kasut getah

Klinik Gunung • Khas untuk ruangan diskusi ilmu pergunungan sahaja.

Moderator: orga

User avatar
JeNaL
Pentadbiran
Posts: 1758
Joined: 27 Mar 2007, 16:07
Location: sri kembangan
Contact:

Re: kasut getah

Postby JeNaL » 25 Jul 2010, 23:02

hehehe betul... kasut getah la terbaik
--· ··- -· ··- -· --· --- -· ·-·· ·· -· ·
W a r i s a n K h a z a n a h P e r g u n u n g a n
·--- · -· ·- ·-··
Pentadbir GunungOnline
9W2WZL
http://jenal.multiply.com

User avatar
PokLang
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 25 Jul 2010, 03:56

Re: kasut getah

Postby PokLang » 27 Jul 2010, 03:52

bape rege kasut getah kt tempat korang?

poklang pnh jupe yg rm8.90..selalu beli kat sini.

paling mhl rm13.++ kedai runcit cina..tu pun xbeli sbb niat nk cari belerang je

plg murah rm6.++ kwn poklang ckp pnh jupe kt puchong

User avatar
mizi
Kerabat Gunung
Posts: 1308
Joined: 17 Jul 2006, 15:22
Location: perlis
Contact:

Re: kasut getah

Postby mizi » 27 Jul 2010, 13:19

bape rege kasut getah kt tempat korang?

poklang pnh jupe yg rm8.90..selalu beli kat sini.

paling mhl rm13.++ kedai runcit cina..tu pun xbeli sbb niat nk cari belerang je

plg murah rm6.++ kwn poklang ckp pnh jupe kt puchong
tempat aku paling mahal po 4.90 kupang je
climb long trail
p11at

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: kasut getah

Postby pachio » 01 Aug 2010, 12:44

tempat aku kt bangi..brand sofian..kedai runcit jual rm8.90
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

fadine
Pendaki Gunung
Posts: 9
Joined: 01 Oct 2010, 22:35
Location: minas tirith
Contact:

Re: kasut getah

Postby fadine » 13 Oct 2010, 21:56

brand sofian n brand bowling mn lg ok..??
one ring to rule them all

User avatar
orga
Senator Gunung
Posts: 2088
Joined: 05 Dec 2005, 22:09
Location: n9 & melaka
Contact:

Re: kasut getah

Postby orga » 14 Oct 2010, 13:31

kasi up gambo brand sofian ni bole?
ImageImageImage

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: kasut getah

Postby pachio » 18 Oct 2010, 09:22

brand sofian sama je design dgn bowling..nanti aku up gambo
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

mr_zack
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 27 Oct 2010, 16:55

Re: kasut getah

Postby mr_zack » 28 Oct 2010, 12:48

salam,

kalu area KL kedai mana yg ada jual kasut getah ni..

penJelaJahJuJur
Pendaki Gunung
Posts: 40
Joined: 27 Nov 2006, 01:40
Contact:

Re: kasut getah

Postby penJelaJahJuJur » 28 Oct 2010, 21:04

saye baru saje mendapatkan entah pair keberapa dalam ketegeri kasut getah tapi my first pair yg putih nye.

kat chokit kedai depan UO, seberang jejantas, Emporium Yoon Thye namenye
brand bowling. ade beberapa variasi gak la
dr tgh jalan da nampak macam kasut die jual

harga Rm8.90.. mahal bakk

mayasofiah
Pendaki Gunung
Posts: 42
Joined: 11 Feb 2008, 16:20
Location: Melaka Bandaraya Bersejarah
Contact:

Re: kasut getah

Postby mayasofiah » 24 Dec 2010, 10:20

TQ 4 ur information
-hijau bumi tuhan-

maxevan
Pendaki Gunung
Posts: 41
Joined: 03 Dec 2010, 19:49

Re: kasut getah

Postby maxevan » 12 Jan 2011, 16:05

kalau nak ketatkan tali kasut getah(bg adidas kampung yang bertali) jgn ikat kuat sgt..maksudnye tarik tali tu kuat2..sbb sy pny da terkoyak lubang tali tu..huhuhuu...so skg bli kasut getah(bowling) yang bersarung..

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: kasut getah

Postby Freelance » 14 Jan 2011, 11:18

dulu beli kasut getah ni harga rm4 ke rm5.. sekarang beli pun harga dah rm8.90 siap ada tag lagi kt kasut tu..puas cari kilang kasut ni kt batu pahat.. tapi tak jumpa2 gak... harga getah skrg dah naik.. wahh OKB lah penoreh2 getah..alhamdulillah rezeki depa..

User avatar
pulut_itam
Pendaki Gunung
Posts: 193
Joined: 30 Dec 2005, 10:06

Re: kasut getah

Postby pulut_itam » 09 Feb 2011, 09:56

semenjak aku mula mendaki kasut getah ler yang setia ikut aku....
jrg aku guna kasut lain kekadang gi keja pakai kasut getah sampai ofis tukar lerr...
sbb kasut getah ni kalau hujan sgt excelent...!! tahan , cengkam, cepat kering... dan lagi..
dan lagi...murah..hehe..
Pulut a.k.a pitam

User avatar
shah_1816
Pendaki Gunung
Posts: 146
Joined: 31 Jan 2011, 13:31

Re: kasut getah

Postby shah_1816 » 09 Feb 2011, 10:29

salam poklang..bleh tolong tnyer kwn poklang tu puchong kedai mane bleh dpt kasut getah ni..

kelahmerah
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 28 Jan 2011, 11:57

Re: kasut getah

Postby kelahmerah » 14 Feb 2011, 16:43

kasut getah ni memang baguih...kawan saya ada pakai brand bowling warna hitam. tapi kalu saya ni orang yang trekking dalam sungai kasut getah ni kalu pijak kat batu-batu halus...aduh mak sakit tapak kaki semalaman.

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: kasut getah

Postby Freelance » 16 Feb 2011, 11:39

kasut getah ni memang baguih...kawan saya ada pakai brand bowling warna hitam. tapi kalu saya ni orang yang trekking dalam sungai kasut getah ni kalu pijak kat batu-batu halus...aduh mak sakit tapak kaki semalaman.
beli lah alas tapak blah dalam tu...leh elak melecet tapak kaki.. kalo lalu sungei.. jarang2 ler nak jatuh..

User avatar
shah_1816
Pendaki Gunung
Posts: 146
Joined: 31 Jan 2011, 13:31

Re: kasut getah

Postby shah_1816 » 16 Feb 2011, 12:41

saye beli kt kampung saye..kat kedai cina kat pekan rembau..brand boling..die jual rm6.50 sepasang..beli 2 pasang trus..hehehe..

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: kasut getah

Postby Freelance » 16 Feb 2011, 17:49

saye beli kt kampung saye..kat kedai cina kat pekan rembau..brand boling..die jual rm6.50 sepasang..beli 2 pasang trus..hehehe..
biasanya mudah cari kt area2 kampung2.. nak2 area ada estate getah ...

User avatar
azlinazaini
Pendaki Gunung
Posts: 61
Joined: 20 Feb 2009, 10:35
Location: kl
Contact:

Re: kasut getah

Postby azlinazaini » 22 Feb 2011, 09:18

saye beli kt kampung saye..kat kedai cina kat pekan rembau..brand boling..die jual rm6.50 sepasang..beli 2 pasang trus..hehehe..
biasanya mudah cari kt area2 kampung2.. nak2 area ada estate getah ...
kat kl ni pun dah banyak... mungkin banyak sangat kot pendaki kat kl nih

ataupun bebudak sekolah skang dah malas nak tonyoh kapur kat kasut sekolah...

lokasi paling belambak ...chow kit road... rm6

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
Kerabat Gunung
Posts: 1318
Joined: 12 Jan 2006, 11:43
Location: Gunung Bawah Laut
Contact:

Re: kasut getah

Postby Lt.Cmdr. Kamal Ariffin » 22 Feb 2011, 12:53

Bukan sekarang Mamat Indon banyak noreh Getah kat area Putrajaya sebab rega getah melambong sampai RM12.00 per kg.
Dulu pokok getah terbiar dah jadi hutan sekarang kena toreh balik. Diaorang leh dapat sampai RM250.00 sehari dari menoreh getah wooooo

User avatar
Freelance
Senator Gunung
Posts: 1355
Joined: 06 Dec 2005, 13:16
Location: Kuala Lumpur

Re: kasut getah

Postby Freelance » 03 Mar 2011, 11:12

saye beli kt kampung saye..kat kedai cina kat pekan rembau..brand boling..die jual rm6.50 sepasang..beli 2 pasang trus..hehehe..
biasanya mudah cari kt area2 kampung2.. nak2 area ada estate getah ...
kat kl ni pun dah banyak... mungkin banyak sangat kot pendaki kat kl nih

ataupun bebudak sekolah skang dah malas nak tonyoh kapur kat kasut sekolah...

lokasi paling belambak ...chow kit road... rm6
Lyn... srkg ni akak dah nampak ler makcik2 cleaner pakai kasut getah.. cuci lantai hehehehe!! kt pasar pun akak ada nampak gak orang pakai.. dan satu lagi akak lagi pernah nampak..kawan gunung akak pakai kasut getah g keje..sampai ke sogo..hahaha!!!

User avatar
shah_1816
Pendaki Gunung
Posts: 146
Joined: 31 Jan 2011, 13:31

Re: kasut getah

Postby shah_1816 » 03 Mar 2011, 11:38

saye beli kt kampung saye..kat kedai cina kat pekan rembau..brand boling..die jual rm6.50 sepasang..beli 2 pasang trus..hehehe..
biasanya mudah cari kt area2 kampung2.. nak2 area ada estate getah ...
kat kl ni pun dah banyak... mungkin banyak sangat kot pendaki kat kl nih

ataupun bebudak sekolah skang dah malas nak tonyoh kapur kat kasut sekolah...

lokasi paling belambak ...chow kit road... rm6
Lyn... srkg ni akak dah nampak ler makcik2 cleaner pakai kasut getah.. cuci lantai hehehehe!! kt pasar pun akak ada nampak gak orang pakai.. dan satu lagi akak lagi pernah nampak..kawan gunung akak pakai kasut getah g keje..sampai ke sogo..hahaha!!!
kasut getah ni universal kegunaan dia..dan jugak unisex..laki pompuan sume bley pakai..

saya mesti pileyyyyy... :D :D :lol:

luvsuk
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 06 Mar 2011, 19:26

Re: kasut getah

Postby luvsuk » 07 Mar 2011, 15:02

akum semua,
saya baru nak berjinak2 dlm dunia pendakian ni :)
saya pon ada beli kasut getah ni brand bowling takde stud rm7.90 kat sebelah pasaraya bintang ampang..ada satu kedai jual kasut je...belambak ada kasut getah ni mcm2 saiz ada...yg ada stud pon ada...
pendapat saya kasut getah ni mmg selesa sgt dan grip yg bagus...dan MADE IN MALAYSIA tu yg paling best hehe...tabik spring kepada "ADIDAS KAMPUNG"

User avatar
azlinazaini
Pendaki Gunung
Posts: 61
Joined: 20 Feb 2009, 10:35
Location: kl
Contact:

Re: kasut getah

Postby azlinazaini » 07 Mar 2011, 17:30

kasut dah ada... bila plaklah malaysia nak buat beg hiking sendiri... d
dah ramai dah org malaysia p everest... menandakan org malaysia mmg suke mendaki...

mari kita tungguuuuuu....

