Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Klinik Gunung • Khas untuk ruangan diskusi ilmu pergunungan sahaja.

Moderator: orga

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Postby rembau » 28 Sep 2007, 12:51

Last edited by rembau on 28 Sep 2007, 12:55, edited 1 time in total.
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Postby rembau » 28 Sep 2007, 12:51

11. Philosophy Survival http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... .php?t=263
12. Ikatan/Simpulan dalam Climbing http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... php?t=1277
13. GPS Technology http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... .php?t=630
14. Teknik membaca bekas tapak http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... .php?t=719
15. Simpulan Berguna http://www.gunungonline.com/basecamp/vi ... php?t=1198
16. Komuniti fauna hutan hujan tropika (M’sia) viewtopic.php?t=678
17. Dunia Climbing viewtopic.php?t=1243
18. Herba Di Hutan Tropika viewtopic.php?t=1007
19. Pokok Cengal Terbesar – MBR viewtopic.php?t=1230
20. Jejak Haiwan/ Binatang viewtopic.php?t=1032
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Postby rembau » 28 Sep 2007, 12:52

21. Static Camp viewtopic.php?t=723
22. Tumbuh-Tumbuhan Herba viewtopic.php?t=720
23. XPDC (Treking) viewtopic.php?t=619
24. Resque & Paramedic Tips viewtopic.php?t=635
25. Communication Skills viewtopic.php?t=634
26. Haiwan tak takut manusia ditemui di Papua viewtopic.php?t=152
27. Tempat mendapatkan Peta Topo viewtopic.php?t=269
28. Defend & Protection innovation viewtopic.php?t=758
29. WILDERNESS MEDICAL FIRST RESPONDER (WMFR) LEVEL I & II viewtopic.php?t=1015
30. First Aids Items viewtopic.php?t=725
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Postby rembau » 28 Sep 2007, 12:53

31. Snake bites viewtopic.php?t=209
32. Ethics for Camper (Campsite) viewtopic.php?t=651
33. Tracking Techniques viewtopic.php?t=629
34. Pyisical & Mental Fittness viewtopic.php?t=637
35. Food & Energy viewtopic.php?t=56
36. Apa itu AMS? viewtopic.php?t=860
37. Hypothermia viewtopic.php?t=406
38. Kemusnahan Hutan Belum viewtopic.php?t=311
39. Sistem Atmosfera Bumi viewtopic.php?t=682
40. Buasir viewtopic.php?t=638
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Postby rembau » 28 Sep 2007, 12:54

41. Sistem Fizikal Bumi viewtopic.php?t=683
42. Rope works viewtopic.php?t=496
43. Personel Survival Pack/Kits viewtopic.php?t=760
44. Dihimpap ketika tidur viewtopic.php?t=744
45. Sleeping bag Technical Info viewtopic.php?t=724
46. Spirit of Mountaineering viewtopic.php?t=633
47. GPS how to setting viewtopic.php?t=640
48. Tropical Rainforest viewtopic.php?t=624
49. XPDC(Planning Stage) viewtopic.php?t=617
50. Jenis-jenis Hutan Di Semenanjung Malaysia viewtopic.php?t=677
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
rembau
Pemegang Amanah GO
Posts: 1394
Joined: 06 Dec 2005, 08:41

Postby rembau » 28 Sep 2007, 15:31

51 Kejadian Gunung Ganang http://gunungonline.com/forum/viewtopic ... e467ade983
52 Asas Pengetahuan Gunung-ganang Malaysia dan Hutan Kita http://www.gunungonline.com/forum/viewt ... e467ade983
53 World Mountaineering (Everest) http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=90
54 RADIO AMATUR ( AMATEUR RADIO ) - II http://gunungonline.com/forum/viewtopic ... 56&start=0
55 cara buat dapur bajet....untuk pendakian http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=1688
56 Solo treking/ night http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=1506
57 DEUTER DENALI http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=1600
58 Macam mane kalo Sesat???? TAkUtnye http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=1608
59 Di mana sungai bermula? http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=1560
60 MInd Mapping http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=1505
61gam atau gam&jahit...teva http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=1564
62 Ankle Sprain (Sprained ankle; ankle injury; ankle pain) http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=1570
63 What is "Sandfly" http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=1518
64 Swiss Knife: Survival Knife, Multipurpose Knife http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=1562
65 MUSCLE CRAMPS: Do they cramp your style? http://gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=1516
Dan Kami jadikan di bumi gunung-ganang yang menetapnya, supaya bumi itu tidak menggegar mereka; dan Kami jadikan di celah-celahnya jalan-jalan laluan, supaya mereka mendapat petunjuk.(Surah Al-Anbiyaa':31)

User avatar
matsaiko
Senator Gunung
Posts: 2786
Joined: 22 Dec 2005, 16:52
Location: GOMBAK Territory

Re: Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Postby matsaiko » 28 Aug 2009, 11:11

kenapa semua link takleh access???
"Not Found

The requested URL /forum/viewtopic.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."
To Conquer Without Risk Is To Triumph Without Glory
www.azreenismail.com

User avatar
poncho
Senator Gunung
Posts: 1890
Joined: 05 Dec 2005, 15:59
Location: southern
Contact:

Re: Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Postby poncho » 28 Aug 2009, 11:27

mungkin back-up data yang link terus ke situ tak di restore sepenuhnya.
link tu dah kira dead. kena usaha sesuatu nie.
if a tree falls in the woods... do all the other trees laugh at it?

Image Mounthopper

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Postby orga » 28 Aug 2009, 21:02

sayang betol la kalo ilang camtu je..
byk ilmu jaman2 tu tokleh refer balik..
ImageImageImage

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Postby JeNaL » 27 Oct 2009, 12:23

sayang betol la kalo ilang camtu je..
byk ilmu jaman2 tu tokleh refer balik..

aku dah betulkan link dia dah
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Postby orga » 01 Dec 2009, 15:32

still 404 error utk link2 tuh..
ImageImageImage

pangjatt
Pendaki Gunung
Posts: 38
Joined: 08 Sep 2009, 00:58

Re: Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Postby pangjatt » 11 Jan 2010, 01:20

link tentang cara2 nak pikul backpack dgn betul yang mana ye?

User avatar
Hangar 18
Kerabat Gunung
Posts: 1356
Joined: 18 Jan 2006, 15:18
Location: Bkt Jalil
Contact:

Re: Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Postby Hangar 18 » 11 Jan 2010, 08:19

link tentang cara2 nak pikul backpack dgn betul yang mana ye?
itu kena jumpa mamak.

Ujang
Pendaki Tegar
Posts: 221
Joined: 15 Dec 2005, 00:22
Location: Damansara
Contact:

Re: Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Postby Ujang » 12 Jan 2010, 10:26

link tentang cara2 nak pikul backpack dgn betul yang mana ye?
itu kena jumpa mamak.
mamak boleh bg private training skali... hehe... :lol:

User avatar
soulfly
Kerabat Gunung
Posts: 1147
Joined: 18 Mar 2008, 15:57
Location: SENTUL

Re: Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Postby soulfly » 12 Jan 2010, 12:08

link tentang cara2 nak pikul backpack dgn betul yang mana ye?
itu kena jumpa mamak.
mamak boleh bg private training skali... hehe... :lol:
boleh2..
tapi jangan lupa ayam panggang dan pulut kuning.
lama sangat...

apexx
Pendaki Tegar
Posts: 256
Joined: 27 Jan 2006, 09:38
Location: S.A
Contact:

Re: Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Postby apexx » 24 Apr 2010, 03:28

the request topic does not exist utk topic art of survival..xleh btul kn ke..

Defcon
Webmaster Team
Posts: 307
Joined: 26 Dec 2006, 22:54
Location: 127.0.0.1
Contact:

Re: Senarai-Senarai Topik Bilik Darjah

Postby Defcon » 24 Apr 2010, 13:50

Salam kengkawan,

Diharap dapat membantu huhuhu... topik lelama masih ada mungkin pada ketika itu under folder a.k.a 'camp site' lain so sekarang sudah ke 'basecamp' so sebarang folder bernama 'forum' perlu ditukarkan secara manual kepada 'basecamp' sebagai contoh link yang telah diberikan:

52 Asas Pengetahuan Gunung-ganang Malaysia dan Hutan Kita http://www.gunungonline.com/forum/viewtopic.php?t=1024&sid=af3e610b7c52bde5af21ece467ade983

tukar kepada:

http://www.gunungonline.com/basecamp/viewtopic.php?t=1024&sid=af3e610b7c52bde5af21ece467ade983

HUhuhu... kalu ada masa nanti saya repair posting saudara 6anan9 di atas huhuu atau sesapa moderator atau tuan 6anan9 leh repair sendiri ke huhuhu...
.::[x]:


Return to “Klinik Gunung”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron