bulat dan terus keluar.Dijangka tiba di KL malam.

Nota:
Jika semua setuju+base on condition group,mgkin jadual akan diubah dan kita akan tidur puncak Benum.
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

rugi laa sapa yg tak join trip nih..RM120 murah tuhh siap transpot + makan minum..dedolu kawan saya pegi, dorg cas RM250..perggghh mahal siyuutt


rembau ;

no poblemo..tapi tertakluk kepada KDN ler utk pelepasan ekekeke..matsyai nih masak lagi syedap laa bro :)


matsyai ;

bkan kaco laa..nih namenye sapot..kasi tiptop punye promosi :shock:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

ngai,
gua buat gulai masak minang,gua bwk tempoyak siap tumbuk cili,petai,ikan masin pastuh lesung batu lu bwk ok? slurpppppp
:!:
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

pergghh dapat tidur puncak lagi..memang saspek la trip nih..ni yg tak saba2 nak pegi nih..lineup gempak tuhhh


matsyai ;

ko nak suruh aku pikol kepala gajah pon takde masalah punye :shock:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

abg reen... dengarnya ada satu grup otai giler nak masuk benum gak tarikh nih...

make sure ada runner terbaik p booking tempat... sbb kalu lambat... alamatnye kene open kemsait baru la kat kem bulat tu... :evil:


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
freescale
Pendaki Gunung
Posts: 21
Joined: 20 Dec 2005, 12:28
Location: sebelah jer
Contact:

Post by freescale »

a'kum bro......:?


cam best jer trip nie.....
apa kata msk'n nama sy skali bro

User avatar
nabil
Pendaki Terlampau
Posts: 523
Joined: 19 Jun 2006, 14:48
Location: Dlm Bilik
Contact:

Post by nabil »

musim kemarau eh>??
"Sikit lagi.. Sikit je Lagi..."

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon »

Incik Mat,,,klau makan sendri-sendri harga bleh kurang ke ?

kan ape takut te makan vavi masak kitchup.. :P

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

yati,
tu yang best tuh :evil:

freescale,
wokeh

ajon,
boleeee boleeee hehe so nak letak nama tak?
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

trip ni ration dijamin memberangsangkan jiwa dan selera kerana chef matsyai memang terer bab memasak nih..dijamin tiada kebuluran berlaku dan disahkan halal oleh persatuan doktor gigi semalaysia

*fakta

inilah masanye untuk merasai salah satu trip yang menguji mental dan fizikal..saya beri 9 dari 10 bintang (testimoni peserta 1 M.A.L.A.S ke Benum 2005)

antara rangkaian G7-11 yg terhatkor pernah saya lalui (testimoni peserta 2 M.A.L.A.S ke Benum 2005)

gile ahh!! (testimoni peserta 3 M.A.L.A.S ke Benum 2005)

ape barang tak grad G7-11!! (testimoni organizer M.A.L.A.S ke Benum 2005)



matsyai ;

nanti tolong amik gamba batu tuh manyak2

:)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

fuhh reen skang nie aktip betoi...
konporm lah tak lama lagi angkat hilux nie :)
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

betterman wrote:fuhh reen skang nie aktip betoi...
konporm lah tak lama lagi angkat hilux nie :)
mana tahan nak pakai kenari je....tukar warna le sikit bro...
kalau ikut den ..keta suka warna merah + biru :!:

kau ada ke dalam lineup tu???

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

rembau ;

statement on behalf bett.."aku keje shift la time tu" ekekekeke


sabo bett..kite skang senasib :!:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

arif
Pendaki Tegar
Posts: 215
Joined: 18 Jul 2006, 23:24
Location: nun jauh di sana.................
Contact:

a

Post by arif »

cam best je project ni...
ade can ke saye nak polo ek???... huhuhu....
nak tengok jadual dulu lah... :? :?

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

rembau
mana datang aku pakai kenari
kelisa lah
hehehe

ngai
bila nak pegi ikut ulu ceka lagi?
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

arif..
mmg best project nie...ramai selebriti gunung yg join!
seperti:
sany adalah alger - sapa tak kenal sany pendaki tercomel nie
likawi - pendaki tegar langkawi mai
rembau - speechless - rembau tu beb!
freescale - err tak kenal tp bakal join the club

tu belum lg nama2 dlm 'reserved' tuh hehehehehehe

trek bukan serupe FI lagi dah arif...nih F1 kuasa 18 punye...
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

Benum manyak scenery batu2 yang cantik on trek..juga terdapat spesis periuk kera yg besar..dipuncak juga trekker dapat jumpe periuk yang besar :!:

ghugi woo tak pegi :)


betty ;

ulu ceka ekk..tuh skali seumo idop je laa aku pegi..kalo ko mau pegi bleh carik gaid nama abg bear kat kg tengah :D

errr kalo btul bagai hajat dihati..ada brani kasik set laa :evil:


arif ;

pas naik Benum bleh la buat baju pkai Litar Batu 3 plak :D
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

Image
Salah satu bongkah batu2 besar antara berpuluh batu yang akan dilawat sepanjang ke puncak Benum...cukup unik..pengkaji batu,kaki batu atau orang batu digalakkan join the trip
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

bkan saja batu-batuan je yg dapat dilihat..jika bernasib baik anda boleh bergambar dgn koala di Kem 3 on the way ke peak, free of charge

Image
*mangsa Halimah (bukan nama sebenar) sedang gembira bergambar bersama koala :!:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

:D :D
gampang punya ngai
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
cik_leey
Pendaki Tegar
Posts: 286
Joined: 22 Mar 2006, 10:32

Post by cik_leey »

:D :D :D sakit perut aku :D :D
:) BETTER LATE THAN NEVER.....

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

:D :D :D :D ini yang teruja nak ikut gi benum :D :D :D ngai, ko pi la ambil gambar koala byk2. :D :D :D

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

biNGai wrote:
rembau ;

no poblemo..tapi tertakluk kepada KDN ler utk pelepasan ekekeke..matsyai nih masak lagi syedap laa bro :)
Biar betul ngai...den dengar macam2 pasal masakan Matsai nie....
KDN ada maaf lagi le...Bett kau apa lak....tertakluk pada CUTI lak ke?
matsyai ;

bkan kaco laa..nih namenye sapot..kasi tiptop punye promosi :shock:
sampai koala pon ada dalam Malaysia....gilossss
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

rembau ;

den taim nih kompom tak ble pegi laa..mem due masa nih..psal masak matsai nih kire tiptop la..mane dia kutip resepi pon aku tatau ekekeke :!:


err koala tuh ikut trek ulu ceka jer baru jumpe :)
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
abe~G
Pendaki Tegar
Posts: 246
Joined: 20 Oct 2006, 15:19
Location: Manjung
Contact:

Post by abe~G »

abe~G ni tak kenal saper saper lagi ni.. boleh ker nak joint ke Benum ni?
nak buat trip sendiri tak cukup korum lagi takder guider.

User avatar
nowa
Pendaki Gunung
Posts: 79
Joined: 25 Aug 2006, 17:12
Location: mazar-e-sharif,Afghanistan

Post by nowa »

abe~G

baik lah mung polow jah trip nih..
memeng besh puok puok nih..lwaok gilo..
trip pun 'kemah'


:D :D :D
ape da koalA PANDAI PAKAI TIGHT YE SKANG...

User avatar
nadir
Ahli Kehormat GO
Posts: 1586
Joined: 05 Dec 2005, 16:30
Location: Penang Darul Mamak
Contact:

Post by nadir »

s'kum,
wah .... menarik ni............. cuti sedang diejas..... kalau dapat, bole join sekali........
Ahmad Nadir Askandar
http://www.outdoordynamics.com.my - Buy outdoor gear online - free delivery !
Join us at FaceBook! - http://www.facebook.com/group.php?gid=340358030429

ustaz_85
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 13 Mar 2006, 13:16

Post by ustaz_85 »

wah..menarik dan tertarik nie...
saya pun nak join laa... letak nama skali boleh

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

updates
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

kambinggurun
Senator Gunung
Posts: 557
Joined: 26 Jan 2006, 23:01
Location: gua kayu batu
Contact:

Post by kambinggurun »

mat, kalo tido puncak, tambah hari ke?

or sama lagi 25 dec malam sampai kolumpo?
::SRC-Total Outdoor::

Ezrin
Pendaki Gunung
Posts: 129
Joined: 12 Dec 2005, 17:29
Location: Kuala Lumpur
Contact:

Post by Ezrin »

biNGai wrote:bkan saja batu-batuan je yg dapat dilihat..jika bernasib baik anda boleh bergambar dgn koala di Kem 3 on the way ke peak, free of charge

Image
*mangsa Halimah (bukan nama sebenar) sedang gembira bergambar bersama koala :!:
tengkorak ko halimah, nama aku punye glamer suke suki ati ko tukau jadik halimah!!
nama mak sape tuuuu :x :shock: :wink:
~ ava adore ~

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

Kambinggurun,
Tetap sama.25malam sampe KL.26 leh keje :)
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

Ezrin wrote:tengkorak ko halimah, nama aku punye glamer suke suki ati ko tukau jadik halimah!!
nama mak sape tuuuu :x :shock: :wink:
sibbek bukan nama mak saya... :D


:mrgreen:
challenge your limit

User avatar
adikmanis
Pendaki Gunung
Posts: 12
Joined: 30 Oct 2006, 15:03
Location: Pahang
Contact:

Post by adikmanis »

mat, nak tambah sorang lagi buleh?
:)
deuter? columbia?
PM me 4 details.

Locked