jom geng kita ke GUNUNG BENOM (2107m)

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

jom geng kita ke GUNUNG BENOM (2107m)

Post by Rob »

A'kum geng, EKSPIDISI GUNUNG BENOM (2107m.asl)
bila? 02hb Mac hingga 05hb Mac 2006
brape hari? 4hari 3malam
kat mana benom ni? Gng Benom ni kat Kg Sg Klau, Raub Phg
susah tak gunung ni? jauh tak? tak susah mana gunung ni, cam biasa jek.
brapa ragok kena bayar ni? RM180.00 sorang (pukul sama rata)
uishh mahal nya.. apasat mahal? termasuk makan, powil, guide, permit, tiket bas KL - Raub - KL. pastu ada baju tiset..
boleh diskaun? boleh.. RM150.00 sorang. bayar tuk powil, tiket bas, permit, baju tiset dan guide.. tapi makan lu kena bawak sendiri la. amacam?
bila last date boleh kompom kalau mau ikut? sampai 27 febuari 06 jek, pastu kena tutup pasai nak runner tiket bas n kompem powil lak
kasi tengok lu punya jadual bai, mana tau leh polow.. tengok la kat bawah ni

01.03.06 (rabu)
08mlm - berkumpul di perhentian pekeliling
09mlm - menaiki bas ke Raub
11mlm - tiba di Raub
12mlm - gerak ke lata berembun
02pg - sampai lata berembun (tido kat situ)

hari pertama 02.03.06 (khamis)
09pg - gerak ke campsite 1
01ptg - permatang 1 (lunch)
02ptg - gerak terus ke campsite 1
05ptg - sampai campsite 1.. bermalam.

hari kedua 03.03.06 (jumaat)
09pg - gerak ke puncak
01ptg - lunch kat pangkin a.k.a lembah penat.
02ptg - shoot puncak
06ptg - sampai puncak.. kita tido puncak lak.

hari ketiga 04.03.06 (sabtu)
09pg - turun ke campsite 1 (last waterpoint)
12tgh - lunch kat pangkin a.k.a lembah penat.
02ptg - sambung perjalanan ke campsite 1
05ptg - sampai camsite 1.. tido balik satu mlm kat situ

hari keempat 05.03.06 (ahad)
09pg - gerak keluar ke lata berembun
02ptg - sampai lata berembun (mandi manda dolu)
04ptg - gerak keluar ke raub
06mlm - sampai raub
07mlm - balik KL
09mlm - sampai KL (besurai)

Jom la wei sama2 menceriakan ekspidisi ni.. geng2 lain yang dah naik atau belum naik ke Benom ni kalau berhajat nak polow.. jom laa. kontek aku atau email je butiran korang kat sini : mr_eysham@yahoo.co.uk
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

01.03.06 (rabu)
08mlm - berkumpul di perhentian pekeliling
09mlm - menaiki bas ke Raub
11mlm - tiba di Raub
12mlm - gerak ke lata berembun
02pg - sampai lata berembun (tido kat situ)

hari pertama 02.03.06 (khamis)
09pg - gerak ke campsite 1
01ptg - permatang 1 (lunch)
02ptg - gerak terus ke campsite 1
05ptg - sampai campsite 1.. bermalam.

hari kedua 03.03.06 (jumaat)
09pg - gerak ke puncak
01ptg - lunch kat pangkin a.k.a lembah penat.
02ptg - shoot puncak
06ptg - sampai puncak.. kita tido puncak lak.

hari ketiga 04.03.06 (sabtu)
09pg - turun ke campsite 1 (last waterpoint)
12tgh - lunch kat pangkin a.k.a lembah penat.
02ptg - sambung perjalanan ke campsite 1
05ptg - sampai camsite 1.. tido balik satu mlm kat situ

hari keempat 05.03.06 (ahad)
09pg - gerak keluar ke lata berembun
02ptg - sampai lata berembun (mandi manda dolu)
04ptg - gerak keluar ke raub
06mlm - sampai raub
07mlm - balik KL
09mlm - sampai KL (besurai)
rob, trek engko nie lalu kem bulat tak?
sbb dari lata berembun pon ada 2 trek nak ke puncak benom....
kalau betul trek kem bulat, lembah penat tuh kat mana?
buleh describe skek tak?
last water point tuh yang air lalu bawah-bawah batu ke?
mcm takder campsite je kat situ....
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

bett..
maap tak bagitau, gua sudah potong trek baru.. gua tak ikut itu air terjun, banyak seram laa lalu itu air terjun, lagipun pokok tumbang n tebuan tanah memang banyak kat trek lama tu. so, gua sudah sondol satu trek baru.. start kat simpang trek balak sebelah kanan kalau dari luar, (20minit sebelum sampai jambatan besi lata berembun). gua potong itu trek sampai permatang satu (permatang bukit lebah).. dari permatang tu gua jalan sejam n keluar kat batang balak melintang. dari balak melintang tu kena jalan 2 jam sebelum campsit 1 a.k.a kem bulat.

pangkin @ lembah penat tu saja je gua bagi nama.. hahaha.. senang nak buat checkpoint. sebab masa gua ikut tanam batu sempadan tuk buat taman negeri sama krista survey itu hari.. bila sampai kat situ, diorang semua termasuk gua sudah pewai tahap nak mati.. memang gila la pikul batu sempadan tu.. tuhan je tau berat beban batu tu. so bila dah pewai, itu tempat diorang sudah bikin pot. apa lagi, pacak pangkin laa.. hehehe. itu pasat gua panggil tempat tu pangkin. detail nama sebenar gua tak pasti la bett tapi dlm gua punya log ada ini nombor kluar.. 3'46'45'94"N 102'05'39'88"E .. hehe. lu kasi periksa tengok.
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

rob....nape tak kuar kat ulu cheka...? jalan tu dah kene tutup ke...?

eniwei...kalu p benum dr zimbabwe sekalipon....aku nak folo gak....huhu... :lol:

tupon kalu tak kene keja la :?

sila beri tunjuk ajar


8)
challenge your limit

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Rob..... nak ikut leh..nak ajak buluk tak? dia pernah ckp kalo gng benum dia nak g...

rob..sal susah aqu nak kontek ko ni... mcm tak function je handphone ko tu.

User avatar
labyrinth
Pendaki Gunung
Posts: 56
Joined: 05 Dec 2005, 18:26
Location: KL
Contact:

Post by labyrinth »

akhirnya trip yg aku tunggu dtg jugak...
balik2 dgr citer org je...

dah lama tak trekking dgn kau rob...

tempat ni dah warta jadi tmn negara @ tmn negeri ke...
atau kita ni nanti akan jadi grup terkahir sblm diwartakan...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

rob ;

alang2 turun ulu cheka laa..sama je 2 hari utk turun..air ? ko pikol la utk 4 hari keh keh keh :p
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

Post by bEkamBinG »

eemmmm.....klu nak ikut mcm best jeee.....
blh...mandi air terjun kan....

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

Benom...?

kalau trek ni...lebih baik korang ajak Master Bingai.....dia expert pasal Benom nih....antara yg succes ke puncak....tak gitu Ngai..?

Dengar kabar..ada kata.... " Tobat..!! aku tak naik dah gunung nih..lainlah lepas 5 tahun lagi..",..... nampaknya betapa sukarnya...tapi kesukaran itulah yg membuatkan para climber gilakannya...kan all climberr..? apa pun sondolllllllllllllllllllllll!!!....
Move it!..move it!..move it!!

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

kenshina, labyrinth.. & abg nai
memang cadang nak kluar kat ulu cheka..
tapi memandang kan keadaan trek, pastu kena pikul air lak,
aku rasa cam tak berani jek.. korang lain laa.. korang mmg power..
korang spesis takde paru2.. :lol:

freelance.. ko n buluk aku dah kira konfem.
lain2 hal nanti ko roger opis aku
aku nya hfone dah hancus.. takde duit nak sambar hpone baru,
mau kasi settle duit powil si sapik dulu.
nanti sudah settle, baru boleh sambar hpone baru.. :D

adik.. jom la wei.. bila lagi mau santai? asyik bikin kerja gila jek.
kita mandi air tejun la pulak.. wakaka
nanti aku kontek sama pak jong kasi bawak itu pelampong buaya tuk kita..
amacam?? baru charer beb!! :twisted:

TaRaN2La.. Nak ke master bingai tu bawak kitorang?
kitorang ni ramai yang baru blajar mendaki..
takut nanti menyusahkan dia lak..
ko tak nak polow kitorang ke TaRaN2La..
atau aku bagi ko je laa jadi guide.. amacam?
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

Rob wrote:bett..
maap tak bagitau, gua sudah potong trek baru.. gua tak ikut itu air terjun, banyak seram laa lalu itu air terjun, lagipun pokok tumbang n tebuan tanah memang banyak kat trek lama tu. so, gua sudah sondol satu trek baru.. start kat simpang trek balak sebelah kanan kalau dari luar, (20minit sebelum sampai jambatan besi lata berembun). gua potong itu trek sampai permatang satu (permatang bukit lebah).. dari permatang tu gua jalan sejam n keluar kat batang balak melintang. dari balak melintang tu kena jalan 2 jam sebelum campsit 1 a.k.a kem bulat.

pangkin @ lembah penat tu saja je gua bagi nama.. hahaha.. senang nak buat checkpoint. sebab masa gua ikut tanam batu sempadan tuk buat taman negeri sama krista survey itu hari.. bila sampai kat situ, diorang semua termasuk gua sudah pewai tahap nak mati.. memang gila la pikul batu sempadan tu.. tuhan je tau berat beban batu tu. so bila dah pewai, itu tempat diorang sudah bikin pot. apa lagi, pacak pangkin laa.. hehehe. itu pasat gua panggil tempat tu pangkin. detail nama sebenar gua tak pasti la bett tapi dlm gua punya log ada ini nombor kluar.. 3'46'45'94"N 102'05'39'88"E .. hehe. lu kasi periksa tengok.
oic....
sampai kem bulat jugak lar.... ada waterpoint kat situ???
cuma trek je lain.....
maknanya now dah ada 3 trek lah dari lata berembun....
menarik nie kalau buleh polo
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

bett..
kem bulat ada air.. bagi aku situ je laa last water point..
tempat lain takde air dah melainkan air dari celah batu kat tepi trek (itupun kalo ujan).. :P
bab 2 trek lama tu memang dlm cadangan diorang (jab. Hutan) nak tutup..
bahaya katanya.. so mungkin akan datang aku nak suggest trek ni jadi trek formal laa.. boleh ke? haha..
pastu kalau trek dari ulu cheka lak biar abg nai yang suggest.. pasai dia yg bukak. hahahaha.
anyway, ko nak polow ke bett? jom laa..
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

ce cerita sikit kat kem bulat tuh kat mana water point dia???
sbb itu hari aku pegi last water point yang air lalu bawah-bawah batu kira jauh jugak dari kem bulat....

nak polo tak dapek lah....
aku gi sabah time tuh....
honeymoon hehehe
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

master
Pendaki Gunung
Posts: 127
Joined: 05 Dec 2005, 11:06
Contact:

Post by master »

hmmm...cam best je ni follow..
boleh ker aku ni.... 8)

pekatu
Pendaki Tegar
Posts: 293
Joined: 05 Dec 2005, 11:19
Location: last waterpoint

Post by pekatu »

Rob , kalo orang macam aku ni x biasa pikul ration bebanyak pastu air botol kecik jer buleh polo ker......
Master , 11/12 feb jadi tetap jadi , pergi tetap pergi.

User avatar
TaRaN2La
Pendaki Gunung
Posts: 85
Joined: 13 Jan 2006, 11:00

Post by TaRaN2La »

TaRaN2La.. Nak ke master bingai tu bawak kitorang?
kitorang ni ramai yang baru blajar mendaki..
takut nanti menyusahkan dia lak..
ko tak nak polow kitorang ke TaRaN2La..
atau aku bagi ko je laa jadi guide.. amacam?
Nak kot....Abg Bingai tuh otai ok punyerrr....emm gua pun baru belajar Rob..mana leh jd guide.... :D .... tak pasal2 kuar ikut lain....
Move it!..move it!..move it!!

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

kehadapan saudare rob...

1. buleh bawok gadis dok?

2. berapekoh jumlah maksima gadis yang buleh dibawak?

3. nanti ko kaco tak gadis2 yang aku bawak tu?

4. apekah jawapan untuk soalan 1 hingge 3 tadi akan berubah jike gadis yang aku maksud kan tu species mas?

5. last buleh dapat mate ikan dari puncak bape lamo nih? kawe sakik belakong doh nih..
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
angahbelantara
Pendaki Gunung
Posts: 71
Joined: 05 Dec 2005, 18:53
Location: celah pokok
Contact:

Post by angahbelantara »

A'kum abg ROB yg encim....?

haduih....rob...tak boleh tunda ke tarikh ko nak gi benom ni...
bertumbung la pulak ngan aku punya date ni...
aku gi berakit kat nenggiri lak time ni...2x dah tlepas ko punya program ni
aduh...tak leh adjust ke bang?ROB...kita jumpa selasa ni rob....adahal le nak bincang...boleh ha...

angahbelantara
'KEMBALIKAN ALAM KE ASALNYA...'

ajon
Pendaki Tegar
Posts: 267
Joined: 19 Dec 2005, 12:08
Location: kl
Contact:

Post by ajon »

ROB,,SEKADAR BERTANYA

LATA BEREMBUN,BOLEH SAMPAI NGAN KERETA KE?

MACAM MANA BAYARAN KALAU TUNGGU KAT LATA BEREMBUN JE..PAST TU JOIN KAU NAIK KE GUNUNG.

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

Abg Bingai tuh otai ok punyerrr....

otai ke aku nih ? :roll:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Post by matsaiko »

ajon wrote:ROB,,SEKADAR BERTANYA

LATA BEREMBUN,BOLEH SAMPAI NGAN KERETA KE?

MACAM MANA BAYARAN KALAU TUNGGU KAT LATA BEREMBUN JE..PAST TU JOIN KAU NAIK KE GUNUNG.
aku tolon jawabkan ye..
dulu mmg boleh,tapi skang ada certain2 jalan dia teruk...kompem tak lepas..even standard 4wd pon menangis gak nak lepas... :lol:

been there...done that..
Last edited by matsaiko on 18 Jan 2006, 14:17, edited 1 time in total.

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

abg ngai otai.... kalau abg buat gi benum.... kompom saya nak ikut... dengar kata mcm best je... tapi, jgn bawa saya keluar kat kampung org asli dah la... :twisted:

Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Post by Freelance »

Umai....ngai dia suka keluar kt sabak bernam lah....

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

bett..
kem bulat tu bukan ke yg ada singboard kaler itam?
singboard tu tulis (lastwaterpoint to peak) rasanya laa.. hehe
kalau itu le kem bulat, waterpoint dia kat depan sebelah kiri..
kalau ko perasan ada btg kayu melintang kat depan kem tu,
pastu jalan depan sikit turun sebelah kiri, sebelum bukit pacak..
ermm kat situ laaa..

ajon
macam matsaiko cakap, keta memang takleh lepas...
certain area kena cross sungai.. dalam pulak tuu..
nak tak nak.. kena hantam powil jugak laa..
Rob , kalo orang macam aku ni x biasa pikul ration bebanyak pastu air botol kecik jer buleh polo ker.....
hehehehe.. pekatu,
kalo si abg nai ko boleh laa tipu tak biasa pikul ration bebanyak, bawak botoi air kecik..
tapi dgn aku ko tak bolehh... satu malaya tau ko ada tenaga seladang.. :lol:

wira..
hang punya statment memang panasss.. wakakaka (macam shilake) :twisted:
soalan ko yang no 1 & 2 tu aku jawap skarang...
No 1: Boleh
No 2: 4 olang
soalan ko no 3 & 4 tu nanti aku jawap kat sana....


*apasat laa aku dihukum begini??
tidakkkkkkk.....
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

bett..
kem bulat tu bukan ke yg ada singboard kaler itam?
singboard tu tulis (lastwaterpoint to peak) rasanya laa.. hehe
kalau itu le kem bulat, waterpoint dia kat depan sebelah kiri..
kalau ko perasan ada btg kayu melintang kat depan kem tu,
pastu jalan depan sikit turun sebelah kiri, sebelum bukit pacak..
ermm kat situ laaa..
kem bulat tuh puncak....
pastuh ada signboard kem bulat....
nie aku attach gambor kem bulat

Image
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

bett..
kalau kem bulat kat puncak..
kem ada singboard itam tu menda namanya? konpius aku? :lol:
pasai last naik 2005, ada sign kem bulat kat itu tempat..
kat puncak cuma tinggai periuk kat bawah beirut..
pastu sepasang slipar jepun kat kemsite.. itu je.. :P
wakakakaka..
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

Rob wrote:bett..
kalau kem bulat kat puncak..
kem ada singboard itam tu menda namanya? konpius aku? :lol:
pasai last naik 2005, ada sign kem bulat kat itu tempat..
kat puncak cuma tinggai periuk kat bawah beirut..
pastu sepasang slipar jepun kat kemsite.. itu je.. :P
wakakakaka..
ko salah paham nie rob...
aku bukan kata kem bulat tuh puncak benom...
tapi kem bulat tuh ialah sebuah puncak bukit...
hehehe
betoi lah tuh kalau dah ada signboard kem bulat....

menarik betoi sbb ada water point pulak kat situ....
dulu aku pegi tak tau pulak ada water point kat kem bulat tuh....
mcm nak suruh pegi lagi jer nie...
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

bett...

gadis berkey biru tu aku kenal...kitorg sekolah sesama tapi aku dah lupa la nama dia....apa nama dia ek...? (..jejak kaseh la pulak.... :lol: )


8)
challenge your limit

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

kat puncak ader toilet tak rob?
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

ogljb
Pendaki Gunung
Posts: 66
Joined: 09 Dec 2005, 15:46

NAK IKUT

Post by ogljb »

Assalamualaikum,

Penat CUS dan hilang,
Kaki yang sakit pun dah baik,
Perasaan serik pun dah menipis,
Nak ikut boleh?

Kalau boleh ,
Kalau pucuk dicita ulam mendatang,
Orang mengantuk disorongkan bantal,
Tolong ketepikan dahulu 3 tempat untuk hamba!

Terimalah kasih.

Salam.

ogljb

User avatar
hooch010
Pendaki Gunung
Posts: 26
Joined: 18 Jan 2006, 10:05
Location: selangor
Contact:

Post by hooch010 »

en. bett, apsal muka saye xde dlm gamba tu? :? ...hmm.. nak ikut.. :(

User avatar
wira
Pendaki Hebat
Posts: 371
Joined: 06 Dec 2005, 08:16
Location: Shah Alam
Contact:

Post by wira »

pak anjang, tige tempat tu untuk mak anjang n kak dila ke? perh, memang tough mak anjang, saye dah kate, tak lame lagi mak anjang mesti g7 punye, tinggal YY n transtiti jer kan?? CUS dah lepas itu mesti boleh punye!!
© Copyright 2006 Perusahaan Otomobil Nasional Sdn. Bhd. All Rights Reserved.

User avatar
GoKu
Pendaki Gunung
Posts: 37
Joined: 08 Dec 2005, 18:19
Location: Johor Bahru
Contact:

Post by GoKu »

pehh..mcm best..folow best jugak nih...simen kat kaki ni dah bukak so bole join la...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

steadi la uncle mid...

rob..rasa aqu langsung dah lupa trek benom ni..tp giler nk mampus nyer lawa pagi kt puncak Benom..
pepon slmt..nk join tokleh..ada trip GBH same date..
camni je la..aqu amik gambar ko dr GBH n ko amik gamba aqu dr Benom.
ok...bravo bro...

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

uncle mid
kecik tapak tangan... padang bola saya tadahkan.. hehe
no prob boss.. saya dah rezebkan seat kat dalam list.

orga
memang susah la kita ni..
bila laa agaknya ada jodoh tuk kita bersama.. auwww :twisted:

pada member2 lain..
email aku weii kat (mr_eysham@yahoo.co.uk) butiran peribadi korang untuk pengesahan tempat..
lambat kalu, tinggai!! :lol:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

Betty..
hensem jugak si budin dlm gamba tu eh.. wakakakaka..
si pisha pun ade jugak :shock:
waaaaah.. memang seronok arr.. :D
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

melati
Pendaki Terlampau
Posts: 748
Joined: 11 Jan 2006, 15:31
Location: b'worth
Contact:

Post by melati »

ada baca journal bingai ttg benom..kepingin nk tgk
taman bonsai tuh..errr ngai ikut ulu ceka jekr ker leh tgk?
ikut laluan lain tk blh ker :?
terinign nk pegi tp lom ada keberanian lagi lah :oops:
..heheh...gud luck pd yg akan pegi ...

User avatar
biNGai
Kerabat Gunung
Posts: 3216
Joined: 19 Dec 2005, 13:18

Post by biNGai »

melati ;

kat mana2 trek pon ade taman bonsai either ulu cheka atau lata brembun..kalo nak lagi specific sile jumpe cik ezrin, dia expert bonsai :oops:




rob ;

aku nak emel kat nadia bleh ? :oops:
M.A.L.A.S - Copyright © 2003-2009. All rights reserved.
"Demi langit beserta seluruh binaannya, Demi bumi serta yang ada di hamparannya, Demi jiwa dan seluruh penyempurnaannya.."

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

kenshina
nama dia fariza tapi orang panggil eppot....
adventure racer berjaya wooo minah nie

abang hamid
hebat abang hamid nie

hooch
apalagas, polo lah rob punya trip nie nanti mesti ada gambor kat kem bulat hehehe


robby
budin mmg hensem pon.....
takkan ko tak tau....
awek dia yg dok depan sekali pakai baju kaler merah oren tuh....
hehehe


melati

kenapa pulak ta berani?
abang ngai sedia membantu utk jadik guide....
ko racun nadia singapore utk gi trip ulu cheka
mesti ngai otometik bolentiyer jadik gaid
hahahahah
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

betterman wrote:kenshina
nama dia fariza tapi orang panggil eppot....
adventure racer berjaya wooo minah nie

thanks betty....aww... betty you....:lol:


8)
challenge your limit

Locked