User avatar
Fiftyhertz
Pendaki Gunung
Posts: 91
Joined: 24 Apr 2011, 09:45
Location: Ampang

Re: kasut getah

Postby Fiftyhertz » 25 Apr 2011, 17:27

kasut adidas yang aku tengok dekat al-ikhsan series JAWPAW x ok ke?
heal the world. make it better place.

sweet_rock
Pendaki Gunung
Posts: 44
Joined: 29 Nov 2010, 23:55

Re: kasut getah

Postby sweet_rock » 27 Apr 2011, 12:38

like !

kenoi
Pendaki Gunung
Posts: 61
Joined: 14 Jan 2011, 21:43
Location: S2, Moscow

Re: kasut getah

Postby kenoi » 10 May 2011, 10:07

kasut getah jenama bowling takde stud RM6.90@Tan Brothers Seremban
Saiz paling beso 11, mmg terbaik. Gunung Datok, Besar Hantu, Irau, Angsi, Tampin..sume layan...
cuma time hujan je jejaga sket sbb brek mmg x makan...

Denan
Pendaki Sondol
Posts: 411
Joined: 09 Feb 2011, 14:44
Location: USJ

Re: kasut getah

Postby Denan » 20 Jun 2011, 10:06

aku baru beli satu 6 henggek... kat kg tun abdul razak, puchong.

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: kasut getah

Postby seper4alif » 20 Jun 2011, 21:32

kasut? treking? hhheeeeem rimas nya
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

User avatar
Fiftyhertz
Pendaki Gunung
Posts: 91
Joined: 24 Apr 2011, 09:45
Location: Ampang

Re: kasut getah

Postby Fiftyhertz » 21 Jun 2011, 10:36

nak macho skit dan murah beli je brand power water shoes RM59. tapak dia boleh guna untuk trekking sebab byk ruang yg dalam2 untuk gripping.

gunung stong dan rajah relax je bedal brand power ni.
heal the world. make it better place.

1ndera
Pendaki Gunung
Posts: 8
Joined: 05 Apr 2011, 11:37

Re: kasut getah

Postby 1ndera » 28 Jun 2011, 13:24

kt jalan klang lama ader gak....

User avatar
seper4alif
Kerabat Gunung
Posts: 2100
Joined: 01 Jun 2006, 09:42
Location: gelanggang TokMeor
Contact:

Re: kasut getah

Postby seper4alif » 28 Jun 2011, 16:48

hah jalan kelang lama kat ne weh?
seper4alif
:::masuk tempat orang bawak otak bukan pisau:::
Image ImageImage

juniorbaru
Pendaki Gunung
Posts: 5
Joined: 22 Jun 2011, 12:49

Re: kasut getah

Postby juniorbaru » 21 Jul 2011, 11:38

setakat ni..baru 2 gunung naik dengan kasut getah cap gajah ni..tebu 1st time naik memang superb..2nd time at baha,stong&ayam..
kalau setakat batu sungai tu still boleh grip..malah bila time downhill yang licin sebab baru lepas hujan pun still considerable lagi compared to any sport shoes..
untuk keselesaan memang tak dapat tandingi kasut columbia or salomon la kan..but for me,kasut getah ni memang terbaik..plus,harga just rm7 je..

nfatienr
Pendaki Gunung
Posts: 4
Joined: 04 Nov 2010, 08:55

Re: kasut getah

Postby nfatienr » 21 Sep 2011, 22:06

kasut adidas yang aku tengok dekat al-ikhsan series JAWPAW x ok ke?
Fiftyhertz, selama sy mendaki, mmg Adidas Jawpaw teman setia.. guna sejak 200 penah cuba kasut getah tp cam xberapa selasa dan melecet..

User avatar
PaCATGUNung
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 19 Jun 2011, 15:26
Location: Bukit Berapit

Re: kasut getah

Postby PaCATGUNung » 30 Sep 2011, 10:53

salam,

kalu area KL kedai mana yg ada jual kasut getah ni..
Salam warga GO, saja menyampuk.
Kat KL / Ampang ni, cari jer kat mana² kedai Mr. D.I.Y. (Aeon setiawangsa, menara MPAJ, Axis Atrium Tmn cempaka) ada berlambak², yg ada stud / x der stud, brand bowling, rege RM6.99 & RM7.99. atau kat kedai peralatan sebelah pejabat POS Tmn. Melawati, rege RM11.90.

Adidas Kampung ni mmg superb n value 4 money. Aku ada simpan 4 pasang ( stock ) berbaloi². Jungle Boot (kasut kanvas askar) dan berbagai Hiking Shoes yg aku beli akhirnya jadi perhiasan & menyemak setor jer.
GoMa NuKiH Mo MaNjEk

zuljoe
Pendaki Gunung
Posts: 2
Joined: 11 Oct 2010, 15:52

Re: kasut getah

Postby zuljoe » 02 Feb 2012, 06:38

x pernah lg pkai kasut getah..sbb newbie sesgt bab2 mendaki/hiking (br 2 kali mendaki gunung / hiking) ni...hahaha..insyaAllah xpdc minggu ni nk pakai kasut getah...

saje nak share kehebatan kasut getah... kehebatan kasut getah

nazmi
Pendaki Gunung
Posts: 13
Joined: 01 Jan 2012, 14:43
Contact:

Re: kasut getah

Postby nazmi » 05 Feb 2012, 07:43

sorry klo mencelah..
just nak berkongsi pengalaman di tegor otai tempoh hari..

die marah sbb kami semua pakai kasut ADIDAS KAMPUNG/ALL BLACK(kasut getah).. katenya dari segi safety langsung xde..
bile gune kasut ala-ala tentera ular nk patok kat area kaki pon xde pape kesan dan sebaliknya klo gune kasut getah..

kemudian die ade gak tegor pasal tapak kasut ADIDAS KAMPUNG/ALL BLACK(kasut getah) yang xberape grip 2..

so ape kate2 orang berpengalaman?

User avatar
pachio
Pendaki Gunung
Posts: 95
Joined: 15 Jul 2008, 14:30

Re: kasut getah

Postby pachio » 06 Feb 2012, 10:31

Dr segi safety mmg kasut getah ni out la..terutamanya utk ankle.lebih bagus pakai kasut high cut. Grip tapak masih boleh dipercayai..
gegar gunung gemora
kelab kembara perintis

gelam
Pendaki Gunung
Posts: 16
Joined: 16 Jun 2011, 20:59

Re: kasut getah

Postby gelam » 07 Feb 2012, 01:43

sorry klo mencelah..
just nak berkongsi pengalaman di tegor otai tempoh hari..

die marah sbb kami semua pakai kasut ADIDAS KAMPUNG/ALL BLACK(kasut getah).. katenya dari segi safety langsung xde..
bile gune kasut ala-ala tentera ular nk patok kat area kaki pon xde pape kesan dan sebaliknya klo gune kasut getah..

kemudian die ade gak tegor pasal tapak kasut ADIDAS KAMPUNG/ALL BLACK(kasut getah) yang xberape grip 2..

so ape kate2 orang berpengalaman?
Dr segi safety mmg kasut getah ni out la..terutamanya utk ankle.lebih bagus pakai kasut high cut. Grip tapak masih boleh dipercayai..
kalau bagus pakai kasut high cut, apa jenis yg sesuai dgn hutan sini?

yg jadi masalah kasut high cut ialah bila basah.

lepas tu tapak senang tanggal kt jahitan.

kasut getah selesaikan 2 masalah utama tu.

User avatar
rainmaker
Pendaki Tegar
Posts: 282
Joined: 24 May 2010, 13:18
Location: Setapak, KL
Contact:

Re: kasut getah

Postby rainmaker » 08 Feb 2012, 20:41

bape rege kasut getah kt tempat korang?

poklang pnh jupe yg rm8.90..selalu beli kat sini.

paling mhl rm13.++ kedai runcit cina..tu pun xbeli sbb niat nk cari belerang je

plg murah rm6.++ kwn poklang ckp pnh jupe kt puchong
area serdang rm6.50
You tell me we can start the rain, You tell me that we all can change, You tell me we can find something to wash the tears away.

ImageImageImage


Return to “Klinik Gunung”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron