trans V3, volunteers and participants needed.

Aktiviti Gunung • Khas untuk aktiviti gunung sahaja

Moderator: nadir

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

eeeeeee..... bestnyer dapat belajar cara menebas, cara baca peta, cari baca gps & dll.. dr mereka yg arif.

rob... kalau nak gi sekolah nanti, musti aku ajak ko nyer. aku tak boleh nak belajar kalau tak de kawan... ala-ala budak darjah 1 gitu. takut terkencing dlm seluar :lol:

ngai... ko tak nak ikut aku ngan rob ke.

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

Wah 2 hari aku off day dah 40 mesej yang bernas-bernas.....

okes pendapat aku lah kan.....
nak buat riki team mmg sesuai....
tapi takkan lah riki team terus ke yong yap....
kena buat support team utk riki team lah jawabnya nanti....
tambah lagi 4 - 5 hari dah buleh terus shoot ke yong belar....
abiskan terus.....
riki team terus jadik core team
heheheheh :P

kalau ikut report ABM, ada satu kawasan yang bernama Lembah orkid.
sapa ada idea kat mana kawasan nie???
tgk report nie....
22/8" This was the third day I awaited for their exit. Ah Hee our 4x4 transportman came in at 11.00am with the above message. Luckily N. Ganason was awaiting at Orchid Valley to join the Core Team. He was instructed to lead 6 Orang Aslis to bring in resupplies. The support team left at 12 noon."

"I proceeded back to Petaling Jaya to organise another support team. At 7.30pm Richard called. He sounded very distressed and demoralised. He reported having no food. They could perhaps cut down from Surian to the south 3 squares at the most with the last of their energies." "By hook or by crook, I was to ensure that they get the necessary resupplies."

23/8 "The next day, I arrived back at Orchid valley, together with the 2 remaining OA (Orang Asli) and 6 others including myself, we brought more resupplies. After 2 hours of brisk trekking, we encountered N. Ganason. He had camped at the 4th river crossing at Bukit Manik, the expected rendevous with the Core Team."
so mungkin dari gerah rikki sampai okid valley dan riki team lagi satu dari okid valley ke yong yap....
at least riki team takder wat kije berlebihan.....

p/s kalau ada kelas belajor menyondol jgn lupa bagitau.... aku taknah buat lagi kije-kije menyondol nie.... peta, kompas dgn gps lagi lah fail
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

eeeeeee..... bestnyer dapat belajar cara menebas, cara baca peta, cari baca gps & dll.. dr mereka yg arif.

rob... kalau nak gi sekolah nanti, musti aku ajak ko nyer. aku tak boleh nak belajar kalau tak de kawan... ala-ala budak darjah 1 gitu. takut terkencing dlm seluar

ngai... ko tak nak ikut aku ngan rob ke.
tak baik ko umai..ajak rob n ngai jek..
aqu pon nk folow korg gak..tp utk mula, kasi tukang tebas je dah la..
ko tebas kiri..aqu tebas kanan..rob n ngai kasi dia pegang sarung parang dulu..kang ilang lak benda tu..letih kang..tukar tebas ngan diaorg lak..
tp prob kalo jumpa buluh la..lg baik patah balik..ikut trek support team..pinjam transpot diaorg..pegi pintas balik trek recce tu..masa kena kejar beb..kang org byk tanya lak..atau cakap je la dah tebas buluh tu..nanti2 soh org asli settle kan..janji kita ajar dia wat marking sama cam kita..ejas la sket ngan diaorg..huluq duit ko la umai..ko kan byk duit..kah,kah

fuh..jauh btol mimpi aqu pasal GTT ni..masa tu klas seblah tgh sibuk cite Everest laktu..kita ni umai..usah kan nk pegi..klas pon blom masuk lg ni, kihkih..aqu dok seblah ko la kt klas nanti..senang sket nk tiru ko subjek peta nanti..mental aqu kalo cite pasal selain dr parang..

pepon umai n rob jgn amik ati lak..janji rahsia tetap rahsia..
umai n rob-->aqu gurau2 ngan korg bedua je nih..jgn amik ati yek..

pepon..gud luc semua..slmt meriah2 kan dunia rekreasi..dgn sendagurau, dgn humor, dgn semangat,dgn kejayaan..jadikan GTT ni projek terulung yg first time org wat..

Teringat kt kata2 guru besar aqu dulu..
"Kejayaan yang abadi bukanlah kejayaan yang telah diagungi oleh org lain..tp sebenarnya yg telah diagungi oleh diri sendiri"

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

aku pon nak jugak masuk kelas menebas....
itu hari masa menebas kat benom ada budak ckp aku menebas lembut sangat.....
biasalah, i kan jejaka metroseksual...
nak kena belajor lah macam mana nak menebas secara keras......
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

stakat ni ketua klas menebas = umai , penolong dia = rob, aqu = tukang asah parang..selaku studen baru masuk ko bett = tukang bawak batu..ops I mean batu asah la..jgn sampai ilang batu tu tau..kah,kah..cikgu je tak sampai lg ni..

wei2..merapu ni kang..ketua klas pon tatau apa cite lg nih..tp serius ni aqu join this projek..org nak soh jd apa pon takpe..janji nak menyumbang gak..drpd jd tukang tengok n tukang komen jek..

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Post by Hangar 18 »

Aha, bab reke merekke tu kita ikut mana yg terbaik ler. janji jalan

rdtrr
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 21 Jan 2006, 14:11
Location: Atas Bukit
Contact:

Post by rdtrr »

Akum..sy pun nak polow gak...tp jd support krew jelah.. :wink:
lutut dah kurang minyak :D
dah konpom masa&tmpt buat meeting nanti inform la..bole joins!

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

jumpa kawan saya tadi, tentative 11 n 12 Feb pergi Tg Malim recce ke Semangkok

siapa nak join kelas adalah WELCOME!

bukan chop kau2, nanti macam dato' dulu pula chop sendiri punya jari, pakai teknik. itu map saya ada, gps saya ada....yuran kelas, nasi lemak sebungkus seorang..he he

itu Sempadan to YY recce, bukan sekali habis lah. sekali MUNGKIN habis satu gunung saja
sempadan ke US
US ke Gerah
Gerah ke YY
so recce team kena buat banyak banyak marking on trees. so bila core team masuk, senang cari trek. core team mesti cop punya lah, banyak atau sikit saja.

kalau ada orang join saya pergi Tg Mali, habis trip itu baru discuss more pratikal punya recce plan Sempadan ke YY...hehe :shock:

ayeen carlos
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 23 Dec 2005, 15:06
Location: perak

trans V3, volunteers and participants needed.

Post by ayeen carlos »

:lol: a.kum aku ayeen carlos nk joint projek ni,aku nk daftar dalam core atau recce team? aku xkisah mane2pun,terpulang pada penilaian kamu,memandangkan aku keje ngan jabatan hutan dah 13tahun, rasanya pengalaman aku dalam bab2 utan ni sedikit sebanyak di perlukan juge.setakat kompas ngan topo 2 aku ada la.bila2 masa je aku boleh ikut,INSYAALLAH.itu pun kalau nama aku xdi senarai hitamkan dalam GO.

Memi
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 04 Dec 2005, 20:18
Location: earth
Contact:

Post by Memi »

perghhh grand project nie , aku support dari segi moral ... nk join memane pun xleh nk confm nie , kang takut jd mcm pisha ckp la kena berenti kerja nie ... 8)
cruel to be kind

master
Pendaki Gunung
Posts: 127
Joined: 05 Dec 2005, 11:06
Contact:

Post by master »

orga...yu ni suka bergurau ..menci aii tngk msg yu....wakakaka

guys... just inform if there any recce trip... i wish to follow...learn from the expert like orga... menebas ekkk... :twisted:

anyway...Goh... cannot follow la that time...ada prog ngan orga...
orga dengki ngan aku ... dia nak aku gi tirukk.... :D

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

bett, orga, rob, master, ngai... dll tak nak joint ke kelas. aku ingat mau masuk kelas awal skit la :P tapi, nanti aku confirm balik.. coz, aku kena masuk kelas kuarantin sampai hujung bulan 9. ngai tu pun bukan boleh caya gak.... kot2 lepas bulan 3 kena masuk kelas kuarantin gak. :lol: :lol:

sapa mau masuk kelas confirm sendiri ngan fs la ye.

master
Pendaki Gunung
Posts: 127
Joined: 05 Dec 2005, 11:06
Contact:

Post by master »

Umai...
Ok .. aku on je..Insya Allah free...
Ngai ..bulan 3 tu takleh ajak mana2...kena kuarantin tahap tertinggi... :D

Guys..just to check wherether ada invovle ngan kementrian sukan.. tak pun ada contact saper2 tak... just kalu besar cam ni.. ada can dpt sijil ker & unrecorded leave... kalu boleh aku nak join team core.. kalu takda team support pun ok... (mula2 aku leh tolong arrange yang ni tapi nak kena kowteam balik... ada membe buat hal... rosak publisiti org je...)

psstt: umai nanti aku call ko... ada hal skit... bantuan diperlukan..

Kinesis Maxlight
Pendaki Gunung
Posts: 34
Joined: 05 Dec 2005, 18:35
Contact:

Post by Kinesis Maxlight »

orga wrote:nak join core team--> aqu tak larat
nak jd support team--> aqu try
nak duduk skali meeting-->aqu anytime

moga sukses.....
Aku join ko lah Orga... aku pun tak larat gakz..
Ikut pakai paraglider leh tak?

Anyway.. mmg hardcore gile.. aku bersedia utk menolong utk menjayakan program nih..

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

Aku join ko lah Orga... aku pun tak larat gakz..
Ikut pakai paraglider leh tak?
bang saya pun nak join group nie sekali......

kalau ade yang patut dibantu saya sedia membantu....

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

kalau ada meeting atau sebarang perjumpaan roger-roger orang sini okeh? kalau nk borak2 kosong camnie sampai biler tak abis btul tak? okeh c ya

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

am wrote:kalau ada meeting atau sebarang perjumpaan roger-roger orang sini okeh? kalau nk borak2 kosong camnie sampai biler tak abis btul tak? okeh c ya
after CNY nanti aku buat sessi teh tarik utk bebudak GO....
nantikan kemunculan nya
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Post by orga »

waa..byk siot yg nak join kelas nebas nih..

umai..ko jgn lari ek..kang sapa lak nak lead klas nih..nk pakai baju kaler apa ha..hehe
k-max n rembau..umai cakap klas kitaorg dah penoh ..ko gi masuk klas merah kt seblah..

wokeh!! tak sabo nk g sessi teh tarik GO nih..manyak menda bley blajar oo..bett,ko x keja ek taim tu..ok, moga sukses projek ni

bigfoot
Pendaki Gunung
Posts: 3
Joined: 28 Dec 2005, 00:55
Location: hutan simpan endau

Post by bigfoot »

rembau..ko nk benti keja ker nk buat trans 3.0 nie...kih..kih...kiter buat ler ulu sepat-kuala mu dulu..pas2 lepak2 kg org asli 1-2 ari, bawk bekal ubi pas2 naik y.yap terus gi cameron ader le 6 ari...okey jerk sebenarnyer...masalah mase cuti ade skt pnjg le x jumpa anak bini..heh..heh 8)
aku dilema lama itu

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

umai..ko jgn lari ek..kang sapa lak nak lead klas nih..nk pakai baju kaler apa ha..hehe
k-max n rembau..umai cakap klas kitaorg dah penoh ..ko gi masuk klas merah kt seblah..
wakakakakakakaka... adehh, sakit perut aku gelak.
karipap betui laa bro orga ni.. wakakaka.. lawak lawak.. :lol:
kalau nk borak2 kosong camnie sampai biler tak abis btul tak?
am.. kita borak ar dulu.. cikgu tengah takde ni..
nanti bila cikgu dah masuk.. kita senyap laa..
kalau cikgu marah pun abis kuat kena bediri atas bangku jek.. :D
psstt: umai nanti aku call ko... ada hal skit... bantuan diperlukan..
woooooo master, ada projek busat ker sama umaii?
takmo ajak kawan2 ke? :twisted:
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

umai
Pendaki Gunung
Posts: 50
Joined: 05 Dec 2005, 09:25

Post by umai »

rob n orga.... u all ni nakal la. wakakakakakaka....... malu i :oops:

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Post by rembau »

k-max n rembau..umai cakap klas kitaorg dah penoh ..ko gi masuk klas merah kt seblah..
K max kelas best student dah penoh le....kita join geng budak nakal je le...kelas kolar merah...hehehe
rembau..ko nk benti keja ker nk buat trans 3.0 nie...kih..kih...kiter buat ler ulu sepat-kuala mu dulu..pas2 lepak2 kg org asli 1-2 ari, bawk bekal ubi pas2 naik y.yap terus gi cameron ader le 6 ari
bigfoot balik nanti aku bawak ubi bakar bagi anak bini makan le jawab nye....hehehhe....trans 3 macam dah darjah 3 pulak rasa.....

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

a'kum kkwn GO..

lama gak kwn nak dgr projek camnih. sblm kawen nih kwn nak ade achievement mcm nih utk kenangan masa 'nakal2' nih.. kalo ade ruang lg, hrp2 kwn nih layak utk apply utk masuk dlm support team je, insya-Allah kwn buleh ejast timing dgn persediaan..

<- hepi to help, keen to support! :wink:
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
fs
Pendaki Gunung
Posts: 139
Joined: 02 Jan 2006, 23:38

Post by fs »

geng,
why don't we set a date? yelah kite dating... ramai2, buat pesta liar ke ape ker... kalau tak dapat settle ape2, at least dpt gak beramah mesra. yang ni, bett kasi settle la ek? aku cuba settlekan draft/paperwork by then.

cs goh, mcm ok gak nak jv with abm. easier if we jv. but, this is not my project alone. kena meeting tanya opinion everyone. leader pun belum elect lg. (psst... undilah bett). btw, i would really like to see the project involving multiracial members. we can learn from each other.

uglysister, jadik support la... takyah cuti panjang2. plus, dapat gak masuk utan.ehehe...

master, can kawtim ar publisiti? mengharap gak ade interested parties nak handle this part. ada media coverage, easier to obtain necessary paperwork plus if possible financial aid. aku takde experience in this area.

ayeen carlos... welcome to the club. blacklisted? err... taktau pulak pasal tu. but, ni projek komuniti... patut takde masalah. pada yang tak sebulu, time ni, put aside la the differences. kita semua sama target. teamwork. anyway, aku rasa semua ok, kut?

btw, aku dah update sikit, team members... ni list tak rasmi. nanti meeting maybe makin ramai. btw, core members, definitely will go thru boot camp! muahahahaha... kita kasi dera. btw, kena tau navigate ar...

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

baru cakap dengan Botak Chin......

mengikut beliau, yang tersusah sekali IALAH Gerah ke Orchid Valley ke Yong Yap.

saya bercadang kita try satu recce dari Sempadan ke Ulu sepat, tengok how far we could go and then only know di mana tahap kita sekarang.
BOOT CAMP r, baik juga. siapa nak ikut saya ke Noring recce??? sekurang kurang 5 hari.

bett, tak ada masalah......teknikal support saya boleh bagi semana saya boleh...he he he.... tambah sekarang dia tengak belajar GPS...hohoho

JV mungkin kita banyak dapat bantu dari ABM, as long as Dato Wong masih ada di sana.

User avatar
bEkamBinG
Ahli Kehormat GO
Posts: 232
Joined: 07 Jan 2006, 19:25

emmm

Post by bEkamBinG »

nak join....
ok....klu cam tue......
nanti org siap kan dulu....bukan setakat parang....
parang panjang pun boleh...silap2 mesin rumput pun jadi....

senang nak menebas.....tp ape2 pun mane yg boleh tlg tue blh...jugak ditolong...
paling setuju tang bab makan tue,,.....

User avatar
AuDrEy
Pendaki Gunung
Posts: 22
Joined: 17 Jan 2006, 20:53
Location: dlm bilik

nk folow gak

Post by AuDrEy »

yeye dpt pegi v3..jgn lupe ajak saya tau..asyik pegi sondol yg kecik2 je nk gak try yg besar2 plak..hihihi blehkan kalu sudi
hahahahahahahahahahahahakhokhohko t'cekik plak...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

new valid info....
last month dah ada team bukak trek V3....
harap maklum....
segala maklumat adalah sulit buat masa nie...
sekian terima kasih
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

tak kan surveyor masuk?

bila boleh jadi tak sulit?

User avatar
Rob
Pendaki Sondol
Posts: 467
Joined: 07 Dec 2005, 03:05
Location: blakang skali

Post by Rob »

ha'ah bett.. bila leh jadi tak sulit ?? :twisted:
wakakkakaka
Ya ALLAH.. limpahkanlah kesabaran kepada kami,
dan matikan kami dalam keadaan islam.. (Al-A'raaf: 126)

User avatar
kenshina
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 05 Dec 2005, 09:24
Location: 21st Century
Contact:

Post by kenshina »

yela bett.... kenapa jadi sulit buat masa ni...kenapa masa akan datang jadi tak sulit pulak....

sulit nak paham.... :roll:


8)
challenge your limit

User avatar
am
Pendaki Sondol
Posts: 459
Joined: 12 Dec 2005, 19:41
Location: Somban, NSDK
Contact:

Post by am »

bleh lak main sulit kesulitan yer hehehehe...
erm kalu info tuh betul.. thnks a lot kepada geng yg bukak trek tuh.. senang sket kerja-kerja sulit nih nk dijalankan yer tak?

cs_goh
Pendaki Sondol
Posts: 491
Joined: 08 Dec 2005, 09:34
Location: KL/Taiping

Post by cs_goh »

betterman wrote:new valid info....
last month dah ada team bukak trek V3....
harap maklum....
segala maklumat adalah sulit buat masa nie...
sekian terima kasih
mungkin lebih sesuai pakai "cari trek lama" sebab trek dah telah dibuka 10 tahun lalu.

uglysister
Pemegang Amanah GO
Posts: 360
Joined: 05 Dec 2005, 07:37
Location: 18m Underwater
Contact:

Post by uglysister »

dah ada team bukak balik trek lama..
senang la cite.. tak yah sesusah..
pasni lunyai la trek trans 3 sume nak lenjan
heheh

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

logik gak maklumat tu diclassifiedkan sbb V3 nih taste pendaki2 tegar yg low-propail kan? 8) ini kira eksklusif nih bett, x sbr nak baca..ehehehe
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
fs
Pendaki Gunung
Posts: 139
Joined: 02 Jan 2006, 23:38

Post by fs »

err... itu team took how many days to finish the V3?
very,very extremely interested to read their log/s. so that we can learn from it. harap bley kasi share2...

pssst... bett, kasi pm la itu rahsia kerajaan... ehehehe...

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

heheheh......
sori lah aku pon tak tau maklumat yang lebih lanjut sebenarnya....
ada budak yang bagitau kat aku dan benda tuh mmg sahih....
team mana yang buat, berapa hari semua tuh serius aku tak tau....

aku pon tgh menunggu log diorang.....
tak tau lah bila leh dapat....
after CNY kot..... harap-harap
kalau dapat aku akan kongsi kat dalam nie.....

sesama lah kita menunggu....
aku pon excited gak nie nak baca log tuh....
heheheh
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

jeejah
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 13 Jan 2006, 15:34
Location: cc upm

Post by jeejah »

uuiiihhh... giler besar punyer projek ni...
org pompan bleh join kat core team tak?? hehe...mcm mampu jer.. :oops:
actually nk join support team..maner la tau bleh tolong pape yg patut.. lgpun
contact eh klu ader miting nnt...

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Post by poncho »

jeejah wrote:uuiiihhh... giler besar punyer projek ni...
org pompan bleh join kat core team tak?? hehe...mcm mampu jer.. :oops:
actually nk join support team..maner la tau bleh tolong pape yg patut.. lgpun
contact eh klu ader miting nnt...
eheheheh..kalo ade pompuan dah tentu kaum jejaka berkenaan akan lbh SEMANGAT nak shoot! muahahahahhaha!! :D
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

betterman
Pemegang Amanah GO
Posts: 2828
Joined: 04 Dec 2005, 08:39
Location: Bawah beirut
Contact:

Post by betterman »

pompuan aku takut kena gengbeng jer nanti sbb lama sgt dlm utan nun
hahahaha
Getting to the summit is optional, getting down is mandatory...

Post Reply